Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Charilaos

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
Παρελκόμενα / Ποιο μπρασελέ;;;;;!!!!
« στις: Απρίλιος 24, 2021, 02:14:33 μμ »
Μεσημεριανά διλήμματα! Μιας και αυτό το «μπιτεράκι» θα μείνει!!!!!!

Αυτό:Ή αυτό;Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

2
Παρελκόμενα / Ποιός ιμάντας;;;;
« στις: Οκτώβριος 30, 2020, 10:42:29 πμ »

Ξεκινάω με την φωτό για να είναι πιο «πιασάρικο» το νήμα!
Μιας και είχαν ξεμείνει οι ιμάντες αυτοί σε 22mm ποιον θα προτείνατε για βασικό αντικαταστάτη του μαμίσιου μπρασελέ;!
Για αφτερμαρκετ μπρασελέ επίσης καμμιά ιδέα;!


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

3
Vintage ρολόγια χειρός και τσέπης / KYROVA POLET Deck Chronometer
« στις: Μάιος 09, 2020, 05:33:42 μμ »
Επειδή δεν θυμάμαι αν το είχα παρουσιάσει ή όχι (πάει πολύς καιρός από τότε!!) ας το παρουσιάσω λοιπόν τώρα μιας και μετά την λήξη της καραντίνας ξανά-ήρθε στα χέρια μου!!!
Deck Chronometer λοιπόν: Δηλαδή το ρολόι που χρησιμοποιούσαν στα πλοία και τα υποβρύχια για την μεταφορά της ώρας ακριβείας από το Master Chronometer που λόγω μεγέθους, βάρους και ειδικής άρτησης βρισκόταν στην γέφυρα ή το δωμάτιο ασυρμάτου σε ειδικό κουτί!!!!!!
Το Deck Chronometer φυλασσόταν σε ξύλινο κουτί με την ταυτότητα του σε μεταλλική ταμπέλα στο εξωτερικό μέρος εμφανέστατη.


Το δε κουτί είχε δύο πόρτες: Μία με push button για πρόσβαση στο καντράν με την ώραΚαι μία δεύτερη με δύο μεντεσέδες για πλήρη πρόσβαση στο ρολόι για ρυθμίσεις, συντήρηση κτλπΒγάζοντας το ρολόι από το κουτί του φαίνονται κάποια έγγραφα (εγγύηση επισκευής από τον τεχνικό, ταυτότητα χρονομετρίας και το σχετικό χαρτί από τον παλμογράφο.
Το καντράν άσπρο και ευανάγνωστο με τους δείκτες και τους αριθμούς σύμφωνα με το πρωτόκολλο των χρονομέτρων (ο ωροδείκτης να περνάει πάνω από τις ενδείξεις της ώρας κτλπ).
Με κυριλλικά δε γράμματα αναγράφεται κάτω από το 12 "ΠΩΛΕΤ" καθώς και κάτω από το 6 το "Made in Russia"?

Το ρολόι είναι μεγάλο και για τα συνηθισμένα τσέπης: Διάμετρος 64mm και πάχος 18,2mm. Και μια συγκριτική μεγεθών δίπλα στο SLA017Στο δε πίσω μέρος βρίσκουμε ένα απλό καπάκι που κρύβει την καλίμπρα 2-95 22481 (ακριβές αντίγραφο της καλίμπρας της Ulysses Nardin που φορούσε στο Marine Torpilleur!!!!) με 22 λίθους και απλή διακόσμηση cottes de Geneve μιας και η έμφαση είχε δοθεί στην απόδοση και την ευκολία συντήρησης!!!!Στοιχεία που αξίζουν προσοχής το bimetalic balance για διόρθωση εύρους θερμοκρασίας καθώς και swan neck μικρορύθμιση για final adjustmnet tunning!!!!!!

Στην παρακάτω (σημερινή) μέτρηση φαίνεται ξεκάθαρα πως ήρθε η ώρα για service καθάρισμα μιας και το τελευταίο είχε γίνει το 2014!!!!
Πάντως -3,9 sec/day για ένα χρονόμετρο που το τελευταίο του service είχε γίνει 6 χρόνια πριν (και μάλιστα 3 θέσεις και όχι 6 θέσεις όπως ήταν το optimal!!!) και 0,1 ms είναι πολύ καλά αποτελέσματα!!!!


