Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - evan

Σελίδες: [1]
1
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: Orient EM65001B "Mako"
« στις: Ιούλιος 09, 2014, 07:10:44 μμ »
Εννοείς πως η διάμετρος της στεφάνης είναι 43mm (ολόκληρης μαζί με οδοντώσεις κτλ); Όταν αναφέρεσαι στην απόσταση μεταξύ των σημείων 15 και 45 τι μετράς ακριβώς;

Το Mako έχει διάμετρο στεφάνης 40mm και μαζί με την κορώνα φτάνει τα 45mm. Πιστεύεται πως το Stargate είναι αισθητά μεγαλύτερο;

Όπως βλέπεις τη φώτο
http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-automatic-divers-srp491k1-srp491k-srp491-4843.html
από εκεί που αρχίζει η μαύρη παύλα του 15 μέχρι εκεί που τελειώνει η παύλα του 45 είναι ακριβώς 40μμ, τα δόντια δεν είναι στο ίδιο ύψος με τους αριθμούς αλλά είναι ένα κλικ χαμηλότερα και με ελαφριά κλίση προς τα κάτω. Στα μάτια μου τουλάχιστον δεν φαίνονται τα 43μμ, άνετα το περνάς για 41μμ.

2
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: Orient EM65001B "Mako"
« στις: Ιούλιος 09, 2014, 10:25:25 πμ »
Ξεκινάω λοιπόν σιγά-σιγά το ψάξιμο για αντικαταστάτη. Προς το παρόν έχω δει το Seiko SRP491. Ξέρει κανείς τη διάμετρό του; Στο διαδίκτυο το έχω δει από 42mm-46mm. Άλλες προτάσεις, πάντα σε μηχανικό αλλά όχι απαραίτητα δύτη με διάμετρο γύρω στα 42mm;
Το SRP491K το έχω, το έχω μετρήσει 46μμ με την κορώνα, 43μμ το bezel αλλά με τα δοντάκια που έχουν κλίση προς τα κάτω. Η απόσταση από mark 15 με mark 45 είναι 40μμ.

3
Είναι μάλλον οριστικό, αλλά το πιθανότερο είναι να υπάρχει ακόμη σε καταστήματα. Πάρε τηλέφωνο στην αντιπροσωπεία Vassilios Kapetanakis Χάρητος 13 Kολωνάκι Tηλ: 210-7229875 να σου πουν για Θεσ/νίκη  ;)
Ευχαριστώ για τις αμεσότατες απαντήσεις, για πες μου αφού είσαι specialized στα Glycine, το Incursore Chrono Day Date είναι εντός budget;

4
Θετικότατη άποψη έχουμε ;D Και σε εξαιρετική τιμή αφού έχει λιανική από 1120 ευρώ ;)

Το είχα σκεφτεί κι εγώ να στο προτείνω αλλά θεώρησα ότι είναι πιό κλασσική φόρμα από αυτά που κοιτούσες!

Πιλοτίζει πολύ αλλά θα ήθελα να το δω από κοντά, υπάρχουν Θεσσαλονίκη; Επίσης στο http://www.glycine-watch.ch/e/collection/detail.e.jsp?ID_Group=100003&ID_Display=100028# τον συνδυσμό που μου αρέσει τον δίνει sold out, αυτό είναι προσωρινό ή οριστικό τέλος παραγωγής;

5
Για το Glycine Combat 07 chronograph τι άποψη υπάρχει; Γνωρίζουμε τιμή;

6
Ενδιαφέρον και το Frogman, θα δοκιμαστεί και αυτό

7
Ποιός σου είπε ότι δεν έχει;Κοντά στα 1200,00€ έχει αρχική τιμή,αμά δεν είχε και κρύσταλλο σαπφείρου τότε κλάφτα.
http://www.tissot.ch/?mod_collections/action_getsubfamilies/colid_0002/famid_0011/refid_VDA0NF82MTRfMjZfMDUxXzAw


Εδώ το είχα δει για ορυκτό, προφανώς είναι λάθος
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=14863

8
Ευχαριστώ όλους για τις προτάσεις,
λοιπόν το ρολόι προορίζεται για καθημερινή χρήση, για όλες τις ώρες της ημέρας, για όλες τις εποχές του χρόνου.
Για dress καταστάσεις (καμιά 15αριά φορές το χρόνο δηλ.) υπάρχει ένα φάσιον που με καλύπτει ενώ για τα σπορ υπάρχει ένα suunto.
Το budget είναι μικρό και δεν ενδείκνυται για την τέλεια αγορά, οπότε θα το πάρω ανάποδα και θα προσπαθήσω μέσα από τα αρνητικά στοιχεία του κάθε μοντέλου να καταλήξω σε ένα απ' αυτά.

