Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - koubilaihan

Σελίδες: [1] 2
2
Chat & Fun / Μπάσκετ, παίζουμε;;;
« στις: Μάρτιος 11, 2016, 03:18:00 μμ »
Για να εξηγηθώ:

Στην Αθήνα υπάρχουν ένα σωρό ανεξάρτητα πρωταθλήματα που διεξάγονται σε κλειστά γήπεδα σε όλες τις περιοχές της Αθήνας.
Ενδεικτικά αναφέρω ΕΚΑ Νίκος Γκάλης, ΑΠΚΝΟΠ, Μπασκετάκι, Ανεξάρτητο Κορωπίου και άλλα.

Μιλάμε για πρωταθλήματα που απευθύνονται σε ερασιτέχνες, που αγαπούν το μπάσκετ και θέλουν να παίζουν στην οργανωμένη του μορφή, σε κλειστό γήπεδο με παρκέ, με διαιτητές της λίγκας, γραμματεία, στατιστικές, φωτεινούς πίνακες, όλα τα κομφόρ, αντί να τσακώνονται στην αλάνα και να φοβούνται ότι θα γυρίσουν με κάνα πόδι λιγότερο.

Προσωπικά, τα τελευταία 5 χρόνια παίζω σε τέτοια πρωταθλήματα και είναι εξαιρετική εμπειρία.

Έτσι μου ήρθε η ιδέα, μήπως ανάμεσά μας υπάρχει η διάθεση και η θέληση να μαζευτούμε καμιά δεκαριά να φτιάξουμε μια ομάδα και να δηλώσουμε συμμετοχή σε κάποιο πρωτάθλημα.

Δε μιλάμε για προπονήσεις και τέτοια, είπαμε, όλοι έχουμε δουλειές, οικογένειες κλπ οπότε μια φορά την εβδομάδα αγώνας, είναι μια χαρά. Μόνο στην αρχή ίσως χρειαστεί να μαζευτούμε μια-δυό φορές για να δούμε τι θέση παίζει ο καθένας κάνα απλό συστηματάκι και τέλος.

Να ξέρετε το κόστος κυμαίνεται από 50-70 ευρώ ανά ομάδα, ανά αγώνα, αναλόγως το πρωτάθλημα. Δηλαδή σε μια ομάδα που ρεαλιστικά θα μαζεύονται 8 άτομα κάθε φορά, μιλάμε για 6-8 ευρώ ανά παίχτη.

Πως σας φαίνεται; Υπάρχει ενδιαφέρον; Είστε μπασκετικοί μόνο στα λόγια και στην TV ή και στα έργα;;;;  ;D ;D ;D

3
Ένα εκλεκτό μέλος του φόρουμ μας, με προσέγγισε πριν από μερικές ημέρες και είχε μια καταπληκτική πρόταση-προσφορά. Να διαθέσει δωρεάν ένα ρολόι προς το φόρουμ μας, με σκοπό να το κληρώσουμε μεταξύ των μελών και τα έσοδα να αποδοθούν  στους ανθρώπους του Νεπάλ οι οποίοι είδαν τις ζωές τους να καταστρέφονται εξαιτίας του σεισμού, και ειδικότερα στα παιδιά της περιοχής που έχουν τεράστια ανάγκη από ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, τροφή και στέγη.

Συγκεκριμένα, όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν, θα κατατεθούν εξ’ ονόματος του φόρουμ σε έναν από τους λογαριασμούς που παρατίθενται από τη Unicef στο παρακάτω link και το έγγραφο της κατάθεσης θα δημοσιευτεί στο φόρουμ.

https://www.unicef.gr/%CE%BA%CE%AC%CE%BD%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%B7-%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%B5%CE%AC-%CF%83%CE%B1%CF%82-%CE%B2%CE%BF%CE%AE%CE%B8%CE%B5%CE%B9%CE%B1-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BD%CE%B5%CF%80%CE%AC%CE%BB/20

Ο τρόπος κλήρωσης του ρολογιού θα γίνει με λαχνούς, κατά τον ίδιο τρόπο που είχε γίνει και στο ρολόι που κληρώσαμε για την κοπή της πίτας του φόρουμ.

