Επειδή οι παραθέσεις δεν "παίζουν", απαντάω και στους δύο:
1) Ο καρπός μου κάπου εκεί είναι, περίπου 16,5-17. Είχα και εγώ την ίδια "ανησυχία" (γι΄αυτό είχα παλαιότερα το 40-άρι). Με το κουρδιστό, το 000, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Τα αντίστοιχα 44-άρια αυτόματα είναι λίγο πιο ογκώδη, δε θα τα προτιμούσα.
2) Τι μου έκανε το Ω: θεωρώ ότι είναι ένα εξαιρετικά "all time classic" ρολόϊ. Όμως επειδή δίνω μεγάλη βαρύτητα και στην πρακτικότητα των ρολογιών μου, μου την έσπασε κάποια στιγμή απίστευτα το κούρδισμα του. Μικρή κορώνα, σχετικά σκληρό κούρδισμα, χωρίς υπερβολή ένα διάστημα που το χρησιμοποιούσα συχνά και το κούρδιζα κάθε διήμερο (τόση αυτονομία βγάζει περίπου) είχα βγάλει κάλο στο δάχτυλο. Πέραν τούτου, είναι ένας πανέμορφος, ευανάγνωστος και πολύ μαζεμένος σε ύψος χρονογράφος. Το ΒΑ με το οποίο "αντικαταστάθηκε" το έχω καταχαρεί επειδή γλύτωσα από το κούρδισμα χωρίς να χάσω στο θέμα των διαστάσεων. ΟΚ, δεν είναι φυσικά τόσο iconic όσο το moonwatch. Αλλά από την άλλη έχει και τους μπλε δείκτες-ενδείξεις, που το κάνουν πολύ ιδιαίτερο.
Αυτά τα ολίγα. Πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη και την εμπειρία μου από την κτήση-χρήση αυτών των ρολογιών.