Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Θέματα - Ioannis

Σελίδες: [1]
1
Τεχνικά θέματα / Service 5ετίας σε αυτόματο ρολόι
« στις: Ιούλιος 25, 2014, 12:01:48 μμ »
Κάποια στιγμή, μετά από διαφωνία με εξέχον μέλος του φόρουμ μας για τη διάμετρο του JLC μου (είχε δίκιο), έστειλα ένα ερώτημα στη JLC για τα στοιχεία του ρολογιού μου. Μου απάντησαν με την πλήρη τεχνική καρτέλα του, που είχε - εκτός των άλλων - και τη χρονιά που βγήκε από το εργοστάσιο το μοντέλο: 2008. Παρανοώντας το μοντέλο με το δικό μου ρολόι, ρώτησα αν είχε όντως βγει από το 2008 και αν πρέπει να του κάνω service τώρα, ενώ το έχω μόνο 2 χρόνια. Η απάντηση ήταν ότι δεν είναι του 2008 αλλά και πάλι έχει κλείσει πενταετία από την παραγωγή του΄. Για το service, μου είπανε να το πάω να το μετρήσουν αν είναι οκ, χωρίς να προτείνουν κάτι άλλο.

Συμπεραίνω λοιπόν ότι έχω ένα ρολόι που καθόταν σε κάποια προθήκη ή και βιτρίνα για 3 χρόνια περίπου και άλλα 2 χρόνια στο χέρι μου, με συνεχές φόρεμα τους πρώτους έξι μήνες και μετά σε rotation με το Zenith και σε μικρότερο ποσοστό. Στους χρόνους του είναι μια χαρά, με μόνο συμβάν τον Ιανουάριο, μου μετά από θέατρο μου έμεινε πίσω μισή ώρα (το άφησα, ξεκούρδισε, την επόμενη φορά ήταν οκ αλλά το πήγα και στον Καίσαρη, όπου το μέτρησαν και το παρακολούθησαν και ήταν οκ). Το καίριο ερώτημα λοιπόν είναι, το πάω τώρα για service ή το αφήνω να κλείσει πενταετία τουλάχιστον στον καρπό μου, δεδομένου ότι δεν το φοράω πια συχνά;

EDIT: Έχει γίνει ήδη μία σχετική κουβέντα στο θέμα της Panerai, ή οποία πιθανώς αξίζει να μεταφερθεί εδώ για να τα έχουμε μαζεμένα.

2
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Καλοκαιρινό !!!
« στις: Ιούνιος 10, 2014, 05:46:52 μμ »
Μια που πλησιάζουν οι διακοπές, άρχισα την αναζήτηση ενό καθημερινού, σπορ, low budget ρολογιού (το Explorer II απέχει ακόμα, το TAG το βαρέθηκα). Έχω ποφασίσει ότι πρέπει να είναι όσο γίνεται πιο ελαφρύ (άρα τιτάνιο ή rubber), να μπαίνει θάλασσα άφοβα (άρα 100m ή και 200m) και να είναι οικολογικό, άρα είτε αυτόματο είτε ηλιακό. Α, και η τιμή του να είναι κάτω από 200 €, δεδομένου ότι θα φορεθεί λίγο.

Με αυτά τα κριτήρια ψιλοκατέληξα σε Citizen και Seiko ενώ η Casio τελικά δεν με ενθουσίασε (πολύ γκουμούτσες βρε παιδιά). Σαν παράδειγμα έχουμε τα κάτωθι μοντέλα:

Citizen CA0210-00E
http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=CA0210-00E
Citizen BM6900-07E
http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=BM6900-07E
Seiko SNE293P2
http://www.dutyfreeislandshop.com/ProductDetails.asp?ProductCode=SNE293P2
Seiko SNE281P1
http://www.creationwatches.com/products/seiko-solar-273/seiko-solar-divers-sne281p1-sne281p-sne281-mens-watch-4505.html
Seiko SRP307K1
http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/seiko-monster-automatic-divers-srp307k1-srp307k-srp307-4346.html

Τα ρολόγια είναι ενδεικτικά αλλά αρκετά κοντά σε ότι ψάχνω. Btw, στη περίπτωση που καταλήξω με Seiko, που μπορώ να βρώ το rubber του (κάποια χρώματα που μου αρέσουν τα βρίσκω μόνο με μπρασελέ)?

