Αποστολέας Θέμα: ΑΓΧΟς ΕΡΓΑΣΙΑς  (Αναγνώστηκε 2050 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος nichrys4

• 40mm case
    • Προφίλ
ΑΓΧΟς ΕΡΓΑΣΙΑς
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2010, 11:13:48 μμ »
παιδια ισως αν θυμαμε καλα ειναι η πρωτη φορα στα 2 χρονια που ειμαι μαζι σας σε αυτην την ενοτητα
θα ηθελα  να μοιραστω τους προβληματισμους μου με ενα θεμα που με απασχολει.
ειμαι σε μια εταιρεια κοντευω 6 χρονια τωρα, που στο κλαδο της στον τομεα των υπηρεσιων ειναι νουμερο 1
ειναι εταιρεια στο χωρο του franchise και το τελευταιο χρονικο διαστημα ενας εξωτερικος συμβουλος που εχει αναλαβει να επιβλεπει πραγματα και καταστασεις εχει δημιουργησει ενα κλιμα αμφισβητησης σε ολη την ομαδα των στελεχων.
δεν ξερω αν εχει βαλει και λογια προς τον προεδρο για πολλα πραγματα .
μας εχει προσβαλει ουκ ολιγες φορες, ευθεως μπροστα του μας εχει μειωσει, σε προσωπικο επιπεδο εχει πει ψεματα στο κομματι της δουλειας μου που του το απεδειξα αλλα το μειωσε σαν γεγονος .
μου εχει δημιουργησει εδω και ενα χρονο προβλημα με την υγεια μου το οποιο να φανταστειτε ουτε οι γονεις μου δεν ξερουν τιποτα.
και ολα αυτα γιατι ? εδω και 3 μηνες εισηγηθηκε μειωση μισθων σε ολους με το προσχημα τις κρισης που στο φιναλε δεν σωζετε τιποτα αλλα εγινε για να δειξει κατι.
εκει που μας εδιναν καταστασεις μισθοδοσιας τωρα εχουμε να τις δουμε 3 μηνες ηθελε να περασει κοψιμο των δωρων αρχικως και οχι μισθων αλλα ειδε οτι ηταν παρανομο και κολοσε
και ετσι εκανε το δευτερο χωρις ακομα να υπογραψουμε τιποτα.
πιστευω οτι μεθαυριο στο meeting καποιος απο την ομαδα μας θα εισηγηθει να φυγει
πιστευω οτι αν τελικα τα καταφερουμε να ξεπερασουμε τον σκοπελο οτι ολη την  προσπαθεια θα την καρποθει αυτος και την αποτυχια θα μας την χρεωσει .
τον θεωρω υπουλο ανθρωπο και δεν ξερω οχι μονο εγω αλλα και ολοι συναδελφοι μου τι να κανουμε

οποιος θελει μπορει αν και εφοσον εχει πειρα να μας βοηθεισει σαν ιδεα εστω και με π.μ
ευχαριστω και δεν ηθελα να σας στεναχωρησω με τα δικα μου

Αποσυνδεδεμένος kostas

• 40mm case
  • Παρανέστι
    • Προφίλ
    • IMAGESHACK
Απ: ΑΓΧΟς ΕΡΓΑΣΙΑς
« Απάντηση #1 στις: Σεπτέμβριος 28, 2010, 11:58:06 μμ »
κοίταξε, κάποια πράγματα επιγραμματικά, νομίζω πως θα συμφωνήσουν όλοι.

1. Αν έχεις φτάσει σε σημείο να σε αρρωστήσουν εκεί, θα πρέπει να βρεις μια λύση για να εκτονώσεις την εσωτερική σου πίεση. Αλλιώς εγκληματείς σε βάρος του εαυτού σου (σου το λέει κάποιος που πόλεμο στον πόλεμο τον κατέληξαν σε εγχείρηση για να σηκώσει (ευτυχώς) κεφάλι).

