Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Sag997

Σελίδες: [1] 2
1
Παρελκόμενα / How it's made: Λουράκια
« στις: Ιανουάριος 18, 2017, 01:46:55 μμ »
Ειναι πολυ ωραιος αυτος. Εχει και αλλα βιντεακια με πορτοφολια, ζωνες κτλ..

https://youtu.be/FFDo-zzr9dY

Send from my mobile using Tapatalk


2
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Ξενάγηση στην Hublot
« στις: Οκτώβριος 11, 2016, 09:49:34 μμ »
Τον προηγούμενο μήνα είχα πάει  ενα ταξίδι στην Ελβετία για τον γάμο του ξάδελφού μου, ο οποίος για την ιστορία ειναι και WIS.
Φωτογραφία απο τον γάμο:


Τις τελευταίες μερες που ήμουν εκεί και με ξεναγούσε στα πέριξ μου είπε πως την άλλη μερά το πρωί είχε κανονίσει κάτι ειδικά για εμένα χωρίς να μου λέει τι είναι αυτό.
Μην σας τα πολυλογώ, την άλλη μέρα το πρωί κατεβαίνω απο το αμάξι και βλέπω αυτό!!
Οπότε πλησιάζουμε στην είσοδο της εταιρίας και ερχέται ενας μικροκαμομένος  σχιστομάτης και μας παραλαμβάνει για να αρχίσει η ξενάγηση.

Τα πρώτα 40 λεπτά ήταν λίγο κουραστικά γιατί προχωρούσαμε σε εναν διάδρομο με φωτογραφίες και μας εξηγούσε την ιστορία της εταιρίας με αρκετές σαλτσούλες. Κεντρική ιδέα απο όλο αυτό ήταν οτι χρησιμοποιούν υλικά που δεν έχουν ξαναχρησιμοποιηθέι στα ρολόγια για να χτυπίσουν τον ανταγωνισμό.
Μόλις τελείωσαν αυτα μεταφερθήκαμε στο διπλάνο κτίριο στο οποίο στεγάζονται όλα τα μηχανήματα κατασκευής εξαρτημάτων. 
-   1ος ορόφος : γυμναστήρια, εστιατόρια, γραφεία και λοιπές μπούρδες.  Επέιτα απο μία ώρα ανούσιας ξενάγησης και αγωνίας, για το πόσο ‘μέσα’ στο εργοστάσιο θα μπούμε ήρθε η ώρα για τον 2ο όροφο...
-   Με το που ανεβήκαμε αντικρίσαμε αυτό:

Η αίθουσα ηταν χωρισμένη σε 2 μέρη, ένα για τις κάσες και ένα για τα εξαρτήματα των in-house. [Το assembly ηταν αλλού]
Αρχικά έιχαν 9 μηχανήματα για να κόβουν τις κάσες και κατά τα λεγόμενα του ξεναγού οι κάσες του Magic Gold είναι τόσο σκληρές που κόβεται μία κάσα την ημέρα.
Μερικές φώτο απο τα μηχανήματα:
Εδω είχαν τα στάδια του LaFerrari και δίαφορες αποχρώσεις σε carbon κάσες που έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν. Ουσιαστικά βάφουν τις ίνες πριν εμβαπτηστούν στην ρητίνη.

Προχωρόντας στο 2ο μίσο του τμήματος οπού κατασκευάζονται τα εξαρτήματα των μηχανισμών είχαν μεγάλα δοχεία με το scrap απο της κάσες..

