Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - batman1345

Σελίδες: [1] 2
1
ΙΣΤΟΡΙΑ / Στην αναζήτηση του ULTRA THINNESS
« στις: Νοέμβριος 05, 2019, 09:43:55 μμ »
ΚΕΦΑΛΑΙΟ 1: Η ΑΡΧΗΗ ιστορία των υπερβολικά λεπτών μηχανών της Piaget είναι συνυφασμένη με την ιστορία της δυναστείας του La Côte-aux-Fées.

Από αυτό το λιτό και απομονωμένο χωριό, ο Georges Edouard Piaget και οι γενιές που ακολούθησαν έχουν σκαλίσει το δικό τους μονοπάτι.

Τι ώθησε την αναζήτηση τους για υπερβολική λεπτότητα;

Πώς, από την έναρξη της καλίμπρας 9P το 1957, μπορούμε να εξηγήσουμε τα διαδοχικά ρεκόρ που επιβεβαιώνουν την Piaget ως κορυφαία φιγούρα ως την χωρίς όρια λεπτότητα;

Περιτριγυρισμένο από τις ισχυρές δυνάμεις της φύσης, η οικογένεια Piaget καλλιέργησε τις δικές της αξίες, όπως την αριστεία.

Η οικογένεια Piaget έκανε σύνθημα της: "Πάντα να κάνεις το καλύτερο από ό, τι είναι απαραίτητο".

Η αναζήτηση υπερβολικά λεπτών ρολογιών είναι μια τεχνική πρόκληση, ένα κατόρθωμα που απαιτεί αυστηρότητα και αλληλεγγύη - χαρακτηριστικά που προσδιορίζουν αυτή την προτεσταντική οικογένεια. Είναι επίσης μια πόρτα στην ελευθερία, ανοίγοντας ένα ευρύτερο πεδίο έκφρασης στο dial.

Η Piaget πρόσθεσε ένα νέο ιδανικό της ομορφιάς στην προηγούμενη ακρίβεια και την εφευρετικότητα. Αυτή η μάρκα κομψότητας παίρνει την εξερεύνηση της φινέτσας στην κορυφή.

Κάνοντας "λιγότερα", ο στόχος δεν είναι να κάνουμε περισσότερα, αλλά να μεταμορφώσουμε το πρόσωπο της ωρολογοποιίας.

Έτσι, φυσικά, οι κατασκευές της, αγκάλιασαν τα ρεκόρ για όλο και πιο λεπτότερες μηχανές και για καλίμπρες με complications και όλα αυτά σε μια εξαιρετικά λεπτή κατασκευή. Για την Piaget, αυτά τα πράγματα πρέπει να θεωρούνται με την κυριολεκτική έννοια της λέξης "ρεκόρ": ένα γραπτό έγγραφο που παρουσιάζει μαρτυρία ή αναφέρει ένα εξαιρετικό περιστατικό. Επιδεικνύουν την επιθυμία να προωθήσουν την ιστορία της ωρολογοποιίας με τόλμη.

Η παραγωγή μίας αυτόματης καλίμπρας μόλις 2,3 χιλιοστά πάχους φάνηκε κάτι σαν ουτοπία.
Ολόκληρη η ομάδα ερευνητών της La la Côte-aux-Fées μπορεί να υπερηφανεύεται για ότι έγραψε ένα από τα καλύτερα κεφάλαια στην ιστορία της ωρολογοποιίας!

Journal de Genève, April 27, 1960

ΚΕΦΑΛΑΙΟ 2: THE OBVIOUSNESS OF ULTRA-THINΤίποτα δεν έμεινε στην τύχη. Υπό την Timothée Piaget, το ανεξάρτητο εργαστήριο που ίδρυσε ο προπάππους της, προωθήθηκε στο καθεστώς της σύγχρονης εταιρείας. Θα γίνει γνωστό ως το "Fabrique", ένα ευρύχωρο εργαστήριο με παράθυρα σε στυλ C (ημιφέγγαρο) που προκαλούσαν ένα ασυνήθιστο πνεύμα.

Το 1913, το μοντέλο Maison άρχισε να εμφανίζεται στους καταλόγους προμηθευτών ρολογιών ως specialist in ultra-thin components.

Η ειδικότητα έγινε ένας χώρος προτίμησης, πριν μετατραπεί σε ολόκληρη την επικράτεια αντάξια της προσπάθειας της οικογένειας να καινοτομήσει.


Piaget Calibre 9P


Piaget Calibre 12P

Λανσαρίστηκε το 1957, η καλίμπρα 9P βγαίνει στην αγορά.

Με πάχος μόνο 2mm (χιλιοστά), εξευγενίζει το προφίλ των πολύ λεπτών ρολογιών πολυτελείας. Επίσης, επέτρεψε την επέκταση της επιφάνειας του dial σε μια εποχή που ήταν σχεδόν αδύνατο να διαβάσετε την ώρα χωρίς μεγεθυντικό φακό...

Η θρυλική καλίμπρα 9P επηρέασε αποφασιστικά το εξαιρετικά λεπτό ρολόι των γυναικών. Τρία χρόνια αργότερα, η Piaget στοχεύει τους άνδρες με την αυτόματη έκδοση πάχους 2,3 χιλιοστών, που διαθέτει ένα δαιμόνιο σύστημα μικρο-ρότορα από χρυσό 24 καρατίων ενσωματωμένο στο μηχανισμό.

Η πλέον multi-patented 12P καλίμπρα προκάλεσε τεράστια αίσθηση.Η λίστα με τις καλίμπρες - και τα μελλοντικά ρεκόρ - επιβεβαίωσε το status της Piaget ως τολμηρή μάρκα. Η εξειδίκευση της σε καινοτόμες λύσεις, η κατασκευή είδε επίσης την υπερβολική λεπτότητα ως τρόπο ανανέωσης της αισθητικής του ρολογιού.

Ένα ευρύτερο dial παρουσιάζει τόσες πολλές δυνατότητες!

Συνεχίζεται...

