Αποστολέας Θέμα: Απ: ελβετικη ωρολογοποιια  (Αναγνώστηκε 45119 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
Απ: Απ: ελβετικη ωρολογοποιια
« Απάντηση #80 στις: Ιούνιος 22, 2008, 01:57:46 πμ »
ειδικα με το τελευταιο συμφωνω κ επαυξανω. το PP=?????
“Simplicity is the ultimate sophistication”
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #81 στις: Ιούνιος 22, 2008, 08:37:10 πμ »
ειδικα με το τελευταιο συμφωνω κ επαυξανω. το PP=?????

Patek Philippe ;D

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #82 στις: Ιούνιος 22, 2008, 08:41:46 πμ »
AP,JLC,UN,ROLEX,,PP και ομεγα οπου τις αναλογει,απλα εχει πισω ενα τεραστιο γκρουπ απο κατασκευαστες μηχανων !ενα κλικ και εχει οσες μηχανες θελει,
πωπωπω ξεχασα τον βασιλια
συγνωμη
LANGE!
GO

Η "UN" πια είναι ?!?
UN = UNION
ή
UN = Ulysse Nardin

Φιλικά Στέφανος.

_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος eisenberg

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #83 στις: Ιούνιος 22, 2008, 11:31:12 πμ »
εχω πει τοσες φορες και το ξαναλεω !οτι προβληματα ειχαν τα ελυσαν,ελεος ρε παιδια!μεσα στις ζεστες!ολο αυτο θα ακουω!

Δυστυχως οχι Γιωργο,δεν τα ελυσαν.Κι εγω ετσι νομιζα μεχρι πριν κανα μηνα οπου το επιασα λιγο πιο ζεστα και διαβασα.Στο φορουμ της Ω στο timezone δε,υπαρχει η αποψη απο εμειρα μελη,οτι στην cal αυτη δεν εχει επεμβει καθολου διορθωτικα η Ω αλλα δουλευει συστηματικα στο νεο της inhouse χρονογραφο που θα λανσαριστει γυρω στο 2010 με βαση την 8500.Και τι κανει για τους τυχον προβληματικους 1285?Αναλαμβανει να τους επισκευαζει δωρεαν ακομη κι αφου ληξει η εγγυηση διοτι αναγνωριζει τα σχεδιαστικα λαθη,εξω υπαρχουν μεγαλες καθυστερησεις στην επισκευη και ουκ ολιγες αναφορες για ρολογια που επιστρεφουν απ το σερβις και ξαναχαλανε.Και δε σου μιλαω για παλια,αλλα τελευταιων μηνων συμβαντα.Επισης δεν ειναι τυχαιο που δεν υπαρχει καθολου αγαπη και δημοτικοτητα στα Ω φορουμς του εξωτερικου για τον 1285,τη στιγμη που αποθεωνουν τον 1861 του moonwatch,πραγμα περιεργο για εναν Ω αποκλειστικα και νεο ταυτοχρονα μηχανισμο...
Με λιγα λογια θελω να πω οτι αν σου χαλασει μια cal.7750 η μια cal.1861,5100 κτλ,μιλαμε για ατυχια διοτι σαν μηχανισμοι εχουν δοκιμασθει και βελτιωθει με τον καιρο,και δεν αναμενονται παρα μεμονωμενα περιστατικα αστοχιας,αν αγορασεις μια νεωτερη cal. οπως το παραδειγμα με την 33xx και χαλασει μιλαμε μονο για ατυχια η κατι περισσοτερο;
Ακομη και για τον χρονογραφο της ΡΡ ειχαμε αναφερει παλιοτερα...
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 22, 2008, 12:23:54 μμ από eisenberg »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: ελβετικη ωρολογοποιια
« Απάντηση #84 στις: Ιούνιος 22, 2008, 12:23:15 μμ »
απο την ιδια πηγη που εχω δει εδω και καρο,η ωμεγα πατησε στην 1185 και την αλλαξε αρκετα λυνοντας τα οποια μειον,στην δικια της μονο στις πρωτες σειρες ειχε καποιο προβλημα αλλα μετα το διορθωσαν!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #85 στις: Ιούνιος 22, 2008, 12:26:52 μμ »
UN = Ulysse Nardin

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #86 στις: Ιούνιος 22, 2008, 12:28:03 μμ »
απο την ιδια πηγη που εχω δει εδω και καρο,η ωμεγα πατησε στην 1185 και την αλλαξε αρκετα λυνοντας τα οποια μειον,στην δικια της μονο στις πρωτες σειρες ειχε καποιο προβλημα αλλα μετα το διορθωσαν!

