Αποστολέας Θέμα: Αγανακτησμένοι πολίτες  (Αναγνώστηκε 14700 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτησμένοι πολίτες
« Απάντηση #40 στις: Ιούλιος 08, 2011, 04:41:20 μμ »
Μήπως η "αγανακτισμένη" στάση έχει προσλάβει χαρακτηριστικά πολιτικής ορθότητας, εκείνα δηλαδή τα χαρακτηριστικά στα οποία εναντιώνεται; Γιατί απ' ότι έχω καταλάβει, για να δικαιούται να ομιλεί κανείς σήμερα πρέπει να δηλώνει ρητώς, κατηγορηματικώς και απεριφράστως "αγανακτισμένος". Αναζητείται νηφαλιότητα...

Στην Ιταλία του μεσοπολέμου λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και της εκτεταμένης διαφθοράς δημιουργήθηκε ένα κίνημα ευρείας αμφισβήτησης του αστικού καθεστώτος που κατηγορούσε συλλήβδην τους πολιτικούς ως εθνικούς προδότες, απαιτούσε την βαριά φορολόγηση του κεφαλαίου και καλούσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Σύντομα οι ένθερμοι υποστηρικτές του κινήματος εξελίχθηκαν σε ένα στρατό κατατρομοκράτησης που εξαπέλυαν κύματα διώξεων, ύβρεων, κακοποιήσεων μέχρι και δολοφονιών σε όσους δε συμφωνούσαν. Καταλυτικό και κατευθυντικό ρόλο στο κίνημα αυτό έπαιξε ένας δημοσιογράφος αριστερών καταβολών, ένθερμος αμφισβητίας του διεφθαρμένου κοινοβουλευτισμού και μπροστάρης στην διαμόρφωση του αυθόρμητου λαϊκού κινήματος που αμφισβήτησε το αστικό καθεστώς. Το όνομα του δημοσιογράφου: Μουσολίνι.

Τα ερωτήματά μου:

1. Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν έδειξε ούτε μία σκηνή τραυματία αστυνομικού?
2. Γιατί οι αγανακτισμένοι (το 60% των οποίων είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι περισσότεροι διορίστηκαν με μέσο) δεν βγήκαν να διαδηλώσουν για τα πολιτικά σκάνδαλα του παρελθόντος παρά μόνον τώρα που θίχτηκε το κωλαράκι τους?
3. Ποιος από τους αγανακτισμένους της πλατείας δεν έχει κλέψει το Κράτος ούτε μία φορά στη ζωή του ώστε να δικαιούται να ομιλεί?

Προσθέτω πως είμαι αριστερών ηθών και δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος της κυβέρνησης μας.

Και ας διορθώσει κάποιος επιτέλους τη λέξη "αγανακτισμένος" στον τίτλο αυτού του ποστ να μη μας σηκώνεται η τρίχα κάθε φορά που το βλέπουμε.

Ένας αγανακτισμένος με τους αγανακτισμένους
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 08, 2011, 05:17:38 μμ από maestro »

Αποσυνδεδεμένος Nick78

• 46mm case
    • Προφίλ
Απ: Αγανακτισμένοι πολίτες
« Απάντηση #41 στις: Ιούλιος 08, 2011, 10:56:00 μμ »
Σεβασή και η αντίθετη άποψη. Είναι πάντως ώρα να βγάλει κάπου αυτό το κίνημα ..ή θα ατονίσει με την καλοκαιρινή ραστώνη

έχω προσπθήσει να αντικαταστήσω το η με ι αλλά μάταια  :)
We are never gonna survive...unless we get a little crazy!

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #42 στις: Ιούλιος 13, 2011, 08:47:45 πμ »
Όσοι δεν τα ξέρουν ήδη,
διαβάστε να "φτιαχτείτε" περισσότερο...

Θητεία Ελλήνων Πολιτικών

ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Πρωθυπουργός, ΓΡΑΦΕΑΣ ΑΡΜΑΤΩΝ. Το 1978 παρουσιάστηκε στη Καλαμάτα. Εξαγόρασε 16 μήνες θητείας προς 19.000 δρχ. και απολύθηκε τον Αύγουστο του 1979.