Πιο αναλυτικά, η τιμή του κάθε λαχνού ορίζεται στα 10 ευρώ και κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα να αγοράσει όσους επιθυμεί. Όποιος δηλώνει την πρόθεση αγοράς λαχνών, θα λαμβάνει ένα προσωπικό μήνυμα από τους συντονιστές με τον τραπεζικό λογαριασμό συγκέντρωσης των χρημάτων. Αν επιθυμεί να δώσει τα χρήματα μετρητά, μπορεί να προσέλθει σε κάποια συνάντηση και να τα δώσει σε μένα ή τον Gerogian και να κάνουμε εμείς την κατάθεση εκ μέρους του.

Καθώς ο σκοπός είναι φιλανθρωπικός, απευθύνω έκκληση σε όλους, σύμφωνα φυσικά με την οικονομική δυνατότητα του καθενός, να αγοράσουμε όσους περισσότερους λαχνούς μπορούμε, ώστε να συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό.
Ανεξάρτητα από τη μάρκα και το μοντέλο του ρολογιού, αν αρέσει σε κάποιον ή δεν αρέσει, αν το έχει ήδη κάποιος ή όχι, πιστεύω ότι είναι μια προσπάθεια που πρέπει όλοι έμπρακτα να επικροτήσουμε και να στηρίξουμε, λόγω του αφιλοκερδούς και φιλανθρωπικού χαρακτήρα της.

Σκεφτείτε ότι ακόμη και το μέλος το οποίο προσφέρει το ρολόι, ο οποίος παρά την πίεσή μου είναι ανένδοτος στο να διατηρήσει την ανωνυμία του, θα αγοράσει λαχνούς για το ρολόι το οποίο ο ίδιος χαρίζει…

Η κλήρωση του ρολογιού, αφού ολοκληρωθούν οι πληρωμές των λαχνών και η κατάθεση του ποσού στη Unicef, προτείνεται να γίνει σε μια όμορφη βραδιά σε κάποιο ταβερνάκι, στο οποίο προσκαλούμε όλους τους συμφορουμίτες να παραβρεθούν. Η κλήρωση θα βιντεοσκοπηθεί και θα «ανέβει» στο φόρουμ για λόγους διαφάνειας.
Εξυπακούεται ότι για όλους τους φίλους μας στην επαρχία που θα συμμετάσχουν, υπάρχει πρόβλεψη από τους συντονιστές να τους αποσταλεί το ρολόι με courier στον τόπο κατοικίας τους.

Το ρολόι είναι ένα Omega Seamaster  2254.50.00  με διάσταση 41mm, αυτόματο, παραγωγής του 2004, με πιστοποίηση cosc. Δυστυχώς τα χαρτιά του ρολογιού έχουν χαθεί, αλλά η γνησιότητά του έχει πιστοποιηθεί από γνωστό ανεξάρτητο ρολογά, ο οποίος έχει κάνει και πρόσφατο service συνοδευόμενο από τεστ στεγανότητας.

Από τη μεριά μου να πω ότι πρόκειται για ένα εξαιρετικό καταδυτικό ρολόι, από μια από τις πιο καταξιωμένες μάρκες, που θα συντροφεύσει τον μελλοντικό τυχερό ιδιοκτήτη για πάρα πολλά χρόνια.
Δείτε στο επόμενο ποστ φωτογραφίες από το ρολόι.


Το παρόν θέμα θα μείνει ανοιχτό για ελεύθερο σχολιασμό και ανταλλαγή σκέψεων από όλους μας.


