Τσέκαρε μήπως το εξυπνόφωνο ενημερώνει αυτόματα από την εταιρεία σου (cosmote, vodafon, wind) γιατί και οι τρεις είναι άντε γεια. ](http://www.mywatch.gr/Smileys/phpBB/eusa_wall.gif)
(Το κλασικό GSM περιέχει πρωτόκολλο ώρας αλλά στην Ελλάδα οι εταιρείες δεν έχουν συνδέσει τους πομπούς με κάποιο ατομικό ρολόι).
Αν το έχεις βάλει να ενημερώνει από το internet, τότε ισχύουν ακριβώς αυτά που σου είπε ο Κώστας. Να σημειώσουμε πάντως ότι το latency δύσκολα ξεπερνά το δευτερόλεπτο.
No φίλε. Δεν το έχω σε αυτόματη ώρα. Το έχω ρυθμίσει με το χεράκι μου κοιτώντας την ώρα στο time is.
Πάντως όπως καταλαβαίνεις, έχω ήδη αναθέσει στο σκυλί μου να κλαίει ένα τέταρτο την ημέρα για το θέμα

Άγγελε, είναι πολύ απλό. 
Ρυθμίζω την ώρα στο ρολόι φροντίζοντας να συμπέσει με ακρίβεια σε κάποια "γραμμή" του dial (5´, 10´ κλπ.).
Μετά από κάποια εξοικείωση με την κίνηση του λεπτοδείκτη, μπορεί κανείς να υπολογίσει με ακρίβεια την απόκλιση.
(μια λεπτομέρεια: επειδή το 000 δεν έχει hacking, όταν ρυθμίζουμε την ώρα το ρολόι πρέπει να είναι ήδη κουρντισμένο γιατί αλλιώς "χάνονται" κάποια δευτερόλεπτα μέχρι να ξεκινήσει).
Ναι Σπύρο, ακριβώς αυτό εννοώ: εννοείται ότι για να προσπαθήσεις να τσεκάρεις την ώρα στο 000, θα το κάνει σε ακέραιο πολλαπλάσιο του 5 (αφού δεν έχει ενδιάμεσες ενδείξεις).
Όμως το ότι δεν έχει hacking σημαίνει ότι πρακτικά
δεν μπορείς να αρχίσεις τον "δευτερολεπτοδείκτη" (που έτσι κι΄αλλιώς δεν έχει το ρολόϊ, οπότε δεν τον βλέπεις) ακριβώς... Αυτό εννοώ. Ότι εκ των πραγμάτων θα κάνεις ένα συγχρονισμό "στο περίπου".
Τέλος πάντων, εγώ τσεκάρω τα ρολογάκια μου που και που και όχι συστηματικά. Μέχρι τώρα δεν έχω εντοπίσει κάτι ανησυχητικό.
Από εκεί και πέρα, επειδή η συζήτηση ξεκίνησε με τις αγγελίες, η αίσθηση μου είναι ότι ο καθένας μας έχει διαφορετικά κριτήρια για το τι σημαίνει "πολύ καλή" κατάσταση σε ένα ρολόϊ. Τα είχαμε ξαναγράψει κάποια στιγμή σε κάποιο άλλο post.
Η γνώμη μου είναι ότι η χρονομετρία, είναι κάτι που δε θεωρώ απαραίτητο (και εφικτό ως προς το να ελεγθεί). Εν αντιθέσει με τις φωτογραφίες, εάν είναι και κατατοπιστικές για την κατάσταση του ρολογιού ακόμα καλύτερα, που τις θεωρώ απαραίτητες.
Έτσι κι΄αλλιώς η "θέση" μου είναι ότι:
1) Χωρίς να δεις το ρολόϊ από κοντά και να το ελέγξεις αν θέλεις, καλό είναι να μην αγοράζεις.
2) Σε περίπτωση μακρινής συναλλαγής (που δεν υπάρχει δυνατότητα επί τόπου ελέγχου) θεωρώ δεδομένο ότι αν υπάρχει οποιαδήποτε ένσταση, το ρολόϊ και τα χρήματα επιστρέφονται άνευ δεύτερης συζήτησης...
Τουλάχιστον τηρώντας τα δύο παραπάνω (λογικά) είναι όλοι ευχαριστημένοι...