Αποστολέας Θέμα: TAG Heuer  (Αναγνώστηκε 20731 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 29, 2007, 04:48:45 μμ »
Παράθεση από: "blackbird"
Φίλε Γιώργο, ...
 ...οπως η κορώνα. Γκέγκε;  :weedman:
Φιλικά
Δημήτρης

:jg:  :lol:  :D  :^^:
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 29, 2007, 04:54:57 μμ »
Φίλε Γιώργο,

έχεις δίκιο για τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα. Σήμερα λίγοι χρησιμοποιούν αναλογικά, κυρίως για back up.

Τα αναλογικά χρονόμετρα είναι ευκρινή υποβρυχίως όσο και εκτός νερού, αλλά δε συγκρίνονται με τα ψηφιακά.

Το χρώμα του καντράν δεν παίζει κανένα ρόλο στην ευκρίνεια υποβρυχίως. Είτε βουτάω με πορτοκαλί (DOXA), είτε με κίτρινο (B&M), είτε με μαύρο (Fortis), είτε με λευκό (Swatch) το ίδιο και το αυτό είναι. Αν το καντράν είναι ευανάγνωστο στη στεριά είναι και στη θάλασσα, όλα τα άλλα περί χρώματος είναι διαφημιστικά κόλπα. Λόγω της διάθλασης του φωτός στο νερό τα χρώματα αλλάζουν (πλην μαύρου), πχ το DOXA μετά τα 10-15m γίνεται χακί!

Τα βιδωτά κουμπιά χρονογράφου είναι στεγανά όσο είναι βιδωμένα, ...όπως η κορώνα. Για να τα χρησημοποίησεις πρέπει να τα ξεβιδώσεις, ...όπως η κορώνα. Αν το κάνεις αυτό υποβρυχίως θα πάρουν νερό, ...οπως η κορώνα. Γκέγκε;  :weedman:

Φιλικά

Δημήτρης

εγω αλλιως τα ξερω για τα κουμπια και για το χρωμα

το γκεγκε δε το πιασα?

StefMac
 μου λες και μενα το αστειο να γελασουμε ολοι  μαζι?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 29, 2007, 06:24:41 μμ »
εγινε αναφορα επισης στην βιδωτη κορωνα ενος ρολογιου που μπορει να ναι και κορωνα πιεσης,εαν την ξεβιδωσεις μεσα στο νερο  το πιο πιθανο ειναι να μπει νερο,δεν ειναι ομως σιγουρο οτι αυτο θα συμβει εαν μπεις σταδιακα στο νερο με ενα ρολοι που εχει βιδωτη κορωνα και ειναι ξεβιδωτη,μεχρι καποια πιεση βεβαια.κατι αλλο για τις  κορωνες πιεσης,μια κορωνα τετοιου ειδους μπορει να εγγυηθει μια στεγανοτητα συνηθως εως 10 ατμοσφαιρες,ομως ενας βασικος παραγοντας ρισκου που δεν διατρεχουν οι βιδωτες αποτελει το γεγονος οτι ειναι πολυ επιρρεπης σε χτυπηματα με αποτελεσμα την μετατοπιση κορωνας και αξονα,αλλαγη της γεωμετριας  με σχεδον βεβαιη εισοδο νερου ,εφοσον βρισκομαστε σε τετοιες συνθηκες.ερωτηση συχνη που αποσχολουσε και εμενα οπως πολλους εδω και οχι μονο
ΕΙΜΑΙ ΚΑΤΟΧΥΡΩΜΕΝΟς ΜΕ ΜΙΑ ΚΟΡΩΝΑ ΠΙΕΣΗς ΟΤΑΝ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΒΟΥΤΙΑ?σε μια ερευνα  που εγινε κατεληξαν οτι βασικο στοιχειο περα απο την στιγμιαια πιεση που θα ασκηθει στην κορωνα και παιζει ρολο το υψος αλλα πιο βασικα η γωνια κρουσης του νερου σε μια μη βιδωτη κορωνα,καθετη προς την κορωνα δεν εχει σημαδια ρισκου διοτι απλα πιεζει κορωνα και αξονα στη σωστη κατευθυνση με αποτελεσμα να διασφαλιζει στο επακρο την στεγανοτητα.σε διαφορετικη  γωνια βασικο ειναι μην εχουμε απο την κρουση μετατοπιση της κορωνας η οποια δεν ειναι βιδωτη και δεν εχει τη στα8εροτητα σε τετοιες καταστασεις ,αβανταζ μιας βιδωτης.
εν τελει στο μεγαλυτερο ποσοστο ναι διασφαλιζει ,εφοσον το ρολοι ειναι σε αριστη κατασταση απο πλευρας στεγανοτητας

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 10:13:44 πμ »
Όλες οι δημοσιεύσεις μου είναι καλοπροαίρετες και ενίοτε με μια δόση χιούμορ :weedman: , εξου και το "γκέγκε" που αν δεν το γνωρίζεις στην αργκό σημαίνει "το κατάλαβες;" Εκτιμώ όλων τις απόψεις και ιδιαιτέρως τις δικές σου γνώσεις.