2
Νέα & Ειδήσεις από την Ωρολογοβιομηχανία / GPHG
« στις: Νοέμβριος 03, 2019, 09:14:13 μμ »
Grand Prix d'Horlogerie de Genève - GPHG

Δημιουργήθηκε το 2001, αναγνωρισμένο ως οργανισμός δημοσίου συμφέροντος, ιδρύθηκε επισήμως ενώπιον συμβολαιογράφου στη Γενεύη στις 31 Μαΐου 2011.
Τα πέντε ιδρυτικά μέλη έχουν ως εξής:

1. The Republic and Canton of Geneva
2. The City of Geneva
3. The Musée International de l'Horlogerie/International Museum of Horology (MIH) in La Chaux-de-Fonds
4. The Geneva Laboratory of Horology and Microengineering (Timelab)
5. The Edipresse group

Ο κύριος στόχος του Ιδρύματος του GPHG είναι να συμβάλει, χάρη στην ετικέτα του, στην προώθηση της ελβετικής ωρολογοποιίας και των αξιών της σε όλο τον κόσμο.

Το Ίδρυμα διοργανώνει ετησίως το Grand Prix d'Horlogerie de Genève (GPHG), το οποίο αποσκοπεί να ευχαριστήσει την αριστεία της παγκόσμιας ορολογικής παραγωγής και ανταμείβει κάθε χρόνο τις καλύτερες δημιουργίες και τους σημαντικότερους φορείς στον τομέα της ωρολογοποιίας. Η τελετή απονομής των βραβείων GPHG που διεξάγεται κάθε Νοέμβριο, κάθε έτους στο Grand Théâtre de Genève, αντλεί ελίτ εκπροσώπους του διεθνούς επαγγέλματος της ωρολογοποιίας.


Το Ίδρυμα Υψηλής Ωρολογοποιίας της Γενεύης ανακοίνωσε τον κατάλογο των ρολογιών που επελέγησαν από την κριτική επιτροπή για τα βραβεία GPHG 2019. Τα 84 ρολόγια θέτουν υποψηφιότητα για 18 βραβεία σε ισάριθμες κατηγορίες, μεταξύ αυτών και της κορυφαίας διάκρισης «Χρυσός Δείκτης» (Aiguille d’Or). Η διεθνής κριτική επιτροπή της GPHG αποτελείται από 30 ειδικούς διαφόρων κλάδων που σχετίζονται με τον κόσμο της ωρολογοποιίας και ψηφίζει σε δύο μυστικές ψηφοφορίες. Αποδέκτες των βραβείων είναι εταιρείες που επιδεικνύουν τόλμη, τεχνική και καλλιτεχνική υπεροχή, πάθος και εξειδίκευση στην παραδοσιακή τέχνη της ωρολογοποιίας. Η απονομή των βραβείων στους νικητές θα ανακοινωθεί στις 7 Νοεμβρίου 2019, στην 19η τελετή των βραβείων GPHG, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Théâtre du Léman της Γενεύης. Μέχρι τότε, τα 84 προ-επιλεγμένα ρολόγια θα εκτεθούν σε διάφορα μέρη του κόσμου, σε τέσσερις ηπείρους, προς τέρψιν των απανταχού φίλων της υψηλής ωρολογοποιίας.

Δείτε παρακάτω και τις 84 υποψηφιότητες, με αλφαβητική σειρά, έξι ανά κατηγορία...Υπομονή λοιπόν...

Περισσότερες πληροφορίες για το Grand Prix Ωρολογοποιίας της Γενεύης εδώ=> https://www.gphg.org/horlogerie/

3
ΙΣΤΟΡΙΑ / Diving or Desk Diving?
« στις: Νοέμβριος 02, 2019, 03:36:59 μμ »
Πλέον το ρολόι τύπου καταδυτικού είναι "μόδα", το θέμα είναι, ήταν πάντα μόδα ή υπήρξε καιρός που ήταν πραγματικό αξεσουάρ κατάδυσης;

Φυσικά και κάποτε ήταν πραγματικό αξεσουάρ... αλλά πότε;;;

Η μεταπολεμική περίοδος της δεκαετίας του 1950 ήταν η ώριμη εποχή για καταδύσεις ως αθλητισμό και ως αναψυχή, χάρη στην εφεύρεση του Jacque Cousteau, aqualung και τη διάδοση της εξερεύνησης της θαλάσσιας ζωής και το 1953 ιδιαίτερα είδε την εισαγωγή αρκετών ρολογιών!

aqualung
Και ποια ήταν από τα πρώτα δυνατά χαρτιά;;

1. Blancpain Fifty Fathoms


BOB MALOUBIER with BLANCPAIN FIFTY FATHOMS

To Blancpain’s Fifty Fathoms, είχε αρχικά ως στόχο να εκπληρώσει μια στρατιωτική ανάγκη, όπως το Panerai Radiomir. Ο καπετάνιος Robert "Bob" Maloubier και ο υπολοχαγός Claude Riffaud, ο οποίος διηύθυνε τη Σχολή Καταπολέμησης Καταδύσεων του Γαλλικού Ναυτικού τα χρόνια μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, προσέγγισαν τον Blancpain για να τους βοηθήσουν να αναπτύξουν ένα ανθεκτικό εργαλείο καταδύσεων για τους πολεμιστές του στρατού. Ευτυχώς γι 'αυτούς, ο Jean-Jacques Fiechter, διευθύνων σύμβουλος της Blancpain από το 1950 ως το 1980, ήταν ένας άπληστος δύτης και μέσα του βρήκαν ένα πνεύμα αγάπης για την πρόκληση.

Το ρολόι σχεδιάστηκε έτσι ώστε να είναι αδιάβροχο μέχρι βάθος 50 fathoms ή σχεδόν 100 μέτρα, και ήταν το πρώτο που διαθέτει μια περιστρεφόμενη στεφάνη που βοήθησε να μετρηθεί η χρήση οξυγόνου στο νερό. Προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η φθορά που συνοδεύει μια χειροκίνητη στεφάνη περιέλιξης, η Blancpain σχεδίασε επίσης το ρολόι με αυτόματη κίνηση ανθεκτική στα μαγνητικά πεδία.

Όταν το Fifty Fathoms μπήκε τελικά στην αγορά το 1953, το είχαν μόνο καταδυτικά καταστήματα και όχι κοσμηματοπωλεία  - που ήταν και το σήμα ενός πραγματικού εργαλείου καταδύσεων. Απέκτησε τεράστια δημοτικότητα και μεγαλύτερο κύρος όταν ο Ζακ Κουστώ το φόρεσε κατά τη διάρκεια των ιστορικών καταδύσεων για την βραβευμένη ταινία του "Silent World"!!

