Αποστολέας Θέμα: restaurateur d'horlogerie ancienne.....  (Αναγνώστηκε 42324 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
Απ: restaurateur d'horlogerie ancienne.....
« Απάντηση #20 στις: Μάιος 23, 2008, 11:46:14 πμ »
αφού έβγαλα τις φωτό για τα λουράκια που πουλάω στο αντίστοιχο thread,είπα δεν βγάζω και μερικές με το ρολόγάκι "λαιμού" μιας και το είχα εύκαιρο για κούρδισμα μετά από καιρό............

παιδιά sorry σε κάποια από τις φωτό παίζει κι ένα "τριχάκι" :D
konakis.
Rolex,Panerai,JLC,Oris,Steinhart,Alpina,Citizen,Orient.

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Μάιος 23, 2008, 02:30:26 μμ »
Γλυκούτσικο είναι. Τι διάμετρο έχει; 36mm;

Φιλικά
Δημήτρης

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Μάιος 23, 2008, 02:40:05 μμ »
Γλυκούτσικο είναι. Τι διάμετρο έχει; 36mm;

Φιλικά
Δημήτρης

σ'άρεσε B&B...............ΕΊΝΑΙ γλυκούτσικο σαν τον ιδιοκτήτη του ;D
konakis.

Αποσυνδεδεμένος StefMac

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Μάιος 23, 2008, 06:32:09 μμ »
Ευτυχώς η τρίχα δεν είναι κατσαρή ...  ;D  :weedman:

Χωρίς πλάκα το ρολόι είναι πολύ όμορφο !!!
Και αυτές τις γέφυρες της είδα σε ένα A. Lange & Sohne !!!

Φιλικά Στέφανος.
_Jaeger Le Coultre_
The first Manufacture
 in Valle'e de Joux.

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Μάρτιος 01, 2009, 09:07:26 πμ »
αυτα εξω ειναι το φυσιολογικο,ελλαδα αποτελει ανακαλυψη.
και τορνους εχουν και μικροσκοπια και κομματια εκ νεου φτιαχνουν για ρολογια παλια που δεν εχου ανταλλακτικα και αλλα πολλα.κατι σε φλασαρε και σε απογοητευσε για να κανεις μια τετοια δηλωση ?ασχημη εμπειρια προσφατα με ρολογα?
Μάλλον δεν το έπιασες το νόημα.Επιδιορθωτές σαν τον εν λόγο είναι μετρημένοι στα δάκτυλα,για να καταλάβεις ότι σπανίζουν.

warover

• Επισκέπτης
« Απάντηση #25 στις: Μάρτιος 01, 2009, 11:20:23 πμ »
Μπραβο Γιωργο και σε εσενα που το εψαξες τοσο για να επαναφερεις αυτο το υπεροχο ρολοι αλλα και στον κυριο που εκανε αυτη την τοσο καλη δουλεια
« Τελευταία τροποποίηση: Μάρτιος 01, 2009, 02:39:59 μμ από warover »

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:12:39 μμ »
Μάλλον δεν το έπιασες το νόημα.Επιδιορθωτές σαν τον εν λόγο είναι μετρημένοι στα δάκτυλα,για να καταλάβεις ότι σπανίζουν.

για να το λες θα εχεις πολλες εμπειριες απο ρολογαδες ,παρακαλω να μας τις μεταφερεις

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:30:03 μμ »
για να το λες θα εχεις πολλες εμπειριες απο ρολογαδες ,παρακαλω να μας τις μεταφερεις
Παρεξηγήθηκες για κάτι?

Αποσυνδεδεμένος george_

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Μάρτιος 01, 2009, 01:31:37 μμ »
Παρεξηγήθηκες για κάτι?