Με την πρώτη ματιά αυτό που μου έκανε κλικ είναι το Χ-Μach αλλά με προβληματίζουν
 α) το ότι μοιάζει κάπως στο ρολόι που θα αντικατασταθεί, το οποίο είναι ένα ταπεινό αλλά αξιοπρεπέσταστο quartz

(πέρα από το ότι θέλω αυτόματο ο άλλος λόγος αντικάταστασης είναι τα 42mm του jacque lemans που φαίνονται λίγα πάνω μου, καρπός 17.5 ύψος 1.88)
β) το pvd και το λουρί που μου αρέσουν απ' το X-Mach αμφιβάλω κατά πόσο θα φοριούνται τους καλοκαιρινούς μήνες
γ) η τιμή του ίσως ξεπεράσει το διαθέσιμο ποσό.
 
Στο PRS516 με προβληματίζουν
α) η έλειψη κρυστάλου ζαφειρίου
β) το οτι μπορεί να βαρεθώ αρκετά γρήγορα το λουράκι με τις τρύπες

Στο X-Wind δεν μου πολυαρέσει που ψιλομοιάζει με κάποια Citizen

To Breil το βρίσκω λίγο τετριμμένο και ουδέτερο σχεδιαστικά, επίσης λίγο light σαν brandname

Απ' αυτά που προτείνατε
το Railroad μου αρέσει πάρα πολύ και του βρίσκω στα αρνητικά τα β) και γ) του Mach και επίσης την κατά λίγα κλικ πιο κλασική αισθητική
στο BelowZero δεν μου αρέσει η κάσα καθόλου
το SeaStar μου αρέσει αλλά ίσως τα 48mm να είναι too much, βέβαια αν δεν φορεθεί ποτέ δεν ξέρεις
τα Longines υστερούν σε διαστάσεις
Το Lord όσο το κοιτάω τόσο μου κλείνει το μάτι ;)

μέχρι τώρα πιο μεστές επιλογές βρίσκω το Lord και το PRS με μπρασελέ, βέβαια ακόμα δεν έχουν αρχίσει οι δοκιμές στον καρπό

9
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Ποιο προτείνετε από τα παρακάτω;
« στις: Φεβρουάριος 12, 2012, 02:02:20 πμ »
Χαιρετώ όλους τους φίλους του φόρουμ.
Η αγορά προσδιορίζεται για την περίοδο του Πάσχα, ψάχνω για αυτόματο χρονογράφο swiss made με 44-45 διάμετρο και κάπως σπορ χαρακτήρα (όχι extreme). To budjet αυστηρά στα 1000-1100 ευρώ. Επίσης θέλω να έχω την ευκαιρία δοκιμής στον καρπό.
Οι μέχρι τώρα επιλογές είναι:
Hamilton X-Wind


Hamilton X-Mach


Tissot PRS516 chrono


Breil Manta BW0496


Οι συνδυσαμοί που μου αρέσουν για το καθένα είναι αυτοί των φωτογραφιών,
X-Wind με μπρασελέ και λευκό dial
X-Mach με pvd κάσα και λουρί δέρμα-ύφασμα
PRS516 με λευκό dial και δερμάτινο λουρί

Ποιο θεωρείτε καλύτερη επιλογή από τα παραπάνω και γιατί;

Επίσης δεκτή κάθε νέα πρόταση που πληρεί τα κριτήρια αγοράς

Μέχρι τώρα είμαι X-Mach>PRS516>X-Wind>Manta αν και με προβληματίζει κάπως το X-Mach