2. Zodiac Sea WolfΈνα ακόμα τρομερό καταδυτικό απέναντι στο FF, ήταν το Zodiac Sea Wolf!!

Όταν εισήχθη για πρώτη φορά το 1953 ήταν το απόλυτο ρολόι καταδύσεων και το απόλυτο εργαλείο σε έναν καρπό, γρήγορα κέρδισε δημοτικότητα σε στρατιώτες εδάφους αλλά και σε στρατιώτες καταδύσεων στη Νοτιοανατολική Ασία. Εκείνη την εποχή, το Sea Wolf ξεχώρισε όχι μόνο λόγω της προσιτής τιμής του, αλλά επειδή ήταν αρκετά διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στην αγορά, ήταν μόνο 35 χιλιοστά, γεγονός που το έκανε μικρότερο από τα υπόλοιπα ογκώδη μεγάλα καταδυτικά ρολόγια που χρησιμοποιόντουσαν μόνο για στρατιωτικούς σκοπούς. Αλλά αυτό που έκανε το Sea Wolf τόσο αξιοσημείωτο ήταν η ικανότητά του να πάει σε βάθη 200 μέτρων, γεγονός που το έκανε το πιο ανθεκτικό από οποιοδήποτε ρολόι κατάδυσης εκείνη τη στιγμή.

Δεν απέκτησε τόσο μεγάλη δημοτικότητα λόγω, εν μέρει της κρίσης των quartz της δεκαετίας του '60 και του '70 και εν μέρει με την ατυχή συσχέτιση του με τον διαβόητο δολοφόνο Zodiac... (ο οποίος είχε βαπτιστεί Zodiac για τον λόγω ότι χρησιμοποιούσε το λόγκο της εταιρίας και φημολογείται ότι ήταν μεγάλος φαν της εταιρίας...)

4
Κουβαλά μεγάλη ιστορία, ενώ η αξία του αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, γενιά με γενιά.

Γράφει: Χριστίνα Ροζάκη 13 Ιουνίου 2019Κάποια από τα πράγματα που περνούν από γενιά σε γενιά δεν είναι κυριολεκτικά πράγματα: Είναι αναμνήσεις, γνώσεις, συναισθήματα. Κάποια άλλα όμως είναι όντως πράγματα: Προσωπικά αντικείμενα, που δεν τα καθιστά πολύτιμα η αξία, αλλά η χειρονομία. Το γεγονός ότι κάτι φυλάχτηκε και διατηρήθηκε σε καλή κατάσταση για να κληροδοτηθεί στο επόμενο, αγαπημένο πρόσωπο.

Σ' αυτά τα αντικείμενα που περνούν από χέρι σε χέρι, από πατέρα σε γιο ανήκει το ρολόι. Ένα μικρό σύμβολο του άρρηκτου δεσμού που τους ενώνει, απτό και ορατό σε καθημερινή βάση. Ένα ιδανικό οικογενειακό κειμήλιο, που κουβαλά μεγάλη ιστορία, ενώ η αξία του αυξάνεται χρόνο με το χρόνο, γενιά με γενιά.

Ένα οικογενειακό ρολόι τιμά την παράδοση

Την παράδοση όχι με την κυριολεκτική έννοια της λέξης, αλλά με εκείνη της ιστορίας της οικογένειας. Γι' αυτό και συνήθως πρόκειται για ένα μοντέλο vintage αισθητικής, που συνήθως έχει χαραγμένο στο πίσω μέρος ένα έμβλημα, ένα μήνυμα ή αρχικά ονομάτων, ενώ αντανακλά τα ενδιαφέροντα και το στυλ του προκατόχου του. Μπορεί να είναι σπορ ή επίσημο.

Διδάσκει υπευθυνότητα

Για την ακρίβεια, αφοσίωση στη φροντίδα ενός αντικειμένου, ώστε να διατηρηθεί σε άριστη κατάσταση, όχι γιατί σου ανήκει, αλλά γιατί ανήκει σ' αυτόν που θα το κρατήσει μετά από σένα. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ότι θα "ζήσει" για πάντα, γι' αυτό μεγάλη σημασία έχουν οι λεπτομέρειες.

Έχει ανεκτίμητη συναισθητική αξία

Το να κληρονομείς το ρολόι του πατέρα σου, όποια κι αν είναι η χρηματική του αξία, εμπεριέχει το συναίσθημα της ευθύνης, της αγάπης και της επιβράβευσης. Θα γίνει κομμάτι του εαυτού σου και μία καθημερινή υπενθύμιση του ισχυρού οικογενειακού δεσμού.

https://esquire.com.gr/styl/roloi/6113/ena-roloi-einai-to-idaniko-oikogeneiako-keimilio

5
Baselworld 2012 / Baselworld 2019
« στις: Μάρτιος 20, 2019, 01:33:53 μμ »
Not a myth. Meet the inspiration behind the new BlackBay P01, a unique 1960’s prototype codenamed Commando and proposed to the US Navy BBP01


Rolex is extending its Yacht-Master range with a new 42mm model: the Oyster Perpetual Yacht-Master 42. Created from 18ct white gold, this watch heralds the arrival of this precious metal on a Yacht-Master model. Like all Rolex Professional watches, it offers exceptional legibility in all circumstances, and especially in the dark, thanks to its Chromalight display. It is equipped with calibre 3235, a first for the Yacht-Master range.


6
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Ρολοι Γαμου
« στις: Φεβρουάριος 12, 2017, 01:40:00 μμ »
Λοιπον, παντρευεται φετος προς το καλοκαιρι το ξαδερφακι μου και μιας και ξερει την τρελα που εχω θελω να του κανω ενα δωρακι τρελας για τον γαμο του!

Λοιπον, αυτος δεν εχει τρελα, ισαι ισα που φοραει ενα Gant, χρονια τωρα, δωρο που του ειχε γινει απο μια βαφτιση που ειχε κανει! οποτε πιο πολυ εγω δικια μου τρελα εκπληρωνω! χαχαχα

Το βασικο του δωρο θα ειναι χρηματα και μαλιστα παρολο που ειναι ξαδερφος ειναι αδερφος στην ουσια οποτε εκει θα πεσει το "βαρυ χαρτι"

αρα θελω το ρολοι να ειναι ενα κερασακι!

βεβαια εχουμε και την "νεα" ξαδερφη που δεν θελω να την ριξω! μαζι παντρευονται και θελω να ειμαι δικαιος!

αρα το μπατζετ θελω να ειναι μειωμενο στο ρολοι! αλλα θελω να ειναι επιλογη "ψαγμενη" διοτι σαν φιλος του ρολογιου εχω δει μερικα πραγματα παραπανω και δε θελω μια κλασικη λυση...

