Ψηφοφορία

Tag Heuer CARRERA Calibre Heuer 01
4 (16.7%)
Breitling Avenger II
20 (83.3%)

Σύνολο ψηφοφόρων: 24

Αποστολέας Θέμα: Tag Heuer vs Breitling  (Αναγνώστηκε 9295 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος capt-dim

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Tag Heuer vs Breitling
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 22, 2017, 05:03:47 μμ »
Στην Ωμέγα ... Απο οτι ξερω .... Αν πας στο  επίσημο σέρβις ... Ένας Αυτόματος χρονογράφος για να σερβιριστεί χωρίς Ανταλακτικα πάει γύρω στα 600 ευρώ

Σέρβις τα συγκεκριμένα ρολόγια θέλουν τουλάχιστον άνα 6-7 χρόνια ...!!!!

Αποσυνδεδεμένος DIMITRIS-MILANO

• 42mm case
    • Προφίλ
Tag Heuer vs Breitling
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 22, 2017, 08:41:33 μμ »
το απερχόμενο μοντέλο (θα το βρεις σε καταστήματα και μπουτίκ)

και το επερχόμενο μοντέλο (από το καλοκαίρι, μηχανή μεγαλύτερης αυτοδυναμίας κατασκευασμένη από τη Τυδώρ, κεραμική στεφάνη, πιο ψηλό σε ύψος, λίγο πιο ακριβό)

και στα δύο υπάρχουν διαφορετικές εκδόσεις χρωμάτων καντράν ,στεφάνης λουριών

Αυτό το ρολόι σε 46αρι με την Tudor έχει ήδη μπει σε στενή παρακολούθηση ! Το μόνο Breitling που μου βγάζει τα μάτια , θέλω να το πάρω. Όλο πάω στην Βουκουρεστιου και είμαι έτοιμος να πετάξω ότι μετρητό και πιστωτική έχω πάνω μου ! Πραγματικά ένα αρχοντικό , αντρικό ρολόι χωρίς το ακαλαίσθητα και αχρείαστα guards . Minor επίσης έλλειψη για εμένα η αρίθμηση στο bezel μιας και το σημείο αναφοράς είναι ξεκάθαρο πάνω στο ρολόι κατά συνέπεια αν κανείς καταδύσεις ξέρεις να μετράς και τις γραμμές από το σημείο αναφοράς......αλλιώς πνιξου! . Τα μειονεκτήματα του μας έδωσαν αυτή την ρολογαρα!
Επίσης στον φίλο να πω ότι θεωρητικά υπάρχουν μόνο δυο άντε τρεις χρονογράφοι που θα έπρεπε να πωλούνται. Moonwatch, Daytona και άντε και Monaco από Tag

Sent from my iPad using Tapatalk
Be plural, like the Universe
www.rolexmagazine.com

Αποσυνδεδεμένος GioG

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 22, 2017, 09:54:38 μμ »
Επίσης στον φίλο να πω ότι θεωρητικά υπάρχουν μόνο δυο άντε τρεις χρονογράφοι που θα έπρεπε να πωλούνται. Moonwatch, Daytona και άντε και Monaco από Tag

Ρε παιδια επςιδη ειμαι αρκετα ασχετος σε οτι αφορα το τεχνικο κομματι της ορολογοποιιας, θα μπορουσατε να μου το εξηγησετε καπως παραπανω το κομματι των χρονογραφων;
Γιατι θα επρεπε να υπαρχουν τρεις; Οι αλλοι;

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 22, 2017, 10:57:49 μμ »

Γιατι ρε Δημητρη;
Με τι κριτηρια αποκλειεις ελ πριμερο, federique piguet, lemania 2310 (απο πατεκ πχ), breitling 01 κτλ;

Αποσυνδεδεμένος batman1345

• Tourbillion
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 22, 2017, 11:12:54 μμ »
Γιατι ρε Δημητρη;
Με τι κριτηρια αποκλειεις ελ πριμερο, federique piguet, lemania 2310 (απο πατεκ πχ), breitling 01 κτλ;
Γιατί προφανώς ο Δημήτρης δεν ξέρει...

