Καλησπέρα σε όλους,
Επειδή δεν έχω καταφέρει να βγάλω άκρη, λέω να συνοψίσω τα ως τώρα δεδομένα:
Δεν έχω δει ως τώρα κάποια πρόταση που να συνδυάζει τα στοιχεία του all-around καλοκαιρινού (και όχι μόνο, βεβαίως) ρολογιού, που κολυμπάει, δε χαλάει, έχει ιδέα ΥΩ και "κάτι παραπάνω" στη λειτουργία του (κάποιας μορφής πολυπλοκότητα), διατηρώντας σε ικανό βαθμό την αξία του (=τιμή μεταπώλησης). Έχω δει εξαιρετικά ρολόγια, ειδικά τα JLC και IWC, αλλά για φόρα τα σε παραλία; Τα Ω είναι καλή επιλογή επίσης, ειδικά τα ΡΟ (τα aqua terra είναι απλά πολύ γυαλιστερά, θα είναι 2ος ήλιος στην παραλία).
Άρα, το συμπέρασμα είναι ένα: Rolex.
Τώρα το δεύτερο ερώτημα: ποιό Rolex;
Παραθέτω τις επιλογές:
GMT II (new)

GMT II

Submariner

Explorer II

Τα πρώτα 3 είναι 40mm ενώ το 4ο είναι 42mm. Τα δοκίμασα και η αλήθεια είναι ότι τα 40άρια είναι κάπως μικρά (μπορεί να είναι και ιδέα μου, επειδή φοράω 42άρια εδώ και 1 χρόνο).
Επίσης, τα πρώτα 3 είναι γυαλιστερά, ενώ το 40 είναι ματ, που θεωρώ πιο βολικό για all-around, θάλασσα κλπ. Τα πρώτα 3 έχουν περιστρεφόμενη στεφάνη, η οποία μπορεί να έχει θέμα με την άμμο. Από την άλλη, η Rolex είναι γνωστή για τα πρώτα 3 ρολόγια της ενώ το 4ο δεν έχει κάποια σοβαρή ιστορία να δείξει (και είναι μάλλον το χειρότερο σε πωλήσεις, απ' όσο διάβασε σε ξένα φόρα).
Εσείς τι θα προτείνατε;
(Λέτε να έχω αποφασίσει και να μην το ξέρω;)