Αυτά τα ολίγα..........

4
Σας ευχαριστώ και από εδώ για τις ευχές σας και τα καλά σας λόγια μέρα που είναι σήμερα και γιορτάζω!!!!!!
Τελικά ο τίτλος δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερος οπότε αναμείνατε να μπω από το tapatalk και το κινητό μου για να δώσω συνέχεια στον ημιτελή τίτλο...............

5
Συλλογές / Οι χρονογράφοι μου
« στις: Οκτώβριος 20, 2019, 08:22:41 μμ »
Μιας και είμαι εν πλω στον κόλπο Λέοντα θα σας δείξω τους χρονογράφους μου!
Τουλάχιστον αυτούς που έχω μαζί μου.

Αριστερά ο «πολύς» JLC Deep Sea Vintage (boutique edition), στη μέση ο ZENITH El Primero De Luca II (σπάνιο κομμάτι μιας και φτιάχτηκαν λιγότερα από 600 ρολόγια!!!!) και δεξιά το OMEGA Moonwatch 3590.50 απαραίτητο κομμάτι οποιασδήποτε ωρολογιακής συλλογής!!!!!
Και επειδή τα πάντα έχουν δύο όψεις ας θαυμάσουμε για λίγο τα οπίσθιά τους:


Συγνώμη για την ποιότητα των φωτογραφιών αλλά επιφυλάσσομαι για καλύτερες στο μέλλον.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

6
Τροφή για σκέψεις και προς συζήτηση η πρόσφατη εμπειρία μου με την μερική τράμπα (partial exchange) του νεοαποκτηθέντος JLC MEMOVOX POLARIS.
Όπως οι περισσότεροι γνωρίζατε το POLARIS MEMOVOX JLC αποτελούσε διακαή μου πόθο (holy grail) εδώ και πολλά χρόνια και από τότε που ανακοινώθηκε η επανέκδοση για τα 50 χρόνια του έψαχνα συνεχώς να το βρω μέσω μερικής τράμπας.
Μόλις λοιπόν ο στόχος εντοπίστηκε σε κατάστημα στο Λονδίνο και με την αποδοχή τους για μερική τράμπα με το Vacheron Constantin Overseas Chronograph ρώτησα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τιμή που μου δίνουν για το VC.
Μου στείλανε κωδικούς για το ηλεκτρονικό τους κατάστημα και μου ζήτησαν να στείλω υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες (πρόσφατες και από συγκεκριμένες γωνίες) καθώς και από τα κουτιά και τα χαρτιά του.
Σε μια εργάσιμη ημέρα μου απάντησαν πως η τιμή που μου δίνουν είναι 7.500 με 8.000 λίρες Αγγλίας και θα πρέπει να το δουν στα εργαστήριά τους για την τελική αξιολόγηση!
Να σημειώσω πως σε προηγούμενες επικοινωνίες με Ελληνικά καταστήματα (εντάξει τώρα δεν έχουμε και πολλά!!!!!) η τιμή που μου έδιναν ήταν στην καλύτερη των περιπτώσεων 2.500 Ευρώ κάτω από την τιμή που μου έδωσαν οι Άγγλοι με την μια και χωρίς να με ξέρουν και σαν πελάτη τους!!!!!!!!!!
Τελικά συμφωνούμε στην διαφορά από μεριάς μου και τους πληρώνω για να "καπαρώσω" το ρολόι μιας και ήμουν στο πλοίο και δεν είχα πρόσβαση στην θυρίδα για το Vacheron. Μόλις επιστρέφω πάω αμέσως και βγάζω το Vacheron και γραμμή για κούριερ να τους το στείλω!!!! Μου είχαν βγάλει postal slip στο site τους και χρειαζόταν 2 μ 3 μέρες για την αξιολόγηση του Vacheron.
ΠΑΚΕΤΟ όμως με τα κούριερ μιας και δεν ασφαλίζουν αποστολές πάνω από 5.000 Ευρώ!!!!!!!!!!
Τηλέφωνα και εξηγήσεις με τον ευγενέστατο υπεύθυνο κύριο SEAN και κατανοώντας την κατάσταση και το πρόβλημά μου δέχεται κατ' εξαίρεση να αξιολογήσουν το Vacheron αυθημερόν έτσι ώστε να τους το πάω και να φύγω με το JLC εντός της ίδιας ημέρας!!!!!!!!
AEGEAN και μονοήμερη καταδρομική στο Λονδίνο όπου και έγιναν όλα κανονικά και επέστρεψα κατάκοπος αλλά τρισευτυχισμένος με το JLC στο χέρι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Το συγκεκριμένο κατάστημα στο Λονδίνο συστήνεται ΑΝΕΠΙΦΥΛΑΚΤΑ!!!!! Τώρα για τα της Ελλάδος κτλπ νομίζω πως όποια σύγκριση και να γίνει αποδείχνεται πως είμαστε ΠΟΛΥΥΥΥΥ πίσω και πως για σοβαρές αγοραπωλησίες το εξωτερικό δυστυχώς είναι ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ!!!!!!!!!!!!!!