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 22, 2017, 11:19:44 μμ »
Γιατι ρε Δημητρη;
+1
Με προλαβες,αυτα θα ανεφερα και εγω.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 23, 2017, 06:58:15 πμ »
Παιδιά μιλάω εντελώς προσωπικά .

www.rolexmagazine.com

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Tag Heuer vs Breitling
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 23, 2017, 11:54:53 πμ »
Παιδιά μιλάω εντελώς προσωπικά .

Προφανως μιλας προσωπικα, αυτο ελειπε, να ηταν η αντικειμενικη αληθεια.
Γιατι ομως ολοι οι αλλοι οι χρονογραφοι ειναι αχρηστοι και δε θα επρεπε να παραγονται; Επειδη αυτοι οι τρεις σου αρεσουν μονο, απο αισθητικης πλευρας;

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 23, 2017, 12:20:26 μμ »
Ρε παιδια επςιδη ειμαι αρκετα ασχετος σε οτι αφορα το τεχνικο κομματι της ορολογοποιιας, θα μπορουσατε να μου το εξηγησετε καπως παραπανω το κομματι των χρονογραφων;
Γιατι θα επρεπε να υπαρχουν τρεις; Οι αλλοι;

Μην λαμβάνεις την προσωπική άποψη του κάθε μέλους ως αξίωμα. Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση είναι άτοπο να αποκλείει κανείς την εταιρεία που ιστορικά ανακάλυψε και εξέλιξε τους χρονογράφους και η οποία είναι η Breitling. Μεταξύ των δύο επιλογών σου, το Avenger είναι μακράν προτιμότερο κατά τη γνώμη μου. Όσο για τα σέρβις υπάρχουν τεχνικοί που θα φροντίσουν το ρολόι σου πολύ πιο οικονομικά από τις αντιπροσωπείες.

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος andrey_

• Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 23, 2017, 12:31:08 μμ »
Ειδικά στην προκειμένη περίπτωση είναι άτοπο να αποκλείει κανείς την εταιρεία που ιστορικά ανακάλυψε και εξέλιξε τους χρονογράφους και η οποία είναι η Breitling.

O Moinet νομίζω ανακάλυψε το χρονογράφο και η Longines ήταν η καθοριστική στην εξέλιξή του. Η Breitling απλά συμμετείχε στην παραγωγή του φερόμενου ως πρώτου αυτόματου χρονογράφου την ίδια εποχή που η Ζενίθ λάνσαρε επίσης το φερόμενο ως πρώτο αυτόματο χρονογράφο.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 23, 2017, 12:51:16 μμ »
Για να το κάνω 100% ακριβές, η Β ήταν πρωτοπόρος στην δημιουργία του χρονογράφου χειρός και ήταν αυτή που εξέλιξε και διαμόρφωσε τον χρονογράφο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ο El Primero, που κι αυτός αποκλείστηκε από τον φίλο, παρά το όνομά του, έστω και για λίγο βγήκε χρονικά δεύτερος. Αν έπρεπε να αναφέρουμε μία και μόνο εταιρεία δίπλα στον όρο χρονογράφος, ποια θα ήταν αυτή αν όχι η Breitling?

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος gerogian

• Global Moderator
  • Tourbillion
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 23, 2017, 12:57:26 μμ »
Για να το κάνω 100% ακριβές, η Β ήταν πρωτοπόρος στην δημιουργία του χρονογράφου χειρός και ήταν αυτή που εξέλιξε και διαμόρφωσε τον χρονογράφο όπως τον γνωρίζουμε σήμερα. Ο El Primero, που κι αυτός αποκλείστηκε από τον φίλο, παρά το όνομά του, έστω και για λίγο βγήκε χρονικά δεύτερος. Αν έπρεπε να αναφέρουμε μία και μόνο εταιρεία δίπλα στον όρο χρονογράφος, ποια θα ήταν αυτή αν όχι η Breitling?