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Πρόεδρος ΝΔ, ΝΑΥΤΗΣ. Τον Ιούλιο του 1976 παρουσιάστηκε στο Πολεμικό Ναυτικό, τον Οκτώβριο απολύθηκε, πληρώνοντας 21.000 δρχ. με τις οποίες εξαγόρασε τους 21 μήνες. Το υπόλοιπο τρίμηνο της θητείας του το έκανε το 1977.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ: Πρώην Πρωθυπουργός, ΝΑΥΤΗΣ ΜΕ ΠΛΑΤΥΠΟΔΙΑ. Το 1977 παρουσιάστηκε και πήρε απολυτήριο το 1979. Ειδικότητα –προσέξτε– διαχειριστής.

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΥΕΘΑ. Το 1986 παρουσιάστηκε στη Κόρινθο. Οι γιατροί τον έβγαλαν Ι3 λόγω «παχυσαρκίας». Εξαγόρασε εννέα μήνες θητείας προς 27.000 δρχ.

ΑΚΗΣ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΣ: Πρώην ΥΕΘΑ, ΑΠΑΛΛΑΓΗ. Το 1968 κηρύχτηκε ανυπότακτος, το 1972 έχασε την ελληνική ιθαγένεια. Το 1975 με 29.000 δρχ. εξαγόρασε 29 μήνες θητείας.

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΠΑΓΚΑΛΟΣ: Αντιπρόεδρος Κυβέρνησης, ΦΑΡΟΦΥΛΑΚΑΣ. Το 1959 παρουσιάστηκε στο ΠΝ και απολύθηκε το 1961. Σ´ αυτό το διάστημα με την ειδικότητα του διαχειριστή, φύλαγε ένα φάρο στον "ακριτικό" Πειραιά.

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Πρόεδρος ΛΑΟΣ, ΣΜΗΝΙΤΗΣ. Υπηρέτησε στην Πολεμική Αεροπορία στο λεκανοπέδιο Αττικής και ένα μέρος της θητείας του βρισκόταν στο γραφείο δημοσίων σχέσεων της Αεροπορίας στην… οδό Πανεπιστημίου!

ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ: Πρόεδρος Συνασπισμού, ΝΑΥΤΗΣ. Την άνοιξη του 2003 είχε επιλεγεί να υπηρετήσει στο Στρατό Ξηράς, όμως με "μέσο" στην τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, κατάφερε να κάνει μετάταξη στο Πολεμικό Ναυτικό, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Παλάσκα στο Σκαραμαγκά. Εκεί, αφού πέρασε τη βασική εκπαίδευση διάρκειας 50 ημερών, ξανάβαλε "μέσο" για τη μονάδα του: τοποθετήθηκε στη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Ναυτικού, στην "ακριτική" Λεωφόρο Μεσογείων, στο Πεντάγωνο, μέσα στην καρδιά του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου για να υπηρετήσεις εκεί τη θητεία σου θα πρέπει να διαθέτεις τεράστιο βύσμα.

Την άνοιξη του 2004 χρησιμοποίησε ένα νόμο του Άκη Τσοχατζόπουλου, που έλεγε ότι αν είσαι στο στρατό και κατέβεις υποψήφιος βουλευτής παίρνεις προσωρινή απόλυση και επανέρχεσαι μετά. Έτσι λοιπόν απολύθηκε προσωρινά κατεβαίνοντας υποψήφιος και μετά τις εκλογές ξαναγύρισε στις τάξεις του Ναυτικού.

Στο μεταξύ, η στρατιωτική θητεία είχε μειωθεί κατά τρεις μήνες και εκεί που χρωστούσε έξι (6) μήνες, υπηρέτησε τρεις (3)... Ο ίδιος αναφέρει για τους τελευταίους του μήνες: «είχε πέσει τρελό σύρμα στη μονάδα ότι ήμουν υποψήφιος βουλευτής και από κει που με στέλνανε για αγγαρείες, μόνο προσοχές δεν μου βαράγανε!». Συνολικά υπηρέτησε 15 μήνες και απολύθηκε στις 28 Ιουλίου 2004, δηλαδή πάνω στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Και μια μικρή "λεπτομέρεια": σε άρθρο του στην «Ελευθεροτυπία», τον Μάρτιο του 2007, αναφέρει: «Ο στρατός παραμένει ένας χώρος όπου βουλευτές και πολιτευτές, κυβερνητικοί ή μη, μπορούν να κάνουν τα ρουσφετάκια τους και τις εξυπηρετήσεις τους...» και «...τα αστικά στρατόπεδα υπάρχουν μόνο για να εξυπηρετούνται τα λεγόμενα "βύσματα"».

