Εμφάνιση μηνυμάτων

Αυτό το τμήμα σας επιτρέπει να δείτε όλα τα μηνύματα που στάλθηκαν από αυτόν τον χρήστη. Σημειώστε ότι μπορείτε να δείτε μόνο μηνύματα που στάλθηκαν σε περιοχές που αυτήν την στιγμή έχετε πρόσβαση.


Μηνύματα - marcangelo

Σελίδες: [1] 2 3 4
1
Άρη911 έχω φίλο κολλητό που δουλεύει σε εταιρεία και μου λέει χαρτί και καλαμάρι τι παίζεται...
συμβαίνει σε όλα τα είδη εξειδικευμένων περιοδικών (αυτοκινήτου, μόδας κλπ) να προβάλουν εταιρείες που τους δίνουν διαφημιστικό μπάτζετ και να περνούν σε δεύτερη μοίρα εκείνες που για τον α ή β λόγο δε διαλέγουν τις σελίδες τους για να διαφημιστούν , κοινώς για να τα κονομήσουν και μέσα σε όλα αυτά βέβαια δε χρειάζεται ιδιαίτερη εξυπνάδα να αντιληφθείς ότι όπως σε όλους τους κλάδους της ζωής μας, έτσι και στο ρολόι υπάρχουν και οι κακοπληρωτές, οπότε αυτοί αυτομάτως μπαίνουν και δικαιολογημένα στη μαύρη λίστα.
Αυτό είναι και το αρνητικό του να είναι ιδιωτικό περιοδικό όχι χορηγός, αλλά διοργανωτής μιας εκδήλωσης για το ρολόι, χωρίς βέβαια αυτό να αποτελεί μομφή για το ίδιο το περιοδικό το οποίο αν δεν απατόμαι είναι και το μοναδικό που υφίσταται στο χώρο (το αναφέρω επειδή αναρωτήθηκες μήπως δουλεύω σε ανταγωνιστικό).
Και για να απαντήσω σε μερικά ερωτήματα, ναι οι 20000 ευρώ του ενοικίου της έκθεσης για ένα αξιοπρεπές περίπτερο είναι και πραγματικό και αστρονομικό νούμερο τέτοια εποχή κρίσης σε σχέση με την ανταποδοτικότητά του (όχι τόσο από μόνο του αλλά σε σχέση με όλα τα λοιπά κουστούμια που έχει να πληρώσει ο κάθε έμπορος), για να στο κάνω πιο λιανά κι εσύ αν η έκθεση είχε ένα 80άρι εισιτήριο δε θα πήγαινες, άσχετο αν ζεις και χωρίς αυτό(εδώ διαβάζω πολλοί κόλλησαν και στα 10 ευρώ)

