Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - nin

Σελίδες: [1] 2 3 4 5 ... 7
2
Chat & Fun / Αλλού (όχι Fun Park)
« στις: Ιανουάριος 08, 2017, 11:00:32 μμ »
Δελφοί-Αμφίκλεια.
3 μέρες ήταν αρκετες για να θυμηθώ ότι έχω κάψει εγκεφαλικές συνάψεις στο αστικό φρενοκομείο που λέγεται πόλη των Αθηνών. Είμαι για να φεύγω. Ούτε θυμάμαι πόσες φορές το ‘χω πει. Μέχρι να φύγω όντως, καλές είναι κι οι φωτογραφίες…3
Νέα & Ειδήσεις από την Ωρολογοβιομηχανία / H. Moser και Swiss Made
« στις: Δεκέμβριος 31, 2016, 10:22:45 πμ »
H H. Moser ανακοίνωσε ότι, από 1ης Ιανουαρίου 2017, η ένδειξη "Swiss Made" δεν θα αναγράφεται σε κανένα από τα ρολόγια της. Πρόκειται για μια πράξη διαμαρτυρίας έναντι των τελευταίων κανονισμών που διέπουν τη σήμανση “Swiss Made", η οποία, σύμφωνα με τη Moser, είναι ασαφής, χαλαρή και χωρίς νόημα και μπορεί να είναι παραπλανητική για τους καταναλωτές. Η εταιρεία θα πάει το θέμα ένα βήμα παραπέρα, καθώς δήλωσε ότι θα παρουσιάσει “το πιο Swiss ρολόι που έχει κατασκευαστεί έβερ” σε λίγες μόνο εβδομάδες, πριν την έκθεση SIHH.

http://www.h-moser.com/en/
4
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / Βάρος ρολογιών
« στις: Δεκέμβριος 07, 2016, 06:18:07 μμ »5
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / Under the Pole
« στις: Οκτώβριος 06, 2016, 10:25:35 μμ »
Under the Pole
 
Πρόκειται για μια υποβρύχια αποστολή που πραγματοποιήθηκε επί του αρκτικού παγοκαλύμματος κοντά στον Βόρειο Πόλο, μεταξύ 26 Μαρτίου και 10 Μαΐου του 2010.
Στο πλαίσιο της αποστολής, πραγματοποιήθηκαν δύο επιστημονικά προγράμματα. Το πρώτο εστίασε στο πάχος του πάγου και του χιονιού στο παγοκάλυμμα, ενώ το δεύτερο είχε ως αντικείμενο τη διερεύνηση της ανθρώπινης φυσιολογίας σε αυτές τις συνθήκες, όπως θερμοκρασίες σώματος, συμπεριφορά του οργανισμού κατά τον ύπνο κ.α. Ο γενικότερος στόχος ήταν η υλοποίηση μιας εντελώς νέας φωτογραφικής και κινηματογραφικής καταγραφής του υποβρύχιου κόσμου του παγοκαλύμματος, με όσο τον δυνατόν πιο αντιπροσωπευτικό και κατανοητό τρόπο.
Εμφανής η αιγίδα της Rolex.

http://www.underthepole.com/
6
MyWatch Ιmage - Video Gallery / Κύθηρα
« στις: Αύγουστος 28, 2016, 09:11:15 μμ »

7
Chat & Fun / iMac 5Κ
« στις: Ιούνιος 26, 2016, 10:49:40 πμ »
Ξέρεις κανείς τι γίνεται με το scaling στα νέα 5Κ panel του iMac 27";
Με ανάλυση 5120 x 2880 δεν θα φαίνονται όλα πολύ μικρά; Μιλάω για τα μενού, το UI γενικότερα, κ.λπ.8
Κείμενο, φωτογραφίες: Su Jia Xian (SJX)
http://watchesbysjx.com/2016/06/prudent-meditations-on-the-rolex-daytona-ceramic.html

Συνετοί στοχασμοί για την κεραμική Rolex Daytona

Η νέα Daytona από τη Rolex, με κωδικό 116500LN, θεωρείται, καλή τη πίστει, μια καυτή επιτυχία. Ακολουθεί μια σταθμισμένη και αιτιολογημένη άποψη.

Μην έχετε καμιά αμφιβολία, η κεραμική Cosmograph Daytona είναι ένα πολύ καλό ρολόι. Καλό υπό την έννοια ότι η κατασκευή της ως μηχανικό αντικείμενο είναι, σχεδόν, τέλεια. Σμιλεύτηκε, γυαλίστηκε, εξευγενίστηκε και συναρμολογήθηκε με μια παράξενη αρμονία. Έχει ποιότητα που απαντάται μόνο σε ακριβές και προηγμένες υλοποιήσεις - το κούμπωμα Oysterlock του μπρασελέ αποτελεί από μόνο του επίτευγμα μικρομηχανικής.

