- MyWatch.gr - The Hellenic Wrist & Pocket Watch Enthusiasts Forum / Founded in March 2006
ΡΟΛΟΓΙΑ => Επιλογή-Αγορά ρολογιού => Μήνυμα ξεκίνησε από: nikosl στις Μάιος 21, 2020, 09:38:12 μμ
-
Η εποχή της Κορωνας πέρασε.
Φήμες λένε για δεύτερο κύμα αλλά θεωρώ ότι εμβολιασμός με ένα AP δεν αφήνει κανένα περιθώριο.
Είμαι φαν των λίγων ρολογιών. Μετά από αρκετές επιλογές τα τελευταία 5 χρονια σε διάφορες μάρκες, μεγεθη και μηχανισμούς κατέληξα ότι θέλω ένα ρολόι ΌΧΙ καθημερινό αλλά για ιδιαίτερες στιγμές.
Εδώ και περίπου ένα χρόνο δοκίμασα πολλά ρολόγια. Από 5.000 έως 100Κ χιλιάδες.
Κατέληξα ότι η συλλογή μου πρέπει να έχει ένα smart watch, το fifthy fathoms τιτάνιο (ίσως αυτό κάποια στιγμή να αντικατασταθεί αλλά έχουμε χρόνο) και ένα ρολόι που θα φοριεται ανάλογα την περίσταση για να μου φτιάχνει την διάθεση.
Ένα ρολόι σαν το αμάξι του Σαββατοκύριακου. Αυτό δηλαδή που δεν θέλεις να το χρησιμοποιείς καθημερινά. Απλά θα περιμένεις ποτέ θα έρθει το Σάββατο να το βγάλεις στο φως του ήλιου θα το φορέσεις χαζέψεις κουρδισεις, ρυθμίσεις και απολαύσεις.
Εάν το Σαββατοκύριακο είναι βροχερό ή δεν το επιτρέπει η περίσταση θα συνεχίσει να είναι εσώκλειστο σε lockdown.
Ένα ρολόι που δεν θα ταξιδεύει και δεν θα κολυμπάει. Για αυτό υπάρχει το smart watch και το Fifty Fathoms.
Μετα από αρκετές δοκιμές σκέψεις και διάβασμα νομίζω ότι κατέληξα.
Audemars Piguet 15500ST ή 15202ST.
Δυστυχώς η ευτυχώς τα συγκεκριμένα ρολόγια είναι δύσκολο να βρεθούν για άμεση δοκιμή αλλά όχι αδύνατο. Θα κάνω αργά και σταθερά βήματα μέχρι να αποκτήσω τον στόχο.
Αναφορικά με το 15500ST η επιλογή είναι μαύρο καντράν είτε μπλε. Διαφορά τιμής 5.000 ευρώ.
Λόγω μπλε καντράν του fifthy fathoms κλείνω για το μαύρο.
Αναφορικά με το 15202ST η επιλογή είναι μπλε καντράν. Διαφορά τιμής 10Κ ευρώ. JUMBO rules.
Σε μια συζήτηση για την συζηγικη έγκριση ή πρόταση ήταν το μαύρο καντράν.
Τα εύσημα στην συζηγο η οποία δεν με ρώτησε καν τιμές.
Οταν ρώτησα γιατί η απάντηση ήταν ότι το μπλε θυμίζει Nautilus.
Το 15500ST έρχεται κοντά στο fifthy fathoms σαν μέγεθος. Ρολόι που γεμίζει τον καρπο.
Το 15202ST αρκετά μικρότερο και slim. Ρολόι που δένει αρμονικά με τον καρπο.
Κανένα δεν θα φοριέται καθημερινά. Κανένα δεν θα με κουράζει όπως δεν με κουράζει η σκληρή ανάρτηση στην βόλτα του Σαββατοκύριακου.
Τα τηλέφωνα έγιναν. Τα πμ στάλθηκαν και πλέον η προετοιμασία για το ταξίδι ξεκινά.
Όπως έχει ειπωθεί και στο παρελθόν σημασία δεν έχει ο προορισμός αλλά το ταξίδι.
Και αυτή την φορά αποφάσισα να το απολαύσω όσο περισσότερο γινεται.
Οποία συμβουλή εμπειρία is more than welcome.
Σχόλια του κράτα τα λεφτά σου κλπ δεν λαμβάνονται υπόψιν διότι έκοψα το τσιγάρο δέκα χρόνια και ήρθε η ώρα να σπάσω τον κουμπάρα που έβαζα τα λεφτά για το 1 πακέτο ημερησίως.
-
Νίκο φίλε μου νομίζω πως την ίδια (σχεδόν) κουβέντα είχαμε κάνει και λίγο πριν την πρωτοχρονιά!!!
Η άποψη μου είναι και παραμένει 15202 (το μπλε μπουτίκ edition!!!!).
Μηχανή κόσμημα από την JLC και πανέμορφο.
Το 15500 «δεν» μπροστά στο 15202........
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Χαριλαε δεν θα διαφωνήσω. Το θέμα είναι που το βρίσκω. Και για εμένα είναι το απόλυτο AP.
Αν το έβρισκα θα το έπαιρνα άμεσα δίχως δεύτερη σκέψη. Δυστυχώς όμως η λίστα αναμονής είναι πενταετία και το καπέλο 10Κ.
-
Όχι αλλά καπέλα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Καλημέρα Άγγελε. Συμφωνώ. Ας δούμε πως θα κινηθεί η αγορά στην μετά πανδημία εποχή.
