θα ήθελα σοβαρές απαντήσεις,διότι "κουράστηκα" να βλέπω μια έντονη εμπάθεια απέναντι στις ΕΤΑ μηχανές που χρησιμοποιούν διάφοροι διάσημοι οίκοι.Σε κανένα άλλο διεθνές forum,timezone,thepurists,paneristi κ.α. δεν συμβαίνει αυτό το "πράγμα".Μήπως ξαφνικά γίναμε εξυπνότεροι;Ή μήπως η μεγάλη υποτιθέμενη γνώση μας,μας έχει κάνει "ξερόλες"!Πραγματικά το πώς ισοπεδώνεται ένα ρολόι που φέρει μηχανή ΕΤΑ στο φόρουμ μας,δεν περιγράφεται.Ολόκληρο Αntiquorum και "σέβεται" τα διάφορα ρολόγια που φέρουν μηχανισμούς ΕΤΑ και εμείς εδώ τα "σνομπάρουμε"!Κρίμα 
Μιας και η ερωτηση σου εχει περα απο αποστολεα και παραληπτη,αν και νομισα οτι εχω πολλαπλως απαντησει για το γιατι αλλα μαλλον δεν γινομαι κατανοητος και δεν μπορω να αντιληφθω γιατι εκνευριζεσαι κανοντας αυτην την αναφορα οτι ΜΟΝΟ ΕΜΕΙς(ΕΓΩ) μιλαμε ετσι για την ετα.ειπα οτι η ετα ειναι καλες μηχανες και για ενα ευρος τιμης δεν εχουν ανταγωνιστη,εφοσον καποιος θελει να τις πληρωσει τροποποιημενες και μερικες χιλιαδες ευρω ειναι δικαιωμα του,πολλοι ομως με μερικες χιλιαδες ευρω θα προτιμησουν,οπως εχουμε ηδη πει,μια μηχανη με νεεες τεχνολογικες λυσεις που δειχνει το δρομο στην υψηλη ωρολογοποια,το πιο απλο :free sprung εισαι πιο κοντα στον ισοχρονισμο,κατα κορον γινεται πλεον η χρηση του απο μαρκες περα απο την ρολεξ,επισης νεας κοπης δοντακια -γραναζακια με πολυ καλυτερη μεταδοση και αποδοση της ενεργειας,fuse,double barrel etc που εχουν στοχο την χρονομετρια της μηχανης.
ολα αυτα τα εχω αναφερει και θα πω εκ νεου οτι απο το μυαλο μου δε τα βγαζω.διασπαρτα σε παρα πολλα τοπικ..
Υ.Γ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΜΗΧΑΝΗ ΤΗς IWC εσκασε σε μεγαλο φορουμ και στο τελος με τις αποδειξεις που εβαλα και στο δικο μας φαινεται οτι ειχαν δικιο.
το μονο που δεν μου αρεσει να κανω ειναι κυνηγι μαγισσων,οτι παρεθεσα στην πλειονοτητα τους θελω να πιστευω ειναι τεκμηριωμενα και στοχος ενος φορουμ ειναι να συμβαλλει στην αναπτυξη μιας παιδειας στο χωρο,να το πω ξεψαρωμα?πληροφοριες που μαζευουμε και γραφουμε ,απο κει και περα οπως επαναλαμβανω συχνα ο καθενας ξοδευει τα χρηματα του οπως θελει ,αλλα αυτο δεν σημαινει οτι θα παυσουμε να λεμε τα υπερ και τα κατα μιας μηχανης ,ενος ρολογιου η μιας μαρκας,αυτος ειναι και ο ρολος ενος φορουμ αλλιως δεν εχει λογο υπαρξης .
Υ.Γ 2ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΜΟΥ ΣΚΟΠΙΑ που διαμορφωσα παρακολουθωντας το χωρο εκτος ελλαδος,καλως η κακως