Αυτο που ανυπομονούσα να δώ περισσότερο απο όλα ήταν ο τρόπος με τον οποίο κατασκευάζονται τα μικρότερα γρανάζια του μηχανισμού. Οπού τελικά αντίκρισα τα μηχανήματα που χρησιμοποιούνται για αυτόν τον σκοπό:H εταιρεία έχει 2 τέτοια μηχανηματα κόστους  1.100.000 € [κατα τον ξεναγό]. Αυτα είναι που κόβουν όλα τα εξαρτήματα για τον μηχανισμό. Η βασική φιλοσοφία τους είναι η κοπή με πολυ λεπτό σύρμα όπου το διαπερνάνει τάση χιλάδων βόλτ ηλεκτρικού ρεύματος και στο σημέιο επαφής αναπτήσεται θερμοκρασία έως 3000 βαθμοί Κελσίου και κόβει τα πολύ λεπτά φύλλα στο σχήμα του εξαρτήματος που επιθυμούν.

Δυστυχώς δεν επιτρεπόταν η λήψη βίντεο επομένως θα σας περιγράψω την επόμενη συστοιχία μηχανημάτων οπού είχαν να κάνουν με το μπρούτζινο κορμό του μηχανησμού.

   

Το κάθε μηχάνημα είχε 3-4 κονδύλια για να τρυπάει τις πλακές όπου ήταν απαραίτητο, έτσι το πρώτο μηχάνημα έπαιρνε τα πλακίδια μπρούτζου απο τα αριστερά και επεξεργαζόταν ενα συγκεκριμένο κομμάτι και το έδεινε στο διπλανό μέσω μιας ενιαίας ταινίας που τα συνέδεε μεταξύ τους.

Στο τέλος της αίθουσας με τα μηχανήματα υπήρχε ένας αρκέτα μεγάλος  χώρος ο οποίος δεν είχε απολύτως τίποτα. Μάθαμε ότι εκει θα φιλοξενηθούν τα νέα μηχανήματα που έχουν παραγγείλει για την κατασκευή κάσας απο ζαφείρι..!!


Στη συνέχεια μεταφερθήκαμε στο ισόγειο όπου στεγάζεται το τμήμα έρευνας και ανάπτηξης και εκέι κατασκευάζεσαι το magic gold. Η εταιρεία έχει παντεντάρει και το υλικό αλλα και την διαδικασία, επομένως δεν είχαν απολύτως κανενα πρόβλημα να μας εξηγήσουν το πως ακριβώς κατασκευάσεται το υλικό βήμα βήμα.

    Αρχικά κατασκευάζουν εναν κύλινδρο απο πορώδες κεραμικό [καρβίδιο του βορίου], το οποίο έχει 70% κυψέλες αέρα. Για τον λόγο αυτό το υλικό γίνεται αρκετά απορροφητικό. 
   Και η βασική διαδικασία έχει ώς εξής:Έχουν ενα καλούπι απο αλουμίνα [δεξιά]  που αντέχει σε υψηλές θερμοκρασίες, μεσα σε αυτό τοποθετούν την ράβδο [μέση] απο το κεραμικό [ το κράμα που χρησιμοποιούν χρειάζεται περίπου 3300 βαθμους Κελσίου για να φτάσει στην θερμοκρασία τήξης, σε αντίθεση με τον χρύσο οπού η θερμοκρασία τήξης είναι λιγό πρίν τους 1100 Βαθμούς], πάνω απο τον κύλινδρο του κεραμικού τοποθετούν έναν κύλινδρο απο χρυσό ίδιας διατομής. Στη συνέχεια θερμαίνουν το καλούπι σε θερμοκρασία 1500 βαθμών και με μία πρέσσα πιέζουν κάθετα τον χρύσο πάνω στο κεραμικό. Επόμενος ολοι οι πόροι του κεραμικού γεμίζουν με χρυσό. Το αποτέλεσμα αυτής της διαδικασίας ειναι το Magic Gold οπού έχουμε χρυσό με τις ιδιότητες του κεραμικού, [δεν χαράσετε, σπάει στην πτώση, κτλ κτλ]. Ορίστε και μιά κάσα Magic Gold:
Με αυτή την πολύ ενδιαφέρουσα επίδειξη τελείωσε η ξενάγηση μας στο κατασκευαστικό κομμάτι και περάσαμε στο διπλανό κτήριο, οπού φορέσαμε στολές και περάσαμε στο τμήμα του assembly.  Η πρώτη διαδικασία που λαμβάνει χώρα είναι το pre-assembly οπου τα ρομπότ τοποθετούν με απίστευτή ταχύτητα όλα τα ρουμπίνια πάνω στην επιπλατινωμένη πλάκα. Στο επόμενο στάδιο αναλαμβάνει ο ανθρώπινος παράγοντας.