Έκανε, δηλαδή, αυτό που όταν απολύθηκε άρχισε μετά να κατηγορεί...

ΚΑΙ ΕΣΥ, Μ@Λ@Κ@ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΡΑΒΑ ΝΑ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΚΡΙΤΙΚΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ...
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!

Αποσυνδεδεμένος blackbird

• Tourbillion
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
« Απάντηση #43 στις: Ιούλιος 13, 2011, 09:25:40 πμ »
Τζάμπα διακοπές με τον ΕΣ. Εδώ και πολλές δεκαετίες ο ΕΣ προάγει τον αγροτουρισμό πριν γίνει η μόδα του σήμερα. Η καλύτερή μου.
Δεν ξέρουν τι χάσανε.

Αποσυνδεδεμένος mantilas

• 48mm case
  • ΚΑΛΛΙΣΤΟΝ ΚΛΕΟΣ ΤΟ ΥΠΕΡ ΠΑΤΡΑΣ ΘΝΗΣΚΕΙΝ
    • Προφίλ
« Απάντηση #44 στις: Ιούλιος 13, 2011, 02:41:10 μμ »
A ρε 640 τπ που τους χρειαζεται,και μετα μεταθεση στο 641 τπ 3 χλμ νοτιοτερα οπως εκανα εγω,αλλα εγω ειμαι γιος εργατων.ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΤΟΥ ΚΕΡΑΤΑ.

Αποσυνδεδεμένος apo1

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #45 στις: Ιούλιος 13, 2011, 03:00:47 μμ »
Μήπως η "αγανακτισμένη" στάση έχει προσλάβει χαρακτηριστικά πολιτικής ορθότητας, εκείνα δηλαδή τα χαρακτηριστικά στα οποία εναντιώνεται; Γιατί απ' ότι έχω καταλάβει, για να δικαιούται να ομιλεί κανείς σήμερα πρέπει να δηλώνει ρητώς, κατηγορηματικώς και απεριφράστως "αγανακτισμένος". Αναζητείται νηφαλιότητα...

Στην Ιταλία του μεσοπολέμου λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών και της εκτεταμένης διαφθοράς δημιουργήθηκε ένα κίνημα ευρείας αμφισβήτησης του αστικού καθεστώτος που κατηγορούσε συλλήβδην τους πολιτικούς ως εθνικούς προδότες, απαιτούσε την βαριά φορολόγηση του κεφαλαίου και καλούσε τον κόσμο να βγει στους δρόμους και να πάρει την κατάσταση στα χέρια του. Σύντομα οι ένθερμοι υποστηρικτές του κινήματος εξελίχθηκαν σε ένα στρατό κατατρομοκράτησης που εξαπέλυαν κύματα διώξεων, ύβρεων, κακοποιήσεων μέχρι και δολοφονιών σε όσους δε συμφωνούσαν. Καταλυτικό και κατευθυντικό ρόλο στο κίνημα αυτό έπαιξε ένας δημοσιογράφος αριστερών καταβολών, ένθερμος αμφισβητίας του διεφθαρμένου κοινοβουλευτισμού και μπροστάρης στην διαμόρφωση του αυθόρμητου λαϊκού κινήματος που αμφισβήτησε το αστικό καθεστώς. Το όνομα του δημοσιογράφου: Μουσολίνι.

Τα ερωτήματά μου:

1. Γιατί κανένα ΜΜΕ δεν έδειξε ούτε μία σκηνή τραυματία αστυνομικού?
2. Γιατί οι αγανακτισμένοι (το 60% των οποίων είναι δημόσιοι υπάλληλοι και οι περισσότεροι διορίστηκαν με μέσο) δεν βγήκαν να διαδηλώσουν για τα πολιτικά σκάνδαλα του παρελθόντος παρά μόνον τώρα που θίχτηκε το κωλαράκι τους?
3. Ποιος από τους αγανακτισμένους της πλατείας δεν έχει κλέψει το Κράτος ούτε μία φορά στη ζωή του ώστε να δικαιούται να ομιλεί?

Προσθέτω πως είμαι αριστερών ηθών και δεν υπήρξα ποτέ ψηφοφόρος της κυβέρνησης μας.

Και ας διορθώσει κάποιος επιτέλους τη λέξη "αγανακτισμένος" στον τίτλο αυτού του ποστ να μη μας σηκώνεται η τρίχα κάθε φορά που το βλέπουμε.