Προσωπικα δε γνωριζω το ποσοστο αστοχιας αν εχει ελλατωθει η οχι στα νεωτερα μοντελα,παντως υπαρχει,δεν ειναι τυχαιο ενα παρατσουκλι που εχει εξω ''time ticking bomb''... :D

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #87 στις: Ιούνιος 22, 2008, 12:47:19 μμ »
ενας γνωστης του χωρου και μελος του timezone,αυτο εχει αναφερει,περαν τουτου δε ξερω αλλα εχω μια προσωπικη σκεψη,μηπως οι puristi αμερικανοι σε μεγαλο βαθμο ,φορουμιστες του timezone ειναι πολυ "πορωμενοι" με τον μυθο του moonwatch?vertical clutch,column wheel,μικρορυθμιση ειναι καποια πολυ θετικα στοιχεια που εχει η 33χχ και σε πολυ καλη τιμη εαν σκεφτεις οτι την 1185 σαν βαση βαζουν και αλλες μεγαλες οπως εχω αναφερει σε αλλο μου ποστ και δε σου ζητουν 3.000 ευρω αλλα παραπανω,ειναι πολλες οι εταιριες αυτες,εαν ηταν τοσο χαλια μηχανη θα χαμε τοσα πολλα παραπονα απο κατοχους : Blancpain Flyback, Franck Muller King Conquistador, Vacheron Constantin Overseas, Audemars Piguet Royal Oak με τρην 1185 βαση.την μηχανη φοραει και το omega BA,στα ευρωπαικα φορουμ δεν εχω δει κατι στην πολυ μεγαλη συχνοτητα που μου ανεφερες.

Αποσυνδεδεμένος xaralampos

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #88 στις: Ιούνιος 22, 2008, 12:52:22 μμ »
ποσοστο αστοχιας υπαρχει σε ολους τους μηχανισμους,αν θελει καποιος να βρει μειον σε καποια εταιρια αν ψαξει σιγουρα κατι θα βρει για ολες.Σημασια εχει, επειδη μας διαβαζει και κοσμος που δεν εχει πολλες γνωσεις,να μην δινουμε λαθος εντυπωση για την ποιοτητα και την αξιοπιστια καποιας εταιριας και ειδικα χωρις αποδειξεις...Η call 33xx ειχε αρκετα προβληματα ειναι αληθεια, αλλα διορθωθηκαν αλλιως δεν θα συνεχιζε η omega να τη χρησιμοποιει σε αρκετες σημαντικες σειρες της.

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #89 στις: Ιούνιος 22, 2008, 01:20:32 μμ »
ενας γνωστης του χωρου και μελος του timezone,αυτο εχει αναφερει,περαν τουτου δε ξερω αλλα εχω μια προσωπικη σκεψη,μηπως οι puristi αμερικανοι σε μεγαλο βαθμο ,φορουμιστες του timezone ειναι πολυ "πορωμενοι" με τον μυθο του moonwatch?vertical clutch,column wheel,μικρορυθμιση ειναι καποια πολυ θετικα στοιχεια που εχει η 33χχ και σε πολυ καλη τιμη εαν σκεφτεις οτι την 1185 σαν βαση βαζουν και αλλες μεγαλες οπως εχω αναφερει σε αλλο μου ποστ και δε σου ζητουν 3.000 ευρω αλλα παραπανω,ειναι πολλες οι εταιριες αυτες,εαν ηταν τοσο χαλια μηχανη θα χαμε τοσα πολλα παραπονα απο κατοχους : Blancpain Flyback, Franck Muller King Conquistador, Vacheron Constantin Overseas, Audemars Piguet Royal Oak με τρην 1185 βαση.την μηχανη φοραει και το omega BA,στα ευρωπαικα φορουμ δεν εχω δει κατι στην πολυ μεγαλη συχνοτητα που μου ανεφερες.