Το θέμα στο οποίο δηλώνουμε τη συμμετοχή μας για λαχνούς, είναι το ακόλουθο:

http://www.mywatch.gr/index.php/topic,19423.0.html

4
Στο παρόν θέμα δηλώνουμε την πρόθεση αγοράς λαχνών για την κλήρωση του ρολογιού.
Υπενθυμίζω ότι όλα τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για φιλανθρωπικό σκοπό.

5
Σας ενημερώνω ότι ο ανεξάρτητος τεχνικός Στέφανος Κιάμος που έχει το Το "L' atelier d' horlogerie", προσφέρει έκπτωση 20% στα μέλη του φόρουμ μας για όλες τις εργασίες service στα ρολόγια μας. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πείτε ότι είστε μέλος του φόρουμ. 
Το "L' atelier d' horlogerie" βρίσκεται στην οδό Αγίας Παρασκευής 13-15 & Πλάτωνος στο Χαλάνδρι, μέσα στο Εμπορικό κέντρο "Τιτάνιο".  Τηλ: 216-7002949

6
Ανακοινώσεις και οδηγίες / Σιδεροκέφαλος Gerogian!!!!!!
« στις: Νοέμβριος 27, 2014, 12:15:33 μμ »
Καλωσορίζουμε το εκλεκτό μέλος Σπύρο, Gerogian, κατά κόσμο "Γεροσιάν το σφουγγάρι" στην ομάδα των συντονιστών!

Καλή αρχή και σιδεροκέφαλος!

 :party: :party: :party: :laola: :laola: :laola:

8
Ανακοινώσεις και οδηγίες / Περί υπογραφών.
« στις: Μάρτιος 10, 2014, 04:22:43 μμ »
Επειδή κάποια μέλη ρώτησαν για τις υπογραφές τους, τμήμα των οποίων χάθηκε, θα ήθελα να σας ενημερώσω για το εξής:

Μετά την νέα αναβάθμιση που "περάστηκε" στην πλατφόρμα του φόρουμ, οι υπογραφές που δέχεται πλέον, είναι μια φωτογραφία ανά χρήστη, με μέγιστη ανάλυση 300x700 pixels.

9
Έτοιμη να προτείνει την κατάργηση των δασμών για σχεδόν όλα τα προϊόντα που εισάγονται από τις Ηνωμένες Πολιτείες είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, καθώς ΗΠΑ και Ε.Ε. ετοιμάζονται να συνεχίσουν τις διμερείς διαπραγματεύσεις για τη μεταξύ τους συνθήκη ελεύθερου εμπορίου.

Οι ΗΠΑ αναμένεται να προβούν σε παραπλήσια πρόταση.

Σύμφωνα με το Reuters, η Ευρωπαϊκή Ένωση αρχικά θα προτείνει την ταχεία άρση των δασμών για το 96% των εισαγόμενων αγαθών, με προστασίες να παραμένουν για ορισμένα «ευαίσθητα» προϊόντα όπως βόειο κρέας, κοτόπουλο και χοιρινό.

Η Ε.Ε. θα προτείνει την κατάργηση των δασμών για ακόμα 3% των εισαγόμενων προϊόντων, αλλά η αλλαγή θα γίνει σε βάθος τριών έως επτά ετών, προκειμένου να επιτραπεί στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις να προσαρμοστούν.

Όσον αφορά τα σταθερά προστατευόμενα αγαθά, βόειο κρέας, κοτόπουλο και χοιρινό, ακόμα και σε αυτές τις περιπτώσεις οι ΗΠΑ αναμένεται να αποκτήσουν το δικαίωμα εξαγωγής μεγαλύτερων ποσοτήτων.

ΗΠΑ και Ε.Ε. είναι οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες στον κόσμο, με αθροιστικό πληθυσμό 815 εκατομμύρια κατοίκους.

http://www.skai.gr/news/finance/article/251454/reuters-etoimi-na-proteinei-katargisi-dasmon-gia-96-eisagogon-apo-ipa-i-ee/


Τι λέτε; Θα γίνει της παραγγελίας το κάγκελο;;; :cooler: :cooler: :cooler:

10
Chat & Fun / Νεο αποκτημα, 3180.
« στις: Ιούνιος 03, 2013, 03:35:47 μμ »
Δεν ειναι τιμη ομως. Γραμμαρια.
Το δευτερο κουμπιλαϊχανακι κατεφτασε.