7
MyWatch Ιmage - Video Gallery / ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ 2019
« στις: Νοέμβριος 26, 2018, 12:15:30 πμ »
Μιας και έχουμε new kids on the forum και η δικαιολογία πως ο γκλομπαλ μοδεράτορας δεν προλαβαίνει μόνος του δεν υφίσταται πια προτείνω να κοιτάξουμε σοβαρά το ενδεχόμενο για ημερολόγιο του 2019.
Από φωτογραφίες (δόξα τω θεό) έχουμε υπεραρκετές.
Ας δούμε λοιπόν την πιθανότητα πραγματοποίησης του ημερολογίου αρχίζοντας με μια έρευνα του πόσοι θα ήθελαν και πόσα ημερολόγια.
Χωρίς να έχω στοιχεία ή δυνατότητα έρευνας αγοράς λέω ενδεικτικά κόστος ημερολογίου 5 με 7 ευρώ το κομμάτι.

Πάμε λοιπόν να μετρηθούμε και γιατί όχι να το κάνουμε πράξη!!!!!!

1) Charilaos 2
2)


Sent from my iPad using Tapatalk

8
Παρελκόμενα / LLD και mesh (το γνήσιο)!!
« στις: Ιούνιος 04, 2018, 05:55:15 μμ »
Φίλτατοι είχατε δει το LLD που είχα ποστάρει στο τι φοράμε σήμερα με το δερμάτινο λουράκι!

Δυστυχώς δεν είναι δικό μου αλλά του φίλου και συνφορουμίτη Τάσου!
Ευτυχώς που μου το έδωσε για μια εβδομάδα να του βάλω το mesh (που είχε αγοραστεί από τον άλλο εκλεκτό φίλο και συνφορουμίτη Δημήτρη)!!!!!!
Δυστυχώς όμως ήθελε να του το στείλω με κούριερ γιατί το βιαζότανε οπότε δεν το χάρηκα στον καρπό μου με το γνήσιο mesh!!!! Πρόλαβα όμως να βγάλω φωτογραφίες καθώς το φορούσα και το ρύθμιζα (με τον Τάσο έχουμε ακριβώς τον ίδιο καρπό!!!).

Εδώ με το mesh ακόμα σφραγισμένο αεροστεγώς:


Και μια προσφορά στο φόρουμ: σε κοντινό πλάνο ο κωδικός του mesh για το LLD για όποιον ενδιαφέρεται


Διάφορα στάδια βγαλσίματος του λουριού και βαλσίματος του mesh:

Και....... ιδού φορεμένο το mesh:


Ποιοτικότατο mesh που αξίζει τα λεφτά του!!!Συμπέρασμα: Όσοι δεν έχετε mesh για το LLD σας αξίζει να το αγοράσετε!!!!!!!

ΥΓ: Τάσο καλοφόρετο και να το χαρείς τώρα το καλοκαίρι στις βουτιές σου!!!