2
Φίλε Γιάννη αν και απλός καταναλωτής κι αναμφίβολα από ότι διαπιστώνω λάτρης του ρολογιού, έχεις πάρει το ύφος του ύπατου δικαστή αθωώνοντας και δικαιώνοντας παράλληλα.
Αν φίλε μου είχες εσύ εταιρεία με τις επιταγές να σκάνε η μία πίσω από την άλλη, το τζίρο να έχει πέσει 40% και οι τράπεζες να κλείνουν τις στρόφιγγες, με το εν λόγω περιοδικό να σου ζητά ακατέβατο ένα εικοσάρικο για να πάρεις μέρος,΄τι θα έκανες; Λες τυχαία φέτος να τρελλάθηκαν ομαδικά ένας όροφος αντιπρόσωποι και να μην πήραν μέρος; δε νομίζω...
Αν φίλε μου είχες εταιρεία και χρωστούσες για διαφήμιση στο Chronos Oro και σε είχε στην απέξω φυσικά και δε θα έπαιρνες μέρος. Αν πάλι ήσουν καλοπληρωτής αλλά διαπίστωνες προνομική μεταχείριση του εν λόγω περιοδικού σε συγκεκριμένες εταιρείες κι εσύ ήσουν πάντα ο ριγμένος ή εξαπατημένος πάλι θα απείχες. Τα παραπάνω είναι απλά παραδείγματα που να στοιχειοθετούν κακή σχέση εταιρείας και περιοδικού κι όσο για το Swatch Group πολύ απλά έχει σα πολιτική να μη συμμετέχει σε καμία εν Ελλάδι έκθεση και τίποτα άλλο.
Κάποια δε μεγάλα ονόματα πήραν μέρος σε συνεργασία με κοσμηματοπωλεία με σκοπό και τη λιανική πώληση, ενώ κάποιοι άλλοι είτε δε βρήκαν ανάλογη συνεργασία για να συμμετέχουν ή θεώρησαν ότι αυτό το λιανοπούλι σε χώρο εκθέσεως θα μείωνε το κύρος και το πρεστίζ τους(υποθέσεις κάνω).
Από την άλλη να ρωτήσω, οκ σύμπραξη Audi και Κια σε μία έκθεση έχω δει, σύμπραξη όμως Ferrari, Aston Martin, Masserati και Jaguar  με Ηyundai, Fiat, Opel και Toyota ,γιατί για τέτοιες διαφορές μιλάμε, δεν έχω δει πουθενά και σε καμία έκθεση αν αυτό σου λέει κάτι, τυχαίο;
Στο δια ταύτα λοιπόν  και για να μη μακρυγορώ, η έλλειψη ενός ενιαίου φορέα Αντιπροσώπων Ρολογιών Ελλάδας (όπως πχ συμβαίνει στο κόσμημα) ως διοργανωτή της εν λόγω έκθεσης και το υψιλότατο ενοίκιό της εν καιρό κρίσης είναι η κυρότερη αιτία της φετινής της αποτυχίας που πολύ φοβάμαι θα τη συρρικνώσει σε κάποια αίθουσα της Μεγάλης Βρεττανίας ή του Intercontinetal με την ένδειξη μόνο για γερά πορτοφόλια κι επειδή για την ίδρυση φορέα ρολογιών το βλέπω κομματάκι χλωμό, τουλάχιστον η μείωση στο μισό του τιμήματος συμμετοχής στην έκθεση θα ήταν μιας πρώτης τάξεως κίνηση καλής θέλησης από το περιοδικό αν πραγματικά  ενδιαφέρεται να κάνει του χρόνου έκθεση ρολογιού  με 230 κι όχι 30 μάρκες .
Καταλαβαίνω λοιπον φίλε μου την απογοήτευσή σου , απλά πάντα να ξέρεις το νόμισμα έχει δύο όψεις.
Ευχαριστώ για την φιλοξενία

3
Δυστυχώς μία έκθεση γιa το περιοδικό Chronos Oro με όλη τη σημασία της λέξης
Με λίγα λόγια, όσοι αντιπρόσωποι ακριβών κυρίως ρολογιών έχουν καλή σχέση με το εν λόγω περιοδικό και με την ελπίδα να πουληθεί κάποιο κομμάτι, μέσω και της οικονομικής συμμετοχής κάποιων καταστηματαρχών, πήραν μέρος
Οι λοιπές δυνατές εταιρείες πιθανώς αντιλαμβανόμενες είτε ότι η εν λόγω έκθεση εξυπηρετεί ιδιωτικά συμφέροντα κυρίως, είτε λόγω μάρκετινκ (πχ το swatch group δε συμμετέχει ποτέ σε εγχώριες εκθέσεις), απείχαν.
Όσο για τους ''μικρούς''  του επάνω και απόντος φέτος ορόφου η αποχή έχει πολλές αιτίες.
Πρώτον διότι αντελήφθηκαν ότι τελικά έκαναν το ...μπούγιο, γέμιζαν απλά τη λίστα συμμετοχής σε μία έκθεση που κύριο ενδιαφέρον έχει τα ακριβά ρολόγια από πλευράς πωλήσεων και δεύτερον
και βασικότερο, εν μέσω κρίσης δε δέχτηκαν να πληρώσουν το υψιλότατο τίμημα ενοικίασης περιπτέρου που ζητούνταν σε σχέση πάντα με την ανταποδοτικότητα του.
Οκ κανείς δεν αμφιβάλει ότι καλή αυτή η διαφήμιση, από την άλλη όμως τα πάντα σε αυτή τη ζωή και ειδικά στο εμπόριο έχουν ένα όριο και οι διοργανωτές φρόντισαν με τα τρελλά ενοίκια που ζητούσαν να το ξεπεράσουν.
Δε θα συμφωνήσω με τους προλαλήσαντες ότι η έκθεση αυτή φθίνει, απλά αν ακολουθηθεί και του χρόνου η ίδια τιμολογιακή πολιτική, το πιο πιθανό του χρόνου να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε, δηλαδή σε κάποια αίθουσα ακριβού ξενοδοχείου του κέντρου, μετονομαζόμενη φυσικά σε ''very important   ή luxury watches fair''
Kρίμα