Τώρα για τις κορώνες. Οι κορώνες πίεσης δεν συνιστούνται για καταδύσεις παρά μόνο για κολύμβηση γιατί έχουν στεγανότητα όπως είπες 100m, εξαίρεση η καινούρια κορώνα των Β-42 της Fortis που αντέχει στα 200m. Τώρα για τα άλλα που είπες "γωνια κρουσης, στιγμιαια πιεση, κλπ" είναι υπερβολικά για νορμάλ χρήση, εκτός και αν κάνεις θαλάσσιο σκι με το ρολόι σου!

Φιλικά

Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 11:33:37 πμ »
Παράθεση από: "george_"
Φίλε Γιώργο,

έχεις δίκιο για τα ηλεκτρονικά χρονόμετρα. Σήμερα λίγοι χρησιμοποιούν αναλογικά, κυρίως για back up.

Τα αναλογικά χρονόμετρα είναι ευκρινή υποβρυχίως όσο και εκτός νερού, αλλά δε συγκρίνονται με τα ψηφιακά.

Το χρώμα του καντράν δεν παίζει κανένα ρόλο στην ευκρίνεια υποβρυχίως. Είτε βουτάω με πορτοκαλί (DOXA), είτε με κίτρινο (B&M), είτε με μαύρο (Fortis), είτε με λευκό (Swatch) το ίδιο και το αυτό είναι. Αν το καντράν είναι ευανάγνωστο στη στεριά είναι και στη θάλασσα, όλα τα άλλα περί χρώματος είναι διαφημιστικά κόλπα. Λόγω της διάθλασης του φωτός στο νερό τα χρώματα αλλάζουν (πλην μαύρου), πχ το DOXA μετά τα 10-15m γίνεται χακί!

Τα βιδωτά κουμπιά χρονογράφου εί ναι στεγανά όσο είναι βιδωμένα, ...όπως η κορώνα. Για να τα χρησημοποίησεις πρέπει να τα ξεβιδώσεις, ...όπως η κορώνα. Αν το κάνεις αυτό υποβρυχίως θα πάρουν νερό, ...οπως η κορώνα. Γκέγκε;  :weedman:

Φιλικά

Δημήτρης

εγω αλλιως τα ξερω για τα κουμπια και για το χρωμα

το γκεγκε δε το πιασα?

StefMac
 μου λες και μενα το αστειο να γελασουμε ολοι  μαζι?

Φίλε Γιώργο δεν νομίζω ότι τα δήγματα γραφής μου, δείχνουν ότι έχω γελάσει κοροϊδευτικά, με σένα και με οποιοδήποτε άλλο μέλος !!!
Στην συγκεκριμένη περίπτωση όπως και σημείωσα γέλασα με το Γγέγκε !!!
Εκτός και αν απαγορεύετε να γελάμε !?!
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 04:23:03 μμ »
StefMac εγω το καταλαβα πολυ ειρωνικο ,να γελας ,τι καλυτερο απο το γελιο αλλα οχι να κοροιδευουμε.οκ?τοσο δημοσια οσο και ιδιωτικα,ξερεις εσυ ,σου μιλησα πολυ οκ  χωρις υφακια.σε παρακαλω λοιπον.

blackbird ,το οσα σου πα για την κορωνα δε τα βγαζω εγω για να περναω την ωρα μου απο το μυαλο μου αλλα απο καποια τεστ και νομιζω οτι τα στοιχεια καλο ειναι να τα παραθετουμε να μαθαινουμε ,σου ανεφερα εως που φτανει μια κορωνα πιεσης και πως μια κορωνα που δεν ειναι βιδωμενη εχει μια στεγανοτητα και δεν ειναι σιγουρο οτι θα μπασει νερο.εξαρταται απο την κατασταση,δηλαδη μια βουτια που δεχεται στιγμιαια  μια μεγαλη πιεση και πως το νερο θα χτυπησει την κορωνα,το προβλημα ειναι πως θα συμπεριφερθει η κορωνα ως προς τον αξονα.οσο για χρονογραφους το πιο γνωστο που μπορεις να ενεργοποιησεις στο νερο ειναι το ομεγα seamaster.

οσο για το υφακι οσες φορες μιλησαμε και ιδιωτικα που ετυχε δε νομιζω οτι εγω σου μιλησα σε τετοιο στυλ , αρα ας το αφησουμε εκει οκ.