λοιπον επειδη κατα καιρους χαζευω πιστευω ετσι "ψαγμενες" επιλογες εχει η αγαπημενη Seiko (που την προτιμω απο tissot,hamilton κτλ) και μαλιστα εχει "πακετακια" για δειτε...
τα λευκα με τρελενουν και πιστευω ταιριαζουν στην περισταση που τα θελω! και μετα πεταν και ενα λουρακι και τα κραταν για καθημερινα! αν γουσταρουν!οποτε πρεπει να βρω απο που θα τα παρω και ποσο;;; εχουμε καμια ιδεα;;;

πως σας φαινεται η ιδεα μου; προτινετε απο αλλο εκτος απο το λευκο; εστω ακομα και σε αλλη εταιρια;

απλα το κονσεπτ να εχουν το ιδιο ρολοι εκεινη την μερα μου αρεσει σαν ιδεα!

7
Ρολόγια χειρός και τσέπης / international watch day
« στις: Οκτώβριος 27, 2016, 03:48:58 μμ »
σε φορουμ του εξωτερικου επεσε η ιδεα για το "καλυτερο" καθημερινο ρολοι, το ρολοι που το φορατε παντα, το ρολοι που δεν σας νοιαζει αν θα παθει κατι, το ρολοι που αν δεν ειχατε συλλογη θα θελατε να εχετε ως μοναδικο και τα κλασικα που ακουγονται στα φορουμ χρονια τωρα! με μεγαλη εκπληξη μου, το πηραν σοβαρα το θεμα δεν πλακωθηκαν... δεν βριστηκαν... δεν το τρολαραν... και ολοι απαντουσαν με σοβαροτητα και επιχειρηματα... το κρατησαν κανενα εξαμηνο αν θυμαμαι καλα, δεν ειχα δωσει βαση εγω αλλα τελικα μετα απο καιρο επεσα πανω σε αυτη την φωτογραφια... κοιτα να δεις λεω, στην Ελλαδα ουτε δυο μερες δεν κραταγε κατι τετοιο και ουτε αποτελεσμα θα ειχαμε... χαχαχα

οποτε για τους νεους ισως αυτο το ποστ τους καλυψει...τα συμπερασματα μου ειναι οτι,

1) τα καταδυτικα πλεον εχουν μπει για τα καλα στον καρπο μας
2) η R εχει δυο ρολογια μεσα στην τετραδα, αρα η κορωνα μαλλον μονο τυχαια δεν ειναι...
3) η Seiko σου δινει πραγματικο ρολοι στο μικροτερο τιμημα...
4) τελικα ολοι γυριζουν γυρω στα 40~42 διαμετρο
5) οσο δυσκολο και αν ειναι το αυτοματο/κουρδιστο για καθε μερα, οι λατρεις των ρολογιων το επιλεγουν...
6) τελικα παντα θα υπαρχουν τα Rolex vs Seiko και Rolex vs Ω...

 :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/E9cf_FdLbIs" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/E9cf_FdLbIs" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

8
Παρελκόμενα / Malio Straps
« στις: Οκτώβριος 12, 2016, 10:04:09 μμ »
Οπως και ειχα υποσχεθει στον φιλο "Μαλιο" απο την Ινδονησια οτι αμα το λουρι του ειναι ποιοτικο και ομορφο θα του κανω μια παρουσιαση στα Ελληνικα φορα (οπου μπορω φυσικα!!)

Λιγα λογια για τον Μαλιο, πολυ εξυπηρετικος, απανταει σε ολα τα email αμεσως (αν λαβεις και την διαφορα ωρας που μας χωριζει) ευγενικος, προθυμος, επαγγελματιας, αψογος, με χαμηλες τιμες σε σχεση με τον ανταγωνισμο!!!

Εχοντας τον τονο 017 με το ουδετερο bezel και την δυναμικη παρουσια στον καρπο νιωθω λιγο την αιγλη απο τα γνωστα πανεραι 305, 025, 243 κτλ χεχε (ονειρα, ονειρα) οποτε μιας και η "μοδα" του τονου μας τελειωσε (η δικια μου αγαπη για το ρολοι συνεχιζει...) παιρνω ιδεες απο αυτα...

Λοιπον παρακολουθωντας τα ξενα φορα, ειδα κριτικες για τον Μαλιο, και μαλιστα να παιρνει εξαιρετικες κριτικες για πανερολουρια απο χρηστες που κατεχουν το θεμα λουριου... και δε του λουριου που εφτασε στα χερια μου οι κριτικες ηταν ολες εξαιρετικες! ημουν και γω "ψημενος" για το συγκεκριμενο και ετσι η παραγγελια εγινε μεσω paypal...

οπως προειπα σε αλλο θεμα το λουρακι εφτασε στα χερια μου μεσω Κυπρου και ετσι ηρθε χωρις επιπλεον κοστος... παροτι και ο "Μαλιο" με ειδοποιησε οτι ισως "φαω" επιπλεον κοστος... τελικα μετα απο περιπου 23 μερες του λουρι εφτασε!!

Το λουρι αν και ασχετος... ειναι υπερβολικα ποιοτικο και φαινεται αψογο στα απειρα ματια μου!! το σχημα του ειναι σωστα κομμενο, η ραφες του τρομερες δεν πεταει τιποτα, παχος οσο πρεπει, αρκετα μαλακο και σημερα που ειχα τρεξιμο και το φορουσα ολη μερα δεν ιδρωσε στο σημειο του καρπου μου αρα αναπνεει καλα το δερμα του! Η μπουκλα του μαρεσει παρα πολυ δεν ξερω ονομασια απλα ξερω οτι πανεριζι και οτι εχει βιδα οχι κλασικη μπαρετα... το μεγεθος ειναι 130/80 οσο μου ειχε πει ο πανερογιατρος οτι χρειαζεται ο καρπος μου και οντως η ουρα ισα που φαινεται και μαρεσει πως αγκαλιαζει το λουρι τον καρπο μου! το χρωμα του ειναι σκουρο μπλε με καφε ραφη και ειναι τζιν!! και απο κατω εχει δερμα δεν ξερω ζωο! εφτασε οπως θα δειτε σε ωραια ξυλινη κατασκευη!