4
Παλαιότερες Εκθέσεις / Απ: Athina Fair 2010
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 01:50:38 πμ »
Άκυρο, ανοίγει το τελευταίο Σάββατο του Οκτώβρη

5
Παλαιότερες Εκθέσεις / Απ: Athina Fair 2010
« στις: Σεπτέμβριος 18, 2010, 01:46:42 πμ »
Σόρρυ αλλά έκθεση ρολογιών και να λείπει το 70% δε λέει
Ημερομηνία κάπου μέσα στο Νοέβρη θα μάθω....

6
Παλαιότερες Εκθέσεις / Απ: Athina Fair 2010
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2010, 12:18:10 πμ »
παιδιά τα τελευταία νέα  λένε ότι πολλές εταιρίες δε θα πάρουν μέρος λόγω κρίσης και υψιλού κόστους συμμετοχής, οπότε η έκθεση θα συρρικνωθεί με μικρές-μεγάλες μάρκες, όλη στο κάτω επίπεδο...

7
Επιλογή-Αγορά ρολογιού / Απ: Online αγορά;
« στις: Σεπτέμβριος 17, 2010, 12:13:02 πμ »
παιδιά το εν λόγω σάιτ έχει βαρέσει διάλυση κι απορώ δηλαδή ποιος μπορεί να ελένξει μία τέτοιου είδους ασυδοσία
πάντως με κοντινή ονομασία, πολύ αξιόπιστο σάιτ και φυσικά καταστήματα είναι το e-oro

8
Chat & Fun / Απ: το ρολοι της μενεγακη .....
« στις: Μάιος 10, 2010, 02:19:05 πμ »
χλωμό φιλαράκι να κατέβω άμεσα, να είσαι όμως σίγουρος πως όταν έρθω θα στο πω και από πιο πριν...
στο Ηράκλειο δεν υπάρχει η μάρκα
μόνο Άγιο και Χανιά
περιμένω νέα για τα γεννητούρια

9
Chat & Fun / Απ: το ρολοι της μενεγακη .....
« στις: Μάιος 09, 2010, 01:31:52 πμ »
Δε το πιστεύω ρε Ιδομενέα έπεσες στην περίπτωση χαχχαχαχαχαχαχχαχαχαχαχχαχα
Η Μενεγάκη φοράει το ΤΧ 3C316
Με το καλό ρε φίλε να έρθει στον κόσμο το μωράκι σου, να σαι καλά εσύ και η γυναίκα σου...

Φιλιά πολλά

10
Φίλε marcangelo παρακολουθώ αρκετές μέρες το θέμα..Ναι,τελικά το αν έχουν μεγάλο ή μικρο κέρδος ποσώς μας ενδιαφέρει!Εμάς σαν πελάτες μας ενδιαφέρει να πάρουμε σε μια καλή τιμή,όσο χαμηλότερη γίνεται ένα προιόν..

Τώρα πόσο κέρδος θα βγάλει ο καταστηματάρχης είναι δικό του θέμα και αν είναι σωστός επαγγελματίας θα βγάλει και ας βγάλει με τη μαγκιά του.Εξάλλου με  αυτή την κρίση,πιστεύω πως θα αρχίσει να καθαρίζει η αγορά απο τα λαμόγια και τους επιχειρηματίες του κ@λου..

Επειδή όμως το θέμα μας είναι η συμπεριφορά ορισμένων πωλητών..δυστυχώς τα πράγματα δε γίνονται καλύτερα όσο υπάρχουν οι επαγγελματίες-μόνο κατ'όνομα-.Μάλλον αυτούς τους μαγαζάτορες θα έπρεπε να τους αποκαλούμε "ερασιτέχνες" και όχι "επαγγελματίες".Γιατί αυτοί ανέχονται τέτοιους υπαλλήλους που νομίζουν ότι είναι κάποιοι..και μιλάνε με αγένεια και υπεροψία..

