Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - lychounas

Σελίδες: [1] 2 3 4 5
1
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: citizen vs orient entry level
« στις: Ιούνιος 27, 2021, 09:25:57 πμ »
Citizen από εμένα. Η τρανταχτή διαφορά είναι πως το Citizen είναι πιστοποιημένος δύτης, ενώ το Orient όχι.

2
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: Seiko Prospex SPB149
« στις: Ιούλιος 24, 2020, 09:32:56 μμ »
καλησπερα στην παρεα ηθελα να ρωτησω στην τιμη των 1350 δολαριων του ρολογιου τα αξιζει και τι κοπανημα θα φαει στο τελωνειο;

Γιατί δεν περιμένεις να έρθει Ελλάδα;
Αν βιάζεσαι πολύ είμαι σχεδόν σίγουρος πως υπάρχει Αγγλία και Γερμανία. Οπότε γλιτώνεις το τελωνείο. Προσωπικά θα προτιμούσα να το πάρω από φυσικό κατάστημα, παίζουν misalignments στο pip της στεφάνης, δες το σχετικό νήμα στο wus.
Πολύ ωραίο ρολόι πάντως, αν και εγώ περιμένω το X-Willard SPB151 να δω από κοντά.

3
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: CITIZEN
« στις: Ιούλιος 05, 2020, 12:59:25 μμ »
Καλημέρα. ψάχνω μπρασελέ για το BN0150/1. o κωδικός ανταλλακτικού ειναι ο 59-S06105. Μπορείτε να μου πρεοτείνετε κάποιο κατάστημα για την προμήθεια του. Διαδικτυακά το βρίσκω ΗΠΑ και Hong Kong.

Ψάξε στο Cousins UK. Από εκεί παρήγγειλα το ΟΕΜ μπρασελέ του ΝΥ0040 στο 1/3 της τιμής της αντιπροσωπείας και φυσικά χωρίς κίνδυνο τελωνείου γιατί είναι στο Ηνωμένο Βασίλειο. Άργησε λίγο να έρθει αλλά άξιζε.

4
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: Αγορά seiko turtle
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2019, 07:47:45 πμ »
Καλό θα ήταν να το πάρεις από φυσικό κατάστημα για να βεβαιωθείς πως δεν θα έχει θέματα με την ευθυγράμμισή του.

5
Συγνωμη αν ειναι χαζη η ερωτηση αλλα δεν ειχα ποτε μου αυτοματο ρολοι και ξεχασα να το ρωτησω στο μαγαζι. Η απορια μου ηρθε οταν εφτασα σπιτι και το εβαλα στο κουτακι του

Η πωλητρια εννοούσε να μην ρυθμίζεις ποτέ την ημερομηνία μεταξύ 10 και 3. Επειδή τα γραναζια που γυρνανε τη μέρα και την ημερομηνία είναι πλαστικά, μπορεί να σπάσουν εύκολα. Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητο η μέρα και η ημερομηνία να μην ρυθμίζονται την ώρα που αυτά τα γραναζια εμπλέκονται, δηλαδή μεταξύ 10-3. Ένας γενικός κανόνας είναι να βάζεις τους δείκτες στο κάτω μέρος του ρολογιού, πχ 6:30, πριν ρυθμίσεις την ημέρα και την ημερομηνία. Με τη ρύθμιση της ώρας δεν έχεις πρόβλημα, αρκεί να θυμάσαι να γυρνάς τους δείκτες προς τα εμπρός και ποτέ προς τα πίσω. Έτσι ακόμα και πάνω στην αλλαγή να πέσεις, γυρνωντας προς τα εμπρός τους δείκτες, δεν δημιουργείς στρες στα γραναζια της μηχανής σου.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα περισσότερο. Για να στο ξεκαθαρίσω, θα σου πω πως το κάνω εγώ :
-κορώνα στη θέση 2 για ρύθμιση ώρας
-ρύθμιση στο 6:30 περίπου πάντα προς τα εμπρός
-κορώνα στη θέση 1 για ρύθμιση ημέρας/ημερομηνίας
-ρύθμιση στη χθεσινή ημέρα/ημερομηνία
-κορώνα στη θέση 2 για ώρα
-ρύθμιση ώρας προς τα εμπρός μέχρι να γυρίσει το ημερολόγιο (όταν γυρίσει ξέρεις πως είσαι στο πμ της σωστής μέρας, συνεχίζεις να προχωράς την ώρα μέχρι εκεί που θες, αν χρειαστεί περνάς το 12:00 και φτάνεις στο μμ)