-
Καλημέρα φίλε Νίκο κι ελπίζω όλα καλά

Προσωπικά θα σου πρότεινα κι εγώ το 15202, είναι πολύ ιδιαίτερο κομμάτι και πραγματικά είναι υπέροχο σε όλα του. Αν είχες βάλει το 15400 ίσως δεν ήξερα τι να σου απαντήσω, το 15500 κάπως κάτι δεν μου κάθεται.. αν μπορέσεις και τα δεις από κοντά σίγουρα θα καταλάβεις άμεσα ποιο από τα δυο σου “φωνάζει”
Η προσέγγιση σου στον αριθμό των ρολογιών και την επιλογή τους αρχίζει να με εκφράζει όλο και περισσότερο πλέον, τα έχουμε πει και πριν λίγους μήνες.. καλή αναζήτηση, αυτή είναι η μεγάλη απόλαυση μέχρι το unboxing και το first look 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Και για να βοηθήσω λίγο οφθαλμολογικά και όχι μόνο :)
εδώ ένα vs: https://monochrome-watches.com/audemars-piguet-royal-oak-15500-compared-to-jumbo-15202-review-price/
(https://i.postimg.cc/1zsqFj9J/Audemars-Piguet-Royal-Oak-15202-vs-15500-16.jpg) (https://postimg.cc/pmcrbk5F)
-
Καλημέρα φίλε Νίκο κι ελπίζω όλα καλά 
Προσωπικά θα σου πρότεινα κι εγώ το 15202, είναι πολύ ιδιαίτερο κομμάτι και πραγματικά είναι υπέροχο σε όλα του. Αν είχες βάλει το 15400 ίσως δεν ήξερα τι να σου απαντήσω, το 15500 κάπως κάτι δεν μου κάθεται.. αν μπορέσεις και τα δεις από κοντά σίγουρα θα καταλάβεις άμεσα ποιο από τα δυο σου “φωνάζει”
Η προσέγγιση σου στον αριθμό των ρολογιών και την επιλογή τους αρχίζει να με εκφράζει όλο και περισσότερο πλέον, τα έχουμε πει και πριν λίγους μήνες.. καλή αναζήτηση, αυτή είναι η μεγάλη απόλαυση μέχρι το unboxing και το first look 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Εύθυμη σε ευχαριστώ για την σύγκλιση απόψεων. Το 15500 είναι βελτιωμένο στα σημεία σε σχέση με το 15400.
Μιλάμε για νέα inhouse μηχανή και βελτιώσεις στις παιδικές ασθενείες της 41χλσ κασας.
Το 15202 είναι η ιστορία της AP. Ειναι ένα ρολόι που για να το αποκτήσεις πρέπει να το θέλεις πολύ είτε να πληρώσεις πολλά.
Το άρθρο του Δημήτρη είναι πολύ διαφωτιστικό.
Δεν ξέρω αν είμαι watch freack. Επίσης η διαφορά τιμής είναι χαοτική.
Θα μπορούσε να είναι παρακάτω εξίσωση.
1 * fifthy fathoms + 1 * 15500ST = 1 * 15202St.
Δημήτρη πολύ ωραίο το συγκριτικό. Πρέπει να το διαβάσω 2-3 φορές και σιγά σιγά προχωράμε.
-
Έχει γράφει επανειλημμένα ότι 2 ρολόγια είναι καλύτερα από ένα ρολόι.
Έτσι λοιπόν κατέληξα ότι ο συνδιασμος fifthy fathoms + 15500 μου ταιριάζει περισσότερο.
-
Με το καλό να αποκτήσεις το AP που θέλεις Νίκο!
Αφού το έβαλες στόχο, είμαι σίγουρος πως σύντομα θα το βρεις.
Προσωπικά, θα διάλεγα το 15202 αλλά δεν ξέρω τι ισχύει με τιμές και αναμονές.
Σίγουρα δεν θα πλήρωνα καπέλα, τραγιάσκες και σκουφιά
Το 15500 είναι ολοκαίνουργιο και από ότι διαβάσει αναβαθμισμένο σε σημεία συγκριτικά με το 15400.
Για μένα το 15400 είναι πιο αρμονικό, αλλά νομίζω πως σε τέτοια αγορά, καλύτερα να το πάρεις καινούριο να το ευχαριστηθείς σωστά ;)
-
Στράτο συμφωνώ σε όσα γράφεις 100%.
Προς ενημέρωση το 15202ST από boutigue αγοράζεται ΜΌΝΟ από υφιστάμενους πελάτες της εταιρείας. Δεν μπορεί να μπει κάποιος μέσα σε boutigue και να παραγγείλει ένα 15202ST δίχως προϊστορία με την εταιρεία.
Μάλιστα από διασταυρωμενες πηγές η αναμονή μπορεί να ξεπεράσει και τα 3-4 χρόνια τουλάχιστον βάση της σημερινής κατάστασης.
Αναφορικά με το 15500 Blue Dial είναι boutigue edition και η αναμονή για πρώτη αγορά είναι περίπου στα 2 χρόνια. Βλέπεις το μπλε είναι της εποχής μας.
Το 15500 Black Dial βρίσκεται με αναμονή 6-12 μηνών ανάλογα την κατάσταση της αγοράς στους επόμενους μήνες.
Σίγουρα δεν θέλω να πληρώσω premium 30-50% της τιμής καταλόγου ειδικά αυτή την περίοδο.