μερικες πραγματικες φωτο δικες μου απο το κινητο μου!και μερικες φωτογραφιες απο το instagram για να δειτε την δουλεια του...https://www.instagram.com/maliostraps/

αξιζει να τον δοκιμασετε!!!   ;)

9
Chat & Fun / Στοίχημα - ψυχανεμιζομαι
« στις: Σεπτέμβριος 29, 2016, 10:22:21 μμ »
Χαλαρή κουβεντούλα δε πιστεύω να υπάρχει πρόβλημα... εξάλλου επαγγελματίες δεν είμαστε ούτε τίποτα... εγώ δεν είμαι φαν κιόλας απλά να περνάει η ώρα...
Ξεκίνησα την Τρίτη φέτος με 20€ σε γνωστή ιντερνετική εταιρία με 100% μπόνους... Όποτε στο cl πήγα κουβά... 2€ παίζω κάθε φορά... και σήμερα είπα να παίξω τις ελληνικές ομάδες...

0-1 τον ΠΑΟ...
1-2 τον ΠΑΟΚ...
3-1 τον Ολυμπιακό...

Μόνα τους φυσικά... Θα δείξει...

Αν το θέμα δεν να σβηστεί!!

Sent from my Huawei P8 using Tapatalk

10
Αγγελίες Ζήτησης / Seiko Insert SKX399 or SKX007
« στις: Ιούλιος 04, 2016, 02:45:00 μμ »
Λοιπον βαζω και μια αγγελια εδω να υπαρχει ψαχνω seiko insert αυθεντικο μονο!! οχι after!! γιατι οταν ειχα παρει το skx399 το bezel ειχε μια γρατζουνια και μου την εσπαγε!!! και το αλλαξα στην seiko αλλα τοτε ειχα παρει ολοκληρο bezel οχι insert μονο!! αλλα δεν το τοποθετησαν καλα, δεν ηταν καλα κουμπομενο και ειχαν βαλει το dot αναποδα... ( αρκετα παιδια το ειχαν δει απο κοντα!) τελικα το πηγα στον Κιαμο το εφτιαξε το παιδι αλλα το dot του ειναι χαλια πλεον! οποτε θελω να το αλλαξω για να γινει κουκλι το ρολοι! εκανα την παραγγελια στην Seiko απλα σε 1 μηνα περιπου θα ερθει (και βαλε ισως) οποτε και λεω μπας και γλυτωσω την αναμονη αν το εχει κανεις και δε το χρειαζεται!!!

Ευχαριστω το φορουμ για τον χωρο!!

11
Chat & Fun / Desktop PC
« στις: Απρίλιος 02, 2016, 03:33:28 μμ »
Να βαλω ενα θεματακι διαφορετικο απο τα ρολογια μας... αν και θα ηθελα ενα Mac all in one δε το κρυβω... αλλα ειπα με το λιγοτερο κοστος να μπορεσω να ξαναζωντανεψω το pc του γραφειου μου που με εχει αφησει χρονια τωρα... λοιπον μετα απο πολυ καιρο αρχισα να ασχολουμε παλι με το κομματι του hardware... λοιπον βεβαια ακομα και εδω οι αποψεις διαφερουν υπαρχουν προτιμησεις σε εταιριες κτλ κτλ

λοιπον εχοντας κουτι απο τα παλια μου χρονια Cooler Master HAF 932 Advanced ATX Full Tower Case στο οποιο μεσα μου εχουν μεινει μονο 3 σκληροι, ειναι δυο Seagate Barracuda Sata II 500GB ο καθενας και ενας Samsung Sata II 160GB... λοιπον με αυτα δεδομενα παμε για τα υπολοιπα...

1. Cooler Master HAF 932 Advanced ATX Full Tower Case
2. 3 x Sata II
------------------------------------------------------------
3. Intel Pentium G3258 (64.90)
4. ASRock H97M pro4 (86,24)
5. G.Skill Ripjaws X series 8GB 1600Hz (50,10)
6. EVGA 430W Power Supply 80 PLUS (42,43)
------------------------------------------------------------
7. Samsung evo 850 250GB or Crucial BX200 240GB (88,50 or 65,00)
8. Samsung S22D300 (114,34)

ολα μαζι 243,67€ και ειμαι ετοιμος... βεβαια μου λειπει ακομα ενας ssd δισκος για το λειτουργικο και το virtual machine και μια οθονη 21,5 και πανω σιγουρα... δε τα εχω αποφασισει ακομα αν και ο σκληρος παιζει ο Samsung evo 850 250GB ή ο Crucial BX200 240GB και μετα σκεφτομαι την οθονη ποια θα ειναι... αν και στα υποψην εχω την Samsung S22D300...

τωρα στο pc πανω θα ριξω τα Linux Mint και μαζι θα βαλω το FreeNAS (ετσι ωστε να δωσω και το παλιο NAS που εχω τωρα που ειναι ενος καλου φιλου μου δανικο και αγυριστο μεχρι που πηρα την αποφαση να ζωντανεψω το Desktop μου χαχα)

τωρα οσοι σκεφτονται μια αναβαθμιση να πω οτι η cpu που διαλεξα ειναι παρα παρα πολυ δυνατη και καλυπτει πολλες αναγκες ακομα και επεξεργασια γραφικων... και δεν χρειαζεται να παει καποιος σε i3 i5 και να πληρωσει παραπανω λεφτα... η μητρικη ειναι μια αρκετα καλη πλακετα με πολλες υποδοχες σκληρων και usb... οι μνημες της G.Skill για μενα ειναι οτι καλυτερο κυκλοφορει... και το τροφοδοτικο μεχρι προτινος δε το ηξερα καν ειναι 430W αρκετα για να καλυψουν αυτα που θελω... δεν χρειαζομαι παραπανω watt σιγουρα... απο τα σχολια που διαβασα ειναι αρκετα αθορυβο και αυτο ειναι που με νοιαζει... ετσι ωστε μαζι με το κουτι να μην ακουω τιποτα...

τωρα για περιφεριακα δεν εχω βαλει τιποτα γιατι εκει ρολο παιζει τι αρεσει στον καθενα και ειναι το ευκολο κομματι της αγορας...  ;)

μολις παραλαβω θα ριξω και φωτογραφιες, μολις αρχισω και το στησιμο θα πεσουν και αλλες...

οποιος εχει κατι καλο να πει εδω ειμαστε αν και τα 3,4,5,6 ειναι στον δρομο...υπαρχουν αρκετοι γνωστες που ξερω... οπως οι Κωστηδες(kosdome, Centaur) πχ... 