Sent from my Galaxy S4 using Tapatalk 2


11
Εδώ θα γράφουμε τον αριθμό του ρολογιού μας και τα προβλήματα που έχουμε. Θα παρακαλούσα και όσους δεν έχουν κανένα πρόβλημα, ή έχουν αλλά δεν επιθυμούν καθόλου να ασχοληθούν με την επίλυσή του, πάλι να το δηλώσουν, ώστε να είναι πλήρης η λίστα και με τα 37 ρολόγια.

12
Όπως όλοι οι εμπλεκόμενοι με το project γνωρίζουμε, το Σάββατο 16/3 θα γίνει η παράδοση των ρολογιών στα μέλη που έχουν δηλώσει συμμετοχή.

Ανοίγω το παρόν thread για να οργανωθούμε σχετικά με τον τόπο, τον τρόπο και τον ακριβή χρόνο της σεμνής αυτής τελετής. :D

Εξυπακούεται ότι όλοι οι φίλοι και συμφορουμίτες που θέλουν να παρεβρεθούν και ας μην έχουν ρολόι να παραλάβουν, είναι όχι απλώς ευπρόσδεκτοι, αλλά θα μας δώσουν και μεγάλη χαρά με την παρουσία τους.

Να ενημερώσω ότι το floca Φαλήρου που φιλοξενεί (με το αζημίωτο βέβαια) τον εβδομαδιαίο καφέ μας, δεν δύναται να μας κρατήσει τον συνήθη χώρο λόγω ημέρας (Σάββατο), οπότε αναζητούμε προτάσεις για το που θα μπορούσε να γίνει η συνάντηση.

Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις ιδέες και προτάσεις σας.

Εκ της ομάδας συντονισμού.

13
Vintage ρολόγια χειρός και τσέπης / ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ: Raymond Weil
« στις: Φεβρουάριος 07, 2013, 01:26:27 μμ »

14
Προκειμένου να διευκολυνθούμε λίγο σχετικά με την υλοποίηση κάποιου project σκέφτηκα το εξής:

Στο παρόν νήμα να γράψει ο καθένας την άποψή του σχετικά με το τι θα επιθυμούσε για project, αλλά με τους εξής όρους:

Κάθε μέλος θα γράψει μόνο ένα μήνυμα. Δεν θα απαντάμε σε άλλους, ούτε θα λέμε "μπράβο, καλή ιδέα", ούτε τίποτα. Ένα μήνυμα για τον καθένα από εμάς, με το τι θα επιθυμούσε.

Αυτό πιστεύω θα μας βοηθήσει να στατιστικοποιήσουμε λίγο τη βούληση που υπάρχει και να πάρουμε μια ένδειξη της κατεύθυνσης που πρέπει να κινηθούμε.
Όσο πιο αναλυτικοί και σαφείς είμαστε, τόσο πιο πολύ θα βοηθηθούμε.

Παραδείγματα:

Εγώ θέλω το Vostok, ακριβώς όπως έχει προταθεί.

Εγώ θέλω το Hamilton ακριβώς όπως έχει προταθεί.

Εγώ θέλω να πάρουμε ένα Seiko skx007 και να αγοράσουμε καντράν από τον yobokies, να τα περάσουμε σε έναν ρολογά και να πάμε σε έναν χαράκτη να μας βάλει τα nicknames.

Εγώ θέλω να κάνουμε επαφή με τη Steinhart για να μας φτάξει project το marine.

Εγώ θέλω Vostok, αλλά όχι αυτό που μας προτείνει ο Βήχος, να του πούμε να μας φτιάξει το τάδε.

Εγώ συμμετέχω σε οποιοδήποτε project μέχρι 400 ευρώ.