6
Αρθρο αμφιβολου προελευσης και ορθων πληροφοριων.
Η 7s μπορει μετα απο ρυθμιση να πιαση αυτη τη χρονομετρια αλλα το κακο ειναι οτι δεν την κρατα για πολυ καιρο.

Το άρθρο μπορεί να είναι αμφιβολου προέλευσης, μπορεί και όχι. Η εικόνα 6 όμως που είναι το spec sheet της Seiko για την 4r δεν χωράει αμφιβολία.

Όσον αφορά το αν κρατάνε τη χρονομετρία τους οι μηχανές αυτές μπορώ να πω πως το skx μου είναι σχεδόν 3 ετών και δεν έχει ανοιχτεί ποτέ. Είχα όμως και ένα Monster με την 4r36 που το είχα ρυθμίσει 4-5 φορές και όλο ντριφταριζε στο - 20. Οι μηχανές αυτές είναι θέμα τύχης.

7
Με γεια! Πάρα πολύ όμορφο. Καλές ώρες να δείχνει!

8
Μηχανικο ρολοι που χανει 30 δευτερα την ημερα και να θεωρητε φυσιλογικο δεν υπαρχει.
Ακομα και η σειρα 7s οταν χανει η κερδιζει 19 δευτερα ειναι πολλα.

Η 7s και η 4r έχουν χρονομετρία +45/-35 δευτερόλεπτα την ημέρα. https://www.watcharama.com/the-seiko-4r36-family-in-brief/

Δηλαδή αν το ρολόι χάνει ή κερδίζει 30 δευτερόλεπτα την ημέρα θεωρείται εντός προδιαγραφών. Τις περισσότερες φορές είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα φυσικά, εγώ πχ έχω ένα skx που τρέχει με +/-1spd στον καρπό.

9
Το quartz σίγουρα θα είναι ποιο βολικό αλλά ψάχνω για ρολόι. Και το κινητό λέει την ώρα αλλα τικ τακ δεν κάνει :) Δεν με πειράζει να το σεταρω πριν το φορέσω αν έχει σταματήσει να λειτουργεί. Έτσι και αλλιώς ο 4r36 δεν κουρδίζει και από την στεφάνη?

Από την κορώνα κουρδιζει, όχι από τη στεφανη. Συμφωνώ για τα αυτόματα, απλά έχε στο νου σου πως μπορεί να χάνουν σχεδόν μισό λεπτό τη μέρα και να θεωρείται φυσιολογικό. Επίσης, μπορεί να σταματούν αν δεν τα φορέσεις δύο μέρες. Τέλος, έχε στο νου σου πως το πολύ κουρδισμα από την κορώνα δεν προτείνεται, ειδικά σε δύτες που έχουν βιδωτη κορώνα.

10
Καλησπέρα,
Από τα ρολόγια που έχουν πέσει στο τραπέζι το πιο value for money ειναι το Orient Triton. Μπορείς να το δεις και να το δοκιμάσεις σε μαγαζιά του κέντρου.

Εγώ προσωπικά όμως θα επέλεγα Seiko, και συγκεκριμένα τη χελώνα. Είναι ένα ρολόι με τεράστια ιστορία, αν το ψάξεις λίγο θα καταλάβεις. Το θέμα του misalignment που αναφέρεις δεν πρέπει να σε απασχολεί γιατί θα το δεις από κοντά πριν το πάρεις, αν είναι στραβό, ζητα άλλο!