Ένας αγανακτισμένος με τους αγανακτισμένους
Μου αρεσουν οι αποριες σου!!!
Βρε συ αν εβγαινε ο Γιωργακης στο μπαλκονι της Βουλης και τους ελεγε
Παιδια πατε σπιτια σας ,ενα κακο ονειρο ηταν...,απο αυριο οπως παλια
το 95% θαφευγε :D
Ξερεις κανενα Ελληνα να πει φταιω και γω!

Αποσυνδεδεμένος maestro

• On the balance wheel
    • Προφίλ
« Απάντηση #46 στις: Ιούλιος 13, 2011, 03:02:52 μμ »
Μου αρεσουν οι αποριες σου!!!
Βρε συ αν εβγαινε ο Γιωργακης στο μπαλκονι της Βουλης και τους ελεγε
Παιδια πατε σπιτια σας ,ενα κακο ονειρο ηταν...,απο αυριο οπως παλια
το 95% θαφευγε :D
Ξερεις κανενα Ελληνα να πει φταιω και γω!

Το 95% έφυγε και χωρίς να τους το πει πάντως :)

Αποσυνδεδεμένος THANOS58

• FnB Mod
  • 50mm case
  • *
  • ΝΑ ΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΨΗΛΟΤΕΡΑ..
    • Προφίλ
« Απάντηση #47 στις: Σεπτέμβριος 21, 2011, 12:20:38 μμ »
Δεν το έγραψα εγώ. Το αναδημοσιεύω, μου τόστειλαν. Μ' αρέσει όμως...

…..ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ!
23η Ιουλίου 1974, κι ο λαός, πεσμένος στα τέσσερα
σούρνεται σα δαρμένο σκυλί
χειροκροτώντας τη Δημοκρατία που φτάνει πλουμιστή,
ντυμένη με χαμόγελα και χάρη περισσή.

Κι είπαν τα ραδιόφωνα τα δήθεν εθνικά,
ζήτω, έρχεται η ελπίδα μας, ζήτω, έρχεται ο σωτήρας μας.
Ζήτω Ελλάς, ζήτω Γαλλία, Ελλάς, Γαλλία συμμαχία,
και άλλα πολλά με πονηριά και σημασία.

Να’ σου στο κεφαλόσκαλο μιά μάγισσα γριά,
κουρελού και ξεδοντιάρα, παμπόνηρη και ξεμαλλιάρα,
πουδραρισμένη και κακιά, κι αλεπουδίστικη θωριά.

Ο όχλος ζητωκραύγαζε, άναβε και κεριά
κι οι πόρνες της πολιτικής ανέμιζαν τις κυλόττες
καλωσορίζαν τη γριά που ως πουτάνα και παλιά,
ήξερε και διαφέντευε του είδους τις κοκότες.

Κι εγώ, ούρλιαξα στη θέα της, φώναξα δυνατά.
Όχι! Μη! Διώξτε τη Δημοκρατία αυτή του κερατά.
Είναι φερτή, ξενόδουλη, απατηλή, μπαμπέσα,
θα μας προδώσει σίγουρα, γιατί δεν έχει μπέσα.

Είσαι τρελός, μου φώναζε ο γαλατάς ο γλείφτης,
ποιός είσαι συ που διαφωνείς με ρώταγε ο χτίστης,
για βούλωσέ το φίλε μου φώναζ’ ο σιδεράς
γιατί θα φας τα μούτρα σου εσύ όπως το πας.

Και μέσα στην οχλοβοή,
ακούστηκε μιά ήρεμη, μειλίχια φωνή,
«Άκουσε φίλε μου καλά και βάλτο στο μυαλό σου,
αν θες να ζήσης ήσυχα, κι αυτό για το καλό σου,
τούτ’ η πουτάνα η γριά, θα’ ρθει στο σπιτικό σου,
θα χτενιστεί, θα στολιστεί, θα γίνει αφεντικό σου.

Κι εσύ θα ζήσης ήσυχα μεσ’ στο φρενοκομείο
μ’ απόλυτη τη σιγουριά πως τούτο το ξεφτέρι,
ξέρει καλά τη τέχνη του και θα τα καταφέρει,
να μετατρέψει μονομιάς το μέγα κυβερνείο
σε λαϊκό πορνείο».

Οδυσσέας Τηλιγάδας
Από την ποιητική συλλογή ” Χωρίς ήλιο”
ΑΓΑΠΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.
ΚΑΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ...ΡΟΛΟΙ!