Τελευταία παράκληση, να συμμετάσχουν όσοι θέλουν πραγματικά να γίνει η ιδέα τους project, και όχι να πετάμε γνώμες που στην πραγματικότητα δεν θα ακολουθήσουμε ούτε οι ίδιοι.
 

16
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Νέο απόκτημα. Mini grail II !!!
« στις: Φεβρουάριος 22, 2012, 11:03:04 πμ »
Πιστός στις αρχές μου ότι τα λεφτά είναι σαν τα ψάρια, δηλαδή πρέπει να τρώγονται φρέσκα, επειδή μου έκατσαν κάτι λεφτά κερδισμένα από το πουθενά, αποφάσισα να τα επενδύσω..... mywatch style. ;D

Συνεχίζοντας τον συλλογισμό μου, μιας και τη σήμερον είναι προτιμότερο να έχεις τα λεφτά σου σε κάποιο καλό κομμάτι που δεν χάνει αξία, παρά στην τράπεζα και μπλα μπλα μπλα, όπου μπλα μπλα βάλτε όλες τις δικαιολογίες που χρησιμοποιούμε για να πείσουμε τον εαυτό μας, αλλά κυρίως τη σύζυγο, για να πάρουμε ένα ακόμη ρολόι, επήλθε το μοιραίο χτύπημα.Uploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.usUploaded with ImageShack.us

Rolex Submariner No Date ή ελληνιστί 14060M...

Είναι ένα ρολόι που μου δημιουργεί τα πιο ανάμεικτα συναισθήματα σε σχέση με όλα όσα έχω.

Καταρχήν είναι διακριτικό. Λόγω μικρού μεγέθους (40mm) σε σχέση με τα σύγχρονα ρολόγια που έχουμε συνηθίσει, όπου τα 42mm θεωρούνται μικρά, αλλά και λόγω αρμονικού σχεδίου, μοιάζει να γίνεται ένα με τον καρπό και δεν το προσέχεις ότι είναι εκεί, μέχρι να θελήσεις να δεις την ώρα.

Η ποιότητά του είναι εξαιρετική. Το γυάλισμα είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα (όχι Breitling όμως) και εναλλάσσεται υπέροχα με βουρτσισμένα τμήματα δημιουργώντας ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα.
Η κορώνα είναι πολύ ποιοτική και όταν την ξεβιδώνεις ξαφνιάζεσαι από το πόσο χοντρή είναι εσωτερικά, κάτι που σε πείθει για τον σκληροτράχηλο χαρακτήρα του ρολογιού.
Η στεφάνη περιστρέφεται σαν βούτυρο με ξεκάθαρα κλικ.
Το μπρασελέ είναι το γνωστό κούφιο της rolex και για κάποιον που δεν ξέρει το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό του ρολογιού μπορεί να είναι ένα ψιλοσοκ γιατί μοιάζει ψεύτικο. Ωστόσο αν παρατηρήσει πιο προσεκτικά και δει για παράδειγμα τις βίδες που έχουν χρησιμοποιηθεί για την αφαίρεση των κρίκων του και πόσο τέλεια εφαρμόζουν, θα συνειδητοποιήσει ότι ούτε εκεί έχει γίνει έκπτωση στην ποιότητα.

Συνολικά είναι ένα ιστορικό, όμορφο και αρμονικό ρολόι που πιστεύω ότι ταιριάζει σε οποιαδήποτε συλλογή. Έχει ένα πρόσθετο plus ότι κρατάει την αξία του σε υψηλά επίπεδα, και ελπίζω κάποια μέρα να το κληροδοτήσω στον γιό μου.