Το Tissot εμένα δε μου λέει απολύτως τίποτα.

Τέλος, καλό θα ήταν να σκεφτείς πόσο σίγουρος είσαι πως θέλεις αυτόματο. Μήπως θα ήταν καλύτερα να πας σε quartz, ή ακόμα καλύτερα σε solar ή eco drive από Seiko ή Citizen αντίστοιχα. Τσέκαρε το Seiko SNE498 (https://www.skroutz.gr/s/16335421/Seiko-Prospex-Sea-Diver-Mens-SNE498P1.html?keyphrase=Seiko+sne498) και το Citizen BN0150 (https://www.skroutz.gr/s/14016716/Citizen-Eco-Drive-Promaster-Divers-200M-BN0150-61E.html)

11
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: SEIKO MONSTER , 1st GEN
« στις: Ιούνιος 28, 2019, 09:11:17 πμ »
Τα 350 στο ebay ήταν 270 καθαρά αν θυμάμαι καλά. Καθόλου άσχημα για ένα φορεμενο ρολόι κατά τη γνώμη μου.

12
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: SEIKO MONSTER , 1st GEN
« στις: Ιούνιος 28, 2019, 08:25:21 πμ »
Καλημέρα.

Θα σου πρότεινα είτε να το βάλεις γύρω στα 500€ στο ebay να δεις πως θα πάει, ή να το δημοπρατήσεις πάλι στο ebay για να δεις πόσο θα πιάσει.

13
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: SEIKO MONSTER , 1st GEN
« στις: Ιούνιος 27, 2019, 10:33:21 μμ »
Καλησπέρα. Οι δύο πρώτες γενιές του Monster είναι πλέον συλλεκτικές. Ειδικά τα κλασσικά χρώματα, το μαύρο και το πορτοκαλί πωλούνται πολύ ακριβά.

Είχα ένα πορτοκαλί τέρας δεύτερης γενιάς που είχα αγοράσει για 200€ από Creation. Το φόρεσα, το αγάπησα, το σημάδεψα, πάντα όμως κάτι με χάλαγε. Όταν πήρα το SKX007 αποφάσισα να το πουλήσω. Το έδωσα πέρσι το καλοκαίρι 350€ στο ebay. Δηλαδή το φόρεσα δυο χρόνια κι έβγαλα κι από πάνω!

Η τιμή διαμορφωνεται από την αγορά. Αξίζει το Monster τόσα λεφτά; Μπορεί ναι. Μπορεί όχι. Με την ίδια λογική δεν αξίζει ένα sub που έπαιρνες με 5000 πριν κάποια χρόνια τα λεφτά που ζητάνε σήμερα. Ή ένα speedy. Τα ρολόγια είναι πολυτέλεια και το κόστος τους σχετικό. Θυμάστε πριν 2 χρόνια που έπαιρνες χελώνα με 200€; Τώρα ούτε skx σ'αυτα τα λεφτά.

14
Τεχνικά θέματα / Απ: φωσφορος
« στις: Μάιος 30, 2019, 08:55:23 μμ »
Καλησπέρα. Μάλλον εννοείς την φωσφορίζουσα ουσία που καλύπτει δείκτες και στοιχεία της πλάκας, το γνωστό σε όλους μας lume! Στα νέα ρολόγια δεν παθαίνει τίποτα αν μείνει φυσικά μακριά από υγρασία, αλλά αν μπει νερό στην κάσα το μικρότερο πρόβλημά σου θα είναι το lume! Στα παλιά ρολόγια που χρησιμοποιούσαν τρίτιο και άλλες ραδιενεργές ουσίες ο φωσφορισμός μειωνόταν αισθητά με την πάροδο του χρόνου, λόγω του ό,τι αυτές οι ουσίες γίνονται λιγότερο ενεργές σιγά-σιγά.

