Αποστολέας Θέμα: Eπιλογη ρολογιου -3000e  (Αναγνώστηκε 22747 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
Απ: Eπιλογη ρολογιου -3000e
« Απάντηση #20 στις: Απρίλιος 16, 2011, 12:25:16 μμ »
Ειδα και φόρεσα σημερα τα Omega Planet ocean και Moonwatch και απλώς τα ερωτεύτηκα...
Στο διλημμα αυτο τι απαντατε;

To Planet Ocean πιό σπορ και σίγουρα πιό ανθεκτικό για καθημερινό ρολόι όπως άλλωστε και όλα τα καταδυτικά ;)
Αν η μικρότερη υδατοστεγανότητα και το Hesalite crystal του Μοοnwatch δεν είναι εμπόδιο, όποιο και να επιλέξεις θα έχεις πράξει σωστά.
Είναι καλό που δοκίμασες τα ρολόγια στο χέρι, όσο περισσότερα τόσο καλύτερα ;) ;D

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Απρίλιος 16, 2011, 12:49:19 μμ »
Η αλήθεια κατά τη γνώμη μου, είναι ότι με τον χρονογράφο. μπορείς να... ''πάίξεις'', δηλ. να χρονομετρήσεις ένα πχ ταξίδι με το αυτοκίνητό σου ή κάποια άλλη δραστηριότητα. Γενικά τα ρολόγια με χρονογράφο, θεωρούνται και είναι πιο σπορ, που πάντα θα σε κάνουν να ''παίξεις'' και να ασχοληθείς με το ρολόι σου! Δε θα βλέπεις απλά την ώρα, όπως σε κάποιο ''απλό'' ρολόι που λέει μόνο την ώρα.
Αν σε προβληματίζει το κόστος και δεν είσαι διατεθημένος να διαθέσεις παραπάνω, καλύτερα προχώρα σε χρονογράφο κάποιας ''μεσαίας'' φίρμας, (για να είσαι εντός των χρημάτων σου), παρά με τα ίδια χρήματα να πάρεις κάποιο απλό μοντέλο απ΄τις ''μεγάλες''. Αν παρόλα αυτά, θέλεις ένα ρολόι από μια εταιρία κύρους, αντίστοιχη αυτών που σου προτείνουν οι φίλοι εδώ στο φόρουμ, τότε αξίζει να δώσεις κάτι... παραπάνω και δε θα το μετανιώσεις ποτέ!  ’λλωστε.., κάποια πράγματα τα αγοράζεις μια φορά.
Προσωπικά, το ρολοί με το καλύτερο value for money απ΄τις εταιρίες ''κύρους'', είναι το ''Omega Speed master'', που με το κούρδισμα με το χέρι, θα σου δώσει και...  προσωπική επαφή με το ρολόι σου, κάνοντας σε να ''δεθείς'' μ΄αυτό. Πολύ δύσκολα θα βρεις κάτι καλύτερο σ΄αυτά τα χρήματα!  Αν ο λόγος παραμένει ο οικονομικός, εξέτασε τη λύση του μεταχειρισμένου (γιατί όχι) ρολογιού και πιστεύω πως θα βρεις αρκετά Οmega, σε πολύ καλή κατάσταση! ;) Καλή επιλογή! Απόλαυσε τη διαδικασία και  Καλή Ανάσταση! :)
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος K_O_S_T_A_S

• Tourbillion
  • Θέλω Audemars Piguet αλλά... ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΟΡΙΑ!
    • Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Απρίλιος 16, 2011, 10:41:44 μμ »
Αν θέλει ο φίλος μας να κάνει υπέρβαση και να πάρει χρονογράφο, χτυπάει ένα Β01 και είναι "χαρτί". The best in it's class. ( Για να μη θυμήσω τι είχε γίνει στη σύγκριση: Chronomat Β01 Vs Ingenieur Chronograph έτσι?) ;D ;D ;)

Φιλικά,
Κων/νος

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Απρίλιος 17, 2011, 12:49:54 πμ »
όντως Κώστα..., αλλά ο πύχης της τιμής, πάει πολύ ψηλότερα...
Στο ''τάλιρο''...
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Απρίλιος 17, 2011, 12:57:04 πμ »
Αν θέλει ο φίλος μας να κάνει υπέρβαση και να πάρει χρονογράφο, χτυπάει ένα Β01 και είναι "χαρτί". The best in it's class. ( Για να μη θυμήσω τι είχε γίνει στη σύγκριση: Chronomat Β01 Vs Ingenieur Chronograph έτσι?) ;D ;D ;)

Φιλικά,
Κων/νος

B01 inhouse μηχανισμος... και απλα πανεμορφο! Οντως ομως ξεφευγει αρκετα απο το budget μου!
Για αυτο ειπα μαλλον να προσγειωθω (και προφανως οχι να συμβιβαστω!!!) και να επιλεξω αναμεσα στα 2 Omega ... εκτος και αν εχετε προτεινετε και κατι ακομη... (η ερευνα αγορας μου θα διαρκεσει καποιο χρονικο διαστημα ευλογο)

Χαιρομαι παντως πραγματικα για τα διλημματα που προκυπτουν... τετοια να χουμε παντα!