Α και για να μην ξεχάσω, η παραδοσιακή καρπίσια. :DUploaded with ImageShack.us

17
Chat & Fun / Thanos58, ο νέος fnb mod του φόρουμ μας!
« στις: Φεβρουάριος 01, 2012, 04:52:53 μμ »
Κατά τη διάρκεια της κοπής της πίτας, τέθηκε η ιδέα, μεταξυ σοβαρού και αστείου και ουισκιών :D ότι μετά από την οργάνωση αυτή, ο Θάνος θα πρέπει να πάρει δικαιωματικά τον τίτλο food and beverage mod. O nanagno το πραγματοποίησε άμεσα!
Καλωσορίζουμε λοιπόν τον Θάνο στον νέο του ρόλο. Σιδεροκέφαλος φίλε!

18
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Νέο απόκτημα. Mini grail !!!
« στις: Νοέμβριος 18, 2011, 10:06:01 πμ »
Χθες το βράδυ, μόλις γύρισα σπίτι με περίμενε ένα παράξενο μεγάλο κουτί! ???Uploaded with ImageShack.us

19
Παλικάρια, μπορεί να με βοηθήσει κανείς να το βρω; Είναι για έναν φίλο του οποίου το μαμίσιο ορυκτό κρύσταλλο έχει γίνει χάλια από τις γρατζουνιές. Το ρολόι είναι αυτό:

http://watchesonhand.net/Citizen-Watch/Citizen-Eco-Drive-Skyhawk-AT-Atomic-Mens-Watch-JY0005-50E_1494.htm

Ευχαριστώ.

20
Ιδού αυτούσια η ανακοίνωση της ΕΕΤΤ για το τελωνείο και τους φόρους - χρεώσεις. Αν κάποιος καταλαβαίνει περισσότερα από μένα ας σχολιάσει.
----------------------------------------------------------------------

21 Ιουλίου 2011
                                         
Ενημέρωση των καταναλωτών για τα τέλη εκτελωνισμού ταχυδρομικών αντικειμένων

Η ΕΕΤΤ έχει γίνει αποδέκτης σημαντικού αριθμού καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή πρόσθετων χρεώσεων κατά τον εκτελωνισμό ταχυδρομικών αντικειμένων προέλευσης εξωτερικού (χώρες εκτός ΕΕ). Για το λόγο αυτό και προκειμένου να μπορούν οι καταναλωτές να ελέγχουν τις σχετικές χρεώσεις και τα τέλη που τους επιβάλλονται,  διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

1) Η διαδικασία που εφαρμόζεται κατά τον εκτελωνισμό βασίζεται στην ευρωπαϊκή και ελληνική τελωνειακή νομοθεσία περί τριτοχωρικών εμπορευμάτων εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 22€, ή μη εμπορικού χαρακτήρα, με αξία μεγαλύτερη των 45€.

2) Τα τέλη διακρίνονται στις εξής κατηγορίες:

Τέλη προς το Δημόσιο (δασμοί, ΦΠΑ, ΔΕΤΕ)
Τα τέλη αυτά καταβάλλονται ανεξαρτήτως του παρόχου που έχει αναλάβει τη διακίνηση της αποστολής. Τα αντικείμενα μη εμπορικού χαρακτήρα, των οποίων η συνολική αξία δεν υπερβαίνει τα 350€ υπόκεινται σε κατ’ αποκοπήν δασμό 3,5%, εκτός κι αν ο ενδιαφερόμενος ζητήσει τον εκτελωνισμό με βάση τη δασμολογική κατάταξη του είδους. Ως εμπορεύματα μη εμπορικού χαρακτήρα θεωρούνται εκείνα που περιλαμβάνονται αποκλειστικά στις αποστολές που πραγματοποιούνται από ιδιώτη σε ιδιώτη, χωρίς οποιασδήποτε μορφής πληρωμή και τα οποία, λόγω της φύσης τους και της ποσότητάς τους, (μικρή) προορίζονται, χωρίς καμία αμφιβολία, για προσωπική, ιδιωτική ή οικογενειακή χρήση εκ μέρους των παραληπτών. Για αξίες από 22€ μέχρι 150€  επιβάλλεται μόνο ο ΦΠΑ. Αν η αξία του αντικειμένου είναι πάνω από 150€ τότε επιβάλλονται ΦΠΑ και δασμοί.