Εχει δανειστει τεχνογνωσια απ την 1185 αυτο ειν αληθεια,οτι χρησιμοποιειται η ιδια βαση δεν ξερω εχω διαβασει οτι εχει μεγαλυτερες διαστασεις σαν cal.
Το σκεπτικο σου ισως και να ναι σωστο παντως...

ποσοστο αστοχιας υπαρχει σε ολους τους μηχανισμους,αν θελει καποιος να βρει μειον σε καποια εταιρια αν ψαξει σιγουρα κατι θα βρει για ολες.Σημασια εχει, επειδη μας διαβαζει και κοσμος που δεν εχει πολλες γνωσεις,να μην δινουμε λαθος εντυπωση για την ποιοτητα και την αξιοπιστια καποιας εταιριας και ειδικα χωρις αποδειξεις...Η call 33xx ειχε αρκετα προβληματα ειναι αληθεια, αλλα διορθωθηκαν αλλιως δεν θα συνεχιζε η omega να τη χρησιμοποιει σε αρκετες σημαντικες σειρες της.

Ποσοστο αστοχιας υπαρχει σ ολους τους μηχανισμους αναμφισβητητα,κανεις δεν μπορει ν αμφισβητησει ομως οτι στην συγκεκριμενη περιπτωση ειναι-ηταν μεγαλυτερο κι αυτο πιθανον οφειλεται στη νεοτητα της μηχανης.
Το σκεπτικο μου εξαρχης δεν ηταν να δωσω λαθος εντυπωση για την αξιοπιστια της μαρκας(της οποιας παρεπιμπτοντως ειμαι κατοχος).Σαν μηχανισμο τον εχουμε συζητησει με πολλα θετικα σχολια και δικαια διοτι οι προδιαγραφες του ειναι πολυ καλες.
Απλα το ξεκινησα σαν παραδειγμα στην κουβεντα οτι πολυ καλες οι νεες inhouse καλιμπρες απο διαφορους κατασκευαστες,σαν καταναλωτες ομως μας ενδιαφερει περα απ το πρεστιζ και η αξιοπιστια στην καθημερινη χρηση,και σ αυτο οι διαφορες ΕΤΑ,Lemania κτλ διαπρεπουν σε λογικο κοστος.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #90 στις: Ιούνιος 22, 2008, 01:27:41 μμ »
ναι διαφερει ,το χω αναφερει πολλες φορες,σιγουρα ειχε και λεω ειχε παρουσιασει προβληματα στην αρχη,τα οποια ελυσαν οι σχεδιαστες της ομεγα.τωρα ξαναλεω,εαν ειχε σε τεοιο βαθμο προβληματα θα το ακουγες και αποτις αλλες εταιρειες,μιας και η 1185 ειναι ,για μενα η 7750 του σημερα,σαν τεχνολογικες,μοντερνες λυσεις!

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #91 στις: Ιούνιος 22, 2008, 02:42:46 μμ »
Η 33ΧΧ χρησιμοποιηται στο omega planet ocean chrono?????θαμε αποτρεψετε να το παρω με ολη την παραφιμολογια!!!!
                 Leonardo Da Vinci

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #92 στις: Ιούνιος 22, 2008, 03:52:51 μμ »
Η 33ΧΧ χρησιμοποιηται στο omega planet ocean chrono?????θαμε αποτρεψετε να το παρω με ολη την παραφιμολογια!!!!

