ingersoll , rothenschild και άλλοι που έχουν παραπλήσια ωρολόγια (σε σχέδιο και μηχανισμό φαντάζομε) έχουν αυτό το χαρακτηριστικό. Η ημερομηνία σχηματίζεται από δύο διαφορετικά κομμάτια. Οι δεκάδες 0-3 και οι μονάδες 0-9. Έτσι μετά το 39 ακολουθεί το 00, μτά το 01 κ.ο.κ.
ισως επειδη ο δισκος τους βγηκε μεγαλος ,για καποιον λογο στην σχεδιαση/κατασκευη εβαλαν τα επιπλεον νουμερα για να δειχνει πιο ομορφο,απο κει και περα κανεις αυτο που λεει ο μεγαλος ,κοινη λογικη!
george_ δέν έχουν δίσκο όπως οι υπόλοιποι ή όχι έναν τουλάχιστον.
Το πιο κουλό -τουλάχιστον στο rothenschild- είναι ότι έχει δύο κουμπάκια ,όπως οι χρονογράφοι, που αλλάζουν το μήνα και την ημέρομηνία υπερβολικά εύκολα, ενώ για την ημέρα έχουν ένα κουμπί που χρειάζεται βελόνα για να πατηθεί. Δηλαδή θεωρούν ότι ο μήνας πρέπει να αλλάζει ευκολότερα ή συχνότερα από την ημέρα !!!!
Πάντως για τα χρήματα που κοστίζουν είναι πολύ εντυπωσιακά και αυτό είναι που μετράει στην αγορά τους