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Απρίλιος 17, 2011, 01:08:03 πμ »
Για κοίταξε κάτι σε Tudor...
Mε την εγγύηση της Rolex.
H μόνη μου ''ένσταση'', έχει να κάνει πως.. με το να είναι ''υπό τη σκιά'' της Rolex, θα πει ο ''άλλος'', ότι.. ήθελε Rolex, αλλά τον ''πτωχό'', συμβιβάστηκε με Tudor..
Πραγματικά όμορφα ρολόγια, αν και δεν κάνουν την υπέρβαση στους μηχανισμούς. Φοράνε ΕΤΑ, αλλά νομίζω έχουν το ρότορα της Rolex, και κάποιο μοντέλο, διαθέτει την κάσα του Oyster. Aς με διορθώσει κάποιος.

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #26 στις: Απρίλιος 17, 2011, 01:14:29 πμ »
Εγώ πάντως αν ήμουν στη θέση σου, θα έπαιρνα το Planet Ocean. Ένα ρολόι μεγάλης αντοχής και καθημερινής χρήσης ( + Co-Axial Escapement). Πάντως όντως μπορείς να αγοράσεις και το Speedmaster Moonwatch που είναι το ιστορικό μοντέλο της Ω όπως επίσης και πολύ όμορφο, αλλα το αρνητικό είναι ότι η μηχανή του και γενικά το ρολόι δεν είναι για πολλά ζόρια,δηλαδή για κάθε μέρα (άσχετα που το "ξέσκισε" η NASA στα αυστηρά τέστ). Θέλω να πώ πως πρέπει να είσαι πολύ προσεκτικός με το Moonwatch. Αρχίζει να χαράζει το καντράν επειδή δεν είναι κρύσταλλο ζαφείρι, η στεγανότητα είναι μικρή και γενικά θα έχεις τέτοια σκηνικά. Οπότε για μένα σου προτείνω Ω Planet Ocean. :D ;)

Φιλικά,
Κων/νος

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #27 στις: Απρίλιος 17, 2011, 01:16:13 πμ »
όντως Κώστα..., αλλά ο πύχης της τιμής, πάει πολύ ψηλότερα...
Στο ''τάλιρο''...

Αν μπορουσα παντως να κανω αυτην την υπερβαση αυτη θα πηγαινα μαλλον στο Zenith El Primero...Αδυναμια μεγαλη
(ενα αρθρο για αυτο και την ιδιια την εταιρια με εκανε να ασχοληθω και να αρχισω να ψαχνομαι γυρω απο τα ρολογια)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #28 στις: Απρίλιος 17, 2011, 01:58:23 πμ »
Δε νομίζω να ''παλεύει'' με το Speedmaster..., ούτε και να βουτάει... Αν θέλει κάτι τέτοιο, τότε πάμε αλλού...

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #29 στις: Απρίλιος 17, 2011, 06:18:45 πμ »
Δε νομίζω να ''παλεύει'' με το Speedmaster..., ούτε και να βουτάει... Αν θέλει κάτι τέτοιο, τότε πάμε αλλού...

το el primero captain ειναι στα 50 μετρα και το 36000vph `η το 1/10 striking ειναι στα 100 μετρα, ενταξει αν ο φιλος δεν βουταει βαθια στη θαλασσα και κανει απλα κολυμπι νομιζω πως το 100σταρι του κανει
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Απρίλιος 17, 2011, 11:55:00 πμ »
Συμφωνώ cRIS..