Κανεις δε θελει να αποτρεψει κανεναν φιλε μου,πριν κανουμε οποιαδηποτε αγορα απο ρολοι εως αυτοκινητο,καλο ειναι να ψαχνουμε και να διαβαζουμε οσο μπορουμε περισσοτερο ωστε να μαστε πολυπλευρα ενημερωμενοι και στο τελος να βγαλουμε το δικο μας συμπερασμα.
Η cal33xx εχει τη 2ετη εγγυηση της Ω οπως κι ολοι οι αλλοι μηχανισμοι της.Τα τεχνικα της χαρακτηριστικα σ αυτην την κατηγορια τιμης,απλα κορυφαια.
Προσωπικα δε θ αγοραζα,τονιζω προσωπικη και μονο αποψη...
Εχουμε ξεφυγει απ την ουσια του θεματος παντως,αλλιως ειχε ξεκινησει...

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #93 στις: Ιούνιος 22, 2008, 04:09:41 μμ »
H oυσια ειναι οτι εχοθμε μεγαλη αγαπη για τα ρολογια......!!!!!!!!!
                 Leonardo Da Vinci

Αποσυνδεδεμένος neo12

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #94 στις: Ιούνιος 22, 2008, 04:16:54 μμ »
Δηλαδη eisenberg εσυ τι θα προτεινες σε ΕΤΑ/Λεμανια ρολοι με αξιοπηστια κ λογικο κοστος τι προτεινεις????
                 Leonardo Da Vinci

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #95 στις: Ιούνιος 22, 2008, 05:05:28 μμ »
Δηλαδη eisenberg εσυ τι θα προτεινες σε ΕΤΑ/Λεμανια ρολοι με αξιοπηστια κ λογικο κοστος τι προτεινεις????

Σου απαντω εδω http://www.mywatch.gr/index.php/topic,971.new.html#new

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #96 στις: Ιούνιος 22, 2008, 08:12:54 μμ »
UN = Ulysse Nardin

Φίλε george_ δεν είναι όλοι οι Calibres in house ...
Αλλά μόνο στα "μεγάλα" κομμάτια με τις ανάλογες τιμές ...

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #97 στις: Ιούνιος 23, 2008, 12:06:48 πμ »
η ερωτηση νομιζω ηταν ,ποιες εταιρειες εχουν καινοτομιες και κανουν ερευνα/εξελιξη?

επειδη εχω εδω και πολυ καιρο δει το υπεροχο ρολοι που εχει οτι πιο προχωρημενο εχει να δειξει η ulysse nardin,το  freak την βαζουμε στο γκρουπ αυτο,ερευνα και εξελιξη

εδω ενα απο τα πολλα λινκ για το ρολοι

http://watchluxus.com/ulysse-nardin-unveils-new-technical-triumph-the-innovision-freak

εξελιξη και τεχνολογια σε αυτην την δοκιμη,αυτο θα πει ελβετικη ωρολογοποιια

SADLY THE INNOVISION FREAK WILL NOT BE OFFERED FOR SALE AND HAS BEEN CREATED PURELY AS A TEST PLATFORM FOR NEW TECHNOLOGY!!!
What can we say, Please Rolf release it for sale!!!!

και εδω φυσικα σε ενα υψηλου επειπεδου πειραμα βρισκουμε στοιχεια και λυσεις απο την γνωστη σε ολους εταιρεια που δοκιμασε/ζει το silicium

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 23, 2008, 01:50:55 πμ από george_ »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #98 στις: Ιούνιος 23, 2008, 12:15:33 πμ »
νεο12 απο οσο θυμαμαι ειχες ρολοι ομεγα με την 3301,εμεινες απογοητευμενος ?δεν θυμαμαι κατι τετοιο,αρα γιατι θες να την αποφυγεις αυτη την μηχανη?προτιμας μια 7750 στα 3-4 κ?εχει πολλες εκει εξω!

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #99 στις: Ιούνιος 23, 2008, 12:23:45 πμ »
κ τελικα george ποιες ειναι οι  εταιριες αυτες που σεβονται τον πελατη κ φτιαχνει νεες μηχανες και ξοδευει σεβαστα ποσα η ομεγα ανηκει σε αυτες???

εδω στεφανε το  ποστ οπου εχει και την ερωτηση του μελους
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούνιος 23, 2008, 12:46:42 πμ από george_ »