Υ.Γ.κανεις δε μιλησε για καταδυσεις,μιλησα για κολυμπι και καποια βουτια,κοιτα το ποστ μου.το τελευταιο ορατο χρωμα πριν την μαυριλα ειναι το πορτοκαλι,δεν ειναι τυχαιο που το εκανε η doxa ουτε τοσοι αλλοι το καταδυτικο σε αυτο το χρωμα
Υ.Γ.2 μια και θεωρεις υπερβολικο την πιεση του νερου να σου πω οτι πολλοι αφελεις κανουν ντουζ με το ρολοι ,χωρις βιδωτη κορωνα και αναφερομαι σε wr 100 μετρα και μπορει ναμπασει νερο.γιατι?πιεση και γωνια

Αποσυνδεδεμένος stardrive

• 50mm case
  • The clock is ticking!!!
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #26 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 08:05:11 μμ »
Από προσωπική εμπειρία έχω διαπιστώσει τα εξής.
Σε καμμία περίπτωση ρολόγια με βιδωτή κορώνα και ένα χωρίς βιδωτή δεν πήραν νερό. Εξηγώ ούτε στη θάλασσα και κάνω και μερικές βουτιές από χαμηλό ύψος ούτε στο μπάνιο στο σπίτι, ούτε κάπου αλλού...
Μιλώ για Casio μπαταρίας μεταλλική κάσα, Zodiak ατσάλινο μπαταρίας, Τιssot αυτόματο ατσάλινο και τέλος Swatch irony χρονογράφο μπαταρίας φυσικά.
"έχω μία μανία όταν φοράω ένα ρολόι να μην το βγάζω από το χέρι μου"
Προφανώς η ελαφριά χρήση τα κρατάει ζωντανά.

Υ.Γ. Ψυχραιμία παιδιά μια παρέα, θέλω να πιστεύω καλή, είμαστε.
Πότε ή Ποτέ

Λιγότερες λέξεις οδηγούν σε λιγότερες σκέψεις  «Δος μοι πα στώ και ταν γαν κινήσω»

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #27 στις: Νοέμβριος 30, 2007, 10:03:18 μμ »
Επειδή δεν θέλω να μένουν αιωρούμενες συμπεριφορές δικές μου και μάλιστα σε ένα Forum που με φιλοξενεί,
και μου γεμίζει τον ελεύθερο χρόνο μου,
διευκρινίζω ότι γέλασα πραγματικά με την συγκεκριμένοι λέξη και μόνο αυτή,
που είχα να την ακούσω από το δημοτικό σχολείο ...
Αν πέρασε το αυθόρμητο γέλιο μου ως ειρωνεία ζητώ δημόσια συγνώμη,
και την επόμενη φορά θα είμαι πιο προσεκτικός, και επιφυλακτικός.

Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #28 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 01:22:01 πμ »
οπως σου πα ηδη δεν απαιτησα καμμια δημοσια συγνωμη και το θεμα εληξε μετα τις εξηγησεις  που δοθηκαν εκατερωθεν για το γεγονος,να πω λοιπον και εγω απο τη μερια μου συγνωμη εαν σε εφερα σε δυσκολη θεση εφοσον παρεξηγηθηκε η προθεση σου με την δεδομενη αλληλουχια των ποστ οπως εγινε αντιληπτη.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #29 στις: Δεκέμβριος 01, 2007, 09:11:03 πμ »
Παράθεση από: "george_"
οπως σου πα ηδη δεν απαιτησα καμμια δημοσια συγνωμη και το θεμα εληξε μετα τις εξηγησεις  που δοθηκαν εκατερωθεν για το γεγονος,να πω λοιπον και εγω απο τη μερια μου συγνωμη εαν σε εφερα σε δυσκολη θεση εφοσον παρεξηγηθηκε η προθεση σου με την δεδομενη αλληλουχια των ποστ οπως εγινε αντιληπτη.

Οπότε μια παρεξηγήσει ήταν και πέρασε !!!!!!  :partyman:

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #30 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 04:45:52 μμ »
Φίλε Γιώργο ψυχραιμία. Όπως είπα γράφω με καλοπροαίρετα αισθήματα, ολίγο χιούμορ και δεν ειρωνεύομαι. Αν ειρωνευόμουνα δε θα χρησιμοποιούσα emoticon. Επίσης δεν πουλάω υφάκι, δεν είναι στο χαρακτήρα μου. Είμαι εδώ για να περνάω καλά και το χιούμορ βοηθάει στη φιλική ατμόσφαιρα.
Για το χρώμα στο καντράν που αλλάζει ανάλογα με το βάθος κατάδυσης το γνωρίζω από προσωπική εμπειρία και είναι επίσης απλή φυσική των χρωμάτων. Όπως είπα όλα τα άλλα είναι διαφημιστικά κόλπα. Αυτό δε σημαίνει ότι τα ρολόγια με έγχρωμα καντράν δεν είναι μια χαρά ή ότι δε διαβάζονται υποβρυχίως.
Όποιου το ρολόι με WR 100m πήρε νερό στο ντουζ καλό θα ήταν να πάει να ζητήσει τα λεφτά του πίσω.

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
TAG Heuer
« Απάντηση #31 στις: Δεκέμβριος 03, 2007, 06:52:37 μμ »
αυτο θα ηθελα και εγω,οσον αφορα το ρολοι δεν ειναι τοσο απλα για να ζητησει καποιος πισω τα λεφτα του,εξηγησα δηδ γιατι μπορει να συμβει,επιπελον στο ντους σημαντικος παραγοντας ειναι η θερμοκρασια