12
Chat & Fun / Αγοραζω ρολοι γιατι...
« στις: Ιανουάριος 03, 2016, 11:34:36 μμ »
... δεν εχω  :dielaughing: :dielaughing:

... να κοιταω την ωρα :dielaughing: :dielaughing:

... παντρευομαι και θελω ενα :dielaughing: :dielaughing:

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/ER9bo0UR440" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ER9bo0UR440" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>


... θελω ακομα ενα

... μου λειπει το ταδε κομματι

... εχω μερικα λουρακια αχρησιμοποιητα

... δεν εχω το ταδε χρωμα σε ρολοι

... εχω καιρο να αγορασω ρολοι

... το ειδα το πηρα so simple

... θα ειναι το beater μου

... θα ειναι το tool μου

... καθεται καλυτερα στον καρπο μου

... δεν εχω dress

... δεν εχω χρονογραφο

... το θελω για την θαλασσα

... ερχεται καλοκαιρι

...  εχω δυο θεσεις κενες στην ρολογοθηκη μου

... θελω ενα μικρο και σβλετο

... να χωραει κατω απο το πουκαμισο

... ειναι vfm

... εχει μηχαναρα

... θελω χωρις ημερομηνια

... το ειχα και το εδωσα

... θελω κουρδιστο

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/xiG2xO-4Y-s" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/xiG2xO-4Y-s" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>


 :dielaughing: :dielaughing: :dielaughing:

αφιερωμενο... γιατι ειμαστε αρρωστακια... αν και η λιστα ειναι ατελειωτη...  ;D ;D


χιουμορακι ετσι για το καλο!!

13
Άρθρα - Reviews - VIP - Ιστορία / The Top 7 Iconic Chronograph Watches
« στις: Νοέμβριος 16, 2015, 04:56:31 μμ »
7. Audemars Piguet Royal Oak Offshore

The original Royal Oak goes back to 1972 and was designed by the legendary Gérald Genta. The Royal Oak Offshore collection was introduced 21 years later in 1993 and was meant to be a more rugged and up-to-date version of the regular Royal Oak to attract a younger and perhaps a new target customer. The themed models from the Royal Oak Offshore collection bear interesting names as ‘Safari’, ‘Navy’, ‘Vulcano’ and so on. Watch aficionados even nicknamed them ‘Panda’ and ‘Elephant’.6. Zenith El Primero

From all the chronograph watches listed in this article, Zenith is perhaps the only one where the movement is even more famous than the watch itself. The El Primero chronograph movement has a long (1969) and interesting history that I will save for a later article. This Zenith El Primero 36,000 VPH has the looks of those very first models from 1969 but crafted and designed to meet all current standards. This 42mm model however, will always remind you of those early automatic chronograph models due to its case shape and dial.5. IWC Portuguese Chronograph

The brand from Schaffhausen has a long and rich history, especially with its Portuguese family of watches, and yet the Portuguese Chronograph is the youngest watch in this Top 5. A clean and classically designed watch that you will recognize instantly as an IWC, the Portuguese Chronograph has an ETA/Valjoux 7750 movement and a case diameter of 40.9 mm. And its design should be as contemporary 50 years from now as it is today.4. TAG Heuer Carrera

In 1963, Jack Heuer introduced the World to the Carrera, a chronograph watch clearly inspired by sports cars and the world of auto racing.  Now, 50 years later, the TAG Heuer Carrera is recognized as a legitimate icon. Last year’s 41-mm Carrera model was introduced to celebrate the 80th birthday of its founder, Jack Heuer. Collectors prefer the many vintage Carrera models that can be found at auctions and stores selling pre-owned watches.3. Breitling Navitimer

The oldest chronograph on this list is the Breitling Navitimer, introduced in 1952. The original watch was meant for pilots and featured a slide-rule bezel. With the slide rule, pilots were able to calculate ground speed, miles per minute, fuel consumption and other mathematical calculations. The Navitimer family came in a lot of shapes and sizes during the years, but we prefer the classical-looking Navitimer piece that comes closest to the original model from the early 1950s. Did you know that astronaut Scott Carpenter wore a Navitimer when he orbited the Earth in 1962?2. Rolex Daytona

One of the most sought-after watches worldwide is also celebrating its 50th anniversary this year. Rolex introduced an all-platinum version this year, with an ice blue dial and a chestnut-colored bezel. However, Rolex refuses to call this watch a special or anniversary edition, it is – like all Rolex models – part of its ‘regular’ collection. The cult of the Rolex Daytona started in Italy – so the story goes – with a magazine featuring Paul Newman wearing his Daytona on the cover of a magazine. The Rolex Daytona – especially the oldest models – fetches very high prices at auctions and has its own subculture among watch collectors.1. Omega Speedmaster Professional

The so-called “Moonwatch” has not changed much over the years. Introduced in 1957 as a watch for racecar drivers, it became the choice for NASA astronauts in 1965. In fact, it played an important role during the return of the damaged Apollo 13 spacecraft in 1970. Precise timing was necessary for a safe return into the atmosphere. Couldn’t any other watch have done the job? Probably, but fact is that the Speedmaster was the only watch able to pass NASA’s rigorous testing in its search for a space-worthy chronograph watch. The Moonwatch today has the same basic design as those used by NASA in those days; only minor details have changed. It is the pre-Moon models that are most sought after by collectors.


14
Το 2016 ο Barack Obama θα παραδώσει το θρόνο του πλανητάρχη και ήδη στις ΗΠΑ οι καμπάνιες των υποψηφίων για να λάβουν το χρίσμα από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους βρίσκονται καθημερινά στην πρώτη γραμμή της δημοσιότητας. Επειδή ο Αμερικανός Πρόεδρος είναι συνήθως (ή θα έπρεπε να είναι), μεταξύ άλλων, και πρότυπο στυλ, και επειδή δεν νοείται αντρικό στυλ χωρίς τη σωστή επιλογή ρολογιού, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε μερικά ρολόγια Προέδρων που έμειναν στην Ιστορία (τα ρολόγια, όχι αναγκαστικά και οι Πρόεδροι):

Το Lepine του George WashingtonΤο 1788, ο Κυβερνήτης Morris ετοιμαζόταν να πλεύσει για τη Γαλλία, για να αναλάβει πρέσβης του νεοσύστατου κράτους των Η.Π.Α. στο Παρίσι. Λίγο πριν επιβιβαστεί στο καράβι, έλαβε ένα μήνυμα από τον Πρόεδρο Ουάσινγκτον. Ήταν μια παραγγελία για ένα ρολόι και συνοδευόταν από 25 γκινέες. Ο Ουάσινγκτον ενημέρωνε τον Morris ότι θα πλήρωνε παραπάνω, αν χρειαζόταν, αλλά ότι χρειαζόταν απλά ένα λιτό, χρυσό ρολόι. Ο Morris επισκέφτηκε πολλούς φτηνούς ωρολογοποιούς, αλλά όλοι του μύριζαν λίγο απατεώνες (όπως ενημέρωνε δι’ αλληλογραφίας τον Πρόεδρο) και τελικά αποφάσισε να πάει στον Jean-Antoine Lepine, τον ωρολογοποιό της Αυλής του Γάλλου Βασιλιά. Αγόρασε δύο ίδια ρολόγια, ένα για τον Washington κι ένα για τον εαυτό του. Δεν έγινε σαφές αν του έφτασαν οι 25 γκινέες του Προέδρου…