Sent from my iPhone using Tapatalk

9
Chat & Fun / Happy Hary in Japan
« στις: Μάρτιος 03, 2018, 04:36:20 πμ »

Πάνω από την Φινλανδία λίγο πριν δύσει ο ήλιος!


Sent from my iPhone using Tapatalk

10
Αγαπητοί φίλοι μου και μη! Πέρασε σχεδόν και ο πρώτος μήνσς του 2018 και αρχίζω να αναρωτιέμαι πάλι για τον επόμενο (επόμενους!!!;;;) στόχο (στόχους!!!;;;) μου.
Είχα δηλώσει ευθαρσώς πως τέρμα οι ωρολογιακές μου αναζητήσεις και πως με τον Ναυτίλο θα "κλείσω" σαν ωρολογόφιλος. Το πίστευα και το πιστέυω!!!!!!!
Πλην όμως η πτώση του δολλαρίου σε σχέση με το ευρώ ( πληρώνομαι σε δολλάρια ) σε συνδυασμό με την έμφυτη ανησυχία που μας διακατέχει όλους βλέποντας ένα καινούργιο γκ... ρολογάκι στο διάβα μας με ανάγκασαν να αναθεωρήσω το σχέδιό μου αλλά κυρίως την τελική σύνθεση της συλλογής μου!!!!!


Πριν αρχίσετε να τρίβετε τα χέρια σας περιμένοντας να αλλαξοπιστήσω και άλλα φαιδρά σας προλαβαίνω εξηγούμενος:
• Ο Ναυτίλος ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ το ιερό δισκοπότηρο, απλά καθυστερεί η απόκτησή του για προφανείς οικονομικούς όρους!!!!
• Η συλλογή μου θα αναδιαμορφωθεί με το παρακάτω σκεπτικό:

1) Ο αριθμός των ρολογιών θα παραμείνει στον συνολικό αριθμό επτά (επτά) ώστε να φοριούνται ΟΛΑ!!!!!! Ο Ναυτίλος ΟΤΑΝ έρθει θα είναι το όγδοο κομμάτι.
2) ΔΕΝ ΦΕΥΓΟΥΝ τα παρακάτω:3) Θα χρειαστώ ένα κουρδιστό dress (μάλλον θα έχω νεότερα μετά την επιστροφή μου από Τόκυο)!!!

Στο αρχικό λοιπόν ερώτημά μου:
Quo vantis ?? Που πάω;;
Τι λέτε και εσείς; Να κρατήσω κανένα άλλο από τα ήδη υπάρχοντα; Να προτιμήσω κάποιο ή κάποια;
????????????????????

ΥΓ: Επειδή βρίσκομαι σε βαθύ προβληματισμό θα παρακαλούσα να αιτιολογήσετε τις απόψεις σας και να μην βρείτε ακόμα μια ευκαρία για τρολλάρισμα και ψηφιακό bulling!!!!!!!!!Sent from my iPad using Tapatalk

11
Chat & Fun / ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΟΦΘΑΛΜΙΑΤΡΟΣ !!! (Οδοντίατρο έχουμε!)
« στις: Ιανουάριος 09, 2018, 10:10:42 μμ »
Όπως γράφει και ο τίτλος:
Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται μια γενική "γκαβομάρα" στο FORUM!
Άλλος διαβάζει "αυτοκτονία" αντί για "αυτονομία"!
Άλλος διαβάζει "μέτρα" αντί για "ευρώ"!
Άλλος ψάχνει για "diver με μπλε καντράν" και δεν έχει βρει ακόμα (έχοντας ήδη αγοράσει όλα τα χρώματα της ίριδας εκτός του μπλε)!
Άλλος διαβάζει "ROLEX RULES" αντί του σωστού "SEIKO RULES"!
Άλλος (εγώ) δεν βλέπει καθαρά ούτε στα ονειρά του τον αριθμό των GS στην Ελλάδα να γίνεται διψήφιο νούμερο!!!!!!!!!!!!
Αρχίζω να υποπτεύομαι πως και το νήμα που κλειδώσαμε ( Γυναίκες Δηλητήριο) το κάναμε γιατί ........ δεν βλέπαμε!!!!!!!!!!!!!