Αξίζει να σημειωθεί οτι όλο το κτήριο είχε γύρω γύρω τζαμαρία και απο τους πάγκους τους οι εργαζόμενοι αντικριζάν αυτό:Για να μην σας κουράσω άλλο με λεπτομέριες επι της συναρμολόγισης που λίγο πολύ όλοι ξέρετε, προχωράω στο τελευταίο κομμάτι της ξενάγησης οπού περνούσαν τους μηχανισμούς μεσα στις κάσες και πραγματοποιούσαν όλες τις μετρήσεις ακριβείας.
Εκείνη την στιγμή επιασά για πρώτη φορά ένα minute repeater ρολοί και μπορώ να πω πως εντυπωσιαστίκα παρα πολυ με τον ήχο τον οποίο είχε.. Πολύ καθαρός, απο άλλη εποχή, μου άρεσε πάρα πολύ σε αντιθέση με το ρολόι  :P :PΤέλος, μας έδειξαν όλα τα στάδια συναρμολόγησης του LaFerrari και μας εξήσησαν και δίαφορα τεχνικά χαρακτηριστικά. Το ωραίο είναι οτι προσπαθόντας να ακολουθήσουν το concept ενος Hi-end αυτοκινήτου για την σχεδίαση του μηχανισμού, μαζί με το ρολόι δίνουν και αυτό το κουρδιστήρι:Και είναι απόλυτα λογικό γιατί για να κουρδίσεις και τα 11 βαρέλια που έχει το ρολόι θέλει αρκετή ώρα....

Μερικές ακόμη φωτογραφίες για το τέλος της παρουσίασης:
 

Y.Γ 1: Όποτε το φόρουμ αποφασίσει για μία εκδρομή σε κάποιο εργοστάσιο ελβετικής εταιρείας [και μην μου πείτε Patek] μπορεί να μου στείλετε ενα pm και να το κανονίσω.
 


 


3
Chat & Fun / D-Day τοτε και τώρα!
« στις: Σεπτέμβριος 10, 2014, 11:21:04 πμ »
Βρηκα ενα καταπληκτικό link με φωτογραφίες απο τις ημερές τις αποβασης και φωτογραφίες απο τα ιδια μερη σήμερα!
Μην ξεχασετε σε καθε φώτο κανετε click και αλλαζει!

http://www.theatlantic.com/infocus/2014/06/scenes-from-d-day-then-and-now/100752/

4
Chat & Fun / Time.is
« στις: Απρίλιος 30, 2014, 02:24:13 μμ »
Οι περισσότεροι εδω μεσα συνχρονίζουμε τα ρολόγια μας με το Time.is, αν θελει κανεις να ρυθμίσει το ρολόι των windows να συνχρονίζεται αυτόματα με το time.is μπορει να ακολουθήσει τα εξής βήματα:

Αρχικα το Time.is εχει για time server το timekeeper.uio.no, αφού ξέρουμε αυτο τα υπόλοιπα ειναι απλα..

Σε windows 7:
1. click στην ωρα
2. change date and time settings
3. Καρτελα internet time
4. change settings
5. στο πεδίο βάζουμε timekeeper.uio.no
6. click sto update now και OK, OK και είμαστε έτοιμοι!!

Οταν μπαινω στο Time.is μετα μου βγαζει οτι παει πισω 1.0 sec, αλλα ειναι σταθερα εκει, δεν αλλαζει και αφου περνει απευθειας απο τον κεντρικο server του Time.is ισως να ειναι πιο σωστη η ωρα απο το site.

