- MyWatch.gr - The Hellenic Wrist & Pocket Watch Enthusiasts Forum / Founded in March 2006
ΡΟΛΟΓΙΑ => Τεχνικά θέματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: ALTER570 στις Μάιος 18, 2009, 07:24:24 μμ
-
Καλησπέρα από έναν ακόμα νέο στο forum, αν και σας διαβάζω αρκετό καιρό.
Εδώ και ένα μήνα είμαι κάτοχος ενός Omega seamaster, συγκεκριμένα του http://www.omegawatches.com/index.php?id=287&no_cache=1 (http://www.omegawatches.com/index.php?id=287&no_cache=1) με την μαύρη πλάκα, επιλογή που έγινε καθαρά από κόλημα για το συγκεκριμένο ρολόι. Το είχα δει πολύ παλιότερα και το λάτρεψα, οπότε τώρα που βρήκα το κεφάλαιο το αγόρασα.
Μέχρι στιγμης είμαι απόλυτα ικανοποιημένος απο το ρολόι και απο την απόκλιση που έχει, εχω μετρήσει +10sec σε διάστημα μιας εβδομάδας, αλλά πιστεύω από αυτά που έχω διαβάσει εδω μέσα οτι είναι νωρίς για να κρίνω οπότε ίδωμεν.
Έχω μόνο ένα πρόβλημα που πιθανόν να γνωρίζεται να με κατατοπίσετε. Στο ρολόι παρουσιάζει μια μικρή απόκλιση ο δείκτης μέτρησης λεπτών του χρονογράφου, αυτός που βρίσκεται στην ώρα 12, οπού αντί να δείχνει μηδεν βρίσκεται στο πρώτο λεπτό,σαν αν έχει εκκινήσει ο χρονογράφος.Μάλιστα η απόκλιση ξεκίνησε σταδιακά φθάνοντας μέχρι το λεπτό που είναι τώρα. Χρήση του χρονογράφου δεν έχει γίνει, παρα μόνο για να δώ οως δουλεύει οπότε μιλάμε για χρήση 5-6λεπτών.
Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων και ελπίζω να έγινα κατανοητός ως προς την περιγραφή του προβλήματος.
-
χμμμμμμμμμ ??? Δεν έχω ξανακούσει κάτι παρόμοιο να συμβαίνει σε Ω.... Το πρόβλημα αυτό το έχω δει σε άλλο ρολόι, όπου όμως το παιδί δεν το ανέλυσε πολύ και έτσι δεν μπορώ να σου πω τι ήταν στην δική του περίπτωση. Ελπίιζω να βρεθεί κάποιος να σε βοηθήσει ή να σε πληροφορήσει βρε αδερφέ, όχι τίποτε άλλο αλλά να σου λυθεί και η απορία! ;)
Όπως και να'χει όμως κατά την γνώμη μου, πρέπει να το πας στην Ω και να απαιτήσεις να σου το επιδιορθώσουν. Αν τελικά καταφύγεις εκεί, ζήτα και μια πλήρη ενημέρωση του τί είχε και πόσταρε εδώ, να μάθουμε και εμείς.
Θα το ψάξω όσο μπορώ μπας και καταφέρω να σε βοηθήσω.
Φιλικά Κωνσταντίνος
-
Φίλε ALTER 570 έχω και εγώ το ίδιο ρολόι με το δικό σου αλλά με τη μπλε πλάκα. O δείκτης μέτρησης λεπτών του χρονογράφου στο δικό μου ρολόι είναι στο 0 ακριβός. Σε καταλαβαίνω γιατί και εμένα θα με προβλημάτιζε. πιστεύω οι παλιοί στο foroum θα σε βοηθήσουν και θα βρεις λύση στο πρόβλημα σου
-
θέλει zeroing απλά έχει "πηδήξει" από την θέση 0...θα μπορούσε να είχε πάει προς τα πίσω αντί για μπροστά...δεν είναι τίποτα και δεν έχεις φόβο να το χρησιμοποιείς. εάν το πας λογικά δεν θα στο κρατήσουν παραπάνω από 10 λεπτά.