Το μασονικό ρολόι του Warren G. HardingΑνάμεσα στους 43 Αμερικανούς Προέδρους της Ιστορίας, οι 14 υπήρξαν Μασόνοι. Ο Warren G. Harding, μάλιστα, όχι μόνο δεν το έκρυβε, αλλά το επεδείκνυε κιόλας. Κυκλοφορούσε με ένα «μασονικό ρολόι τσέπης», ένα μοντέλο που είχε τριγωνικό σχήμα (ισόπλευρο, εμβληματικά μασονικό δηλαδή) και έφερε πάνω του όλα τα σημαντικά σύμβολα των Μασόνων. Ο μηχανισμός του ήταν φτιαγμένος από τον οίκο Waltham, μια ελβετική ωρολογοποία που έφτιαχνε φτηνά ρολόγια για τους Αμερικανούς στρατιώτες (ένα τέτοιο έχει ο Abraham Lincoln).

Το Tiffany του Franklin Delano RooseveltΤα χρόνια του Roosevelt, ο κόσμος φορούσε πια ρολόγια χειρός, ωστόσο ο Πρόεδρος, εκτός από ένα πανέμορφο ρολόι, σχεδιασμένο από τον οίκο Tiffany, με μηχανισμό από τον ελβετικό οίκο Movado, διέθετε και ένα ρολόι τσέπης -με minute repeater μάλιστα. Το εξαιρετικό ρολόι χειρός του Tiffany διέθετε ενδείξεις ώρας, λεπτών, δευτερολέπτων σε μικρό καντράν στο 6, ημερομηνίας με δείκτη και ενδείξεις στην εσωτερική στεφάνη καθώς και παράθυρα για την ημέρα και το μήνα.

To Gallet του Harry TrumanΟ Truman δεν ήταν και από τους πιο στυλάτους Προέδρους της Ιστορίας, ωστόσο ήταν λάτρης της ωρολογοποιίας και είχε μια αξιοζήλευτη συλλογή. Ένα από τα πιο όμορφα ρολόγια που φόρεσε ποτέ ήταν ο χρονογράφος της ελβετικής Gallet, που διέθετε περιστρεφόμενη στεφάνη με ενδείξεις δεύτερης ώρας, που επέτρεπαν στον Αμερικανό Πρόεδρο να γνωρίζει ανά πάσα στιγμή την ώρα στην Ουάσινγκτον, σε οποιοδήποτε από τα αμέτρητα ταξίδια που έκανε στο εξωτερικό ή σε άλλη χρονική ζώνη στην πατρίδα του

Το λεπτό Omega του JFK και το Rolex που του χάρισε η MarilynΗ συλλογή του John F. Kennedy περιείχε πολλά ρολόγια, αλλά τα πιο ιστορικά είναι εκείνο που φορούσε όταν ορκίστηκε Πρόεδρος και εκείνο που δεν φόρεσε ποτέ, για να μην αποκαλυφθεί η σχέση του με τη Marilyn Monroe. Το πρώτο ήταν ένα τετράγωνο Omega που του είχε κάνει δώρο ο Κυβερνήτης της Φλόριντα, Grant Stockdale. To δεύτερο ήταν δώρο της Marilyn Monroe. Ήταν ένα χρυσό Rolex με μια εγχάραξη στην πλάτη της κάσας που έλεγε: «Jack, With love as always, from Marilyn, May 29th 1962».Η εγχάρακτη πέτρα του σκανδάλου.
Ο Πρόεδρος το έδωσε αμέσως στον βοηθό του Kenneth O’ Donnell, με την εντολή να το καταστρέψει. Εκείνος, το 2005, το εμφάνισε σε μια δημοπρασία όπου πωλήθηκε για 120.000 δολάρια.

Το Vulcain του Lyndon JohnsonO ελβετικός οίκος Vulcain ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ και ειδικά στους Προέδρους της. Μοντέλα της φόρεσαν οι Harry Truman, Dwight D. Eisenhower, Richard Nixon, Lyndon Johnson, με τον τελευταίο να τιμά το Cricket του περισσότερο απ’ όλους. Ήταν ένα πανέμορφο ρολόι με τη μονογραφή του ζωγραφισμένη στο καντράν, στη θέση 9 και έναν ιδιαίτερο μεγεθυντικό φακό για την ημερομηνία στο 3.

To TAG Heuer του Barack ObamaΟ σημερινός Πρόεδρος, πριν ορκιστεί, αγαπούσε πάρα πολύ ένα «φτωχικό» quartz της TAG Heuer, ένα εξαιρετικά γερό και όμορφο ρολόι με το οποίο εμφανιζόταν σχεδόν κάθε μέρα στο πλαίσιο της προεκλογικής του εκστρατείας. Όταν πια ανέλαβε Πρόεδρος, αποχωρίστηκε το αγαπημένο του TAG Heuer για ένα μεγάλο pilot watch από τον Jorg Gray, το οποίο του έκαναν δώρο τρία μέλη της προσωπικής του φρουράς.


πηγη: http://gr.askmen.com/watch/1103289/article/ta-rologia-pou-orisan-tis-tukhes-tou-planete

15
Ρολόγια χειρός και τσέπης / MB&F
« στις: Σεπτέμβριος 02, 2015, 09:26:51 μμ »
Arachnophobia Mechanical Clock

Arachnophobia is a mechanical table clock shaped like a spider. It was conceived by MB&F and produced by L’Epée 1839. Aptly, in addition to sitting horizontally as a table clock, it can be mounted vertically on the wall as well.

A total of 218-components make up this high-end clock that was inspired by a spider sculpture called “Maman,” that was created by Louise Bourgeois (1911-2010), and which means mother in French.