10
Κάποια μέρα ένας συνεργάτης στη δουλειά ο οποίος δεν φορούσε ποτέ ρολόι εμφανίστηκε με ένα Hublot Aero Bang, το ρολόι έκανε μπαμ στο χέρι του και όλοι ασχολήθηκαν μ' αυτό. Όταν κάποιος που ήξερε λίγα πράγματα πάνω στα ρολόγια του είπε πως αυτή η φίρμα πουλάει σε πενταψήφιες τιμές το παλικάρι έμεινε άφωνo.
Τι είχε συμβεί; Tο αντίγραφο το είχε δει και το είχε αγοράσει ο μικρότερος αδερφός από το διαδίκτυο, το είδε αυτός κάποια στιγμή που πήγε στο σπίτι του, του άρεσε και το φόρεσε. Ο μικρός του το χάρισε χωρίς να του πει ότι είναι replica, αυτός δεν είχε ιδέα από ρολόγια ούτε την Hublot γνώριζε ούτε πήγε το μυαλό του σε αντίγραφο απλώς του άρεσε το σχέδιο και το φόρεσε.
Ίσως μερικοί που φοράνε μαιμούδες να είναι εν αγνοία τους απλώς εντυπωσιάζονται από το σχέδιο ενός ρολογιού και το φοράνε.

11
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: Αγορά Μεταχειρισμένου
« στις: Νοέμβριος 13, 2011, 08:17:38 μμ »
Έπρεπε να τη ρίξουν κι άλλο τη τιμή του. Κανονικά στα 1.200 άντε 1.300 ευρώ, βαριά βαριά. Αν η εγγύησή του έχει λήξει κιόλας και αν συμπεριλάβουμε το γεγονός, ότι Rolex και Panerai δεν υπάρχει με 2.600 τιμή καταλόγου, μάλλον πρέπει να κοιτάξεις σε άλλο μαγαζί.

Τί μάρκα είναι το ρολόι που είδες φίλε evan?
Τα νούμερα που έβαλα δεν είναι από κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο. Αντικατοπτριζουν απλώς αυτά που συνάντησα σε τιμές είτε σε μαγαζί είτε σε αγγελία δίνουν γύρω στο 40% στην τρέχουσα ενω έχει αγοραστεί σε παλαιότερη και φυσικά κάτα 10-15% μειωμένη αρχική. Κοιτάω κυρίως για speedmaster ή carrera ακόμη και για Fortis Β42 chrono και oris TT3

12
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: Αγορά Μεταχειρισμένου
« στις: Νοέμβριος 13, 2011, 08:08:23 μμ »
   Η τιμή που λαμβάνεται υπόψη είναι η τρέχουσα τιμή λιανικής, γιατί σύμφωνα με αυτή θα πλήρωνες για να το αγοράσεις καινούργιο...αν υπολογίσεις ότι στις περισσότερες μάρκες, μια εκπτωση της τάξης του 25 με 30% είναι εφικτή για αγορά καινούργιου, τότε υπολογίζεις και πόσο θα μπορούσες να δώσεις για αγορά μεταχειρισμένου. Για ρολόγια αψεγάδιαστα 1-2-3 ετών ένα 40% επί της τιμής καταλόγου είναι λογικό...το αν κάποιο ρολόι βγήκε σε πολλά ή λίγα κομμάτια δεν είναι και τόσο σημαντικό, περισσότερο ρόλο παίζει το πως κρατάει τιμές μια εταιρεία, πχ Rolex ή Panerai που είναι οι καλύτερες σ αυτόν τον τομέα. Προτείνω να ρίξεις μια ματιά στις αγγελίες του φόρουμ, όπου θα βρεις ενδιαφέρουσες περιπτώσεις.
Πιστεύω πως το μείον 40% είναι ένα καλό deal πάνω στην τιμή καταλόγου που είχε το ρολόι όταν αγοράστηκε, σε ρολόι 2-3 ετών το 40% στην τρέχουσα δεν νομίζω να είναι και τόσο συμφέρον. Και αν μπορώ να το πάρω καινούριο με μειον 25-30% τα 3 χρόνια χρήσης αφαιρούν μόνο 10-15% της αξίας; Έχω την εντύπωση πως εκτός των έργων τέχνης, ακινήτων και πολύτιμων λίθων-χρυσού οτιδήποτε άλλο την επομένη της αγοράς έχει ήδη χάσει 10-15%. Σίγουρα εταιρείες όπως η Rolex και Panerai έχουν καταφέρει δικαίως ή αδίκως να κρατούν υψηλότατη μεταπωλητική αξία, πως γίνεται όμως το ίδιο να εξισώνεται και σε εταιρίες όπως Tag, Longines, Fortis και να απαιτούν να τα πουλήσουν με την ίδια πολιτική;
Μάλλον θα περιμένω πολύ για να πετύχω το deal που φαντάζομαι :)