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #31 στις: Απρίλιος 17, 2011, 12:29:33 μμ »
Παντως αξιζει να μαζεψει χρηματα ο φιλος και να παρει ενα el primero, ειναι μεγαλο αλμα αλλα μονο και μονο που τα el primero εχουν in-house μηχανισμο και το δινουν και σε αλλες εταιρειες, αυτο τα λεει ολα. Πληροφοριακα ενα captain εχει 4800,ενα 36000 vph εχει 5800 και ενα striking εχει γυρω στα 8000-8200 παντα με λουρακι,υπολογιστε 600 ευρω το μπρασελε για τα δυο πρωτα, το striking ειναι συλλεκτικο και νομιζω πως βγαινει μονο με λουρακι, αυτα.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #32 στις: Απρίλιος 17, 2011, 02:03:52 μμ »
Εγώ πάλι θα επέμενα στο Chronomat B01. In-house κι αυτό με 47 Jewels, 28,800 vph, άμεση αλλαγή ημερομηνίας χωρίς το άγχος του: Αααχ είναι 10 το βράδυ,δε μπορώ να τ'αλλάξω γιατί θα μου σπάσει κανα "δοντάκι". :P, Column Wheel με Vertical coupling clutch, νέο σύστημα reset του χρονογράφου ( auto centering reset hammers ), 72 ώρες power reserve, 500m Water Resistant + ότι το κάσωμα αντέχει τις πιο αντίξοες συνθήκες όπως επίσης και την κακή χρήση ( η φιλοσοφία της μηχανής Β01 ). ’ έχει κι ένα άλλο που δε το ξέρω,αλλά πρέπει να είναι καλό: Customizable Index Regulator System. Πές μου τί άλλο θές απο ένα ρολόι?? ;D :dielaughing:

Φιλικά,
Κων/νος

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #33 στις: Απρίλιος 17, 2011, 08:23:12 μμ »
Πές μου τί άλλο θές απο ένα ρολόι?? ;D :dielaughing:

Τη φινέτσα της IWC  ;D ;D

Αποσυνδεδεμένος K2LINOS

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #34 στις: Απρίλιος 17, 2011, 08:52:19 μμ »
Μπορει η IWC να εχει φινετσα αλλα απο "σκληροτητα" :-\ΜΠΑ!!!!
Ενω το Breitling εχει και φινετσα και σκληραδα!!!!Ρολοι να το χαιρεσαι καθε μερα!!!!
Fortis B42 Black titanium-Sinn U2-Seiko kinetic- Ingersoll-PAW 1500GB-GW-5000B-1JR-Pam 312-Steinhart limited silver edition-Casio Frogman-GWF-1000-Longines Legend Diver-Ω Planet ocean 45,5mm-Breitling-Seawolf-Benarus Megalodo-GPR-b1000-🍎watch 4-Vostok energia bronze-GF-1000-Seiko zimbe srpa47j1

Αποσυνδεδεμένος gld

• 38mm case
  • Live to fly...
    • Προφίλ
« Απάντηση #35 στις: Απρίλιος 17, 2011, 08:57:28 μμ »
Μπορει η IWC να εχει φινετσα αλλα απο "σκληροτητα" :-\ΜΠΑ!!!!
Ενω το Breitling εχει και φινετσα και σκληραδα!!!!Ρολοι να το χαιρεσαι καθε μερα!!!!

Τον Κώστα ήθελα να τσιγκλίσω αλλά μου τη βγήκε άλλος  :D :D :D

Σύμφωνοι για την σκληρότητα των Breitling. Αλλά και το Pilot δεν το λες "χαλαρό".. ειδικά το Top Gun  ;)

Ο πορτογάλος μου, ναι, είναι ευαισθητούλης  ;D ;D

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #36 στις: Απρίλιος 17, 2011, 10:37:28 μμ »
Τον Κώστα ήθελα να τσιγκλίσω αλλά μου τη βγήκε άλλος  :D :D :D

Σύμφωνοι για την σκληρότητα των Breitling. Αλλά και το Pilot δεν το λες "χαλαρό".. ειδικά το Top Gun  ;)

Ο πορτογάλος μου, ναι, είναι ευαισθητούλης  ;D ;D
Χαχαχαχαχα. :dielaughing: :dielaughing:

Φιλικά,
Κων/νος

Αποσυνδεδεμένος ggeo7

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #37 στις: Απρίλιος 19, 2011, 09:08:22 μμ »
Για το Navitimer τι λετε? Ξεφευγω παλι σε τιμη αλλα ειναι πανεμορφο και το βρισκω με αρκετα καλη εκπτωση...

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #38 στις: Απρίλιος 19, 2011, 10:07:05 μμ »
   Tι να λέμε για το Navitimer; Λέμε ΝΑΙ!!!

Μιλάμε για ένα ρολόι θρύλο ;)

Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #39 στις: Απρίλιος 19, 2011, 11:39:18 μμ »
Navitimer και τα μυαλά στα κάγκελα λέμεεεε!!!!! ;D :supz: :prayer: :smt041 :smt041 :smt041 Circular SlideRule 4EVER ;D ;D ;)

Φιλικά,
Κων/νος