Ένας οφθαλμίατρος να μας "ξεστραβώσει" ρε παιδιά!!!!!!Sent from my iPad using Tapatalk

12
Μιας και βρέθηκαν όλα αυτά μπροστά μου μαζεμένα, είπα να τα κουρδίσω και να τα βγάλω μια ομαδική!

Τα τσέπης σύντομα σε άλλο νήμα


Sent from my iPad using Tapatalk

13
Chat & Fun / Ταξίδι στην Ιαπωνία (Τόκυο)
« στις: Σεπτέμβριος 20, 2017, 01:35:25 μμ »
Φίλοι μου έχω ήδη γράψει σε άλλο νήμα (TUDOR) σχετικά αλλά μάλλον το προσπεράσατε σαν τρολλιά!
Δεν σας αδικώ μιας και τώρα τελευταία ή τρολλάρουμε ή αγοράζουμε ROLEX ή ειρωνευόμαστε αυτούς που δεν αγοράζουν ROLEX!!!!!!!
Όπως γνωρίζετε αγόρασα πρόσφατα το iconic SEIKO SLA017 την επανέκδοση του ιστορικού και πρώτου diver της SEIKO. Με την αγορά μου αυτή μπήκα σε κλήρωση για ένα ταξίδι στην Ιαπωνία (προσφορά-promotion της μπουτικ SEIKO Ισπανίας στους πελάτες της!).
Για να μην πλατιάζουμε:
ΚΕΡΔΙΣΑ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Περισσότερες λεπτομέρειες έπονται!!!!!!!!!!!Sent from my iPad using Tapatalk

14
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Είδα το φως το Αληθινό!!!!!!!!!!
« στις: Ιούλιος 29, 2017, 11:36:34 μμ »
Φίλοι μου συνφορουμίτες!
Όπως είδατε και από τις αγγελίες μου "ξεσκαρτάρω" την συλλογή μου και ΝΑΙ δίνω κομμάτια που σθεναρά υποστήριζα πως ήταν keeper! Η τελευταία μου αγγελία νομίζω πως δείχνει το που κινούμαι πλέον!!!!!!!
Δίνω το SEIKO ΜΜ! Το ρολόϊ "σύμβολο" στον αντι-ROLEX αγώνα μου!!!!
Δίνω το TUDOR μου με τα 150 μέτρα υδατοστεγανότητάς του!!!!!!!!
Δίνω..............το OWC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (Δεν το έβαλα αγγελία εδώ για να μην στεναχωρήσω τους πολυάριθμους φίλους του!).

Δηλαδή δίνω ΟΛΑ τα καταδυτικά μου!!!!!!


Ένας καλοπροαίρετος παρατηρητής θα έλεγε πως αποφάσισα να "αφοσιωθώ" αποκλειστικά στους χρονογράφους μου!
Ένας κακοπροαίρετος θα έλεγε πως μην μπορώντας να πληρώσω τους φόρους και τις λοιπές υποχρεώσεις μου τα σκοτώνω όλα!!!!!
Ένας σκεπτικιστής θα έλεγε πως θα ασχολούμαι πια μόνο με vintage κουρδιστά!!!!!!
Ένας χιουμορίστας θα έλεγε πως: "Πάει του την έδωσε του Χαρίλαου και θα τα παρατήσει όλα για να ασχοληθεί με το (παράκτιο) ψάρεμα"!!!!!!!!!!!!
Ο Γεροσιάν θα τρίβει τα χέρια του περιμένοντας να προσχωρήσω στις τάξεις των απανταχού Πανεριστών!!!!!!!!!!!!!!!!
.............................................

Ας μην το κουράζουμε άλλο φίλοι μου!
Όλες οι παραπάνω απόψεις είναι ΕΝ ΜΕΡΕΙ σωστές πλην όμως εγώ "αλλαξοπίστησα" και "είδα το φως το αληθινό"!!!!!!!!!

