Αποστολέας Θέμα: Επιλογή ρολογιού κάτω από 200€  (Αναγνώστηκε 9376 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος lleonidas

• Just Registered
    • Προφίλ
Επιλογή ρολογιού κάτω από 200€
« στις: Ιούνιος 21, 2014, 01:22:24 μμ »
Καλησπέρα σε όλες/όλους!
Παρακολουθώ κατά καιρούς το forum αλλά δεν είχε τύχει να εγγραφώ διότι το seiko arctura kinetic chronograph σπάνια βγαίνει από το χέρι μου τα τελευταία 10 χρόνια και δεν είχα σκεφτεί να πάρω κάτι άλλο.Τώρα όμως άρχισα να το βαριέμαι και αποφάσισα να πάρω ένα καινούριο ρολόι!Δε γνωρίζω πολλά πράγματα ούτε έχω καμία ιδιαίτερη απαίτηση(καταδύσεις,διεθνή ώρα κτλ),εκτός φυσικά από την αξιοπιστία και την αντοχή στο χρόνο χωρίς να ασχοληθώ εγώ μαζί του,όπως έχει συμβεί και με το υπάρχον.Θα προτιμήσω citizen ή seiko για τους προφανείς λόγους αν και θα ήθελα τη γνώμη σας για τα ρολόγια της diesel.Αν έχει κάποια σημασία,είμαι μεγαλόσωμος αλλά έχω σχετικά λεπτό καρπό.Επίσης θέλω το νέο ρολόι να έχει σκούρα χρώματα...δε με νοιάζει αν είναι μπρασελέ ή rubber πλαστικό to λουράκι αλλά όχι το κλασικό δερμάτινο.Αυτά που έχω ξεχωρίσει(με αισθητικά κυρίως κριτήρια) είναι τα εξής:
1. Citizen BN0088-03E
2. Seiko Lord Chronograph SPC101P1
3. Seiko Solar Alarm Chronograph SSC079P1
4. Citizen Eco-drive Chronograph Sports CA0275-55E
5. Seiko Lord Chronograph SPC103P1
6.  Diesel DZ7256

Κάθε πρόταση δεκτή...ευχαριστώ προκαταβολικά!

Αποσυνδεδεμένος gkblues

• Tourbillion
    • Προφίλ
    • https://www.instagram.com/gkblues/

• Just Registered
    • Προφίλ
Απ: Επιλογή ρολογιού κάτω από 200€
« Απάντηση #2 στις: Ιούνιος 21, 2014, 02:32:08 μμ »
Χμ,ναι...το είδα χθες και αυτό..έψαχνα με τις ώρες σε 2-3 stores!Αρκετά καλό αλλά μου φαίνεται κάπως μικρό στα 42mm,δεν ξέρω..

Αποσυνδεδεμένος aboulafia

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούνιος 21, 2014, 09:33:36 μμ »
Καλησπέρα και από εμένα φίλε μου,
Αφού είσαι μάλλον ο τύπος "του ενός ρολογιού" εγώ θα σου πρότεινα κάτι από την σειρά Seiko Premier.
Φοβερά ρολόγια, άψογη ποιότητα κατασκευής και με το κρύσταλλο να είναι ζαφείρι, είσαι λίγο πιο σίγουρος πως θα το έχεις για πολύ καιρό χωρίς γρατσουνιές.
Θα σου πρότεινα αυτό ή αυτό και αν και υπερβαίνει τον προυπολογισμό σου, αλλά επειδή βλέπω πως σου αρέσουν οι χρονογράφοι κοίτα και αυτό.
Καλή αγορά πάντως ότι και αν επιλέξεις.

Παναγιώητης

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούνιος 21, 2014, 10:29:38 μμ »
Για κάτω από 200 Ε, κοίταξε και σε Casio Edifice www.casio-europe.com/euro/watch/edifice
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος kostantinos

• 46mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούνιος 21, 2014, 11:39:35 μμ »
Citizen nigthhawk, orient mako, orient mako xl, seiko 007, seiko sea urchin,invicta 8926, invicta 3044,.Κορυφαιες επιλογες σε αυτα τα λεφτα.