οχι απλα ο λογος σου αποδιδει μια σιγουρια που δεχνει εμπειρια στο θεμα ρολογαδες

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Μάρτιος 03, 2009, 06:18:22 μμ »
Σωστά.Εγώ κατ'ονομάζω τον εαυτό μου επιδιωρθοτή ρολογιών στην μικρότερη μορφή του όρου και από σηζητήσεις,έχω ακούσει διάφορα(όπως άνοιγμα βιδωτής θήκης με κατσαβίδι--ρολόι φίλου που έχει φτιαχτεί σε αντιπροσωπεία για εισροή νερού και όταν το άνοιξα στους 7 μήνες για εισροή πάλι,ήταν μέσα στην σκουριά--
Πιστέυω πως ο καθένας με τις λίγες η τις περισσότερες γνώσεις που διαθέτει,συμβάλει θετικά σ'αυτό το forum.
Γι'αυτό και εγώ,αυτό προσπαθώ να μεταδώσω στους υπόλοιπους,ψάξτε,ρωτήστε,μάθετε για να βρείτε τον κατάληλο.Υπάρχουν και στην χώρα μας άριστοι ωρολογοπιοί!!!!!!!!

Αποσυνδεδεμένος cercum

• 38mm case
  • Haute horlogerie
    • Προφίλ
    • Www.Rologas.Com
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 03, 2009, 10:54:34 μμ »
όπως άνοιγμα βιδωτής θήκης με κατσαβίδι

:smt071    Καφριλα...
Τικ τακ, τικ τακ

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 03, 2009, 10:56:22 μμ »
αγαπητε Νικολαε , θα ηταν σκοπιμο ισως να μας αναφερεις καποιους -ισως και εσενα- επιδιωρθωτες ωστε να απευθυνομαστε σε αυτους σε περιπτωση αναγκης

Αποσυνδεδεμένος Νικολαος

• 34mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Μάρτιος 03, 2009, 11:15:46 μμ »
Πάρτε παράδειγμα το αρχικό post.Είναι ένας από αυτούς?
Ακούμε,επεξεργαζόμαστε και καταλήγουμε!