Μου έχει συμβεί και εμένα, απλά θέλει να πάει στην θέση 0 και σφίξιμο το γρανάζι για να μην ξανά πηδήξει. Αυτά κατάλαβα από τα λεγόμενα σου...και δεν είμαι και τεχνικός μπορεί να είμαι και τελείως λάθος! ;)
-
Ευχαριστώ πολύ για τις γρήγορες; απαντήσεις σας.
Και εγώ πιστεύω οτι δεν είναι κάτι σοβαρό και σίγουρα πιστεύω οτι λύνεται. Παρόμοιο πρόβλημα, δεν ξέρω αν και κατα πόσο μπορουν να συγκριθουν, είχα αντιμετωπίσει παλαιότερα με ένα Festina που έχω. Σε αυτό βέβαια υπάρχει ευκολη λύση γιατί είναι εκτός του οτι είναι quartz με έναν συνδιασμό κουμπιων του χρονογράφου μπορείς να ρυθμίσεις μόνος σου όλους τους δείκτες αρκεί να στο πεί κάποιος και να μην τρέχεις συνέχεια. Στο omega βέβαια δεν επιχείρησα να κάνω κάτι τέτοιο.
Όσο να ναι βέβαια οταν συμβαίνει σε ένα τέτοιο ρολόι και όταν έχεις δώσει ενα σεβαστό ποσό σε κάνει να αισθάνεσαι κάπως.
-
welcome,και καλά ποσταρίσματα,όσον αφορά το πρόβλημά σου,πιστεύω ότι αυτό που είπε ο Nanagno είναι το πιο σωστό και μιας και το ρολόι είναι μέσα στην εγγύηση,μια βόλτα από την εδώ αντιπροσωπεία της Ω,πιστεύω ότι θα σου λύσει "τα χέρια" ώστε να το φοράς και να το χαίρεσαι όπως του αξίζει ;D ...συμπερασματικά:δεν είναι τίποτα σημαντικό,για ευννόειτους όμως λόγους ΠΡΕΠΕΙ να διορθωθεί,συνεπώς μιας και ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΑΝΟΙΓΜΑ του ρολογιού,θα σου συνιστούσα ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ Αντιπροσωπεία,για να μην χάσεις και την εγγύηση του ρολογιού σου ;)
-
...........αλήθεια,έχεις "παίξει" με τον χρονογράφο;άστο να δουλέψει κάμποσο χρόνο(15 περίπου λεπτά) και μετά μηδένισέτο με το κουμπί στο 4,για ψάξτο λιγάκι....κάτι μου θυμίζει από ένα Franck Muller που είχα σε tricompax διάταξη (δηλ. ίδιας βάσης μηχανισμός μόνο που μου το παρουσίαζε το ίδιο φαινόμενο στο subdial των ωρών της χρονομέτρησης και όχι στα λεπτά που συμβαίνει σε εσένα
-
@konakis θα το κάνω δεν έχω και τπτ να χάσω. Το σίγουρο είναι πάντως οτι θα πάει μια βόλτα απο την αντιπροσωπεία.
Την ερώτηση την έκανα για να ξέρω κατα πόσο θα πρέπει να ανησυχώ ή όχι :)
-
@konakis θα το κάνω δεν έχω και τπτ να χάσω. Το σίγουρο είναι πάντως οτι θα πάει μια βόλτα απο την αντιπροσωπεία.
Την ερώτηση την έκανα για να ξέρω κατα πόσο θα πρέπει να ανησυχώ ή όχι :)
no worries... :P
-
Κι εμένα μου το έκανε ένα Citizen Quatz κι έστρωσε δουλεύοντας λίγες φορές το χρονογράφο...
-
Τελικά το πρόβλημα λύθηκε μετά απο επίσκεψη στην αντιπροσωπία. Η απάντηση τους ηταν οτι είχε ξεκαρφωθεί ο δείκτης. Δεν κατάφερα δυστηχώς να μιλήσω με κάποιον τεχνικό για να μάθω λεπτομέριες.
Πάντως αν και εξυπηρετικότατοι οι υπάλληλοι της αντιπροσωπίας δεν ξαναπάω αν τυχόν ξανασυμβει κάτι. το ωράριο τους (0900-1430) δεν είναι καθόλου εξυπηρετικό και αναγκαζεσαι να φεύγεις απο την δουλειά σου.
-
τέλος καλό-όλα καλά λοιπόν,μπράβο ;)