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιούνιος 22, 2014, 10:01:35 πμ »
Καλημέρα!
Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις/υποδείξεις...παρήγγειλα πριν από λίγες ώρες το πρώτο από την αρχική λίστα, το  Citizen BN0088-03Ε από dutyfreeisland, επιλέγοντας απλό ταχυδρομείο και αποστολή με το watch box(199+3=202$).Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και να το έχω σε καμιά δεκαριά μέρες χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσουν οι "φίλοι" τελωνειακοί!
Επίσης, η σύντομη ενασχόλησή μου αυτές τις μέρες και τα πολλά όμορφα/ποιοτικά ρολόγια που βρήκα στα ξένα stores , νομίζω πως θα με κάνει σύντομα να ψάχνω για ακόμα ένα, έτσι για να διαψεύσω και τον Παναγιώτη στο (δικαιολογημένο) συμπέρασμά του  ;D

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούνιος 22, 2014, 10:09:59 πμ »
Mε το καλο να το παραλαβεις. Θα σου προτεινα και εγω κατι άλλο,αλλα με προλαβες λεγοντας ότι παρηγγειλες. Το κραταω για το δευτερο ρολοι σου.  :)
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούνιος 22, 2014, 10:46:03 πμ »
Ευχαριστώ Χρήστο!
Για πες,τι σκέφτηκες;;
Και μια παρένθεση που αφορά στην πρόταση του Βιγλάτορα:δεν είμαι fan των casio, δε μου πολυαρέσουν :)

Αποσυνδεδεμένος ''Viglatoras''

• 48mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούνιος 22, 2014, 02:36:44 μμ »
Σαν μάρκα ρολογιών, δεν έχει ''ωρολογιακή'' αξία.  Παρ' ΄'ολα αυτά, διαθέτουν άριστο value for money.  Εναλλακτικά ξανακοίταξέ τα αν θέλεις κάτι για δώρο, ή (γιατί όχι) και για μια μελλοντική αγορά. Που ξέρεις..., μπορεί ''κάτι''  να βρεις και να σου κάνει κλικ.
Άλλο ''βάρος'' το citizen πάντως και σίγουρα πολύ καλή επολογή! Καλορίζικο με το καλό!
Το μηχανικό ρολόι, είναι η πιο μικρή, η μακροβιότερη και η πιο προσωπική μηχανή που μπορεί να φέρει ένας άνθρωπος επάνω του. Μοιάζει σαν ένα μικρό ''εργοστάσιο'' επάνω στον καρπό και όσο πιο πολύπλοκος είναι ο μηχανισμός του, τόσο η αίσθηση αυτή γίνεται εντονότερη!

Αποσυνδεδεμένος chris5

• Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούνιος 22, 2014, 07:42:41 μμ »
Ευχαριστώ Χρήστο!
Για πες,τι σκέφτηκες;;
Και μια παρένθεση που αφορά στην πρόταση του Βιγλάτορα:δεν είμαι fan των casio, δε μου πολυαρέσουν :)
Θα σου ελεγα το baby tuna που εχω και εγω αλλα το βρισκεις δυσκολα.
Οποτε σου προτεινω το monster,παντα σε Seiko,σε οποια εκδοχη σ'σρεσει.
"Προδότης δεν είναι μόνο αυτός που φανερώνει τα μυστικά της πατρίδος στους εχθρούς, αλλά είναι και εκείνος που ενώ κατέχει δημόσιο αξίωμα, εν γνώση του δεν προβαίνει στις απαραίτητες ενέργειες για να βελτιώσει το βιοτικό επίπεδο των ανθρώπων πάνω στους οποίους άρχει..." - Θουκυδίδης (460-398 π.Χ.)