ΤΕΡΜΑ πια οι πειραματισμοί εδώ και εκεί!!!!!!!
Εστιάζω πλέον ΣΤΗΝ εταιρία κολοσσό και ειδικά ΣΤΟ ιστορικό καταδυτικό της που έχει μείνει αναλλοίωτο τόσες δεκάδες χρόνια!!!
Με την βιδωτή κορώνα του και το ζαφείρι κρύσταλλο!
Στην πραγματικά ανθρώπινη διάσταση των 40mm!!!!!!!!!!!

Παρακαλώ πολύ να δείξετε κατανόηση για αυτήν την κρίσιμη περίοδο "μετάβασής" μου και να με υποστηρίξετε ψυχολογικά!
Τυχόν λοιδωρίες και σχόλια τύπου: "Στα λέγαμε εμείς αλλά δεν μας άκουγες!!" παρακαλώ να φιλτραριστούν από τους διαχειριστές!

Ευχαριστώ
Sent from my iPad using Tapatalk

15
Παρελκόμενα / Εσείς τι λέτε!
« στις: Μάιος 06, 2017, 04:26:59 μμ »
Μετά τον ασσύμετρο πόλεμο που δέχτηκα με τις επιλογές μου στα λουράκια του JLC αποφάσισα να ρίξω σε εσάς το "μπαλάκι" και μετά να κατηγορείτε την πλειοψηφία για τις επιλογές της!!
Πάμε λοιπόν σε πέντε επιλογές και σε μια ψηφοφορία 7 ημερών!

Επιλογή Α


Επιλογή Β


Επιλογή Γ


Επιλογή Δ


Επιλογή Ε


Πάμε λοιπόν και ας κερδίσουν οι .... περισσότεροι!!!!!!!!!!

16
MyWatch Ιmage - Video Gallery / Οι χρονογράφοι μου
« στις: Απρίλιος 19, 2017, 10:39:43 μμ »
Μετά και την τελευταία προσθήκη του JLC οι χρονογράφοι μου έχουν πλέον ως εξής:

Η "τριπλέτα" πρώτης γραμμής που ήρθαν για να μείνουν!


Το TUDOR που έχω βάλει για πούλημα


Και το vintage Chronograph Suisse με την μοναδικά δουλένη Landeron:
Την ομάδα κλείνει ο super-quartz χρονογραφος της VICTOR INOX με το military χρώμα του


Μου λείπουν ακόμα για να ολοκληρωθεί η συλλογη:
Μία 321
Μια VallJoux 72
και
Ένας El Primero
Με αυτές τις προσθήκες κλείνω τον κύκλο των χρονογράφων και επικεντρώνομαι απερίσπαστος στα χρονόμετρα!!!!!!!!!!!!!!

Ακούω λοιπόν γνώμες και απόψεις!Sent from my iPad using Tapatalk

17
Όπως όλοι θα γνωρίζετε μου αρέσουν τα τσέπης (ξεκινώντας από το CORTEBERT του παππού μου!):

Τελικά διαπίστωσα πως όταν τα μάζεψα όλα σε μια δερμάτινη θήκη για έξι (6) ρολόγια πως μου λείπει ένα για να την γεμίσω!!!!!

Δείτε πως είναι τώρα και πείτε γνώμες!!!!


Ενδεχομένως και να φύγουν 1 με 2 με τελικό συνολικό αριθμό τα έξι (6) ρολόγια!!!!
Και για να σας προλάβω το CORTEBERT του παππού ΔΕΝ φεύγει!!!!!!!


18
Συλλογές / Η "ΕΝ ΠΛΩ" συλλογή μου
« στις: Φεβρουάριος 04, 2017, 06:08:08 μμ »

Αυτά που με "συντροφεύουν" στο πλοίο!

19
Chat & Fun / Καρτοκινητή Cosmote
« στις: Απρίλιος 07, 2016, 06:33:24 μμ »
Όποιος φίλος έχει καρτοκινητή COSMOTE να μου στείλει πμ.


Sent from my iPad using Tapatalk

20
MyWatch Ιmage - Video Gallery / SEIKO RULES
« στις: Μάρτιος 24, 2016, 08:57:39 μμ »

SBDX001


SBDX012

Με macro x15.

Σελίδες: [1] 2 3 4