15
Αγγελίες Ζήτησης / WTB: Seiko DAL1BP
« στις: Φεβρουάριος 04, 2019, 04:13:25 μμ »
Καλησπέρα σας,

Ψάχνω για ένα Seiko DAL1BP, είναι το straight vent rubber της Seiko, κι επειδή δεν θέλω να περιμένω 3 μήνες να μου το φέρει η αντιπροσωπεία είπα να ρωτήσω μήπως έχει κανείς από εσάς κάποιο που να κάθεται. Όποιος θέλει λοιπόν να πουλήσει κάποιο, pm me!

Ευχαριστώ για τη φιλοξενία,
Αριστείδης

16
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: SEIKO
« στις: Αύγουστος 18, 2017, 09:25:25 πμ »
OK, ευχαριστώ για τις πληροφορίες. Την επόμενη φορά που θα περάσω από το κέντρο θα κάνω μια βόλτα να πάρω μια ιδέα για τα φθηνότερα μοντέλα. Για το ΜΜ300... θα δούμε!

17
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: SEIKO
« στις: Αύγουστος 16, 2017, 03:49:41 μμ »
Ποια Ρολόγια φοράς;

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

Παλιότερα φόραγα ένα Orient Mako και τα τελευταία χρόνια ένα Seiko Monster. Ξέρω πως το ΜΜ300 είναι λίγο μεγαλύτερο από το Monster γι' αυτό διστάζω (και για τα λεφτά φυσικά, που είναι πολλά!) Στην πορεία θέλω να δω και το SPB051, ή όπως το λέω εγώ 6RMAS, που είναι μικρότερο και πανέμορφο κατά τη γνώμη μου! Αν είχα τα λεφτά τώρα θα πήγαινα για το SLA017, ή 8LMAS, αλλά ξεφεύγει πολύ σε τιμή.
Οι σκέψεις είναι πολλές όπως καταλαβαίνετε και το γεγονός πως δεν μπορώ να τα δοκιμάσω τα ρολόγια δεν το κάνει ευκολότερο... Ευελπιστώ πως το Νοέμβρη που το 6RMAS θα κυκλοφορήσει σε όλον τον υπόλοιπο κόσμο εκτός Ιαπωνίας, θα το φέρουν και τα εδώ καταστήματα για να μπορέσω να το δοκιμάσω! Αλήθεια, γνωρίζετε κάποιο φυσικό κατάστημα που να έχει ποικιλία σε δύτες της Seiko (SKX, Monster, Sumo, Turtle, κτλ) σε Αθήνα ή Πειραιά;

18
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: SEIKO
« στις: Αύγουστος 16, 2017, 08:07:59 πμ »

Καλη έπιλογη το mm300 ....... !!!!!

Πες μας τι διάσταση εχει ο καρπός σου  ....!!!!

Παντός να ξέρεις ειναι δύσκολο ρολόι ..... Ειναι μεγάλο ρολόι και βαρεί .....!!!!!!
Πρεπει οπωσδήποτε να το δοκιμάσεις πριν το αποκτήσεις .... Γιατι τα λεφτά ειναι πολλα ....!!!!!!

Μόνο Αν έρθεις σε καποια συναντηση που γίνεται εδω στο φόρουμ και το φέρει καποιο μέλος που το εχει .... θα μπορεσεις να το δοκιμάσεις .....!!!!!

Είναι 17cm. Γι' αυτό θέλω πρώτα να το δω πριν αρχίσω να το παίρνω στα σοβαρά!!

19
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: SEIKO
« στις: Αύγουστος 16, 2017, 08:06:23 πμ »
Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας! Το συγκεκριμένο e-shop το είχα δει κι εγώ αλλά αμφιβάλλω αν υπάρχει διαθέσιμο, έχω την αίσθηση πως πρώτα παραγγέλνεις και μετά το φέρνουν. Μπορεί να κάνω λάθος βέβαια!

20
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: SEIKO
« στις: Αύγουστος 15, 2017, 12:02:07 πμ »
Σας ευχαριστώ. Δυστυχώς επιβεβαιώνετε αυτό που φοβόμουν!

Σελίδες: [1] 2 3 4 5