Τέλη εκτελωνισμού από ΕΛ.ΤΑ.
Τα τέλη που προβλέπονται στον τιμοκατάλογο των ΕΛ.ΤΑ. είναι:
•   «Τέλος εκτελωνισμού» : 8€ για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, ανεξάρτητα από το αν πρόκειται για αντικείμενα επιστολικού ταχυδρομείου ή δέματα.
•   «Τέλος διαχείρισης δασμών» : 4€, πλέον των τελών εκτελωνισμού, για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν και εκδόθηκε γι’ αυτά τελωνειακή διασάφηση, η οποία δεν είναι «ατελής» αλλά προβλέπει την είσπραξη από τον παραλήπτη τους και την απόδοσή τους στις Τελωνειακές Αρχές δασμών ή φόρων από τα ΕΛΤΑ.
•   «Τέλος αναθεώρησης δασμών» : 10€ πλέον των τελών εκτελωνισμού και των τελών διαχείρισης δασμών μόνο  στην περίπτωση που ο παραλήπτης επιθυμεί την αναθεώρηση των δασμών που περιλαμβάνονται στην τελωνειακή διασάφηση για τα αντικείμενα που εκτελωνίστηκαν.

Τέλη εκτελωνισμού από εταιρεία ταχυμεταφορών
•   Εργατικά και έξοδα αποθήκευσης
•   Αμοιβή εκτελωνιστή, που συνήθως ξεκινά από τα 50 - 60€ και αυξάνει ανάλογα με την αξία του τιμολογίου
Εναλλακτικά ο παραλήπτης μπορεί να χρησιμοποιήσει δικό του εκτελωνιστή ή να κάνει τον εκτελωνισμό ο ίδιος. Σε αυτή την περίπτωση, δεν πληρώνει αμοιβή εκτελωνιστή στην εταιρεία ταχυμεταφορών, αλλά απαιτείται η «Έκδοση Διατακτικής» με κόστος από 0€ μέχρι 35€, συν το κόστος του τρίτου εκτελωνιστή (αν υπάρξει).

3) Τα ταχυδρομικά αντικείμενα εξωτερικού είτε διακινούνται από τα ΕΛ.ΤΑ. είτε από εταιρείες ταχυμεταφορών, οφείλουν να  επιδίδονται στη διεύθυνση του παραλήπτη.

4) Σε κάθε περίπτωση οι καταναλωτές οφείλουν να ενημερώνονται από τους τιμοκαταλόγους των εταιρειών για    τα ισχύοντα τέλη.

Κατόπιν καταγγελιών καταναλωτών σχετικά με την επιβολή από τα ΕΛΤΑ «τέλους παρουσίασης στο τελωνείο» στα «τελωνειακώς ελεύθερα» ταχυδρομικά αντικείμενα, η ΕΕΤΤ διερεύνησε τη νομιμότητα του εν λόγω τέλους κατά τον εκτελωνισμό των εισερχόμενων ταχυδρομικών αντικειμένων από χώρες εκτός ΕΕ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις σχετικές διατάξεις της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Σύμβασης και του εθνικού κανονιστικού πλαισίου. Ως αποτέλεσμα, έκρινε ότι τα ΕΛΤΑ δεν θα έπρεπε να επιβάλουν το συγκεκριμένο τέλος στους χρήστες. Σύμφωνα με το Ν. 3185/03, η ΕΕΤΤ κατέθεσε σχετική εισήγηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την επιβολή κύρωσης στα ΕΛΤΑ και σύστασης όπως εντός 2 μηνών προβούν στον επαναπροσδιορισμό των τελών που επιβάλλουν, κατά τρόπον ώστε να καθίσταται σαφής η νομική βάση επιβολής τους και να μην προκαλείται σύγχυση στον τελικό χρήστη.

Σελίδες: [1] 2