Εμ..στη χώρα μας γεμίσαμε με άφραγκους Ωνάσηδες...που πουλάνε μούρη και αέρα κοπανιστό...
Συμφωνώ απόλυτα

11
Μιλαω για ρολογια ΥΩ. rolex , omega κτλ

Επισης το να ρωτας γιατι τα ρολογαδικα ειναι λιγοτερα απο τα ρουχαλαδικα ειναι σαν να ρωτας γιατι υπαρχουνε περισσοτερα γυναικεια κομμωτηρια απο ανδρικα.....η αναγκη για ρουχα/παπουτσια ειναι πιο μεγαλη και πιο συχνη  απο αυτην ενος ρολογιου κτλ κτλ
H ΥΩ όντως φίλε μου κρατάει στεγανά και δε μπαίνει σε ρολογάδικα, επέτρεψέ μου όμως να γνωρίζω καλύτερα την αγορά ρολογιού για αυτό και έδωσα στη διάθεση του καθενός την ευχαίρεια να τα πούμε σε πμ για να μη κουράζουμε τους υπόλοιπους φίλους. Δεν είπε κανείς ότι το ρολόι είναι είδος πρώτης ανάγκης, έχει όμως τέτοιο χαμηλό εμπορικό κέρδος(35%- 40% μέσο όρο επι της αρχικής τιμής λιανικής) που είναι και η βασική αιτία που για παράδειγμα σε όλη την Κρήτη υπάρχει ένα μόνο αμιγώς ρολογάδικο στα Χανιά, στον Πειραιά δύο,στα Δυτικά Προάστια ένα μόνο στο Αιγάλεω στη Θεσσαλία κανένα, στα Δωδεκάνησα ένα΄και πάει λέγοντας....Είπαμε το ρολόι είναι συνοδευτικό για να σε πιάσουν στο μπριγιάν ή στο χρυσό η στο μπιζού τη γυναίκα, όχι για να βγάλει χρήμα σοβαρό το κατάστημα. Μην αναλωνόμαστε άλλο όμως, αν θέλει ο οποιοσδήποτε φίλος να μιλήσουμε για τα περιθώρια των καταστημάτων, ευχαρίστως σε πμ και χωρίς αυτό να σημαίνει ότι και στην κάστα των πωλητών δεν υπάρχουν και οι απαράδεκτοι, όπως εξάλλου είναι και ο τίτλος του συγκεκριμένου θέματος, απλά πριν γενικεύουμε και μηδενίζουμε  καλό είναι να γνωρίζουμε...

12
Εαν ήθελες ας μείνουμε στην ουσία χωρίς χαρακτηρισμούς.
Αν δεν είναι επιτυχημένο το 20/1 βάλε εσύ την αναλογία που ξέρεις ότι ισχύει. Εξάλλου δεν είναι αυτό που ρώτησα. Αυτό που ζήτησα είναι να πεις πιο ξεκάθαρα την άποψη σου.
Στην πόλη μου -με τις 40 χιλιάδες κόσμο- έχουμε τουλάχιστον 10 ρολογάδικα που εμπορεύονται λαϊκά ρολόγια των 500 και 600 ευρώ και έχουν σαν κύριο αντικείμενο το ρολόι. Για τα λαϊκά μιλάμε, μην πάμε αλλού.
>Ώπα, η αναλογία φίλε ήταν σαφέστατη, σου είπα συγκεκριμένα, ρολογάδικα καθεαυτού υπάρχουν 20 το πολύ σε όλη την Ελλάδα και κυριολεκτώ, χρυσοχοεία που έχουν και ρολόι σαν κράχτη για να σε πιάσουν στο μπριγιάν, το μονόπετρο ή το βαφτιστικό σταυρό ή το σετ γάμου και τον αρραβώνα πολλά. Το κέρδος αν μιλήσεις με χρυσοχόο είναι στο μπριγιάν φίλε μου και με ασημικατζή ή πωλητή φο μπιζού στο αντίστοιχο κόσμημα, απλά το ρολόι επειδή διαθέτει επωνυμία θεωρείται αναγκαίο κακό για τέτοια μαγαζιά, για να μη χάνεις τον πελάτη εκεί που υπάρχει κονόμα...Κι επειδή πιστεύω ότι η συγκεκριμένη κουβέντα λίγο ενδιαφέρει τους υπόλοιπους φορουμίστες, θα χαρώ πολύ να τα πούμε σε πμ και να σου αναλύσω τις θέσεις μου, όπως και σε οποιδήποτε φίλο επιθυμεί....
Acid ελπίζω να πάνε όλα καλά με τη δουλειά πλέον, χαθήκαμε ρε φίλε...
Καλό Πάσχα σε όλους..