2. Μόνος σου θαύματα δεν μπορείς να κάνεις ούτε να γίνεις σωτήρας του τομέα ευθύνης σου. Όσο το παλεύεις μόνος σου, τόσο πιο πολύ θα σε αρρωσταίνουν. Το ίδιο συμβαίνει και όταν το κρατάς μέσα σου. Συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις ο κοσμάκης καταλήγει να μαλώνει άδικα μεταξύ του και αυτοί που φυτιλιάζουν είναι στην από έξω. Μεταξύ σας μιλάτε; βρίσκεστε εκτός εργασίας;

3. Εάν & εφόσον υπάρχει πρόβλημα ομαδικό θα πρέπει να μοιραστεί η ευθύνη και ανάλογα με την ιεραρχία σας να κάνετε κάποια επιστολή υπογεγραμμένη από ΟΛΟΥΣ σας. Ανάλογα με την αντίδραση του ανωτέρου σας (του) θα δεις και θα κρίνεις. Επιστολή δομημένη σωστά, με τεκμήρια και περιστατικά. Οχι με κορώνες, φανφάρες και συναισθηματισμούς γιατί δεν έχει μόνο σημασία να έχεις δίκιο, πρέπει να μάθεις να το ζητάς κιόλας. Μην ξεχνάς πως η επιστολή μπορεί να πάει μακρυά...

4. Επειδή δυστυχώς ή ευτυχώς όσο ανεβαίνεις στην κλίμακα της ιεραρχίας σε ενδιαφέρουν περισσότερο έννοιες όπως ''αριθμοί'' και ''αποτέλεσμα'', θα πρέπει να βρεις χρόνο να σκεφτείς ή και να φιλοσοφήσεις εάν θέλεις, αν η στάση αυτή είναι προσωπική επιλογή του ή νέα ένεση στην εταιρική σας κουλτούρα. Μήπως κάνει και αυτός αγγαρεία λόγω εντολής από επάνω;

5. Η μείωση μισθού δεν λέει τίποτα, θα μπορούσε να συμβεί ακόμη και εάν προϊστάμενος ήταν ο καλύτερος σου φίλος νομίζω. Επίσης αναφέρεις πως τη μείωση την εισηγήθηκε. Ποιος πήρε την γενναία απόφαση της μείωσης; Είναι ο διευθύνοντας σύμβουλος σας μήπως ο κος αυτός; Επειδή αναφέρεις πως είναι εξωτερικός συνεργάτης ρωτάω.

6. Το ότι δεν λαμβάνετε εξοφλητικές μισθοδοσίας είναι όμως σημαντικό και δεν μπορεί να οφείλετε μόνο σε αυτόν. Έχετε και προϊστάμενο λογιστηρίου εκεί, έχετε και προϊστάμενο λειτουργιών. Αυτοί δεν είδαν ότι κανένας δεν λαμβάνει πίνακα μισθοδοσίας;

6. Οι παρατηρήσεις δημόσια σε μονάδα είναι δείγμα πολύ πολύ άσχημου κλίματος, όπως και πολύ μεγάλης απειρίας. Ούτε οι λοχίες στο στρατό δεν κάνουν τέτοια πλέον που λέει ο λόγος. Ανέλαβε δράση άμεσα με σωστή οργάνωση και προεργασία σε βάθος.

7. Καλή τύχη

Δύσκολο χόμπι τα ρολόγια.....

Αποσυνδεδεμένος kritikaros

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Σεπτέμβριος 29, 2010, 01:00:20 πμ »
αφού είσαι σε αυτήν την εταιρεία τόσο καιρό σίγουρα θα έχεις κάποια επαφή,έστω και καθαρά τυπική,με τον προιστάμενό του,τον διευθυντή ή τον ιδιοκτήτη,τέλος πάντων τον από πάνω του.
αφού το πρόβλημα είναι γενικό και το αντιμετωπίζουν όλοι με τον συγκεκριμένο,αν απευθυνθείται σε αυτόν θα είναι σε θέση να καταλάβει το τι γίνεται.
εξάλου πιο εύκολα αλλάζεις ένα οποιοδήποτε στέλεχος παρά μια ολόκληρη ομάδα που δουλεύει καλά.