5
Chat & Fun / Επείγων! Ζητείται παπάς και ξεματιάστρα!
« στις: Απρίλιος 25, 2014, 04:34:54 μμ »
Όπως λέει και ο τίτλος ζητειται επιγωντος ενας καλος παπάς και τρεις ξεματιάστρες με εμπειρία στο χωρο!

 Το ξερω οτι σας εχω κουρασει με το ολο θεμα.. ενα γ@%$ρολόι εγω και εγω και αυτο εχω να το χαρω απο το καλοκαιρι!

Παω πριν λιγο να φορέσω και "καινούριο" ρολογακι μου, και η ώρα ειχε σταματίσει.. Επομενως αρχίζει η γνωστή διαδικασία: Γραφειο, Laptop, Τιme.is, πανακι καθαρισμου, και ρυθμιση της ώρας.
Φτάνοντας λοιπον με χαρα στο τελευταίο βήμα τραβαω την κορώνα έξω και μου φάνηκε καπως περίεργη η αισθηση αλλα αρχικα σκέφτηκα οτι εχει περασει καιρος και ειναι ιδέα μου.. φτανω την τελευταία σκάλα για να παω την ώρα 6 το απογευμα για να φτιαξω την ημερομηνια και τι να δω? τα δευτερολεπτα δεν σταματανε.. :? :? επισης η κορώνα μου φάνηκε αρκετα πιο εξω απο το συνηθησμενο..
Βιδώνω λοιπον την κορώνα και ξαναπροσπαθω μηπως καποιο δοντι δεν εκατσε καλα, η το οτιδήποτε και πράγματι τα δευτερολεπτα σταματησαν..
Μολις παω να γυρισω την ωρα ακουγα κατι θορυβους σαν να κλωτσαει δοντι και μαζι με τα δευτερολεπτα γυρνουσε και ο μηχανισμος με το dial! Δηλαδη έλεος!! :wallbash: :wallbash: :wallbash:
Και οκ ναι μπορει να ειναι απλα 1 βιδα που θελει σφίξιμο αλλα τι θα γινει πια? κουράστηκα!
Μην κανει 1 ελληνικη εταιρια κατι καλο να σου το βγαλει απο την μυτη στο τελος..

 

6
Το www.thewatches.tv θα αναφερει ολα τα νεα σχετικα με την εκθεση καθως και βιντεακια με παρουσιασεις ρολογιων. Επισης διαθετουν και καναλι στο youtube για οποιον ενδιαφερεται..


Sent from my iPhone using Tapatalk 2

7
Chat & Fun / Τι φάγαμε σήμερα!!
« στις: Ιανουάριος 16, 2014, 08:55:10 μμ »
Με διπλο μπιφτεκι!!Sent from my iPhone using Tapatalk 2

9
MyWatch Ιmage - Video Gallery / Ημερολόγιο mywatch 2014
« στις: Ιανουάριος 02, 2014, 12:01:47 μμ »
Καλημέρα σε όλους και Καλή Χρονιά!

Δυστυχώς δεν ήταν δυνατή η συγκέντρωση χρημάτων, οπότε όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κατεβάσει το ημερολόγιο απο το παρακάτω link και να το τυπώσει.

http://www.sendspace.com/file/uvebl1

Για να κατεβάσετε το αρχείο θα κάνετε κλικ σε αυτό το Download και όχι σε αυτά που εμφανίζει περιφερικά!
 


Ελπίζω να μείνετε ευχαριστημένοι!  ;D ;D

10
Παρελκόμενα / Ηρθε!
« στις: Σεπτέμβριος 28, 2013, 07:08:29 πμ »
Εχθες το πρωι εφτασε η παραγγελεια μου απο τον Gunny!!

Δεν εχω καθολου χρονο οποτε θα ειμαι πολυ συντομος..