ΥΓ. Το ίδιο Seiko, SRP307K1 το βλέπω σαν 42mm στο dutyfree και 45 mm στο creations. Πόσο είναι τελικά;

3
Καλημέρα,

Ήθελα να ανοίξω αυτό το θέμα από καιρό, γιατί έχω την περιέργεια να μάθω αν υπάρχει/μπορεί να υπάρξει κάποια κοινή συνισταμένη ανάμεσα στους ωρολογόφιλους της παρέας μας στην επιλογή ενός ρολογιού ή τα κριτήρια του καθενός απέχουν τόσο πολύ από των άλλων.

Το αρχικό έναυσμα ήταν οι συζητήσεις που είδα για τα ρολόγια του φόρουμ, όπου εκδηλώθηκαν πάρα πολλές αντίθετες απόψεις. Βέβαια εκεί είναι πιο περιορισμένο το αντικείμενο, αφού αν έχεις π.χ. 5 diver είναι λογικό να διαφωνήσεις αν προταθεί ένα ακόμα (ενώ μπορεί να το επέλεγες ή και να το έχεις ήδη).

Ένας άλλος λόγος είναι ότι προσπαθώ να καταλάβω και τον εαυτό μου: αφού έχω ήδη καλό ρολόι, γιατί θέλω και άλλο; Ποιο κριτήριο δεν έχει ικανοποιηθεί πλήρως από το ρολόι που ήδη έχω; Ήδη έχουν αλλάξει μία φορά, το πρώτο ρολόι που αγόρασα ήταν πριν πάω φαντάρος, ένα Fossil με ανάγλυφο ασημί dial και πλεκτό δερμάτινο λουράκι (btw, ξέρει κανείς που μπορώ να βρω τέτοιο λουρί;), το οποίο τελικά μου έκλεψαν. Βέβαια δε δούλευα ακόμα και ήθελα απλά κάτι για να βγάλω τη θητεία μου.

Τελικά, τα δικά μου κριτήρια, όπως διαμορφώθηκαν μετά από το διάβασμα όλων(!) των posts την πρώτη φορά που βρήκα το site - και πριν καταλήξω στην αγορά του JLC, του πρώτου μου καλού ρολογιού - είναι τα ακόλουθα:

1.  Αποφάσισα ότι, αφού θα έπαιρνα ένα (έλεγα τότε...) καλό ρολόι, θα έπρεπε να είναι "κατασκευή" και όχι "συναρμολόγηση". Άρα, αφού κατέληξα ότι οι εταιρείες αυτές βασικά είναι κατεργασίας μετάλλων (σχεδόν όλες οι κάσες είναι in-house), έπρεπε και η μηχανή να είναι in-house.

2. Θεώρησα πολύ σημαντική την εταιρεία κατασκευής, όσον αφορά επίσης την συνεχή ενασχόλησή της με το ρολόι σε βάθος χρόνου. Να υπάρχει μια παράδοση τέλως πάντων και να μην είναι πρόσφατη στο χώρο.

3. Κόστος. Όρισα το ποσό περίπου που μου περίσσευε για να διαθέσω σε δικό μου κόσμημα (κόσμημα=η άποψη της συζύγου...).

4. Μετά αποφάσισα τη χρήση του ρολογιού (dress, sport, pilot etc). Την πρώτη φορά κατέληξα σε dress και πήρα το JLC Ultra Thin, τη δεύτερη φορά σε πιο σπορ και πήρα το Zenith Pilot.

5. Εμφάνιση του ρολογιού, μόνο του και στον καρπό βεβαίως. (Ξεκίνηση από το JLC Reserve de March, το οποίο όμως έδειχνε λίγο μικρό στο χέρι μου (39άρι). Δοκίμασα IWC, πορτογάλλους και πορτοφίνους και διάφορα άλλα, μέχρι να ξαναγυρίσω στη JLC και το Ultra Thin). Στο Zenith πήγα πιο "καρφωτά" όμως, αν και κοιτούσα πολύ σοβαρά και το Ω Seamaster Annual Calendar (φοβερό ρολόι!).