According to MB&F, “The spider’s head and torso is a modified high-end L’Epée clock movement boasting a power reserve of 8 days. The body’s black dome and white numerals display the hours and minutes. At either end of Arachnophobia’s abdomen, important mechanical processes take place: the head houses the regulator with its oscillating balance wheel (and a set of jaws), while the other end contains the mainspring barrel powering the movement. Attached to the abdomen are the eight articulated legs. Those legs will make Arachnophobia stand tall on a desk… but like any spider, it can also be installed on a wall thanks to an ingenious mounting system.

16
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Το πρώτο
« στις: Αύγουστος 28, 2015, 01:51:24 μμ »
Λοιπον ανοιγω θεμα, το θεμα το ανοιγω γιατι καθε φορα που μπαινει ενας στο φορουμ να ρωτησει για αγορα, η πρωτη ερωτηση "μας" ειναι αν εχει αλλα ρολογια... οποτε τωρα που αρκετοι εχουν ωριμασει, εχουν αλλαξει αρκετα ρολογια, εχουν σταθεροποιηθει βαση γουστου (diver, dress, pilot etc... ) θελω την γνωμη σας αν εσεις με τις τωρινες σας εμπειριες κτλ κτλ αν κανατε την πρωτη σας αγορα τωρα ποια θα ηταν... δεν υπαρχει περιορισμος... οποτε το budget ειναι απεριοριστο σε λογικα πλαισια παντα μην γινει το θεμα... το ονειρο του καθενα... που ηδη εχουμε αντιστοιχο και φυσικα το ανοιγω γιατι ειναι ωραιο να δινουμε συμβουλες σε αλλους αλλα αν εμεις ειμασταν στη θεση του ποια θα ηταν η επιλογη μας;

αλλα

παρτε το αλλιως μετα απο τοσα χρονια στο "αθλημα" αν ξεκιναγατε τωρα μια συλλογη η πρωτη σας αγορα ποια θα ηταν;;; οχι μοναδικη... αν με τα "τωρινα μυαλα" (εμπειριες κτλ εννοω) σας γιατι αρκετοι πιστευουν οτι εχουν χασει χρονο εχουν κανει λαθοι, η επιλογη ποια θα ηταν;;;

17
Νέα & Ειδήσεις από την Ωρολογοβιομηχανία / Kamawatch
« στις: Αύγουστος 02, 2015, 06:58:45 μμ »
Το μοναδικό ρολόι που επιτρέπεται στις διακοπές
Το Kamawatch είναι αδιάβροχο, παιχνιδιάρικο και αλλάζει χρώματα ανάλογα με τον καιρό.


Όταν το θερμόμετρο δείχνει 31 βαθμούς Κελσίου, το Kamawatch αρχίζει ν’ αλλάζει χρώμα. Ναι, η ωρολογοποιία - ακόμη και η fashion τάση της - άργησε περίπου 30 δεκαετίες να πιάσει το παιχνιδάκι της τεχνολογίας αλλαγής χρωμάτων αναλόγως των καιρικών συνθηκών, αλλά τώρα που το κάνει, μπορούμε να το απολαύσουμε. Δεν μιλάμε, βέβαια, για κάποια υψηλή ωρολογοποιία. Η Kamawatch φτιάχνει φτηνά μοντέλα, να τα φοράς το καλοκαίρι και να τα χαίρεσαι και να τα ξεχνάς μετά. Εννοείται ότι ο μηχανισμός τους είναι quartz και ότι το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι απλά μπορείς να τα βάλεις και στο νερό (όχι για τίποτε, καταδύσεις, μη φανταστείς), αλλά πραγματικά ποιος νοιάζεται, όταν όλο το παιχνίδι παίζεται στην κάσα και το λουράκι (και όταν, έτσι κι αλλιώς, ένα Kamawatch στοιχίζει μόλις 69 ευρώ);
Η οποία κάσα και λουράκι είναι φτιαγμένα από πολυανθρακικό υλικό που περιέχει θερμοχρωματική βαφή που αλλάζει χρώμα αναλόγως της θερμοκρασίας. Όταν ο υδράργυρος ανεβεί πάνω από τους 31 βαθμούς, το κόκκινο μοντέλο γίνεται γαλάζιο και το μαύρο κίτρινο.Υπάρχουν κι άλλοι συνδυασμοί - μπορεί να βρεις και κάποιον που να ταιριάζει με τα χρώματα της αγαπημένης σου ομάδας. Όπως και να ‘χει, δεν θα βρεις πιο ακαταμάχητο ρολόι για το φετινό καλοκαίρι.

Technical Info
 
Case Size:  40 mm
Movement: japanese movement Miyota 2035
Material: polycarbonate
Water resistant: 3 ATM
Butterfly closing

πηγη: http://gr.askmen.com/watch/1102733/article/to-monadiko-roloi-pou-epitrepetai-stis-diakopes


<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/uTFhNwNuB_E" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/uTFhNwNuB_E" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>


<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/ff9rQAEUljY" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/ff9rQAEUljY" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>

18
Διαξιφισμοί / bezels
« στις: Ιούλιος 24, 2015, 01:36:59 μμ »
smooth bezel


or diving bezel

τι λετε;

τι προτιματε; ενταξει στο diving bezel εχω συμπεριλαβει ολα τα bezel που "γυριζουν"...

εγω στο μυαλο μου παντως πιστευω οτι οσα ρολογια εχουν diving bezel ειναι πιο sport ενω οσα εχουν smooth μου φαινονται πιο "επισημα" εξαιρω το rolex sub που παιζει και στις δυο επιλογες  :P

ποια ειναι η αποψη των γνωστων του ειδους; ειναι λαθος το σκεπτικο μου; η οι διαφορες αναμεσα σε ενα ρολοι με σπορ χαρακτηρα και σε ενα με πιο επισημο δεν ειναι πρωτο κριτηριο το bezel; αλλα το παχος; η το μεγεθος του; η το χρωμα απο το dial του;  ???

19
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Weiss Watch Company
« στις: Ιούλιος 10, 2015, 10:32:11 μμ »
Να και μια Αμερικανικη εταιρια ρολογιων... με εναν 27 στο τιμονι...


In this video Cameron Weiss discusses the company he founded, Weiss Watch Company, and how they are are the only watchmaker in the United States designing, engineering, and manufacturing our own cases and dials, as well as finishing each movement by hand.

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/mI2L16CJVig" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mI2L16CJVig" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>


http://weisswatchcompany.com/

υπαρχει και ενα review... που η εταιρια παιρνει θετικα σχολια!! εμενα προσωπικα μου αρεσει...

http://wornandwound.com/2014/11/12/weiss-watch-company-standard-issue-field-review/


και μερικες φωτο...Σελίδες: [1] 2