Η δυσκολία έγκειται για το τρέχον έτος ότι η παραγωγή λόγω πανδημίας μειώθηκε αρκετά με αποτέλεσμα κάνεις να μην μπορεί να προβλέψει διαθεσιμότητα.
-
Καποτε στην μπουτικ της Βουκουρεστιου εδιναν -30% σε RO...
-
Καρπός 18.5 cm
RO Chrono 41mm
VC Overseas 41mm
BLNR 40mm
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200523/658e4e274436d5f19d7fcad45462e50e.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200523/02751caa266e17c46ccf444ba9d4323e.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200523/fd51d915131ba71444539adf8953af08.jpg)
-
Καποτε στην μπουτικ της Βουλουρεστιου εδιναν -30% σε RO...
Έχεις δίκιο Βίκτωρα. Το ίδιο και στα Gold Daytona.
Την εποχή που ο Nautilus έκανε 30Κ και θεωρούσες ότι έχει μεγάλο καπέλο.
Για κάποιο λόγο όμως αυτό δεν ισχύει σήμερα.
Ίσως η αγορά είναι φουσκωμένη. Μάλλον είναι.
-
Νίκο η επιλογή μου είναι 15500 με γκρι καντράν. Πιστεύω το μαύρο το αδικεί πολύ το ρολόι ενώ το μπλε και γκρι το κάνουν πραγματικό κόσμημα. Εννοείται μπλε θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν η τιμή ήταν ίδια με το γκρι.
-
Δεν καταλαβαίνω γιατί να περιμένω 3 χρόνια, ή να πρέπει να είμαι ήδη πελάτης για να πάρω ένα ΡΟΛΟΪ.
Επαναλαμβάνω: ΡΟΛΟΪ.
Όχι για να κάνω εγχείρηση ας πούμε, ούτε για να περιμένω το κατάλληλο μόσχευμα.
Για να δώσω τα ΠΟΛΛΑ ΜΟΥ ΧΡΗΜΑΤΑ και να πάρω ένα ΡΟΛΟΪ.
Συγχωρέστε μου τα κεφαλαία, αλλά πραγματικά δεν αξίζει για κανένα ΡΟΛΟΪ να σε βάζει η οποιαδήποτε εταιρία στο «παιχνίδι» της.
Φίλε Νίκο, βρες ένα ρολόϊ που η εταιρία που το φτιάχνει θέλει να το πουλήσει κιόλας, που δε χρειάζεται ούτε καπέλα, ούτε αναμονές, ούτε τη μεσολάβηση του Πούτιν και αγόρασε το να κάνεις το κέφι σου...
Γνώμη μου.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Νίκο η επιλογή μου είναι 15500 με γκρι καντράν. Πιστεύω το μαύρο το αδικεί πολύ το ρολόι ενώ το μπλε και γκρι το κάνουν πραγματικό κόσμημα. Εννοείται μπλε θα ήταν η πρώτη μου επιλογή αν η τιμή ήταν ίδια με το γκρι.
Μιχαλη η τιμή για όλα τα Royal Oak είναι ίδια. Αυτό που αλλάζει είναι η αναμονή ή το premium.
Δεν έχω δει κανένα ρολόι οπότε δεν έχω άποψη. Είχα δει μόνο 15202 μπλε στην Μπουτίκ της Audemars στην Σανγκάη αλλά δεν με άφησαν καν να το δοκιμάσω. Ήταν βιτρίνα κλειδωμένο με την δικαιολογία ότι ήταν πελάτη πουλημένο οπότε δεν μπορούσαν να το δώσουν για δοκιμή.
-
Ναι το ξέρω ότι η τιμή είναι ίδια, εννοούσα αν το μπλε δεν είχε premium θα έπαιρνα αυτό. Αλλιώς το γκρι έναντι του μαύρου.
-
Στη Shanghai στα καταστήματα είναι όχι απλώς μη φιλικοί, αλλά πολλές φορές και χειρότεροι ακόμη κι από αυτούς που έχουμε εδώ - ακόμη κι αν ψωνίσεις.
Αξέχαστη η εμπειρία που είχα στη Montblanc το 2012 (μιλάμε για €2k λογαριασμό), έχει 4-5 μπουτίκ εκεί.
Γύριζα τις μπουτίκ γύρω-γύρω με τα πόδια για να βρω την πένα με το nib που ήθελα.
Μετά βρήκα μία δερμάτινη θήκη για τις δύο πένες που τελικά πήρα, η οποία είχε ένα μικρό αποχρωματισμό σε ένα σημείο - δεν μου κατέβαζαν την τιμή με τίποτα.
Άθλιοι, αλλά έτσι είναι. Δεν τους ενδιαφέρει. Συν το ότι οι τιμές στην Κίνα είναι πανάκριβες λόγω φόρων. Ποτέ ξανά, ειδικά όταν έχεις Hong Kong, Σιγκαπούρη και Ιαπωνία εκεί δίπλα.
Οι Κορεάτες είναι ψυχροί και σκληροί (αν και συναισθηματικοί).
Οι Κινέζοι το ίδιο, με την έξτρα διαφορά ότι ο Κινέζος θα σε ξεφτιλίσει κι από πάνω.
Μου τά'λεγαν παλαιότεροι, δεν άκουγα, αλλά έτσι είναι.
