Χαχαχα καλπάζουσα φαντασία. Παντρεύτηκε το διάστημα με τις καταδύσεις και τα αεροπορικά Νταμάσκο με τη βαλβίδα ήλιου.
• Η βαλβίδα ήλιου είναι παντελώς άχρηστη. Σα να ζητάς το νοικιασμένο αυτοκίνητό σου, το Δεκαπενταύγουστο στη Μύκονο, να έχει αντιολισθητικές αλυσίδες στον εξοπλισμό του, επειδή ακούστηκε πως μπορεί να ανοίξει ice bar στο νησί.
• Ο μόνος που χρειάζεται βαλβίδα εκτόνωσης ήλιου είναι επαγγελματίας δύτης κορεσμού, που το πιθανότερο δε χρειάζεται ρολόι. Άλλοι ασχολούνται με το ωράριό του.
• Τα Νταμάσκο είναι αεροπορικά ρολόγια, για την ώρα. Είναι κατασκευασμένα για να αντέχουν πτώση πίεσης μερικών μιλιμπάρ κι όχι για καταδύσεις σε περιβάλλον ηλίου. Το ίδιο και τα αεροπορικά Ζινν. Τα καταδυτικά Ζινν όπως της σειράς U, δεν χρησιμοποιούν βαλβίδα πιθανολογώ για δύο λόγους. Α. Ελάχιστοι τη χρειάζονται. Β. Κατασκευαστικά αντέχει την εισροή ηλίου.
• Η Φόρτις σωστά πράττει και δε τη χρησιμοποιεί. Εξάλλου με 200μ στεγανότητα δεν απευθύνεται σε τέτοιου είδους επαγγελματίες. Αποδεδειγμένα αντέχουν πολύ σημαντικότερες καταπονήσεις.
• Η βαλβίδα είναι μια αποδεκτή λύση στο πρόβλημα του ηλίου στις καταδυτικές καμπάνες. Όμως μετά από 45 χρόνια με την πρόοδο της μηχανολογίας υπάρχουν κι άλλες λύσεις.
• Η ύπαρξη βαλβίδας είναι μάρκετιν. Υπάρχουν ρολόγια με δύο! βαλβίδες. Έχω ένα τέτοιο. Η Ωμέγα χρησιμοποιεί την οξύμωρη λύση της χειροκίνητης βαλβίδας. Ε τότε ξεκουμπώνω κι εγώ την κορώνα του Φόρτις μου για να διαφύγει το ήλιο.