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Ιούνιος 23, 2014, 06:59:31 πμ »
Όντως ωραίο φαίνεται το Citizen στις φωτογραφίες και το βίντεο, ελπίζω να είναι εξίσου καλό και από κοντά! Όσο για τα casio,όντως διαβάζω από εσάς εδώ ότι διαθέτουν υψηλό vfm, αλλά κάτι δε μου αρέσει πάνω τους :)
Χρήστο δεν είναι άσχημα και αυτά...Υπάρχουν ήδη αρκετά υποψήφια για την επόμενη αγορά!
Ερώτηξις:όσοι από εσάς δεν επιθυμείτε να αγοράζετε με γνώμονα μόνο κάποιες φωτο ή βίντεο στο Internet, πηγαίνετε σε  καταστήματα για να δοκιμάσετε live ένα ρολόι; ;

Αποσυνδεδεμένος Stamos

• 40mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούνιος 23, 2014, 07:20:08 πμ »
Δεν είναι πάντα εφικτό, ορισμένα μοντέλα είναι δυσεύρετα στην Ελλάδα.
Εγώ σαν γενικό κανόνα έχω να δοκιμάζω ρολόγια πιο ακριβά από 400-500 ευρώ. Μέχρι εκεί εμπιστεύομαι τις φωτό στο νέτ!

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Ιούνιος 23, 2014, 12:18:11 μμ »
Καλημέρα!
Ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον και τις προτάσεις/υποδείξεις...παρήγγειλα πριν από λίγες ώρες το πρώτο από την αρχική λίστα, το  Citizen BN0088-03Ε από dutyfreeisland, επιλέγοντας απλό ταχυδρομείο και αποστολή με το watch box(199+3=202$).Ελπίζω όλα να κυλήσουν ομαλά και να το έχω σε καμιά δεκαριά μέρες χωρίς να χρειαστεί να μεσολαβήσουν οι "φίλοι" τελωνειακοί!
Επίσης, η σύντομη ενασχόλησή μου αυτές τις μέρες και τα πολλά όμορφα/ποιοτικά ρολόγια που βρήκα στα ξένα stores , νομίζω πως θα με κάνει σύντομα να ψάχνω για ακόμα ένα, έτσι για να διαψεύσω και τον Παναγιώτη στο (δικαιολογημένο) συμπέρασμά του  ;D

Καλώς να το δεχτείς!  ;D ;D ;D
Έτσι πήρα από εκεί το seiko monster 2 εβδομάδες νωρίτερα, με απλό ταχ. + κουτί και το είχα σε 5 μέρες σπίτι! Τετάρτη βράδυ η παραγγελία, Δευτέρα πρωί το ειδοποιητήριο, Τρίτη στα χέρια μου (παραλαβή από ταχυδρομείο).
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούνιος 23, 2014, 06:22:51 μμ »
Ναι Στάμο,το αντιλαμβάνομαι κι εγώ όταν περνάω από κοσμηματοπωλείο/ρολογάδικο...στα περισσότερα η ποικιλία δεν είναι μεγάλη.Τα 400-500 δε νομίζω να τα ξαναπροσεγγίσω ποτέ μετά το υπάρχον seiko που το είχα χρυσοπληρώσει τότε  >:(
Ιωάννη,thanks για τις πληροφορίες...5 μερούλες είναι μια χαρά!Θυμάσαι αν σου είχαν στείλει mail από το dutyfreeisland ότι η παραγγελία έφυγε για Ελλάδα ή κάποιο link για να την παρακολουθείς;

Αποσυνδεδεμένος Ioannis

• 42mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Ιούνιος 24, 2014, 10:32:45 πμ »
Στέλνουν email με tracking number & link.
JLC Master Grande Ultra Thin, Zenith Pilot Big Date Special, Seiko Monster II