Την άλλη φορά για δύο ζευγάρια μανικετόκουμπα στη μπουτίκ Cartier στο Busan, $450 έκαστο, κάθομαι, διαλέγω, αποφασίζω, πάω να πληρώσω, και καθυστερεί η όλη διαδικασία.
Ρωτώ τί γίνεται βρε παιδιά, έρχεται και μου λέει "...ξέρετε, έχουν αλλάξει οι τιμές πριν ένα μήνα (ανατίμηση) και τα καρτελάκια έχουν τις παλιες τιμές πάνω..."
Είχε κλείσει το dept store στις 9μμ κι εμείς είμασταν ακόμη μέσα διότι έκανα διαπραγματεύσεις με τον sales manager από τη Seoul που επίμονα ήθελε να δώσει τελικά μόνο το ένα ζευγάρι στην παλιά τιμή, ζητώντας να πληρώσω το άλλο στη νέα τιμή... Ωραίο νεγκοσιέσιο. Τί να πείς. Δεν τους νοιάζει, απλά. Ψυχροί, σκέψου να μην ήταν και δικό τους λάθος δηλαδή.
Τέλος πάντων, συγγνώμη για την παρένθεση.
Το μαύρο dial στο 15500ST είναι (α) ίσως ακόμη πιό versatile από το γκρι, και (β) δίνει καλύτερο contrast.
Πάντα παίζει ρόλο βέβαια και τί άλλα κομμάτια έχει κανείς, π.χ. αν διατηρείται συλλογή τότε καλό είναι να έχει κάποιος και μπλε αλλά και μαύρο ή γκρι dial.
Τώρα είδα τις φωτό, άνετο το chrono 41mm, πολύ άνετο, μιά χαρά στον καρπό σου size-wise.
-
Έπρεπε να τους κάνεις και μήνυση για παραπλάνηση καταναλωτή λέω εγώ :lol:
Δεν έχουν κανέναν Συνήγορο του Καταναλωτή ή κάτι τέτοιο εκεί πέρα ???
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Στον φούρνο....
https://youtu.be/Bh1Xww576Yc (https://youtu.be/Bh1Xww576Yc)
-
Αν το Royal Oak ήταν αυτοκίνητο ποιο θα ήταν?
Για να δω τις απόψεις τον petrolheads.
-
Αν το Royal Oak ήταν αυτοκίνητο ποιο θα ήταν?
Για να δω τις απόψεις τον petrolheads.
Pagani Zonda Cinque. Εκλεπτυσμένο και κτήνος μαζί
-
Pagani Zonda Cinque. Εκλεπτυσμένο και κτήνος μαζί
Νομίζω αυτό το αμάξι αναφέρεται στο 15407SΤ sceleton.
Λάθος μου που δεν ανέφερα το 15500 είτε το 15202.
-
Νομίζω αυτό το αμάξι αναφέρεται στο 15407SΤ sceleton.
Λάθος μου που δεν ανέφερα το 15500 είτε το 15202.
Χμμμμμ
Κάτι κλασικό και όμορφο δηλαδή.
Jaguar e type?
Aston Martin db5?
Ferrari 250 gto?
Δεν μου έρχεται κάτι σύγχρονο στο μυαλό.
-
Αυτό μου ήρθε πρώτα στο μυαλό αυτό παραθέτω, Bentley continental GT 2020
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200602/45aea27b80e2c14a2e4e3dad3a1580ba.jpg)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Αυτό μου ήρθε πρώτα στο μυαλό αυτό παραθέτω, Bentley continental GT 2020
(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200602/45aea27b80e2c14a2e4e3dad3a1580ba.jpg)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Ακριβώς αυτό θα έλεγα...
-
Ακριβώς αυτό θα έλεγα...
Έτσι !!! ;)
-
Νομίζω αυτό το αμάξι αναφέρεται στο 15407SΤ sceleton.
Λάθος μου που δεν ανέφερα το 15500 είτε το 15202.
Κατι που ειναι ακριβο, περιορισμενης παραγωγης με πολυ ακριβα service, χειροποίητο σε πολλα σημεια αλλα που χαλαει ευκολα αν το οδηγεις σε καθημερινες συνθηκες για μεγαλο χρονικο διαστημα.
-
Νομίζω το υποτιμάτε με την Bentley.
Να ήταν Rolls τουλάχιστον...
-
Ας βοηθήσω λίγο....
Το Royal Oak 15202 σχεδιάστηκε το 1971 από τον μη διάσημο τότε σχεδιαστή Gerald Genta. Εκείνη την περίοδο η Ιαπωνική εισβολή της Seiko με την τεχνολογία quartz κατακτουσε τον κόσμο με αποτέλεσμα χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελβετία να χάνονται καθημερινά.
Η Quartz crisis ήταν εντός των πυλών και όλες οι Ελβετικές εταιρείες εψαγναν να βρουν απεγνωσμένα τρόπο να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας (quartz).
Ιστορικοί αναφερουν ότι η κίνηση της Audemars Piguet να ζητήσει από ένα ταλαντούχο σχεδιαστή γεννημένο στην Ελβετία από Ιταλό πατέρα και Ελβετη μητέρα να σχεδιάσει ένα επαναστατικό ανατρεπτικό ρολόι είναι ο λόγος που σήμερα έχουμε την δυνατότητα να φοράμε μηχανικά ρολόγια.
Το όνομα αυτού Gerald Genta ο οποίος κλήθηκε να σχεδιάσει μέσα σε μια ημέρα για την παρουσίαση της Audemars Piguet στην Βασιλεία το 1971 ένα επαναστατικό ανατρεπτικό Sport ρολόι για όλες τις περιστάσεις. Ο νεαρος σχεδιαστής ο οποίος είχε δουλέψει σε παρελθόν περιστασιακά σε άλλες εταιρείες σχεδίασε το θαύμα του Royal Oak μέσα σε μια βραδιά.
Στο μυαλό του έπρεπε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Μέχρι τότε τα ρολόγια αποτελούνταν από μια κάσα, μηχανή και μπρασελε η λουράκι. Driver watches, pilot watches και dress watches.
Δεν υπήρχε ένα για όλα έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το Royal Oak ένα ρολόι με ενσωματωμένο μπρασελε στην κάσα, 8γωνο bezel εμπνευσμένο από την κάσκα των δυτών της εποχής και χειροποίητη κατασκευή και φινίρισμα που όταν θα βρισκόταν δίπλα στα Χρύσα ρολόγια των ανταγωνιστών θα τραβούσε τα βλέμματα.
Όσο ανατρεπτικό ήταν το Royal Oak τόσο ανατρεπτική ήταν και η τιμή του. Ένα ατσάλινο ρολόι στην τιμή των πολύτιμων μετάλλων του ανταγωνισμού. Το στοίχημα πέτυχε και το Royal Oak 15202ST είναι ο ναυαγοσώστης όλων των μηχανικών ρολογιών σήμερα.
Λίγα χρόνια μετά το 1976 ο Genda σχεδίασε για την Patek Philippe το Nautilus.
Το Royal Oak από το 1971 έως και σήμερα παραμένει ίδιο. Κατά την διάρκεια των σχεδόν 50 ετών ζωής του βγήκαν διάφορες εκδόσεις αλλά για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με την μάρκα και την ιστορία της φαινονται όλα ίδια.
Ελπιζω να βοήθησα.
TBC.
-
Νομίζω το υποτιμάτε με την Bentley.
Να ήταν Rolls τουλάχιστον...
Παντα πιστευα οτι οι bentley ειναι μια σκαλα πανω απο τις rolls..
-
Παντα πιστευα οτι οι bentley ειναι μια σκαλα πανω απο τις rolls..
Το αντίθετο συμβαίνει.
-
Ας βοηθήσω λίγο....
Το Royal Oak 15202 σχεδιάστηκε το 1971 από τον μη διάσημο τότε σχεδιαστή Gerald Genta. Εκείνη την περίοδο η Ιαπωνική εισβολή της Seiko με την τεχνολογία quartz κατακτουσε τον κόσμο με αποτέλεσμα χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Ελβετία να χάνονται καθημερινά.
Η Quartz crisis ήταν εντός των πυλών και όλες οι Ελβετικές εταιρείες εψαγναν να βρουν απεγνωσμένα τρόπο να σταματήσει η εξάπλωση της πανδημίας (quartz).
Ιστορικοί αναφερουν ότι η κίνηση της Audemars Piguet να ζητήσει από ένα ταλαντούχο σχεδιαστή γεννημένο στην Ελβετία από Ιταλό πατέρα και Ελβετη μητέρα να σχεδιάσει ένα επαναστατικό ανατρεπτικό ρολόι είναι ο λόγος που σήμερα έχουμε την δυνατότητα να φοράμε μηχανικά ρολόγια.
Το όνομα αυτού Gerald Genta ο οποίος κλήθηκε να σχεδιάσει μέσα σε μια ημέρα για την παρουσίαση της Audemars Piguet στην Βασιλεία το 1971 ένα επαναστατικό ανατρεπτικό Sport ρολόι για όλες τις περιστάσεις. Ο νεαρος σχεδιαστής ο οποίος είχε δουλέψει σε παρελθόν περιστασιακά σε άλλες εταιρείες σχεδίασε το θαύμα του Royal Oak μέσα σε μια βραδιά.
Στο μυαλό του έπρεπε να δημιουργήσει κάτι διαφορετικό. Μέχρι τότε τα ρολόγια αποτελούνταν από μια κάσα, μηχανή και μπρασελε η λουράκι. Driver watches, pilot watches και dress watches.
Δεν υπήρχε ένα για όλα έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει το Royal Oak ένα ρολόι με ενσωματωμένο μπρασελε στην κάσα, 8γωνο bezel εμπνευσμένο από την κάσκα των δυτών της εποχής και χειροποίητη κατασκευή και φινίρισμα που όταν θα βρισκόταν δίπλα στα Χρύσα ρολόγια των ανταγωνιστών θα τραβούσε τα βλέμματα.
Όσο ανατρεπτικό ήταν το Royal Oak τόσο ανατρεπτική ήταν και η τιμή του. Ένα ατσάλινο ρολόι στην τιμή των πολύτιμων μετάλλων του ανταγωνισμού. Το στοίχημα πέτυχε και το Royal Oak 15202ST είναι ο ναυαγοσώστης όλων των μηχανικών ρολογιών σήμερα.
Λίγα χρόνια μετά το 1976 ο Genda σχεδίασε για την Patek Philippe το Nautilus.
Το Royal Oak από το 1971 έως και σήμερα παραμένει ίδιο. Κατά την διάρκεια των σχεδόν 50 ετών ζωής του βγήκαν διάφορες εκδόσεις αλλά για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με την μάρκα και την ιστορία της φαινονται όλα ίδια.
Ελπιζω να βοήθησα.
TBC.
Ε ναι 50 χρόνια το ίδιο σχέδιο, καταλάβαμε που το πας 


(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200602/743c13249ee64b9023bcc57fccbedc27.jpg)
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Κάθε αυτοκίνητο που αντέχει στον χρόνο, βασίζεται στην αξιοπιστία, πρωτοτυπία και ακρίβεια της μηχανής του.
Το ίδιο και το Royal Oak. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200602/e99a0fd8f24db13fb75aa28fc5c91144.jpg)
-
Το αντίθετο συμβαίνει.
Κι ομως, μεχρι τη δεκαετια του 2000, που αγοραστηκε η μεν απο τη WV και η δε απο την BMW, μοιραζονταν τα ιδια αμαξωματα, με τις bentley να εχουν πιο δυνατους κινητηρες και σπορ ρυθμισεις. Οι δε τιμες σε μεταχειρισμενα ειναι πιο υψηλες για τις Β σημερα.
Μετα καθε εταιρια ακολουθησε την πορεια της και δε νομιζω οτι υπαρχει δεικτης για την ανωτεροτητα της RR.
-
Νομίζω το υποτιμάτε με την Bentley.
Να ήταν Rolls τουλάχιστον...
RR θα έβαζα patek!
-
Κι ομως, μεχρι τη δεκαετια του 2000, που αγοραστηκε η μεν απο τη WV και η δε απο την BMW, μοιραζονταν τα ιδια αμαξωματα, με τις bentley να εχουν πιο δυνατους κινητηρες και σπορ ρυθμισεις. Οι δε τιμες σε μεταχειρισμενα ειναι πιο υψηλες για τις Β σημερα.
Μετα καθε εταιρια ακολουθησε την πορεια της και δε νομιζω οτι υπαρχει δεικτης για την ανωτεροτητα της RR.
Οι rolls είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένες, πιο ραφιναρισμένες και προσανατολισμένες στην πολυτέλεια ενώ οι Bentley είναι λίγο πιο σπορτίφ (αν μπορείς να το πεις για ένα τέτοιο αμάξι).
Νομίζω και το κοινό τους είναι με αυτή την λογική χωρισμένο.
Όπως και να έχει δεν με χαλαγε καμία από αυτές, εκτός βέβαια από το έκτρωμα SUV :D
RR θα έβαζα patek!
Νομίζω έχεις δικιο.
-
RR θα έβαζα patek!
Εε ναι!! Για μενα το ρογιαλ οακ ισως σε Αστον Μαρτιν φερνει...
Στάλθηκε από το SM-A505FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οι rolls είναι λίγο πιο εκλεπτυσμένες, πιο ραφιναρισμένες και προσανατολισμένες στην πολυτέλεια ενώ οι Bentley είναι λίγο πιο σπορτίφ (αν μπορείς να το πεις για ένα τέτοιο αμάξι).
Νομίζω και το κοινό τους είναι με αυτή την λογική χωρισμένο.
Όπως και να έχει δεν με χαλαγε καμία από αυτές, εκτός βέβαια από το έκτρωμα SUV :D
Νομίζω έχεις δικιο.
Δλδ οι Bentley είναι για τους γαλαζοαίματους κάγκουρες;
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Δλδ οι Bentley είναι για τους γαλαζοαίματους κάγκουρες;
Sent from my iPhone using Tapatalk
Δεν είπα αυτό. Είπα ότι είναι πιο σπορ.
Και είναι γιατί έχει στην γκάμα της μοντέλα με πολύ δύναμη και φοβερές επιδόσεις.
Η rr δεν είναι προσανατολισμένη αλλού?
-
Δεν είπα αυτό. Είπα ότι είναι πιο σπορ.
Και είναι γιατί έχει στην γκάμα της μοντέλα με πολύ δύναμη και φοβερές επιδόσεις.
Η rr δεν είναι προσανατολισμένη αλλού?
Θα συμφωνήσω, αν συγκρίνεις το Wraith με το Continental GT βλέπεις άμεσα ότι είναι διαφορετικά αυτοκίνητα.. με τέτοιο budget απλά παίρνεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο, προσωπικά θα πήγαινα σε Bentley καθώς είναι πιο σπορ.. αράζει και ένα ολοκαίνουριο γκρι/ασημί δίπλα μου στο parking εδώ που μένω και με έχει αρρωστήσει 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Θα συμφωνήσω, αν συγκρίνεις το Wraith με το Continental GT βλέπεις άμεσα ότι είναι διαφορετικά αυτοκίνητα.. με τέτοιο budget απλά παίρνεις αυτό που σου αρέσει περισσότερο, προσωπικά θα πήγαινα σε Bentley καθώς είναι πιο σπορ.. αράζει και ένα ολοκαίνουριο γκρι/ασημί δίπλα μου στο parking εδώ που μένω και με έχει αρρωστήσει 
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Καμία continental gt?
-
Ευθύμη πάρε αυτό το ασημί που έβαλες στην φωτογραφία και μετά ούτε που θα γυρνάς το κεφάλι σου να βλέπεις την Bentley.
Τώρα επειδή τα νούμερα είναι διαφορετικά ας εστιάσουμε στο 15500ST.
-
Ίσως το καλύτερο μπρασελέ που έχω δοκιμάσει.
Μοναδική αίσθηση και φινίρισμα. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200604/05de5ac6b6589b7b3b79ca9a3f396507.jpg)
-
Και φοβερό το βίντεο της AP με το πώς φτιάχνεται αν το έχει δει κανείς.
-
Ίσως το καλύτερο μπρασελέ που έχω δοκιμάσει.
Μοναδική αίσθηση και φινίρισμα. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200604/05de5ac6b6589b7b3b79ca9a3f396507.jpg)
Βαλε καμια μπροστινη να δουμε αν λεει καλα την ωρα...
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
Μόνο μην ανάψεις τσιγάρο...
Αμαρτία μετά από τόση προσπάθεια ;)
ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΟ!!
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
Μπράβο Νίκο! Καλορίζικο!!! :respect:
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
Ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ ταραχές!! Έφτασε πριν το ΣΚ μπράβο! Φίλε με υγεία να το χαρείς, ότι και να πούμε λίγο για την ρολογάρα!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Ρολογάρα και Holy Grail για πολλούς
Καλοφόρετο με υγεία Νίκο πολύ ωραίο
-
Ρολογαρα Νικο!!!!
Καλοφορετο με υγεια!!!! :cheers: :cheers:
-
Για μένα το νο1 ρολοι του φόρουμ
Καλορίζικο !!!!!!
Στάλθηκε από το SM-G975F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Οντως ρολοι απο τα λιγα..! Προκαλει εγκεφαλικα!!! Καλοριζικοοο!!!
Στάλθηκε από το SM-A505FN μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Να το χαρείς με υγεία, υπέροχο ρολόι!
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Μόνο μην ανάψεις τσιγάρο...
Αμαρτία μετά από τόση προσπάθεια ;)
ΚΑΛΟΦΟΡΕΤΟ!!
Στράτο τσιγάρο ποτέ ξανά. Νομίζω οτι το ταξίδι μόλις ξεκίνησε μια μια μακροχρόνια σχέση αγάπης.
Μπράβο Νίκο! Καλορίζικο!!! :respect:
Γρηγόρη σε ευχαριστώ φίλε. Το βρήκα και απλα χτύπησα δίχως δεύτερη σκέψη.
Ωχ ωχ ωχ ωχ ωχ ταραχές!! Έφτασε πριν το ΣΚ μπράβο! Φίλε με υγεία να το χαρείς, ότι και να πούμε λίγο για την ρολογάρα!!!
Ευχαριστώ Ευθύμη. Νομίζω οτι έφτασα στην Ιθάκη μου.
Ρολογάρα και Holy Grail για πολλούς
Καλοφόρετο με υγεία Νίκο πολύ ωραίο
Το ίδιο και για εμένα Δημήτρη. Το έψαχνα 1 μησι χρόνο. Ηξερα τι ήθελα αλλά δεν ήμουν σίγουρος πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να το αποκτήσω. Τους τελευταίους 2 μήνες ήταν στο στόχαστρο. Με βοήθεια και συμβουλές ο κύβος ερίφθη.
Ρολογαρα Νικο!!!!
Καλοφορετο με υγεια!!!! :cheers: :cheers:
Σπύρο μου σε ευχαριστώ πολύ. Πλέον έφυγα απο την κορώνα ακολουθώντας τα βήματα σου.
Για μένα το νο1 ρολοι του φόρουμ
Καλορίζικο !!!!!!
Ευχαριστώ Μαργαρίτα. Το κάθε ρολόι του φόρουμ είναι μοναδικό και Νο1.
Όλα κάνουν την ίδια δουλειά.
Μας κάνουν χαρούμενους όταν τα αγοράζουμε και όταν τα φοράμε.
Οντως ρολοι απο τα λιγα..! Προκαλει εγκεφαλικα!!! Καλοριζικοοο!!!
Γιάννη σε ευχαριστώ. Όντως ανεβάζει παλμούς. Δεν το περιμενα.
Να το χαρείς με υγεία, υπέροχο ρολόι!
Σε ευχαριστώ πολύ Γιάννη.
-
Καλοφόρετο με υγεία!!! :2thumbs: :2thumbs:
-
Νικο να το φορας με υγεια ευχομαι!
Δενει ωραια με το FF σου...
Για μένα το νο1 ρολοι του φόρουμ
Εννοεις νο3.
Πρωτα το FF μου, μετα το ΑΡ μου και μετα του Νικου.
Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε.
-
Οτι και να πω είναι λίγο! Καλοφορετο λοιπόν και πάντα να το φοράς με υγεία!
Για το το ρολόι τα λόγια είναι περιττά! Δένει εξαιρετικά με το FF!
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
Πω πω τι ρολογαρα/αμαξάρα είναι αυτή ρε Νίκο...μεγιες κ καλορίζικο!!
-
Τετοιου τυπου μπρασελε φοραγα ανετα (γενικα δεν πολυσυμπαθω τα ρολογια με μπρασελε :P )
-
Νικο τα λογια ειναι περιττα για αυτο το ρολοι....Να το χαιρεσαι!!!
Στάλθηκε από το SM-G965F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νίκο καλοφόρετο :) :) :)
Πραγματικά πανέμορφο και φυσικά άλλη κλάση...
Να δείχνει πάντα χαρούμενες ώρες
Sent from my SM-G975F using Tapatalk
-
Καλοφόρετο με υγεία!!! :2thumbs: :2thumbs:
Αλέξη σε ευχαριστώ πολύ.
Νικο να το φορας με υγεια ευχομαι!