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 08:23:19 μμ »
Κατ αρχήν Καλησπέρα σας
Πρήν από λίγες ημέρες ανακάλυψα το forum σας και γράφτηκα
Επειδη και εμένα μου αρέσουν τα ωρολόγια και σε πολλές περιπτώσεις ασχολούμαι και ο ίδιος με επισκευές θα ήθελα να πώ μερικές σκέψεις μου
Στα διάφορα post που είδα μέχρι τωρα αναφέρει κάποιος ότι βρέθηκε κάποιος Ωρολογοποιός ο οποίος κατασκεύασε εξ αρχής γρανάζια η κατι το παρόμοιο για να ανακατασκευάσει κάποιο ρολόι
Θα μου επιτρέψετε να έχω μερικές αμφιβολίες και αυτό διότι η κατασκευή γραναζιών δεν είναι μικρή υπόθεση διότι απαιτεί μηχανές που να μπορούν να επεξεργαστούν τόσο μικρά κομμάτια που δεν νομίζω ότι είναι εύκολο να αγοραστούν από έστω  και ένα καλό Ωρολογοποιό
Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι άξονες των ρολογιών είναι φτιαγμένοι από ειδικά ατσάλια και κατόπιν θερμικά επεξεργασμένοι για να αποκτήσουν αντοχή
Οι 'ρόδες' είναι φτιαγμένες από ειδικό κράμα μετάλλων με μεγάλο ποσοστό χαλκού και κατεργασμένες από γραναζοκόφτες που να μπορούν να κόψουν τόσο μικρά γρανάζια
Κατόπιν αυτα τα δύο κομμάτια με πίεση συναρμόζουνται και γίνονται ένα κομμάτι
Αυτα νομίζω ότι δεν είναι έργασίες ωρολογοποιού
Θα ήθελα να μου δείξετε τον ρολογά που λέει ότι κατασκευάζει όλα αυτα
Το post αυτό δεν είναι με εριστική διάθεση αλλά για να δώσω σε μερικούς την αίσθηση της πραγματικότητας
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Οκτώβριος 08, 2009, 10:22:07 μμ »
και οι μηχανες υπάρχουν και το μεράκι και Η ΓΝΩΣΗ πάνω από όλα υπάρχει....απλά τα έχω δει με τα μάτια μου!το restoration αναλογα με την κατάσταση του ρολογιού και κυρίως του μηχανισμού μπορεί να κρατήσει από μερικές εβδομάδες έως αρκετούς ΜΗΝΕΣ ή και χρόνο!Όταν αναφέρω ότι ο τεχνίτης μπαίνει στην φιλοσοφία της κατασκευής,εννοώ,ότι απλά μεταφέρεται ουσιαστηκά στην εποχή εκείνη,της κατασκευής του ρολογιού και όταν το ρολοι του 1900 -1930 π.χ. τα γνωστά μας ELGIN που κατα κόρον τα χρησιμοποιούσαν στους αμερικάνικους σηδηροδρομους οι ελεγκτες κυκλοφορίας,είχε adjust 5 positios,καταλαβαίνουμε πόσο δύσκολο είναι να γίνει με ΒΑΣΗ τα δεδομένα εκείνης της εποχής συν τον εξτρα χρόνο που απαιτείται από τον τεχνίτη  από τις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας...πολύ δουλειά,μεράκι,εξαιρετικό φινιρισμα για σωστό ισοχρονισμο...όλα αυτά χειροποίητα δίχως pc,cnc, κλπ σημερινά μηχανήματα.
Μηχανήματα και τόρνοι (όπως στο μουσείο της φημισμένης P.P.)ψαγμένα και αγορασμένα με μεράκι κόπο και φυσικά πολύ μα πολύ αγάπη!Ο τύπος δεν είναι τυχαίος...έχει ειδικευτεί και ΚΑΤΕΧΕΙ φυσικά δίπλωμα για restoration μηχανισμών GRANDE COMPLICATIONS,δεν τον αγγίζουν τα σημερινά tourbillon,παρά μονάχα τα χειροποίητα φυσικά αριστουργήματα,αποφοίτησε μαζί με την κόρη του διάσημου Philippe DUFOUR,"συμπαθεί" και προτείνει για όσους επιμένουν στο "σημερινό" καινούριο ρολόι,ΜΟΝΟΝ τα άτομα που απαρτίζουν την ακαδημία ACHI π.χ. Paul-JOURNE,τον "παλιό" καλό M.Parmigiani, κ.α.
Ζεί τον μισό χρόνο Ελβετία (όπου ψάχνει,μαζεύει,αγοράζει,οτι του είναι απαραίτητο για  την εργασία του π.χ. απεχθάνεται τους σημερινούς δείκτες και τον τρόπο κατασκευή τους θερμική για παράδειγμα κατεργασία....εδώ σε θέλω να το κάνεις μόνο σου τελετουργία ολόκληρη και άλλο υλικό και κατασκευή μασίφ-στιβαρή ΌΧΙ ψεύτικη αίσθηση και όψη,αλλά κατεργασμένοι-λειασμένοι κουρμπαρισμένοι ανάλογα με το ύφος του ρολογιού).
Κατασκευή καντράν εμαγιέ,χαρακτα,ζωγραφιστά,κύμματα Γενεύης και κυκλικά γυάλισμα της πλατίνας ανάλογα με τις απαιτήσεις του πελάτη για το decoration του μηχανισμού,δείκτες και complications ratrograde μπρος και πίσω......θα μπορώ να σας μιλάω για τον άνθρωπο αυτόν μέρες ολόκληρες.....
Ένα θα πώ:χαρακτήρισε τα τμήματα κατασκευής και συναρμολόγησης της φημισμένης P.P. ως ο "ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΩΝ ΑΣΤΡΩΝ" λόγω της έντονης χρήσης υπολογιστών CNC μηχανημάτων,και της "μαζικής" ως έχει απότελεσμα, παραγωγής των επιμέρους εξαρτημάτων.Μονάχα ο τελευταίος όροφος ξεχωρίζει όπου γίνεται οι διάφορες εργασίες με βάση την παλιά μέθοδο και φιλοσοφία(βλ. star caliber κλπ).
Αυτά προς το παρών για σήμερα...
konakis.