και η Tag Γιαννη
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος kosdome6

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 23, 2017, 01:14:44 μμ »
Μεταξύ των δυο επιλογών που έχεις νομίζω ότι η TAG είναι ένα σκαλί μπροστά. Αν είχες διαλέξει κάποιο χρονογράφο της Breitling με την inhouse Β01 τότε η ζυγαριά θα έγερνε προς τη Β (γνώμη μου).
Όμως το συγκεκριμένο avenger έχει μια απλή valjoux 7750. Δε λέω, καλή και αξιόπιστη αλλά μπορείς να πάρεις εξαιρετικούς χρονογράφους με την 7750 στα μισά λεφτά. Προσωπικά την έχω σε ένα fortis που είναι τέρας αξιοπιστίας και το είχα πάρει (τις καλές εποχές) 1850€.

Η Heuer 01 από την άλλη είναι μια ολοκαίνουρια μηχανή της TAG, εξέλιξη της αξιόπιστης & δοκιμασμένης Calibre 1887. Η 1887 είναι column wheel χρονογράφος με 50 ώρες  power reserve και έχει βασιστεί σε σχέδια της επίσης πολύ αξιόπιστης Seiko 6S37.

http://www.escapementmagazine.com/articles/tag-heuer-carrera-calibre-heuer-01-watch-review-by-escapement.html/

https://www.watch-wiki.net/index.php?title=TAG_Heuer_Calibre_1887

https://www.hodinkee.com/articles/a-look-at-the-carrera-heuer-01-chronograph-with-tag-heuers-head-of-products
This post contains 100% recycled electrons

Αποσυνδεδεμένος argo98

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 23, 2017, 01:28:03 μμ »
Η breitling όπως σωστά ανέφερε ο Γιάννης ήταν η πρώτη που λάνσαρε και καθιέρωσε το ανεξάρτητο κουμπί χρονογράφου .Σε σχέση με το αρχικό ερώτημα του ποστ ,breitling από εμένα πολύ εύκολα..από avenger όμως θα έδειχνα μια προτίμηση στο bandit σε αυτή τη τιμή και αν ήταν να ανέβω θα περίμενα το φανταστικό 45αρι hurricane !Όπως και να έχει και αυτο το avenger ειναι πολύ καλό!

Αποσυνδεδεμένος Wolf-

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 23, 2017, 01:49:53 μμ »
Πάντως παιδιά κατά την προσωπική μου άποψη ανάμεσα στις 2 εταιρίες η Tag μονοπωλεί το ενδιαφέρον στους χρονογράφους..! Monaco,heuer chronograph reissue,monza,carrera calibre 18,calibre 17, targa florio, Autavia...! Από B μόνο το navitimer μου αρέσει..! Επίσης όπως είπε και ο φίλος πιο πάνω...  καλή....  χρυσή...  σκυλί... η 7750 αλλά την παίρνεις και σε φτηνότερα ρολόγια. Παρομοίως και εγώ τις καλές εποχές είχα πάρει Fortis spacematic chronograph με 7750 στα 1.700 ευρωπουλα...!!!

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 23, 2017, 02:17:35 μμ »
Καλά και προφανώς η γνώμη μου δεν είναι αξίωμα , αλλά νομίζω ότι μιας και η χρηστικότητα των χρόνο γραφών ως χρονογράφοι είναι μηδενική (σε αντίθεση πχ με ένα diver ) αν δεν είναι iconic δεν εκφράζουν τίποτα .

www.rolexmagazine.com

Αποσυνδεδεμένος bshop

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • Found in the Attic
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 23, 2017, 03:33:05 μμ »
παρένθεση -- 1700 περίπου έχει base 7750 όχι cosc