13
Πάλι ημιμάθεια, 20 παπουτσάδικα για κάθε ρολογάδικο, μία τέτοια αναλογία θα ήταν απόλυτα φυσιολογική φίλε μου και λογικότατη η αποροία σου, όταν όμως σε ολόκληρη την Ελληνική επικράτεια υπάρχουν το πολύ 20 ρολογάδικα(δε λογίζω ρολογάδικα αυτά που πουλάνε Q&Q στο πανέρι), τότε βάλε κάτω την αντιστοιχία και πες μου έστω κι αν κατά διάνοια σου μένει. Για περεταίρω αποροία θα χαρώ να σου απαντήσω και σε πμ.

14
2 Παρατηρησεις

1)Ο κυριος λογος που δεν υπαρχουνε πολλα ρολογαδικα ειναι διοτι οι ιδιες εταιριες θελουνε εναν αντιπροσωπο ανα περιοχη για να μην χτυπιουνται οι τιμες

2)Τα ρολογια ειναι ειδη πολυτελειας στα ειδη πολυτελειας τα κερδη για τον εμπορο ειναι τεραστια.
Επειδή η ημιμάθεια είναι χειρότερη από την αμάθεια, είδος πολυτελείας φίλε μου είναι ένα Rolex, όχι όμως κι ένα Timex ή ένα DKNY ή ένα ESPRIT , ρολόγια δηλαδή που τζιράρουν και κάνουν κομμάτια. Όντως τα βαριά σήματα βρίσκονται σε πολύ λίγα σημεία , αλλά τα λαικά που κοστίζουν όσο ένα καλό πουκάμισο ή παπούτσι (κάπου στα 130-150 ευρώ), γιατί δεν βρίσκονται σε αντίστοιχο με το υπόδημα ή το ρούχο αριθμό ρολογάδικων?

15
Το ότι συμφέρει φίλοι να ψωνίζουμε στη φθηνότερη δυνατή τιμή νομίζω δε χρειάζεται συζήτηση και θα ήταν παράλογο να διαφωνούμε εξάλλου....
Επαναλαμβάνω όμως και πάλι, είναι τουλάχιστον άδικο να προβαίνουμε σε χαρακτηρισμούς καταστημάτων ως αισχροκερδή όταν δεν ξέρουμε τι παίζεται από πίσω, ειδικά τέτοιες εποχές.
Αν φίλε GiannisH μιλάμε και έχεις πραγματικά γνώσεις διοίκησης εμπορικού καταστήματος και ειδικά ρολογιού, τότε πίστεψέ με όταν ένα κατάστημα πουλά με - 30% και κόβει και απόδειξη, αργά ή γρήγορα θα πάει για κλείσιμο, ενώ το άλλο με το -5%  θα μπορέσει να επιβιώσει.
Εννοείται πως εσύ κοιτάς την τσέπη σου και πολύ καλά κάνεις, ο άλλος όμως που για να κρατά μία Longines ή μία Hamilton πχ  έχει βάλει θηλιά στο λαιμό του ένα σκασμό επιταγές στο Swatch Group για ρολόγια που κάποια θα του στοκάρουν(ποτέ δεν πωλούνται όλα), που έχει φώτα ,νερά, τηλέφωνα,ΙΚΑ σύκα προσωπικού, ενοίκια, φθορές καταστήματος, ανακαινίσεις, ΤΑΕ, εφορίες και τόσα άλλα, ε ναι ρε φίλε έχει και το δικαιωμα να σου κόψει μόνο 100 ευρώ στα 2000, ξέροντας-ρισκάροντας ότι πολύ πιθανόν στη βόλτα επάνω να το βρεις και 1400 και 1200....
Παιδιά είναι πάρα πολύ δύσκολο το καθεαυτού εμπόριο ρολογιών, κοιτάξτε γύρω σας ρουχάδικα-ασημικατζίδικα-αξέσοράιζ? εκατοντάδες, αμιγώς ρολογάδικα? ελάχιστα.....δεν είναι τυχαίο και θυμηθείτε το θα λιγοστέψουν κι άλλο.
¨οχι όχι παιδιά δεν είμαι ιδιοκτήτης καταστήματος και με  μερικούς φίλους εδώ μέσα έχουμε πιεί και καφέ και το ξέρουν, απλά θεωρώ την ίδια αδικία το να θεωρηθεί κλέφτης ένας καταστηματάρχης που πουλάει με μικρή έκπτωση, όσο κλέφτης θα ήταν ένας από εσάς που δε θα δεχόταν να δουλέψει οικοδομή για 20 ευρώ μεροκάματο επειδή κάποιοι άλλοι το κάνουν και θα ζητούσε 60...
Αυτό βέβαια δεν αγιοποιεί όλο τον επιχειρηματικό κόσμο και δε σημαίνει ότι μέσα σε αυτόν δεν υπάρχουν και μερικοί επιτήδειοι καταστηματάρχες που έχουν τη λαμογιά και το παραμύθι στο DNA τους...


16
τελικά φίλε mitsman δε θες να καταλάβεις ότι μαρκέ δεν ονομάζεται η φθηνότερη τιμή που θα μας δώσει ένα κατάστημα, αλλά αυτή που ορίζεται από την αντιπροσωπεία
αν λοιπόν στο Fortis βρέθηκε 90 ευρώ διαφορά στην πρώτη τιμή που σου δίνει το μαγαζί, παίζει είτε υπερτιμολόγηση του ενός, είτε υποτιμολόγηση του άλλου, με πιο πιθανό το δεύτερο σενάριο, γιατί όλοι γνωρίζοντας τις διαφορές τιμών που υπάρχουν λόγω νετ, αλλά και σκοτώματος προιόντων από κάποια μαγαζιά για να καλύπτουν επιταγές κλπ, δε τολμούν αν μη τι άλλο να βάλουν και καπέλο....
όσο δύναμη και ουσία έχει η αγοραστική σου τσέπη, αναγνώρισε και στον επαγγελματία το δικαίωμα να κάνει ή όχι σκόντο....
αν η προσφορά του ενός δεν κάνει στον άλλο, δε γίνεται εμπορική πράξη, απλά τα πράγματα.....

17
Όσο για την έρευνα αγοράς δε το συζητάμε, αν πρόκειται για 1000-1200 ευρώ διαφορά δε το συζητάω, ένας ολόκληρος μισθός είναι ρε παιδιά κι αξίζει το ψάξιμο. Όσο πιο χαμηλή είναι η τιμή του προιόντος πιστεύω ότι θέλει και λιγότερο τρέξιμο...και φυσικά για διαφορές των 100 ακόμη ευρώ και λίγο παρακάτω, εννοείται πως πρέπει κι εκεί να ψαχνόμαστε...
Τώρα αν για 10 ή 20 ευρώ διαφορά χαλάμε ένα ζευγάρι παπούτσια, σόρρυ φίλοι μου αλλά για μένα αυτό είναι μιζέρια.
Στην τελική φίλοι μου δεν έχω καταλάβει που διαφωνούμε, θέλεις να πάρεις κάτι από το νετ 70% πιο φθηνά? τσίμπα το, θέλεις να κάνεις έρευνα αγοράς για το ίδιο απολύτως προιόν? κάντην, αλλά το τονίζω ότι όταν ένας πχ πουλάει το Fortis 300 και ο άλλος 390 δύο μαγαζιά πιο κάτω κι ίσως το ξέρει κιόλας δε σημαίνει ντε και καλά ότι πάει να μας κλέψει, ότι θα γελάει αν μας το πουλήσει χωρίς έκπτωση κι ότι άλλο γράφτηκε....απλά πολύ απλά αναγνωρείστε στα μαγαζιά το δικαίωμά τους αυτά να ορίζουν την κερδοφορία της τσέπης τους όπως εσείς της δικής σας τσέπης, σε κάποια αγορά. Δε γουστάρει να σας το πουλήσει φθηνότερα? δε σας το πουλά, δε γουστάρετε τη τελική τιμή που σας κάνει? το αγοράζετε δύο στενά πιο κάτω πιο φθηνά.
Το μόνο σίγουρο πάντως είναι πως και στις δύο πλευρές ( καταστήματος και αγοραστή) δε χρειάζεται να πέφτει κανείς χαμηλά, ούτε ο καταναλωτής που σε τέτοιους χαλεπούς καιρούς ζητά με ευγένεια μία καλύτερη τιμή δε μπορεί να αντιμετωπίζεται υποτιμητικά- ειρωνικά από τον καταστηματάρχη, ούτε η πωλήτρια που για τον οποιονδήποτε λόγο δε κάνει ή κάνει μικρότερη του επιθυμητού-αναμενόμενου έκπτωση μπορεί να χαρακτηριστεί εκ προοιμίου κλεφτρα, ανέντιμη ή ...Orka....

18
Αγαπητέ φίλε mitsman, ποτέ δε μπορεί να ξέρεις αν με το να κάνει ένα μαγαζί πολύ μεγάλη έκπτωση δεν μπαίνει και μέσα, το ότι σου πουλάει κάτι πολύ φθηνότερα από κάποιον άλλο δεν έπεται κι ότι κερδίζει κιόλας (υπάρχουν άπειρα παραδείγματα στην εποχή μας που για να καλύψουν κάποιοι έμποροι ενοίκια-επιταγές κλπ σκοτώνουν το προιόν τους) Πάραυτα δε διαφωνώ ότι εσένα αυτό σα καταναλωτή δε σε ενδιαφέρει....
Συμφωνώ ότι τα καταστήματα που ακολουθούν μία υγιή κι ειλικρινή προς τον πελάτη εκπτωτική πολιτική, τον κρατούν ικανοποιημένο κι έχουν κερδοφορία, αλλά αυτό απέχει από το να προσπαθούν να είναι οι φθηνότεροι από όλους και στο βωμό αυτό να μη κερδίζουν οι ίδιοι, απλά να ανακυκλωνουν τα χρήματά τους και πολλές φορές να μπαίνουν και μέσα...Πάραυτα και πάλι δε διαφωνώ ότι εσένα σα καταναλωτή δε σε ενδιαφέρει αν ο άλλος κάποια στιγμή κλείσει ή δεν κερδίζει και πολύ καλά κάνεις και επιζητάς την καλύτερη τιμή....
Επίσης δε διαφωνώ ότι εαν αποδεδειγμένα κάποιος έχει αυξήσει τη μαρκέ τιμή και μετά και καλά σου κάνει έκπτωση, αυτό λέγεται επαγγελματική αλητεία και καλό είναι τέτοιου τύπου επαγγελματίες να απομωνόνονται από τον καταναλωτή ή ακόμη και να καταγγέλονται....
Από την άλλη πάλι χρειάζεται πολύ μεγάλη προσοχή όταν βαφτίζουμε τη φθηνότερη τιμή έντιμη πρόταση, είναι τουλάχιστον απρέπεια κάποιο κατάστημα που θέλει να δουλεύει με ένα συγκεκριμένο κέρδος και να μη θέλει ρε φίλε να κάνει σκόντο να θεωρείται ....ανέντιμο. Δε σου αρέσει η τιμή του? πήγαινε δύο μαγαζιά πιο κάτω που το πουλά φθηνότερα και πάρτο. Σίγουρα η φθηνότερη πρόταση είναι και η πιο αξιόλογη,μην είμαστε όμως απόλυτοι ότι η ακριβότερη είναι σώνει και καλά ανέντιμη...

19
Υπάρχουν εταιρείες που με διαφημιζόμενα ένθετα ορίζουν την τιμή των ρολογιών στο ευρύ κοινό και άλλες που θα πρέπει να αποτανθείς για να τις τσεκάρεις. Παιδιά μη μπερδεύετε την αγορά ενός ρολογιού(ποσοστά κέρδους) με αυτή του ρούχου ή του γυαλιού ή του αρώματος.Το ποσοστό κέρδους είναι απέιρως μικρότερο και συνήθως έκπτωση άνω του 30% βάζει το κατάστημα μέσα.
Τα πράγματα είναι απλά, επιλέγετε το προιόν, κάνετε έρευνα αγοράς, τσεκάρετε αν το προιόν είναι αυθεντικό και καλύπτεται από εγγύηση αντιπροσωπείας για να μη τρέχετε και δε φτάνετε στο after sales κι αναλόγως ψωνίζετε.
Το αν το κάθε κατάστημα δέχεται ή όχι να σας κάνει έκπτωση είναι καθαρά δικό του θέμα πως θα διαχειριστεί την κερδοφορία του και θα ανταπεξέλθει των υποχρεώσεών του. Υπάρχουν πάμπολλα παραδείγματα μαγαζιών που έδιναν τα προιόντα τους για ένα κομμάτι ψωμί και τελικά για αυτό το λόγο έκλεισαν.
Ποσώς βέβαια σας ενδιαφέρει το παραπάνω, απλά είναι λίγο άκομψο πολλές φορές να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και να μεταχειριζόμαστε τον πωλητή λες και έχει υποχρέωση να μας κάνει μεγάλη έκπτωση, σαν τα χρήματά μας να έχουν μεγαλύτερη αξία από των άλλων.
Άλλο πράγμα το παζάρι σε όμορφα πλαίσια κι άλλο στην κυριολεξία να εξευτελίζεται κανείς στα μάτια του καταστήματος με εκείνο το απαιτητικό-υποτιμητικό υφάκι να του γίνει μεγαλύτερη έκπτωση. Αν δε μας κάνει η τιμή, προτείνω να πάρουμε ευγενικά το καπελάκι μας και σε άλλη ...παραλία κι αν είναι για κάποιο σεβαστό ποσό δε λέω αξίζει η έρευνα αγοράς, από την άλλη για να γλιτώσουμε 10 20 ευρώ  να καταντήσουμε  ...γυρολόγοι??, ρε παιδιά το βλέπω και λίγο μιζέρια, τι να πω...

20
AthinaFair 2009 / Απ: AthinaFair 2009
« στις: Οκτώβριος 28, 2009, 12:26:42 μμ »
Απαντήσεις στους φίλους σε πρότερα ερωτήματα και ελπίζω να τους καλύψω όλους
Πρώτον κι έχει να κάνει με το αν μπορείτε να αγοράσετε εκθεσιακά ρολόγια
Η απάντηση είναι όχι κι έχει να κάνει πως όλα αυτά έχουν μεταφερθεί στον εκθεσιακό χώρο με δελτίο αποστολής που αναγράφει επάνω προς έκθεση ή προς δειγματισμό,οπότε το να πωληθεί ένα προιόν αποτελεί φορολογική παράβαση. Από την  άλλη, σίγουρα σε κάποια για να μη πω σε όλα τα περίπτερα θα μπορούν να σας καθοδηγούν για τα σημεία πώλησης των ρολογιών, στα δε ... ακριβότερα κομμάτια, είναι σίγουρο πως κάποιοι καταστηματάρχες λιανικής θα κατοικοεδρεύουν με τη σύμφωνη γνώμη των αντιπροσωπειών σε κάποια περίπτερα, οπότε θα είναι ευκολότερο για εσάς να κάνετε κάποιο deal μαζί τους, αλλά να φύγετε από την έκθεση έχοντας αγοράσει και πάρει επί τόπου κάποιο ρολόι, το θεωρώ κομματάκι αδύνατο, εκτός κι αν κάποιοι ρισκάρουν, θα δείξει...
Τώρα κι όσον αφορά τις απουσίες πολλών ονομάτων από την έκθεση, μικρών και μεγάλων και σίγουρα αρκετών, αυτό έχει να κάνει με ποικίλους λόγους κι αναλόγως την περίπτωση, δηλαδή
α)υπάρχουν εταιρείες οι οποίες δε συμμετέχουν ποτέ σε εγχώριες εκθέσεις, πχ swatch group
β)υπάρχουν εταιρείες οι οποίες συμμετέχουν κατ επιλογήν σε εκθέσεις που έχουν να κάνουν μόνο με εμπόρους
γ)υπάρχουν εταιρείες που δε μπορούν να αντέξουν οικονομικά το υψιλότατο τίμημα συμμετοχής στην εν λόγω έκθεση σε σχέση με την ανταποδοτικότητα που θα περίμεναν να έχουν και
δ)υπάρχουν εταιρείες που δεν έχουν καλή σχέση για διάφορους λόγους με το περιοδικό CHRONOS ORO και τη κυρία Μπέλμπα,  οπότε απέχουν

Σελίδες: [1] 2 3 4