Η αναγνώριση όμως δεν σταματά εκεί. Ως μηχανικός χρονομέτρησης, η Daytona και η μηχανή της, 4130, είναι εκπληκτική – αν και αυτό δεν αποτελεί έκπληξη για ένα Rolex. Η μηχανή είναι στιβαρή και έξυπνα κατασκευασμένη, με χαρακτηριστικά (column wheel, κάθετο μηχανισμό σύμπλεξης και μπαλανσιέ free-sprung) που συνήθως βρίσκει κανείς σε πιο ακριβά ρολόγια. Ένα ρολόι τέτοιας κατασκευής, με αυτά τα χαρακτηριστικά, δεν γίνεται να μην έχει καλή χρονομετρία.

Η Daytona είναι περιζήτητη όχι μόνο επειδή είναι καλό ρολόι, αλλά και επειδή είναι Rolex. Ο πράσινος γίγαντας της Γενεύης είναι ο μεγαλύτερος κατασκευαστής ρολογιών πολυτελείας στον κόσμο, που σημαίνει ότι είναι πολλοί εκείνοι που θέλουν ένα Rolex. Με την αγορά μιας Daytona, δεν αγοράζει κανείς μόνο ένα στιβαρό ρολόι, αλλά και το δικαίωμα να καυχιέται.

Πέρα από τα παροιμιώδη ποιοτικά χαρακτηριστικά της Daytona – και από το γεγονός ότι προς το παρόν είναι δύσκολο να αποκτηθεί – μη μασάτε από τις φανφάρες. Συνιστάται σύνεση.

Το παιχνίδι των αριθμών

Ο μόνος τρόπος να παραχθεί ένας μηχανικός χρονογράφος τόσο καλός όσο η Daytona, με τη Rolex να χρεώνει αυτά που χρεώνει (η λιανική είναι λίγο πάνω από τα 12.000 δολάρια ΗΠΑ), είναι να παραχθεί σε μεγάλες ποσότητες. Οι οικονομίες κλίμακας είναι αναπόφευκτες σε ένα ρολόι σαν κι αυτό. Σύμφωνα με τους εντριβείς αναλυτές της ελβετικής τράπεζας Vontobel, η Rolex παρήγαγε περίπου 780.000 ρολόγια το 2015.

Έτσι, παρότι την κεραμική Daytona τη βρίσκει δύσκολα κανείς τώρα, εν καιρώ θα υπάρχουν πολλά κομμάτια διότι η παραγωγή της είναι συνεχής, που σημαίνει ότι θα αρχίσουν να σωρεύονται ολοένα και περισσότερα κομμάτια. Άλλος ένας παράγοντας είναι ο χρόνος – μόλις το λούστρο του καινούργιου φύγει, θα ξεθωριάσει μαζί και το δικαίωμα να καυχιέται κανείς.

Και το θέμα είναι ότι, παρότι η νέα Daytona είναι ένα καταξιωμένο ρολόι από οποιαδήποτε υλική έννοια, είναι σχεδόν πανομοιότυπη με την παλιά (ref. 116520 που καταργήθηκε). Με εξαίρεση την κεραμική στεφάνη, το υπόλοιπο ρολόι είναι ουσιαστικά απαράλλακτο.
Η κεραμική στεφάνη, την οποία η Rolex ονομάζει Cerachrom, είναι μια βελτίωση. Πρόκειται για εξέλιξη, σε σχέση με την ατσάλινη στεφάνη, διότι δεν χαράσσεται. Η ατσάλινη στεφάνη, γυαλιστερή σαν καθρέπτης στο παλιό μοντέλο, μάζευε σημάδια εύκολα, ενώ οι εγχάρακτες ενδείξεις είχαν την τάση να μαζεύουν βρομιά. Μπορεί το κεραμικό να είναι εύθρυπτο ως υλικό (σε ένα πολύ δυνατό χτύπημα, μπορεί να σπάσει ή να αποκολληθεί κομμάτι), αλλά σε καθημερινή χρήση η στεφάνη ουσιαστικά δεν παθαίνει τίποτα.

Και, όπως και το υπόλοιπο ρολόι, η κατασκευή της στεφάνης είναι εκπληκτική. Οι ενδείξεις έχουν χαραχτεί με λέιζερ και στη συνέχεια έχουν επιπλατινωθεί. Ακόμη και σε μεγέθυνση, η στεφάνη αντεπεξέρχεται σε κάθε εξονυχιστική εξέταση.

Παρότι το κεραμικό είναι ένα βήμα μπροστά, δεν αποτελεί καινοτομία. Η Rolex είχε κάνει ήδη αυτό το βήμα κάμποσες εκθέσεις Baselworld νωρίτερα, όταν η στεφάνη Cerachrom έκανε το ντεμπούτο της στην Everose Daytona το 2011.

Η πλάνη της επένδυσης

Επειδή η ζήτηση προς το παρόν είναι μεγαλύτερη από την προσφορά, η νέα Daytona πωλείται σε πολλά μέρη αρκετά ακριβότερα από την προτεινόμενη λιανική. Δεν είναι καλή ιδέα να ακολουθήσετε αυτό το μονοπάτι ως αγοραστές. Το “καπέλο” στην τιμή σταδιακά θα μειωθεί μέχρι που θα εξαφανιστεί, όταν η προσφορά θα καλύψει τη ζήτηση.
Η πρόβλεψη ότι η προσφορά, τελικά, θα καλύψει τη ζήτηση βασίζεται σε δύο λογικές υποθέσεις. Η μία είναι ότι η Rolex θα συνεχίσει να παράγει την Daytona για αρκετό διάστημα, διότι απλώς δεν τη συμφέρει οικονομικά να παράγει ένα τέτοιο ρολόι σε μικρές ποσότητες.

Με το παρελθόν ως οδηγό…

Η ιστορία της Daytona και άλλων ποθητών σπορ ρολογιών της Rolex δείχνει ακριβώς αυτό.
Τη δεκαετία του 1990, μέχρι και τα μέσα της δεκαετίας του 2000, η ατσάλινη Daytona ήταν ένα από τα πιο ποθητά ρολόγια στον κόσμο. Εκείνα τα χρόνια, και ενώ το ρολόι φορούσε ακόμη τον El Primero 410, την ατσάλινη Daytona (ref. 16520) δεν την έβρισκε κανείς σχεδόν πουθενά. Ήταν status symbol, το οποίο πωλούταν μόνιμα πάνω από τη λιανική. Και είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η λιανική τιμή της ατσάλινης Daytona στα τέλη της δεκαετίας του 1990 ήταν κάτω από 6000 USD.

Με το πέρασμα των χρόνων η λιανική τιμή της αυξήθηκε, όπως και οι αριθμοί παραγωγής, όταν η Rolex αντικατέστησε τη μηχανή της Zenith με τον δικό της μηχανισμό, στην έκθεση Baselworld 2000. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τον αυξανόμενο ανταγωνισμό από την IWC και την Panerai, ώθησαν τις τιμές της Daytona προς τα κάτω. Συνεπώς, η “πραγματική” τιμή της Daytona μειώθηκε, συναντώντας τελικά τη λιανική τιμή που είχε αυξηθεί.

Το μάθημα του Paul

Κάθε υπαινιγμός ότι η κεραμική Daytona στο μέλλον θα είναι συλλεκτική είναι άστοχη, ακριβώς επειδή το ρολόι αυτό είναι δημοφιλές. Επειδή το ρολόι κάνει καλές πωλήσεις, θα πωληθούν πολλά κομμάτια. Θυμηθείτε ότι οι πωλήσεις του μοντέλου “Paul Newman”, το οποία σήμερα είναι προκλητικά ακριβό, ήταν απογοητευτικές στην εποχή του.

Υπήρχαν Paul Newman ακόμη διαθέσιμα ως καινούργια τη δεκαετία του 1980 και στις αρχές του ’90, ενώ συγκαταλέγονται μεταξύ των μοντέλων με τις χειρότερες πωλήσεις στην γκάμα της Rolex. Και τώρα ένα Paul Newman κοστίζει ένα σκασμό λεφτά.

Θυμηθείτε λοιπόν ότι, εκτός κι αν το δικαίωμα να καυχιέστε κοστίζει μερικές χιλιάδες δολάρια, η υπομονή είναι καλό πράγμα. Διότι σταλαματιά, σταλαματιά, γεμίζει η στάμνα η πλατιά.


9
Παρελκόμενα / Εργαλείο για αφαίρεση μπρασελέ
« στις: Μάιος 27, 2016, 11:15:51 μμ »
Ποιο είναι το καλύτερο που έχετε χρησιμοποιήσει; Κυκλοφορούν π.χ. 2-3 για Ρόλεξ.
Θα ήταν καλό να υπάρχουν μαζεμένα σε ένα νήμα.

10
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / IWC Aquatimer ή Oris Sixty-Five 42mm;
« στις: Απρίλιος 23, 2016, 11:38:33 μμ »
Άτοπο, ξε-άτοπο, το θέτω: Το ένα ή το άλλο;
Αν γράφατε και καμιά λέξη ως αιτιολογία, δεν θα έβλαπτε.