6. Θέλω να έχει και το "κάτι" άλλο (και ας το ξέρω μόνο εγώ, εντελώς υποκειμενικό κριτήριο).

Αξία μεταπώλησης, τοπικό service κλπ δεν αξιολόγησα, παρ' ότι ίσως να έπρεπε. Όμως τότε δεν θα έπαιρνα JLC π.χ. ποτέ. Αντίθετα, αποφάσισα ότι για να έχω ένα ρολόι καλό, μέσα στο κόστος του για μένα είναι και ένα service στην Ελβετία κάθε 5-6 χρόνια, με το 10% περίπου του κόστους αγοράς. Ξαναπαίρνω το ρολόι έτσι σε 50 χρόνια, δεν είναι άσχημα σαν κόστος χρήσης. Επίσης, αποφάσισα ότι δεν πουλάω. Με μια καλή τιμή αγοράς βέβαια (λόγω κρίσης), αν πιεστώ να πουλήσω, δεν θα χάσω πολύ (λέμε τώρα).

Όπως ήδη γνωρίζετε λόγω θέματος που άνοιξα πέρυσι, αλλάζοντας το κριτήριο Νο 4 σε μπρασελεδάτο desk diver (ιδρώνω από το δερμάτινο λουράκι το καλοκαίρι) και κρατώντας τα άλλα κριτήρια ίδια, εμφανίζεται το Explorer II σε μαύρο (και μας λείπει το Νο 3 αλλά το παλεύω).

Εσείς γιατί αγοράζετε ένα ρολόι;  ??? ??? ???


4
Παρελκόμενα / Λουράκι για Zenith Pilot Big Date
« στις: Μάιος 15, 2014, 03:17:34 μμ »
Γεια σας,

Ψάχνω για λουράκι για το Zenith μου, γιατί το καλοκαίρι αυτό που έχει δεν βολεύει καθόλου με συνέπεια να μη φοράω το ρολόι καθόλου από Ιούνιο μέχρι Οκτώβριο. Από την άλλη, το μπρασελέ του έχει δυό μήνες παράδοση, χίλια γιούρια και είναι mesh  :smt017 :smt017 :smt017

Το βασικό μου πρόβλημα είναι ότι το λουρί είναι 21/18... Στην Ελλάδα έχουμε τίποτα άλλο εκτός από Hirsch; Έχω βρει διάφορα στο εξωτερικό, με το χρώμα δεν έχω πρόβλημα (ένα vanilla ενδεχομένως να ήταν πολύ καλό) αλλά κολώνω να δώσω 100-150 Ευρώ που ζητάνε χωρίς να μπορώ να το δώ από κοντά και να το πιάσω.

Προτάσεις;


Να και το ρολόι:

5
MyWatch Ιmage - Video Gallery / JLC Master Grande Ultra Thin
« στις: Μάιος 12, 2014, 01:19:29 μμ »
Είναι καιρός να ανεβάσω κάποιες φωτογραφίες του πρώτου μου "καλού" ρολογιού, του JLC Master Grande Ultra Thin (42 mm).

Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ρολόι, το οποίο είναι στο στοιχείο του με πουκάμισο. Το έχω 2 χρόνια τώρα και ακόμα το χαζεύω κάθε φορά που το φοράω. Η ακρίβειά του είναι καλή αλλά τίποτα το φοβερό. Η λεπτομέρεια στο dial όμως είναι εξαιρετική. Οι δείκτες του έχουν τριγωνική διατομή και αυτό δημιουργεί πάντα σκίαση στη μία πλευρά - το ίδιο και οι ενδείξεις της ώρας. Δεν έχει καθόλου lume αλλά αρκεί ελάχιστο φως για μπορείς να δεις καθαρά την ώρα!