Αποσυνδεδεμένος lambros

• 46mm case
  • Chronometrophilia
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 09:07:29 πμ »
Και να συμπληρώσω ότι εκτός των πιο πάνω "ολίγων" ο ΓΜ είναι και πολύ καλός τζαζίστας!
Α ρε κονάκι, μιλάμε, εισαι σκέτο καρουζελ! ;D

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Οκτώβριος 09, 2009, 02:27:57 μμ »
...τζαζ,γιλεκάκια,κοτσιδούλα,motrcycles BMW 30's 40's ρίχνει και καμιά "φαλτσοφωνούλα"  :D :D
oτιδήποτε έχει να κάνει με "τέχνη" από "σιδεριές" παλιές (που με ρώταγε θυμάμαι μια φορά) μέχρι μια παλιά μηστική συνταγή(λόγω επαγγέλματός μου) ψωμιού και γλυκού...άστα άλλη φιλοσοφία και τρόπος ζωής...καλά να΄ναι και να'μαστε φυσικά!
υ.γ. thnx φίλε lambros.
konakis.

Αποσυνδεδεμένος nikosp

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 01:07:13 μμ »
Θα ήθελα κάποιοα στιγμή να δώ απο κοντα γραναζοκόφτη για τόσο μικρά γρανάζια και τορνο όχι CNC για τούς εν λόγω άξονες και τον άνθρωπο να τους χειρίζεται
Δεν είμαι ξεροκέφαλος αλλά το βρλέπω λίγο μακρινό για να είναι αληθηνό
Δεν με πειράζει να διαψευστώ
Breil Manta
Philip watch
Zenith varius models Omega idem Varius vintage pocket watches etc.etc

Αποσυνδεδεμένος konakis

• Tourbillion
  • Rolex.
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Οκτώβριος 10, 2009, 03:49:51 μμ »
........όταν με το καλό βρεθώ στας Αθήνας.....υπομονή!
konakis.

Αποσυνδεδεμένος Aris911

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Οκτώβριος 16, 2009, 02:38:04 πμ »
Θα ήθελα και εγώ με την σειρά μου να μεταφέρω κάποιες σκέψεις μου σαν πρώην τεχνίτης ωρολογοποιός (μέχρι στιγμής). Το επάγγελμα αυτό είναι για ανθρώπους που το κάνουν από αγάπη πρώτα. Αν τους ρωτήσεις, ειδικά τους παλιούς, όλοι θα σου πουν ότι στην καρδιά τους έχουν τα μηχανικά-αυτόματα ωρολόγια. Προσωπικά επειδή επισκεύαζα και ηλεκτρονικά αλλά και μηχανικά θα συμφωνήσω μαζί τους. Το μηχανικό ρολόι είναι (κατά την γνώμη μου πάντα) άλλη κατάσταση. Στα μηχανικά ανοίγεις το καπάκι του και αμέσως μεταφέρεσαι σε άλλον κόσμο. Βλέπεις ένα αντικείμενο να πάλετε, να έχει ζωή, να κτυπάει η καρδιά του (το μπαλανσιε) όπως του ανθρώπου. Δεν ήταν λίγες οι φορές που είχα πιάσει τον εαυτό μου να το χαζεύει να δουλεύει πολλά λεπτά. Ένα αντικείμενο έργο τέχνης. Από τα φτηνά μέχρι τα ακριβά. Πολλά ειδικά τα πιο παλιά είχαν και καταπληκτικά σχέδια χαραγμένα στο μέταλλο των εξαρτηματων τους. Προσωπικά ζώντας στην επαρχία είχα την τύχη να έρθω σε επαφή με πολλά παλιά κομμάτια κουρδιστά (VENUS-ZENITH-OMEGA) και σε πολλά από αυτά να κάνω γενική ανακατασκευή. Από αλλαγές κάσσας (σε όσα μπόρεσα να βρω μέσω αντιπροσωπείας πάντα) η επισκευής της ίδιας, γράψιμο καντραν (εκείνη η γοργόνα που υπήρχε στο καντραν ενός VENUS κάτω από τα γράμματα του) σε εργαστήρια της Αθήνας μέχρι και αλλαγή εξαρτημάτων. Στο τέλος ο πελάτης έπαιρνε το ρολόι του πίσω σαν να βγήκε μόλις από το εργοστάσιο. Και χαιρόταν αυτός αλλά περισσότερο εγώ για το αποτέλεσμα. Όμως δυστυχώς τέτοιοι άνθρωποι όλο και λιγοστεύουν. Δυστυχώς.
ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΜΗΝΥΜΑ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΕΤΣΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΑΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΑΓΑΠΕΣ.