Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - nicolasg

Σελίδες: [1]
1
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / Αφιέρωμα στα ρολόγια Cartier
« στις: Αύγουστος 04, 2020, 12:55:27 μμ »

Μια ιστορία γραμμένη με διαμάντια και σμάλτο!Cartier, ένα από τα πιο σεβάσμια ονόματα στο κόσμημα! Συνώνυμο της ομορφιάς, του στυλ, της κομψότητας και της ποιότητας. Αυτό, όμως, που πραγματικά τον ξεχωρίζει είναι η σχεδιαστική πρωτοτυπία, που ξεκίνησε από του ίδιους τους Cartier:

Πρωτοπόρος ο Louis-François Cartier, χρυσοχόος κατά τον 18ο αιώνα. Ο γιός του, επίσης ονομαζόμενος  Louis-François Cartier (1819-1904), είναι ουσιαστικά ο ιδρυτής του οίκου, με έδρα αρχικά στο Παρίσι. Από την αρχή ο οίκος ξεχώρισε και πολύ γρήγορα εισχώρησε στα υψηλότερα επίπεδα της παρισινής κοινωνίας. Το 1874, ο Alfred Cartier ανέλαβε την ηγεσία του πατέρα του, Λουί Φρανσουά. Ο Alfred είναι πατέρας τριών παιδιών, των  Louis (1875-1942), Pierre (1878-1964) και Jacques, οι οποίοι, με την πάροδο του χρόνου, μετέτρεψαν  την οικογενειακή επιχείρηση σε παγκόσμια «αυτοκρατορία». Καταστήματα στο Λονδίνο και τη Νέα Υόρκη, παραγγελίες κοσμημάτων από βασιλείς, καθώς και η άριστη ποιότητα και τα ξεχωριστά τους σχέδια, οδήγησαν τους Cartier σε παγκόσμια αναγνώριση. Ακόμη και κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, ο Cartier συνέχισε να κάνει τις επιχειρήσεις, χάρη στην εφευρετικότητα και πρωτότυπα σχέδια του.Πλέον, έχει ιδρυθεί – ήδη από το 1945 – η εταιρεία Cartier International, που θεωρείται το κέντρο της πολυτέλειας. Σήμερα, μετά από περισσότερα από 150 χρόνια ενεργούς δράσης, ο Οίκος Cartier έχει δημιουργήσει μια ξεχωριστή σχολή στο χώρο του σχεδιασμού κοσμημάτων. Αποτελώντας την πολυτελή εκδοχή της πιο απαιτητικής επιθυμίας, τα κοσμήματά του ξεχωρίζουν για το σχεδιασμό τους και την απαράμιλλη αισθητική τους. Επεκτείνοντας τη δημιουργικότητά του στα αρώματα, ο Cartier διατήρησε το κομψό design. Η ποιότητα των αρωμάτων του είναι μοναδική, ενώ οι συσκευασίες τους «καθρεφτίζουν» τη μοναδικότητα των κοσμημάτων.


Από τα χέρια τους έχουν βγει κοσμήματα που έχουν στολίσει από τον γαλαζοαίματο λαιμό της βασίλισσας της Ισπανίας Βικτωρίας – Ευγενίας ως το πληθωρικό μπούστο της Εύας Χερτσίκοβα. Τα πολύτιμα δημιουργήματά του οίκου έχουν δώσει κύρος και αίγλη σε βασιλιάδες, πολιτικούς, μαχαραγιάδες αλλά και σε ανθρώπους της τέχνης και των γραμμάτων. Παράλληλα, έργα του αποτελούν σύμβολα της Αντίστασης κατά τον πόλεμο του ’40, καθώς είναι ο «υπεύθυνος» για τα εμβλήματα και τους θυρεούς της νίκης των Ελεύθερων Γάλλων! Πλέον, ο λαμπερός μύθος των πολύτιμων αντικειμένων Cartier, έχει ξεπεράσει τα 150 χρόνια και μόνο «γερασμένος» δε μπορεί να θεωρηθεί!

Ο μύθος μπορεί να ξεκινά το 1847, γρήγορα όμως η φήμη του εξαπλώνεται και εκτός της Γηραιάς Ηπείρου και μέσα σε λίγα χρόνια καταφέρνει να έχει την πιο εκλεκτή πελατεία της εποχής: τους βασιλιάδες και ευγενείς. Τότε είναι που ο ίδιος ο πρίγκιπας της Ουαλίας αποκαλεί τον Louis-François Cartier «κοσμηματοποιό των βασιλέων και βασιλιά των κοσμηματοποιών». Η άνοδος είναι κατακόρυφη. Μόνο το 1902 ο οίκος Cartier έχει παραγγελία για 27 διαδήματα από τις βασιλικές αυλές όλου του κόσμου για τη στέψη του Εδουάρδου Ζ’ της Αγγλίας!

Οι πιστοί πελάτες είναι πολλοί: Ανάμεσά τους και ο δούκας του Windsor με τη σύζυγό του, για την οποία ο Cartier γύρω στο 1950 σχεδιάζει αποκλειστικά ένα δημιούργημα στο οποίο απεικονίζεται ένας πάνθηρας πάνω σε μια γαλάζια μπάλα, σύμβολο δύναμης και υπεροχής. Φανατική λάτρισσα των κοσμημάτων η δούκισσα, όταν μαθαίνει πως ποτέ δεν θα γίνει βασίλισσα αποφασίζει να εκδικηθεί τον άντρα της με έναν πικρό τρόπο. Όταν εξαφανίζεται ένα από τα αγαπημένα και πιστά σκυλιά του δούκα, εκείνη, χωρίς να του πει τίποτε, αντικαθιστά το χαμένο σκυλί με ένα άλλο, ολόιδιο. Γυρίζοντας μιαν ημέρα από τη βόλτα του, ο δούκας βρίσκει πως το σκυλί είναι ανυπάκουο και καθόλου φιλικό. Τότε εκείνη του απαντά αφοπλιστικά: «Πάντα στο έλεγα εγώ: ούτε τα κοσμήματα ούτε τα σκυλιά περιμένουν. Πρέπει να έχεις πολλά από δαύτα και να αγοράζεις συνεχώς!». Τα περιστατικά στις βασιλικές αυλές και στα κοσμικά σαλόνια των ευγενών είναι πολλά. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μαργαριτάρια. Και συγκεκριμένα με ένα κολιέ με δύο… ατελείωτες σειρές μαύρων μαργαριταριών Ταϊτής που φέρουν φυσικά την υπογραφή Cartier. Ενδιαφερόμενη είναι η σύζυγος του τραπεζίτη Morton Plant, η οποία γύρω στα 1917 φθάνει στο σημείο να ανταλλάξει ένα ολόκληρο διώροφο κτίριο αξίας ενός εκατομμυρίου δολαρίων, προκειμένου να αποκτήσει το κολιέ που έχει βάλει στο μάτι! Το αποτέλεσμα: η μόδα των μαύρων μαργαριταριών να φθάσει στο αποκορύφωμά της και ο διάδοχος του οίκου, Pierre Cartier, να αποκτήσει το αρχιτεκτονικό… καπρίτσιο στην καρδιά της Νέας Υόρκης.

Ωστόσο τον οίκο Cartier δεν τον προτιμά μόνο η υψηλή κοινωνία. Η λάμψη του προσελκύει συγγραφείς, ποιητές, ηθοποιούς και πολιτικούς. Ανάμεσα στους τελευταίους και ο Ουίνστον Τσόρτσιλ, ο οποίος το 1938 παραγγέλνει μια ταμπακέρα από μασίφ χρυσό, σε σχήμα και βάρος φακέλου και με γραμματόσημο από κόκκινο σμάλτο. Αλλά και ο διανοούμενος Ζαν Κοκτό δεν μένει ασυγκίνητος μπροστά στην πολυτέλεια των πολύτιμων αντικειμένων Cartier. Όταν γίνεται μέλος της Γαλλικής Ακαδημίας, οι φίλοι του τού δωρίζουν ένα μοναδικό δημιούργημα, το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο σπάνια και ξεχωριστά κομμάτια που έχει σχεδιάσει ποτέ ο Cartier. Πρόκειται για ένα ξίφος με ένα σμαράγδι 2,84 καρατιών. Στο έργο απεικονίζεται το προφίλ του Ορφέα με τη λύρα του, σχεδιασμένο από τον ίδιο τον συγγραφέα. Η «κολόνα» του ξίφους συμβολίζει το θέατρο και το οριζόντιο «μολύβι», το συγγραφικό του ταλέντο. Υπάρχει επίσης ένας κύκλος από ελεφαντόδοντο που αναφέρεται στο γνωστό έργο του «Τα τρομερά παιδιά», ενώ ένα αστέρι με έξι διαμάντια και ρουμπίνια αναπαράγει την υπογραφή του κοσμοπολίτη συγγραφέα.

Και καθώς όπου υπάρχει χλιδή υπάρχουν και αστέρες του κινηματογράφου, η κομψότητα Cartier δεν θα μπορούσε φυσικά να περάσει απαρατήρητη από το Χόλυγουντ. Το ακόλουθο παράδειγμα δείχνει μάλιστα την υπερβολή σε όλο της το μεγαλείο και αφορά την Ελίζαμπεθ Τέιλορ, η οποία έλαβε από κάποιον φίλο της ένα τηλεγράφημα από χρυσό, καλυμμένο με διαμάντια, όλο δημιούργημα του οίκου Cartier!

Xρονολόγιο

1847: Ο Louis François Cartier ανοίγει το πρώτο κοσμηματοπωλείο, στην οδό Montorgueil, στο Παρίσι. Ουσιαστικά,  παίρνει στα χέρια του το εργαστήριο κοσμηματοποιίας του δασκάλου του στο Παρίσι. Μία ημερομηνία-σταθμός στον χώρο των κοσμημάτων, καθώς από την οικογένεια Cartier δημιουργήθηκαν αριστουργηματικά κομμάτια που λατρεύτηκαν. Τα πρώτα αρώματα του οίκου λανσαρίστηκαν το 1981, μοναδικά και ανεπανάληπτα, τόσο που και μετά από περισσότερα από 150 χρόνια, παραμένουν κλασικός.


1902: Ο Pierre Cartier (1878-1964), μετακομίζει στο Λονδίνο και εγκαινιάζει την πρώτη «μπουτίκ» κοσμημάτων.


1909: Κερδίζοντας πελατεία και φήμη, ο  Pierre Cartier ανοίγει και τρίτο κατάστημα, αυτή τη φορά στην 5th avenue της Νέας Υόρκης. Ένα χρόνο μετά, παραχώρησε έναντι αδρούς αμοιβής το περίφημο Blue Hope Diamond σε μία Αμερικανίδα, την Evalyn Walsh McLean.

1924: Όλα αυτά τα χρόνια δημιουργεί κομμάτια κλασσικά, των οποίων η αξία θα παραμείνει διαχρονική ως τις μέρες μας, όπως το «τριπλό» δαχτυλίδι, Trinity Ring -ένα από τα πιο διάσημα δαχτυλίδια – σύμβολα στον κόσμο, το οποίο αποτελείται από τρεις ενωμένους κρίκους στα τρία χρώματα του χρυσού: ροζ, λευκόχρυσο και κίτρινο χρυσό, συμβολίζοντας αντίστοιχα την αγάπη, τη φιλία και την πίστη. Πλέον, υπάρχει σε πολλές ενδιαφέρουσες και πολύτιμες παραλλαγές.


1969: Ο Cartier δημιουργεί ένα ακόμη ξεχωριστό κομμάτι, γνωστό ως Love Bracelet, αλλά και ένα κραγιόν έκπληξη: 18 καρατίων κραγιόν κίτρινο χρυσό και ζαφείρι, που υπογράφηκε από τον Cartier στο Παρίσι, βάρους 52 γραμμαρίων!


2007: Το πρώτο μεγάλο κατάστημα κοσμημάτων Cartier ανοίγει στην Κωνσταντινούπολη.

Μάιος 2009: Τιμώντας την επιτυχημένη πορεία της συλλογής κοσμημάτων Trinity στην Ελλάδα και την αγάπη των πιστών του φίλων, ο οίκος Cartier διοργάνωσε την παρουσίαση της νέας συλλογής κοσμημάτων Trinity. Τα νέα κοσμήματα της συγκεκριμένης συλλογής εμπλουτίζονται με διαμάντια, διατηρώντας την διαχρονικότητα του αρχικού σχεδίου. Το κλασσικό δαχτυλίδι Trinity παρουσιάζεται σε νέες μορφές και δίνει έμπνευση για την εξέλιξη της υπόλοιπης συλλογής σε μεγάλα βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ. Πρωτοπόρα και μοναδικά σχέδια όπως το Trinity crash (παραλλαγή του αρχικού κλασσικού σχεδίου) και το Two for Trinity (σχέδια με 6 κρίκους χρυσού) συμπληρώνουν την συλλογή. Στα πλαίσια της βραδιάς, ο οίκος Cartier κάλεσε γνωστές προσωπικότητες, όπως η Άννα Βίσση και o Λάκηs Γαβαλάs, να εκφράσουν 3 προσωπικές αξίες που τους χαρακτηρίζουν, ακολουθώντας το παράδειγμα διάσημων προσωπικοτήτων που έχουν αγαπήσει τα κοσμήματα Trinity όπως, η Nicole Kidman, η Demi Moore και η Monica Belucci.Πολύτιμες λεπτομέρειες της ιστορίας ενός μυθικού οίκου!

#… Η πριγκίπισσα Ματθίλδη, ανιψιά του Ναπολέοντα, έκανε την πρώτη της αγορά στον Cartier, το 1856.

#… Για τον Cartier η επωνυμία «ο βασιλιάς των γαλαζοαίματων κοσμημάτων» είναι απόλυτα δίκαιος, καθώς δεν υπήρχε βασιλιάς  ή άρχοντας που να μην είναι υποστηρικτής του. Παραδείγματα δεκάδες: από Βασιλιά Εδουάρδο τον 7ο της Αγγλίας  μέχρι την Βασίλισσα Αλεξάνδρα, τον β. Αλφόσνο της Ισπανίας , τον β. Κάρλος τον 1ο της Πορτογαλίας και τον τσάρο Νικόλαο τον 2ο της Ρωσσίας! Γενικά, από την Ευρώπη μέχρι την Αμερική (δούκας της Ορλεάνης, κ.α.) μέχρι την Ασία (βασιλικές οικογένειες των Ινδιών και της Άπω Ανατολής) και φυσικά όλη την Ευρώπη (από Πορτογαλία, μέχρι Σερβία και Ουαλία), οι Cartier «βασίλευαν» ανάμεσα στις προτιμήσεις των γαλαζοαίματων. Ακόμα και η βασιλική οικογένεια του Σιάμ ήταν τακτικοί αγοραστές κοσμημάτων Cartier!

#… Στην κατοχή των Cartier υπήρχαν κομμάτια συλλεκτικής αξίας, κάποια από τα οποία εκθέτονται πλέον σε διάδημα μουσεία, όπως το Μητροπολιτικό στην Νέα Υόρκη. Πολλά, όμως, έχουν πωληθεί κατά καιρούς σε ιδιώτες – όπως ένα ζευγάρι σκουλαρίκια της Μαρία – Αντουανέτα, που απέκτησε μία ακόμη Αμερικανίδα πελάτης από τον Cartier το 1928!

#… Το 1947 ο οίκος γιόρτασε τα 100 χρόνια ενεργούς και επιτυχούς πορείας στο χώρο του κοσμήματος. Λίγα χρόνια πριν, οι Louis and Jacques Cartier είχαν αποβιώσει  και οι Pierre, Claude και Jean-Jacques Cartier είχαν αναλάβει τα ανά τον κόσμο καταστήματα του οίκου.

#… Το 1949 οι δούκας και δούκισσα του Ουίνσδορ απέκτησαν το κατάστημα του Παρισιού μία διακοσμητική καρφίτσα πάνω σε ένα πολύτιμο λίθο από ζαφείρι 152 καρατίων. Το κόσμημα θα ξαναγύριζε στη συλλογή Cartier 40 χρόνια αργότερα!!!

#… Το 1950, η διάσημη ηθοποιός Gloria Swanson (η οποία ήταν και η διάσημη ερωμένη του πατέρα και του γιού Κέννεντι), εμφανίστηκε στη Sunset Boulevard, φορώντας διαμαντένιο κολιέ του Cartier – μοναδικό κομμάτι.

#… Μπορεί να μην ήταν γαλαζοαίματη, ήταν όμως θρύλος. Η πανέμορφη Μέριλιν Μονρόε τραγουδάει “Cartier!”, στην ταινία: «Οι άντρες προτιμούν τις ξανθές» και λαμβάνει ως δώρο ένα διαμαντένιο Cartier  μπρασελέ από τον συμπρωταγωνιστή της, Τόνι Κέρτις, στην ταινία: «Μερικοί το προτιμούν καυτό».

#… 1956: Αποφάσισε να εγκαταλείψει την υποκριτική για έναν πριγκιπικό γάμο. Η Grace Kelly δεν εγκατέλειψε, όμως, ποτέ την αδυναμία της στα κοσμήματα Cartier. Για το γάμο της με τον πρίγκιπα Ρενιέ, ανάμεσα στα άλλα δώρα της από το διάσημο οίκο, έλαβε και το δαχτυλίδι των αρραβώνων της – ένα πανέμορφο δαχτυλίδι Cartier, με ένα διαμάντι ειδικής κοπής, 12 καρατίων!


#… Το 1964 ο Pierre Cartier πεθαίνει, ωστόσο η αυτοκρατορία συνεχίζεται.

#… Τέλη δεκαετίας του ’60, ο οίκος αποκτά ένα εξαιρετικό, μοναδικής ομορφιάς και κοπής διαμάντι, 69.42 καρατίων, το οποίο πουλά στον Richard Burton… ο οποίος με τη σειρά του το δώρισε, πού αλλού; Στην Elizabeth Taylor, για τα γενέθλιά της! Από τότε και μετά, το διάσημο Διαμάντι Cartier μετονομάστηκε σε «Taylor-Burton»!

#… τα χρόνια που ακολούθησαν, καταστήματα Cartier άνοιγαν το ένα μετά το άλλο, σε όλο τον κόσμο. Χόνγκ – Κόνγκ, Μόναχο, Μόντε Κάρλο. Εκθέσεις διαδέχονταν η μία την άλλη, παρουσιάσεις και ακόμα πιο καινοτόμες δημιουργίες. Όχι, όμως, μόνο κοσμημάτων πλέον. Αλλά και αρωμάτων και επιτραπέζιων σκευών και πολύτιμων δώρων (όπως η πρώτη οβάλ πένα, με πολύτιμους λίθους). Ειδικά τα αρώματα έχουν γράψει ήδη τη δική τους ιστορία στα πλαίσια των δημιουργημάτων Cartier. Όπως, για παράδειγμα, το Cartier Must De Cartier, μία μοναδική αλχημεία, γεμάτη με τα μυστήρια της γυναικείας αποπλάνησης. Ένα άρωμα με εμβληματικό όνομα, μέσα σε μπουκάλι σε σχήμα και χρώμα απόλυτα χαρακτηριστικό του οίκου Cartier.

cartier-love-bracelets

#… Μέχρι και τις μέρες μας, εκθέσεις και ρετροσπεκτίβες για την «πολύτιμη» τέχνη Cartier γίνονται σε όλο τον κόσμο – κυρίως σε μουσεία. Παράλληλα, μία πολύπλευρη φιλανθρωπική δράση συνοδεύει το δημιουργικό έργο του οίκου. Το 2007, ο οίκος έκανε δωρεές πάνω από 1,2 εκατομμύρια δολάρια, σε οκτώ διαφορετικούς φιλανθρωπικούς σκοπούς, μόνο από τα έσοδα του love bracelet! Μετά από αυτή τη τεράστια επιτυχία, ο Cartier αποφάσισε να γιορτάσει με τη δημιουργία μιας νέας σειράς από love bracelets σε καινούργια χρώματα και σχέδια. Το νέο μπρασελέ θα βγάινει σε πέντε χρώματα και θα έχει ένα μικρό κύλινδρο από λευκό χρυσό σκαλισμένο με τη λέξη “αγάπη” και ενωμένο με δύο κόμπους. Η τιμή του love bracelet θα είναι στα 475 δολάρια από τα οποία τα 100 θα πηγαίνουν στον αντίστοιχο φιλανθρωπικό σκοπό. Η Σάρα Τζέσικα Πάρκερ και η Τζούλιαν Μουρ είναι ήδη δύο από τα νέα πρόσωπα της καμπάνιας του love charity bracelet. Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις αγάπης, εκθέσεις για την υψηλή τέχνη του Cartier, βραβεύσεις. Η μία διαδέχεται την άλλη, καθώς τα διαμάντια… δεν χάνουν ποτέ τη λάμψη τους!


Στάλθηκε από το ANE-LX1 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk


2
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Ηomage = Replica ????????
« στις: Φεβρουάριος 10, 2012, 05:02:32 μμ »
 ???

3
Γιάννη
Συγχαρητήρια για τη φανταστική δουλειά!
Καταπληκτικό θέμα με μπόλικο μεράκι και σούπερ φωτογραφίες!

Με μια λέξη...Εύγε!

4
MyWatch Ιmage - Video Gallery / Το είδα-το ερωτεύτηκα!!!
« στις: Ιούνιος 26, 2011, 09:14:25 μμ »
Απ΄τα πιο ωραία ρολόγια που έχω δει από κοντά.
Απλά καταπληκτικό!Άρη να το χαίρεσαι!!!

5
Πολλές φορές μου μπαίνει η ιδέα να αγοράσω ένα ρολόι αλλά τελικά συγκρατιέμαι και δεν προχωράω στην αγορά.
Εννοώ ρολόγια χαμηλού κόστους,   όπως :

seiko monster (ή κάποιο παρεμφερές)
orient mako (ή κάποιο αντίστοιχο)
Bostok amphibia (ή κάτι τέτοιο)
Laco με miyota (ή κάτι άλλο οικονομικό με miyota)   κ.τ.λ.

Όλα τα παραπάνω είναι επιλογές που δε χρειάζεται να δώσεις πάνω από 200€ στη χειρότερη.

Tο δίλημμα είναι το εξής :
Αξίζουν πιστεύετε τέτοιες επιλογές ή είναι προτιμότερο κανείς να μαζέψει τα χρήματα που θα έδινε για όλα αυτά τα ρολόγια για να αγοράσει κάτι καλύτερο?

-Ναι αλλά άλλο 5 ρολόγια και άλλο 1
-Ναι αλλά η ποσότητα ρίχνει την ποιότητα
-Και γιατί να μην αγοράζω συνέχεια κάποιο ρολογάκι (που είναι και αξιόπιστα) και να περιμένω μήνες μέχρι να μαζέψω το μεγάλο ποσό?
-Άλλο συναίσθημα όταν θα φορέσεις το μεγάλο στόχο
-Μα ένα ρολόι δεν με καλύπτει,θέλω πολλά για να αλλάζω
-Άμα έχεις πολλά θα κάθονται στο συρτάρι
 :(      :(       :(

Τι λέτε? Ποιά είναι η χρυσή τομή?
Φυσικά δεν έχουν όλοι το ίδιο μπάτζετ αλλά αναλογικά το δίλημμα ισχύει για όλους.

6
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Monster vs Mako
« στις: Ιούνιος 06, 2011, 11:54:34 μμ »
Ίσως έχει συζητηθεί και παλαιότερα το δίλημμα αλλά παραμένει πάντα επίκαιρο,ειδικά το καλοκαιράκι.

Θα πέρνατε κάποιο από τα 2 ρολόγια ή θεωρείτε ότι δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο?
Η τιμή τους είναι δελεαστική αλλά αρκεί αυτό?
Μεγάλο πλεονέκτημα ότι έχουν διάφορες χρωματικές εκδόσεις για όλα τα γούστα.
Η αγορά τους γίνεται με τη λογική "η φθήνια τρώει τον παρά" ή είναι ρολόγια που αξίζουν να στέκονται σε μια συλλογή γιατί έχουν χαρακτήρα και προσωπικότητα?

Μερικές φώτοΕμένα μ'αρέσει πάρα πολύ αυτό

αλλά και δεν πολυβρίσκεται και χάνει το πλεόνεκτημα του οικονομικού.

7
Ανοίγω αυτό το θέμα για να παραμείνει καθαρό το φωτογραφικό αφιέρωμα του Άρη.

Άρη,εξαιρετική δουλειά,συγχαρητήρια για την υπομονή σου να μαζέψεις όλο αυτό το υλικό και να μας το παρουσιάσεις!
Είμαι περίεργος πόσα μέρη ετοιμάζεις ακομα :D

Είδα πολλές μάρκες που εμένα μου είναι άγνωστες.Μιας και αναφερόμαστε σε vintage είναι φίρμες που κάποια στιγμή έκλεισαν υποθέτω ?

Πολλά σχέδια φαίνονται πολύ σύγχρονα,θα μπορούσαν να σταθούν άνετα σήμερα-κάποια ίσως είναι πιο όμορφα και από σημερινά.
Εχω όμως απορία για το μέγεθός τους.Σε γενικές γραμμές Άρη σε τι μέγεθος είναι όλα αυτά τα μοντέλα? (εννοείται ότι δεν ρωτάω για ένα-ένα ξεχωριστά)

Επίσης,τα περισσότερα φαίνονται στις φωτό σε άψογη κατάσταση  :-k 
αυτό με υποψιάζει ότι θα'χουν περάσει από τα χέρια σου  :D

Τέλος,παραξενεύτηκα που πόσταρες μάρκες όπως Tudor ή Bulova, νόμιζα πως δεν είναι από τις αγαπημένες σου.

Σέυχαριστούμε Άρη,περιμένουμε τη συνέχεια.8
MyWatch Ιmage - Video Gallery / My wish list!!!
« στις: Μάιος 23, 2011, 07:03:35 μμ »
Ξέρω ότι υπάρχουν παραπλήσια θέματα αλλά ήθελα να κατεβάσω ενδεκάδα ολόκληρη με τα ρολόγια που θέλω να αποκτήσω μια μέρα.
Δεν είναι απαραίτητα όλα και τα πιο ακριβά κομμάτια , μ'αρέσουν πάντως όλα τρελά.

1)Panerai


2)Doxa  (ξέρω,ξέρω..δεν παίζει)


3)LLD


4)Sinn


5)IWC


6)Breitling (αυτό και αν δεν παίζει!)


Uploaded with ImageShack.us

7)Stowa   (να προσγειωθούμε λίγο)


8 ) Glycine (και αυτό δύσκολο να βρεθεί νομίζω)


9)Ω (το'χω χιλιοποστάρει  :) )


10)Zenith


11)Fortis


12)Hamilton


13)Sturmanskie (κι ένας ρώσος  ;) )


14)Louis ErardΤελικά χρησιμοποίησα και 3 αλλαγές για να βγει πιο άνετα ο αγώνας ;)
Αν καταφέρω ποτέ και τ'αποκτήσω όλ'αυτά μαζί, υπόσχομαι να τα πουλήσω αμέσως και να σταματήσω να ασχολούμαι με τα ρολόγια (ναι καλά,χε χε :smt077 )

9
Έχετε ρολόγια τα οποία βρέθηκαν στην κατοχή σας, είτε από αγορά δική σας είτε ως δώρο που σας έκανε κάποιος,και ενώ είναι πολύ χαμηλής εμπορικής αξίας ,ωστόσο για σας είναι μεγάλης συναισθηματικής αξίας?

Αν και δεν νιώθω συναισθηματικό δέσιμο με τα ρολόγια μου (σε βαθμό δηλαδή που να λέω "αυτό δεν το πουλάω με τίποτα") ,το παρακάτω υπεραπλό αντικείμενο που μοιάζει με ρολόι μου βγάζει ένα δέσιμο λόγω υπενθύμισης προσωπικών καταστάσεων.


Chronotech quartz

10
Vintage ρολόγια χειρός και τσέπης / Seiko 5 cal.6309-8080
« στις: Μάιος 09, 2011, 06:04:14 μμ »
Ή αλλιώς το ρολόι του παππού της γυναίκας μου.


Uploaded with ImageShack.us
Το ανακάλυψε χθες ο κουνιάδος μου,κάπου ξεχασμένο σε ένα συρτάρι και το'βαλε να δουλέψει.Δείχνει να δουλεύει μια χαρά αν και το service του θα το θέλει σίγουρα,όπως και ένα καινούριο τζάμι μιας και τώρα φοράει ένα (καταγρατζουνισμένο) πλαστικό.
Είναι αρκετά όμορφο για την ηλικία του πάντως,στη φωτογραφία δεν έχει βγει καλά.Το dial είναι μπλε σκούρο και γράφει Japan.
Επίσης απ'το s/n φαίνεται ότι είναι κατασκευασμένο Ιούλιο του 1976.


Uploaded with ImageShack.us

11
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Doxa ή Glycine?Ποιό θα διαλέγατε?
« στις: Απρίλιος 11, 2011, 12:03:47 μμ »
Δύο από τα πιο ωραία ρολόγια που έχουν αγορασθεί πρόσφατα από μέλη του forum είναι τα εξής:


Και τα 2 παίζουν με το πορτοκαλί το οποίο είναι ιδιαίτερα αγαπητό σε πολλούς, και τα 2 έχουν πολύ ιδιαίτερες κάσες,δεν ξέρω πόσο κοντά είναι στην τιμή,αλλά εμένα τουλάχιστον με δελεάζουν και τα 2.
Δεν έχω βάλει επιλογή "και τα δύο" μιας και θέλουμε κάποιον νικητή έστω και στο νήμα.

Σελίδες: [1]