Το εγχείρημα είχε αρκετές δυσκολίες, αφού δεν μπορούσα να εστιάσω σωστά με τίποτα! Η αντανάκλαση είναι πολύ υψηλή, η μηχανή εστιάζει όπου θέλει λόγω των γυαλιστερών επιφανειών, με φυσικό φως η δική μου αντανάκλαση ήταν σταθερά μέσα στη φωτογραφία, με φλάς δεν βγαίνει καλά και τέλος πάντων, με τη μηχανή ενός samsung s3 mini έκανα ό,τι μπόρεσα.6
Καλημέρα,

Πριν κάποιες εβδομάδες είδα σε σπίτι γνωστού το παρακάτω ρολόι. Ο ιδιοκτήτης του το είχε σα διακοσμητικό, πάνω σε τραπεζάκι και δεν γνώριζε κάτι παραπάνω (δεν δουλεύει το ρολόι). Αναγνωρίζει μήπως κανείς τον κατασκευαστή (για αρχή);

Ευχαριστώ,
Γιάννης


7
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Ο Andrey_ φταίει...
« στις: Ιούλιος 11, 2013, 11:39:32 πμ »
Καλημέρα σε όλους,

Μ' αυτά και μ' αυτά έφτασε και το καλοκαίρι... ήρθε και ο Andrey να μου θυμίσει ότι ούτε εγώ τελικά έχω σπορ ρολόι που να μπαίνει και στη θάλασσα άφοβα, οπότε έχω αρχίσει και ψήνομαι  ;) (έχω βασικά ένα TAG SE/L 15 χρόνια τώρα και το έχω βαρεθεί).

Ψάχνω λοιπόν αντικαταστάτη του TAG από την καθημερινότητα του γραφείου μέχρι τις εκδρομές και ιδιαίτερα τη θάλασσα, τώρα που έρχονται και οι διακοπές. Ήθελα και καμμιά μικρή πολυπλοκότητα (να μην είναι σκέτο ντε...), έχω και σχετικά καλό καρπό (18,5), θέλω και να μην σπάει να μην χαλάει και με ένα καλό τοπικό σέρβις, να μην πολυγυαλίζει επίσης (ματ..), ψιλοκατέληξα στο ακόλουθο:Να σημειώσω ότι ο κύκλωπας δεν με ενθουσιάζει.

Επίσης, μια απορία: η 2η ώρα είναι στην 24ωρη ένδειξη της στεφάνης; Πάντα είχα την απορία γιατί είναι πολυπλοκότητα η 2η ώρα και δεν είναι απλά ένας 2ος δείκτης "δεμένος" με τον κύριο ωροδείκτη.

Έχουμε προτάσεις καταστημάτων με μεγάααλη έκπτωση;  ;D ;D ;D

Βεβαίως κάθε αντιπρόταση δεκτή, το budget είναι κάτω από 10Κ επίσημης τιμής.


Γιάννης

8
Καλησπέρα σε όλους και όλες,

Θα ήθελα τη βοήθειά σας για την επιλογή ενός σπορ all-around ρολογιού. Έπειτα από αρκετό ψάξιμο (και ακόμα περισσότερο διάβασμα...), έχω αποφασίσει ότι θα προτιμούσα ένα χρονογράφο μάλλον κάποιας σειράς πιλότων, όπως της IWC http://www.iwc.com/en/collection/pilots/IW3777/ ή της Zenith http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/6/44 (pilot) http://www.zenith-watches.com/en/#/collection/flow/4/30 (captain).

Εδώ πρέπει να πω ότι αγόρασα το καλοκαίρι ένα JLC Ultra Thin, το οποίο είναι κορυφαίο μεν αλλά ακόμα ζορίζομαι στην καθημερινή του χρήση (μοιάζει ευαίσθητο και δεν θέλω να διαπιστώσω τα όριά του, καμμία σχέση με την ελευθερία που ένοιωθα με το TAG S/EL που φορούσα ως τώρα). Ψάχνω λοιπόν κάτι που θα είναι πιο σπορ, για καθημερινή χρήση αλλά που θα έχει και κάποια πιο αυξημένη αντοχή σε χτυπήματα, γρατσουνιές κλπ (εαν είναι δυνατόν βεβαίως).

Κοίταξα και τα Rolex φυσικά αλλά δεν ενθουσιάστηκα από αυτά που δοκίμασα ως τώρα.

Το μπάτζετ μου είναι max 10Κ, ώστε με την έκπτωση να πέσει κάτω από 7Κ με προτίμηση γύρω στα 3-5Κ.
Είμαι ανοιχτός σε κάθε πρόταση :-)

Γιάννης

Σελίδες: [1]