Αγαπητέ φίλε madrivermadonus,
Απαντώντας στα ερωτήματα-απορίες σου, να σου πω ότι το Ω ΡΟ είναι ένα εξαιρετικό ρολόι με επίσης εξαιρετική χρονομετρία (για αυτόματο ρολόι) και αυτό λόγω του μηχανισμού (co-axial) που φοράει. Θεωρώ ότι πολύ δύσκολα θα βρεις σε αυτό το φάσμα τιμής καλύτερη χρονομετρία (μάλλον δεν θα βρεις...

). Όσον αφορά τον χρόνο του service στην Ελλάδα, δεν έχω άποψη. Μπορεί να "παίζουν" πολλοί παράγοντες: έλλειψη προσωπικού, δυσκολία επισκευής, ακόμα και αποστολή του ρολογιού στην Ελβετία. Πάντως η πράγματι όχι και καλύτερη λειτουργία του service της Ω στην Ελλάδα, νομίζω δεν χαρακτηρίζει την ποιότητα των ρολογιών της Ω.
Αν θέλεις τη γνώμη μου, το service που πιθανώς δεν θα το χρειαστείς ποτέ, παρά μόνο στα προγραμματισμένα σερβις κάθε 3-5 χρόνια, δεν θα ήταν λόγος να με αποτρέψει από την αγορά του Ω ΡΟ....

Τώρα, στα γενικά που ρωτάς-απορείς:
1. Το καλύτερο μηχανικό ρολόι (κουρδιστό ή αυτόματο) πολλών δεκάδων ή και εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, πιθανότατα έχει χειρότερη χρονομετρία από ένα φθηνό quartz. Είναι φυσιολογικό αυτό, το ένα έχει μια πολύπλοκη μηχανή με γρανάζια με τις όποιες απειροελάχιστες φθορές, ανοχές κλπ, το άλλο ένα ηλεκτρονικό κύκλωμα, ένα πυκνωτή και μια μπαταρία. Το πρώτο όμως έχει "ψυχή", σου "μιλάει" κάνοντας τικ-τακ, ενώ το άλλο είναι "ψυχρό" και "άψυχο", λέει την ώρα με φανταστική ακρίβεια, αλλά μόνο αυτό...

.
Τώρα αν εσένα σε ενοχλεί αυτή η έστω και μικρή απόκλιση της ώρας (+/-1-3 δευτ. ανά 24 ώρες), τότε δεν υπάρχει άλλη λύση παρά το quartz.

2. Η Ω ανήκει στο swatch group, όπως η Breguet, Glashutte Original, Blancpain, Jaquet Droz, Union Glashutte Longines, Tissot, Mido, Ηamilton, Certina κ.α., δηλαδή εταιρείες "κολοσσοί" ιστορικά και τεχνολογικά. Το swatch group είναι από τους μεγαλύτερους, αν όχι ο μεγαλύτερος όμιλος εταιρειών ωρολογοποιϊας. Μην ξεχνάς επίσης ότι τα "ταπεινά" swatch ήταν που έσωσαν την ελβετική ωρολογοποιϊα στους δύσκολους καιρούς της "λαίλαπας" του quartz.
http://www.swatchgroup.com/en/brands_and_companies/watches_and_jewelry/prestige_and_luxury_rangeΟπότε, όπως κατάλαβες, μην το σκέφτεσαι άλλο. Βουρ...!!

Φιλικά, Ηλίας.