Όλες αυτές τις μέρες σκέφτομαι αυτό που σου έτυχε φίλε και συνειδητοποιώ πόσο αφελώς πράττουμε όλοι μας σε σχέση με το χόμπυ μας...
Εύχομαι ειλικρινά να βρεθούν κάποιο ή όλα τα ρολογάκια σου κάποια στιγμή στο μέλλον, ειδικά αυτό με τη μεγάλη συναισθηματική αξία.
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Γιαννη το 99% των διαρρηξεων ειναι αποτελεσμα ελλιπων μετρων ασφαλειας που δεν λαμβανουμε εμεις οι ιδιοι..Οταν για παραδειγμα αφηνουμε το παντζουρι εστω και λιγο ανοιχτο ή το μικρο παραθυρο της κουζινας στην ανακληση ή ξεκλειδωτη πορτα ειναι σαν να προσκαλουμε εμεις οι ιδιοι τους επιδοξους δραστες...Εχω παει σε δεκαδες διαρτηξεις, σχεδον παντοτε η εισοδος γινεται με γελοιο ή μετριας προσπαθεις τροπο, δηλαδη σαν να τον καλωσοριζουμε...Αυτα τα λεω γιατι δεν ειναι επιστημη να μπει ενας ερασιτεχνης σε ενα σπιτι...Ενας πχ επαγγελματιας «ακροβατης» ρουμανος που θα ανεβει στον 4ο απο υδροροες, αν βρει τερμα κατω κατεβασμενα τα παντζουρια σε ενα διαμερισμα ουτε καν θα διανοηθει να σπαταλησει πολυτιμο χρονο να εισελθει προκαλωντας θορυβο με κινδυνο να γινει αντιληπτος..
Σε περιπτωση που μπει καποιος στο σπιτι ο χρονος δρασης ειναι περιορισμενος και η πρακτικη δειχνει οτι πρωτα χτυπουν τα υπνοδωματια..ΝΟΜΟΣ..Οπου υπαρχουν ντουλαπες, παγκοι και συρταρια ειναι ο πρωτος στοχος..Συνεπως, κρινονται πιο ασφαλεις χωροι φυλαξης αυτος της κουζινας ή της τουαλετας καθως προσπερνουνται ως τελευταιοι προς ερευνα.. Ειναι καποιες λυσεις απλες αλλα σωτηριες καθως και γω στο σπιτι μου εχω οπλα, πυρομαχικα κλπ αλλα παντοτε ειναι φυλαγμενα σε αυτοσχεδιες κρυπτες που απαιτουν σπουδαιο χρονο για να αποκαλυφθουν...
Το λοιπον, βαζουμε την λογικη και οχυρωνουμε το σπιτι μας αναλογα με τον βαθμο υψηλης επικινδυνοτητας που χαρακτηριζει την οικια μας αναλογιζομενοι την περιοχη (απομακρυσμενη, αραιοπυκνοκατοικημενη κλπ), τον οροφο, τις διαθεσιμες πιθανες εισοδους προσβασης κ.α.
Απλα τουλαχιστον πριν φυγουμε απ το σπιτι εστω και για δεκα λεπτα καλο θα ηταν να κατεβασουμε τελειως τα στορια, να ασφαλισουμε τις μπαλκονοπορτες, να διπλοκλειδωσουμε την θυρα εισοδου και τα τιμαλφη και αξιας να τα εχουμε οχι σε επισφαλη σημειο, οπως ανεφερα παραπανω..