Νομίζω ότι γίνεται πολύ κουβέντα χωρίς λόγο.
Καλώς ή κακώς η "Β" αποφασίζει να "σκοτώσει" τα μπρασελέ της, αντί να τα έχει να σκονίζονται στο συρτάρι. Αυτή η απόφαση θεωρώ ότι είναι δικαίωμα της, δικά της τα μπρασελέ, δικά της και τα budget. Ίσα ίσα, δίνει την ευκαιρία να πάρει κάποιος κάτι πανάκριβο σε τιμή "κόστους".
Αυτό δεν "απαξιώνει" το προϊόν, απλά επιβεβαιώνει αυτό που λένε αρκετοί, ότι το pricing αυτών των εταιριών είναι "άντε γειά" και ότι οποιοδήποτε "μαζικής παραγωγής" ρολόϊ δεν έχει πραγματικό κόστος πάνω από 1,000 άντε 1,500Ε.
Το ότι εμείς το ξέρουμε αλλά τα αγοράζουμε 3.000-4.000 κλπ. είναι δικό μας "πρόβλημα" όχι των εταιριών...
Από εκεί και πέρα το πως το διαχειρίζεται ο καθένας, είναι δικό του θέμα.
Άλλος πάει και αγοράζει ένα μπρασελέ για το ρολόϊ του για να κάνει τη δουλειά του.
Άλλος πάει και αγοράζει ένα μπρασελέ για το ρολόϊ του και παίρνει και 1-2 τηλέφωνα κάποιους που ξέρει ότι ενδιαφέρονται, για να προλάβε να πάρει και γι΄αυτούς.
Άλλος δεν πηγαίνει καν, θεωρώντας ότι το θέμα είναι "μούφα".
Άλλος βλέπει μία "επιχειρηματική ευκαιρία" και πάει και σηκώνει ό,τι μπρασελέ βλέπει για να το πουλήσει στο e-bay.
Προσωπικά δεν "κατηγορώ" κανέναν, όλες οι παραπάνω συμπεριφορές θεωρώ ότι είναι αναμενόμενες και μέσα στα "ηθικά και νόμιμα" πλαίσια.
Απλά το πως θα κινηθεί ο καθένας δίνει και το "στίγμα" για το πως σκέφτεται ο καθένας. Λογικό μου ακούγεται.
Πάντως ουδείς έπραξε κάτι "παράνομο" και "ανήθικο".
Κατά τη γνώμη μου "παράνομο" ή "ανήθικο" θα ήταν το να διαρρήξει κάποιος την "Β" και να πουλούσε μετά τα κλοπιμαία....
Από εκεί και πέρα, απλά όλοι κρίνονται για τις συμπεριφορές τους.... Το ότι φυσικά κάποιοι κρίνονται αρνητικά, πιστέψτε με, δεν τους πτοεί καθόλου

Άντε και καλά Χριστούγεννα !
Υ.Γ: Αν πάντως η "Β" βαρέσει μπιέλα και αρχίζει να πουλάει τα Chronomatic κάνα 500-ευρω για να ξεστοκάρει, εγώ δηλώνω από τώρα ότι θα πάω να πάρω. Αν θέλει και κανένας άλλος, ας μου το πει εγκαίρως