Sent from my iPhone using Tapatalk 2

11
Παρελκόμενα / Βιβλια για ρολογια
« στις: Ιούλιος 16, 2013, 09:47:51 πμ »
Με αφορμη το post καταραμενη θαλασσα και την φωτογραφια του nikbcn με το βιβλίο watch repair for begginers αποφασισα να παρω μερικα βιβλια που αφορουν τα ρολογια.. Εχετε να προτεινετε τιποτα καλο;; Εχω βρει παρα πολλα αλλα ειπα να ρωτησω πρώτα μιας και ξερετε περισσοτερα..
Ευχαριστω πολυ!!


Sent from my iPhone using Tapatalk 2

12
Ρολόγια χειρός και τσέπης / Ρολόγια από ξύλο
« στις: Ιούλιος 13, 2013, 04:02:03 μμ »
Δεν ξέρω αν έχουν ξανανέβει.. αλλα τα είδα μου άρεσαν και είπα να τα ανεβάσω!

Όποιος ενδιαφέρεται για κάποιο στοιχείο παραπάνω, ο δημιουργός λέγετε Valerii Danevych και το site του: http://danevych.com/en/

13
Chat & Fun / Ιστοσελίδες που μας αρέσουν!
« στις: Ιούνιος 21, 2013, 10:26:49 πμ »
Καλημέρα σε όλους!

Αποφάσισα να ανοίξω ένα θέμα με τις ιστοσελίδες που αρέσουν πολύ στον καθένα μας.. Και προφανως δεν εννοώ τις κλασσικές..

Θα ξεκινήσω με ένα Site που ανακάλυψα πρόσφατα. Το γενικό mood είναι ότι κανείς εγγραφή και στο setup σου εμφανίζει μια λίστα με πολλά ενδιαφέροντα... Επιλεγείς ποια σου αρέσουν και μετά με ένα κουμπί σου εμφανίζει ιστοσελίδες σχετικές με τα θέματα που έχεις επιλέξει!!

http://www.stumbleupon.com/

14
Ρολόγια χειρός και τσέπης / C.O.S.C
« στις: Μάιος 17, 2013, 10:49:32 πμ »
Καλημέρα!!
Να σας ρωτήσω.. Έχω 2 ρολόγια που είναι C.O.S.C και στο ίντερνετ που τα παρουσιάζουν έχουν όλοι μεσα στο κουτι και ενα βραχιολάκι σαν βουλοκέρι [βλ. photo] που λογικά είναι Swiss Certificated. Εμένα κανένα απο τα 2 ρολόγια δεν το είχε μαζι.. Αυτα τα ειναι προερετικα η πρέπει να τα έχει μεσα το κουτι?
Αν πρέπει μπορω να πάω και να τα ζητησω παρόλο που εχουν περάσει καποια χρόνια?


15
Chat & Fun / Αναβίωση του θρυλικού ονόματοs McLaren-Honda
« στις: Μάιος 16, 2013, 03:12:43 μμ »
Δεν υπάρχει κανείς φίλος της Formula 1 που να μην αναγνωρίζει το όνομα McLaren-Honda. Η ιστορική αυτή ονομασία θα επιστρέψει στη Formula 1 καθώς η Honda επιβεβαίωσε και επίσημα ότι από το 2015 και ύστερα θα είναι ο προμηθευτής κινητήρων της McLaren. Έτσι, μπαίνει τέλος στην έντονη φημολογία των περασμένων μηνών και όλοι περιμένουμε την επιστροφή των Ιαπώνων στο σπορ.

Η McLaren και η Honda είχαν μια άκρως επιτυχημένη συνεργασία στην περίοδο 1988-1992, που απέφερε 4 Πρωταθλήματα Οδηγών και 4 Πρωταθλήματα Κατασκευαστών σε εκείνη την περίοδο. Στη 10ετία του 2000 η Honda έτρεξε με τη δική της ομάδα, προτού αποχωρήσει λόγω της οικονομικής κρίσης στο τέλος του 2008, αφήνοντας όμως πίσω τους έτοιμη μιαν ομάδα που την επόμενη σεζόν κέρδισε με άνεση το πρωτάθλημα.
 