13
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Αγορά Μεταχειρισμένου
« στις: Νοέμβριος 13, 2011, 06:13:16 μμ »
Γεια χαρά σε όλους, ενδιαφέρομαι για την αγορά μεταχειρισμένου ρολογιού μεσαίας προς βαριάς φίρμας.
Κοίταξα σε καταστήματα με μεταχειρισμένα και σε αγγελίες, αλλά σε όλα παρατήρησα ένα φαινόμενο που δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Όλοι προσπαθούν να πωλήσουν τα ρολόγια ανεξαρτήτως το πότε αγοράστηκαν με σημείο αναφοράς την τρέχουσα τιμή καταλόγου. Π.χ ορολόι που αγοράστηκε το 2007 με τιμή καταλόγου 2000 και πληρώθηκε με μείον 15% ή 20% δηλαδή περίπου 1600 "προσφέρεται" τώρα με μειωμένη τιμή κατά 40% αλλά στην σημερινή τιμή καταλόγου που είναι 2600 δηλαδή ζητάνε πάλι 1600 και με το ρολόι 4 χρόνια μεταχειρισμένο και στα πρόθυρα του service. Καταλαβαίνω πως σε κάποια συγκριμένα μοντέλα μπορεί να συμβαίνει αυτό αλλά το θεωρώ αφύσικο να γενικεύεται σε όλες τις μάρκες και σε όλα τα μοντέλα.
Οπότε θα ήθελα τις γνώμες σας σε ποιες εταιρίες και σε ποια μοντέλα όντως αξίζει κάποιος να πληρώσει αυτήν την υπεραξία και σε ποιες όχι.
Και επίσης ποια είναι η διακύμανση της τιμής ανάλογα με τα έτη χρήσης για μοντέλα συνεχούς παραγωγής (φαντάζομαι πως κάποιο μοντέλο που βγαίνει ίδιο και απαράλλαχτο για πολλά χρόνια σε χιλιάδες κομμάτια δεν έχει κάποια ιδιαίτερη συλλεκτική αξία ή κάνω λάθος);

14
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: Site ρολογιών
« στις: Οκτώβριος 25, 2011, 12:30:35 πμ »
Στο επίσημο site της Tissot στην καρτέλα stores, http://www.tissot.ch/?mod_stores , δίνει επιλογή να βάλεις το url ενός ηλεκτρονικού καταστήματος και να σου επιβεβαιώσει αν ειναι authorized από την Tissot. Το κουφό είναι πως το κατάστημα που έδωσες το έβαλα 5-6 φορές και τις μισές το έδωσε ok ενώ τις άλλες όχι. Ίσως ένα mail στην Tissot να βοηθούσε, αν και μ' αυτές τις τιμές αποκλείεται αν είναι. Τα δίνει όλα 240$ quarzt & auto, είτε το seastar chrono είτε prs quartz.

15
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: TISSOT.
« στις: Ιούνιος 15, 2011, 11:49:17 μμ »
Ωραία, ευχαριστώ για τις απαντήσεις, με το που θα περρισέψουν λεφτά θα το χτυπήσω.

16
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Απ: TISSOT.
« στις: Ιούνιος 15, 2011, 11:03:25 πμ »
Χαιρετώ το forum, παρακολουθώ καιρό αλλά αυτό είναι το πρώτο μου post. Βρέθηκα πριν λίγες ημέρες σε κάποιο κατάστημα για την αγορά ενός γυναικείου tissot για την αρραβωνιαστικιά μου, μετά κόπων και βασάνων την έπεισα για μια επιλογή από οίκο ωρολογοποιίας και όχι από οίκο μόδας. Μέσα στο κατάστημα είχα την ευκαιρία να δω και να φορέσω το TISSOT PRC200 Automatic
http://www.oroloi.gr/product_info.php?products_id=9241
από το οποίο και εντυπωσιάστηκα. Μου το αφήνει 500 μετρητά και το σκέφτομαι σοβαρά, το μόνο  που με φρενάρει είναι αυτά που διαβάζω για πλαστικά μέρη στη μηχανή. Το ρολόι είναι open back και όπως το κοίταξα δεν φαινόταν τίποτα πλαστικά μέρη αλλά και ο πωλητής δεν ήξερε τίποτα σχετικό. 'Εχει κάποιος ξεκάθαρη άποψη; Να σημειώσω πως θα είναι το πρώτο μου αυτόματο, μέχρι τώρα μόνο quartz φορούσα.

Σελίδες: [1]