Διάμετρος:42 mm42 mm
Πάχος: 14 mm12 mm (?)
WR: 300 m100 m
Κορόνα: ΒιδωτήΚουμπωτή (?) Βιδωτή
Κρύσταλλο: Ζαφείρι, αντιανακλαστική μέσα-έξωΖαφείρι, μπομπέ
Μηχανή: cal. 30120 (βάση ETA 2892)cal. 733 (βάση Sellita 200-1)
Λυπητερή: 5550€2100€

11
Video Gallery / Η ιστορική εξέλιξη του Speedmaster
« στις: Απρίλιος 21, 2016, 05:20:38 μμ »

12
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / Αναβίωση του Cairelli Roma
« στις: Μάρτιος 29, 2016, 02:27:52 μμ »
Αναβίωση από τη Zenith του στρατιωτικού χρονογράφου Cairelli Roma CP-2.
Το ρολόι χορηγήθηκε, μεταξύ άλλων, στην ιταλική αεροπορία (Aeronautica Militare Italiana, ΑΜΙ). Ιδίως αυτά που τελικά έγραψαν ώρες πτήσεις σήμερα είναι περιζήτητα.
Το CP-2 φορούσε μηχανή cal. 146 σχεδιασμού Martel. Tο σημερινό, El Primero.Το νέο
13
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / Bulova Moonwatch
« στις: Μάρτιος 27, 2016, 10:15:38 μμ »
Αναβίωση του εφεδρικού ρολογιού του Dave Scott στην αποστολή Apollo 15 (το οποίο τον περασμένο Νοέμβριο πουλήθηκε σε δημοπρασία έναντι 1,6 εκατ. ντόλαρς)

Quartz 262 kHz, διάμετρος κάσας 45mm, πάχος 13,5mm, WR: 50m, 550$

14
Τρίτιο, φωταυγές υλικό που χρησιμοποιείτο ως επίχρισμα στα καντράν και τους δείκτες για να φωτάνε, με χρόνο ημιζωής 12,5 χρόνια, όπερ σημαίνει ότι σε 12,5 χρόνια φωτάει κατά το ήμισυ απ΄ ό,τι στην αρχή και μετά από άλλα 12,5 χρόνια αδρανοποιείται εντελώς, σκότος.Σήμερα, δεν επιχρίουν πλέον τα καντράν αλλά το βάζουν σε σωληνίσκους (tubes). Αυτό το νήμα όμως δεν αφορά τα ρολόγια με tubes τριτίου, αλλά τα άλλα, εκείνα στα οποία το τρίτιο παίρνει με τα χρόνια αυτό το κιτρινωπό χρώμα.  :smt007

15
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Tutima
« στις: Μάρτιος 16, 2016, 05:26:22 μμ »


16
Chat & Fun / Μηχανή Espresso;
« στις: Φεβρουάριος 17, 2016, 11:19:48 μμ »
Έχει κανείς;
Βαρέθηκα ν' αγοράζω καπουτσίνο και εσπρέσσο καθ' οδόν από τον Βενέτη lol.
Μου πρότειναν μια Gaggia.
Για πείτε...

17
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / Ρολόγια με λευκά καντράν
« στις: Ιανουάριος 30, 2016, 07:03:47 μμ »
Χθες είχαμε μια κουβέντα με τον Κωσταντίνο και τον Νικόλα για το marine Stowa. Ιδέα για νέο θέμα, λευκά καντράν.Τα παραπάνω είναι ρολόγια συμφορουμιτών.18
Video Gallery / Rolex Sea Dweller 4000
« στις: Ιανουάριος 30, 2016, 06:32:07 μμ »
<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/GOZjwFRMMKY" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/GOZjwFRMMKY" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>
.

19
MyWatch Ιmage - Video Gallery / Φ ω τ ο γ ρ α φ ί α
« στις: Ιανουάριος 20, 2016, 11:44:33 πμ »
Φωτογραφίες που για κάποιον λόγο μας κίνησαν την προσοχή, που δεν τις προσπεράσαμε.

Ό,τι προαιρείσθε...

20
ETA 2836-2
Επισκληρυμένη κάσα στα 60 HRC ή 710 HV
Αντιμαγνητικός κλωβός με προστασία έως 80,000 A/m ή 100 mT
Κρύσταλλο ζαφείρι, με αντιανακλαστική επίστρωση και στις δύο πλευρές
WR: 100 m
Διάμετρος: 40mm, Πάχος: 12,3, Βάρος χωρίς λουρί: 73 gr
Τιμή: 1200€

Σελίδες: [1] 2 3 4 5 ... 7