• Just Registered
    • Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Ιούλιος 04, 2014, 08:57:36 πμ »
Καλημέρα σε ολες/όλους!
Στην αναμονή ακόμα για το Citizen μου απο dutyfreeisland και ήθελα να ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ διότι μπαίνοντας στον εντοπισμό αντικειμένου των ΕΛΤΑ ,βλέπω δύο ενημερωσεις:η πρώτη στις 24 Ιουνίου"Παραλαβή από πελάτη στο εξωτερικό" και η δεύτερη  στις 25 Ιουνίου"κλείσιμο από ΙΡS".Εννοείται πως ακόμα δεν έχω λάβει ειδοποίηση. Είναι λογική αυτή η στασιμότητα τόσες μέρες;

Αποσυνδεδεμένος koubilaihan

• Honorary Moderator
  • Tourbillion
    • Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Ιούλιος 04, 2014, 09:07:15 πμ »
Ναι, μην ανησυχείς καθόλου. Το tracking των ελτα είναι πιθανότατα το χειρότερο στον κόσμο.
Το πιθανότερο είναι ότι θα βρεις κάποια μέρα το ειδοποιητήριο στην πόρτα σου και το status στα ελτα δεν θα έχει αλλάξει καθόλου.
Εμένα μου συμβαίνει συνέχεια.
Ο μεγαλύτερός μου φόβος είναι ότι μια μέρα θα πεθάνω και η γυναίκα μου θα βάλει αγγελία τα ρολόγια μου, στις τιμές που της έχω πει ότι τα αγόρασα.

Αποσυνδεδεμένος Sag997

• 50mm case
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
Επιλογή ρολογιού κάτω από 200€
« Απάντηση #18 στις: Ιούλιος 04, 2014, 09:36:17 πμ »
Χαχαχα ποσο δικιο...!!

Sent from my Phone using Tapatalk 2

Αποσυνδεδεμένος StavrosChatz

• 38mm case
    • Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Ιούλιος 04, 2014, 09:45:28 πμ »
Καλημέρα σε ολες/όλους!
Στην αναμονή ακόμα για το Citizen μου απο dutyfreeisland και ήθελα να ξέρω αν πρέπει να ανησυχώ διότι μπαίνοντας στον εντοπισμό αντικειμένου των ΕΛΤΑ ,βλέπω δύο ενημερωσεις:η πρώτη στις 24 Ιουνίου"Παραλαβή από πελάτη στο εξωτερικό" και η δεύτερη  στις 25 Ιουνίου"κλείσιμο από ΙΡS".Εννοείται πως ακόμα δεν έχω λάβει ειδοποίηση. Είναι λογική αυτή η στασιμότητα τόσες μέρες;

Ναι ειναι λογικη.
Το δεμα σου ΑΚΟΜΗ δεν εχει μπει Ελλαδα.
Ο χρονος παραδοσης για αποστολες (αεροπορικα συστημενα)απο Ηοng Kong ειναι 3 εβδομαδες συνηθως (15 εργασιμες).
Λεω συνηθως γιατι εχω παραλαβει και σε 6 εργασιμες(πωλητης απο ebay)αλλα και σε 25 εργασιμες.Συνηθως εναι 12-15 εργασιμες παντως.
Το tracking των Ελτα θα κανει update οταν το δεματακι θα φτασει Ελλαδα.

Δεματακι που παρελαβα απο Κινα (συστημενο αεροπορικα) με china post.
Στοιχεία Για Αριθμό Αποστολής : RC8xxxxxx33CN

ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ   ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ    ΩΡΑ   ΠΕΡΙΟΧΗ
ΠΑΡΑΛΑΒΗ ΑΠΟ ΠΕΛΑΤΗ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ           07-06-2014    18:53   IPS
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ IPS                                           14-06-2014    12:22   IPS
ΆΦΙΞΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΥ                           25-06-2014    06:05   IPS
ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΑΠΟ Κ.Δ.ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ (ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ)   25-06-2014    10:38   

« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 04, 2014, 10:01:52 πμ από StavrosChatz »