αυτό για την μισθοδοσία είναι ανεπίτρεπτο,μέχρι και να σας τα μασάει μπορεί,δεν λέω ότι το κάνει αλλά πρέπει να τις απαιτήσετε είναι αναφέρετο δικαίωμά σας να δείτε τι καταχωρούν ως εργασία και πως σας πληρώνουν.

τώρα για τις μειώσεις που λες,με το πρόσχημα της κρίσης έχουν πέσει πολλά τσεκούρια,αν είναι τελείως τεχνοκρατική η αντίληψή του περί ανταμοιβής και λειτουργίας κάποιας επιχείρησης,εφόσον έχει νομικό δικαίωμα να το κάνει θα το κάνει με πολύ μεγάλη χαρά,και ίσως μέρος αυτών το καρπωθεί και ως bonus.

το βασικό είναι να μπορέσεις κάπως να εξομαλύνεις την κατάσταση κυρίως ψυχολογικά και να εκτονωθείς κάπως,είναι τόσο στριμωγμένη η αγορά που δεν αφήνει περιθώρια να αρχίσεις να ψάχνεις για δουλειά κάπου αλλού για να αλλάξεις περιβάλλον.

καλή δύναμη!

thomas69

• Επισκέπτης
« Απάντηση #3 στις: Σεπτέμβριος 29, 2010, 08:49:14 πμ »
Το έργο το έχω ξαναδεί.

Κλασσική περίπτωση δήθεν οικονομικού συμβούλου/σύμβουλου επιχειρήσεων που θα αρπάξει ένα σκασμό λεφτά χωρίς να κάνει τίποτα.Στην καλύτερη περίπτωση που θα το καταλάβει νωρίς το αφεντικό σου οτι δεν κάνει θα τον διώξει.Στην χειρότερη θα τον εμπιστευτεί απόλυτα και θα οδηγήσει μαθηματικά στο κλείσιμο της εταιρίας.Ελπίζουμε στο πρώτο σενάριο.

Συμπεριφορές του στυλ "οι εργαζόμενοι φταίνε για το χάλι της εταιρίας" είναι δείγμα απόλυτου ερασιτεχνισμού.Ο σύμβουλος επιχειρήσεων είναι συνεργάτης της επιχείρησης και οι εργαζόμενοι είναι το πιο πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο της εταιρίας.Αυτά μας έμαθαν στο MBA

Εφόσον είσαι χρόνια στην δουλειά μπορείς να μιλήσεις στον ανώτερό σου.Και μέχρι εκεί.Αυτός που αποφασίζει στο τέλος είναι ο πρόεδρος.Οπότε σου φεύγει και το άγχος με το τι θα γίνει καθώς δεν είναι στο χέρι σου.Εσύ απλώς θα έχεις κάνει το καθήκον σου.Και το αφεντικό σου αν κάνει τον κινέζο ανίκανο να διοικεί μια επιχείρηση.

Η μείωση μισθού είναι της μόδας τελευταία.Φαντάζομαι οτι η μείωση δεν μπορεί να πάει παρακάτω από την συλλογική σύμβαση εργασίας η οποία προβλεπει και δώρα γι'αυτό και δεν μπορεί να σας τα κόψει.Ζήσε προσωρινά με αυτό μέχρι να βρεθεί κάτι καλύτερο.Πάντα έχουμε τα μάτια μας ανοικτά και δεν κλείνουμε πόρτες.

Για την μισθοδοσία θα απευθυνθείς στον υπάλληλο μισθοδοσίας ή στο λογιστήριο γενικότερα να δούμε τι θα σου πουν.Εφόσον πληρώνεσαι ακόμα είναι καλό.Γνωρίζω άτομα που δεν εχουν παρει ακόμα επίδομα αδείας.

Κανείς δεν έχει πάει χαμένος σε αυτή την ζωή οπότε δεν θέλει άγχος.

Η μικρή μου πείρα μου έχει δείξει οτι αυτοί που περνάνε καλά είναι σε μια επιχείρηση είναι οι κηφύνες.Πολλά λεφτά,καθόλου δουλειά,αποποίηση ευθυνών.Δεν λέω να γίνεις έτσι αλλά δεν θα πεθάνουμε και για μια δουλειά.