                                                                                                                                         Απο το msfree

16
Παρελκόμενα / Open Back Case
« στις: Μάιος 14, 2013, 04:16:43 μμ »
Γνώρίζετε κάποια καλή εταιρία που να κατασκευάζει το πίσω μέρος της κάσας για δίαφορες μαρκες ετσι ώστε να φαίνεται ο μηχανισμός?
Αν παω πχ στην Breitling θα μπορέσω να παρω το case-back απο το Navitimer Limited 01 για να το βάλω σε άλλο Νavitimer η δεν δίνουν??

Υ.Γ Δεν ξέρω πως ακριβώς λέγονται αυτά, εξού και η ασάφεια στον τίτλο :-\

17
Παρελκόμενα / Everest Rolex Band
« στις: Μάιος 14, 2013, 03:47:22 μμ »
Mόλις βρήκα αυτη την εταιρία η οποία βγάζει λουράκια απο καουτσουκ για τα ρολόγια της Rolex. Μου φάνηκε αρκετά ενδιαφέρον και είπα να το ποστάρω να το δείτε και εσείς!

Ορίστε και το link:
http://everestbands.com/

Ξέρετε εσείς τίποτα αντίστοιχο που να είναι και αισθητηκά ωραίο?? Γιατί ένα υφασμάτινο για την θάλασσα που έχω δει να περιφέρεται στο forum δεν μπορώ να πώ οτι με ενθουσίασε και πολύ!

18
Τεχνικά θέματα / Veraet Watch Spray
« στις: Μάιος 14, 2013, 03:42:04 μμ »
Καλησπέρα σας!
 Εδω και καιρό λέω να αγοράσω ενα kit καθαρισμού απο την Veraet μιας και απο ότι έχω δει στο ιντερνετ ειναι αρκετά καλο. Με αφορμή την προσφορά που έχει βγάλει το site  είπα να τα πάρω άυριο. Θα ήθελα να σας ρωτήσω αν κατα την γνώμη σας είναι καλό αν υπάρχει τίποτα αλλο εξίσου καλο και αν προκαλέι κάποια φθορα με την συχνή χρήση.. Μια φορα την εβδομάδα ας πουμε..

19
Τεχνικά θέματα / Πώς να αφαιρέσω γρατζουνιά;;
« στις: Δεκέμβριος 05, 2012, 09:16:50 πμ »
Παιδιά καλημέρα και πάλι!! Εχω ενα Breil BW0168 και προχθές μου χαράχτηκε το τζαμάκι απο το 10 εώς το 12 .. Χτύπησε στο πάνω μερος απο το παράθυρο του αυτοκινήτου [στο τροχισμένο κομμάτι]. Ελπίζω να καταλαβαίνετε απο την φωτογραφία πως είναι. Τι μπορώ να κάνω για φύγει αυτο?
Ευχαριστώ προκαταβολικά! ;D

20
Τεχνικά θέματα / Περιεργός ήχος σε Rolex
« στις: Νοέμβριος 28, 2012, 02:21:28 μμ »
Παιδία καλησπέρα!

Έχω ενα Sea-Dweller αγορασμένο το 2006, δν του έχω κάνει service 5ετιας  ακόμα και τον τελευταίο καιρό έχω παρατηρίσει εναν περιεργο θόρυβο.. Όταν κουνάω αποτομα το χέρι μου και περιστρέφετε ο ρότορας κανει εντονο θόρυβο [ενα γγρρ, σαν χαλασμενο ρουλεμάν  :P] και νίωθω και μια δόνηση στο χέρι μου..

Είναι φυσιολογικό αυτό?? Δν θυμάμαι να το έχω ξανακούσει τοσο καιρο που το φοράω για αυτό ρωτάω..

Σελίδες: [1] 2