Δενει ωραια με το FF σου...
Εννοεις νο3.
Πρωτα το FF μου, μετα το ΑΡ μου και μετα του Νικου.
Ας προσεχουμε λιγο τι λεμε.
Βίκτωρα σε ευχαριστώ. Σίγουρα δεν είναι ούτε TOP 5. Υπάρχουν κρυφά διαμάντια στο φόρουμ.
Οτι και να πω είναι λίγο! Καλοφορετο λοιπόν και πάντα να το φοράς με υγεία!
Για το το ρολόι τα λόγια είναι περιττά! Δένει εξαιρετικά με το FF!
Γιώργο σε ευχαριστώ. Το ρολόι είναι όντως εντυπωσιακό.
-
Πω πω τι ρολογαρα/αμαξάρα είναι αυτή ρε Νίκο...μεγιες κ καλορίζικο!!
Άρη σε ευχαριστώ. Μπροστά στα δικά σου τέρατα το Royal Oak μοιάζει με έφηβο. Το αμάξι μεγάλη αγάπη στα βιβλία.
Τετοιου τυπου μπρασελε φοραγα ανετα (γενικα δεν πολυσυμπαθω τα ρολογια με μπρασελε :P )
Καλοφόρετο το Ωμέγα φίλε μου. Το μπρασελέ είναι όντως μοναδικό.
Νικο τα λογια ειναι περιττα για αυτο το ρολοι....Να το χαιρεσαι!!!
Γιάννη σε ευχαριστώ.Υγεία να έχουμε και τα ρολόγια θα τα βρίσκουμε.
Νίκο καλοφόρετο :) :) :)
Πραγματικά πανέμορφο και φυσικά άλλη κλάση...
Να δείχνει πάντα χαρούμενες ώρες
Παναγιώτη σε ακολουθώ σε κοντινή απόσταση. Άλλη κλάση το AP σε σχέση με το SD43 με το καθε ένα να έχει την χάρη του.
Προσωπικά μόνο χαρούμενος μπορώ να νιώθω απο την μετάβαση.
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
Πανέμορφο Νίκο, να το χαρείς σου εύχομαι :up:
Ρολόϊ «σταθμός», κουκλί κατά τη γνώμη μου και μακριά από τα trends. Και φυσικά δύσκολο & να βρεθεί & να αποκτηθεί. Και ωρολογιακό «blue chip».
Τι άλλο να ζητήσεις ???
Με γειά σου ;)
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Τραβαει τα βλεμματα το AP!!!
-
Πανέμορφο Νίκο, να το χαρείς σου εύχομαι :up:
Ρολόϊ «σταθμός», κουκλί κατά τη γνώμη μου και μακριά από τα trends. Και φυσικά δύσκολο & να βρεθεί & να αποκτηθεί. Και ωρολογιακό «blue chip».
Τι άλλο να ζητήσεις ???
Με γειά σου ;)
Άγγελε σε ευχαριστώ πολύ. Επενδυτής δεν είμαι αλλά η συγκεκριμένη αγορά έγινε μετα από μεγάλη σκέψη.
Ειμαι χαρούμενος που βρέθηκε τόσο γρήγορα και ακόμα περισσότερο που δεν συμβιβάστηκα με το μαύρο Dial.
-
Νίκο άσε τις ευχαριστίες τώρα και απόδωσε τιμές στην ρολογαρα με υπέροχες φωτογραφίες

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
-
Νίκο και συ στο κλαμπ της ΑΡ; καλοφορετο!!! Τρομερό κομμάτι!!
Sent from my Huawei P8 Lite using Tapatalk
-
Ευθύμη θέλει στρώσιμο πριν βγει έξω.
Δημήτρη ναι, μετά από σχεδόν έναμησι χρόνο είπα να τολμήσω.
Νομίζω ότι ο συνδιασμος με το FF είναι ιδανικός όπως είπε και ο Βίκτωρας. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200606/211f2da08d53f710de761da4a169110b.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200606/30778d8a1d856b5920ffa727432821a5.jpg)(https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200606/dfa52aa68e5d5a13a5a5238ba74e39d4.jpg)
-
Perfect two-piece collection που λέμε και στο χωριό μου...
Στάλθηκε από το SM-G960F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Timeless mechanical engineering.
Να πέσουν λίγο οι παλμοί και θα επανέλθω. (https://uploads.tapatalk-cdn.com/20200605/e6dbe9ccff8c8321a85df40a4716a5d4.jpg)
Καλοφόρετη η ρολογάρα Νίκο!!!
-
ΚΑταπληκτικό...
Να το φοράς πάντα με υγεία.
-
Perfect two-piece collection που λέμε και στο χωριό μου...
Trio Γιάννη. Το smart watch είναι must για θάλασσα, παιδική χαρά και ταξίδια.
Καλοφόρετη η ρολογάρα Νίκο!!!
Τάσο σε ευχαριστώ πολύ. Να χαίρεσαι τις ρολογαρες σου. Σιγά σιγά μπαίνω στην ΥΩ.
ΚΑταπληκτικό...
Να το φοράς πάντα με υγεία.
Κωνσταντίνε σε ευχαριστώ για όλα.
Οι συζητήσεις μαζί σου με βοήθησαν να ξεπεράσω όλους τους ενδοιασμούς και να προχωρήσω προσω ολοταχώς προς τον στόχο.
Εύχομαι να τα πούμε από κοντά μέσα στο καλοκαίρι.
-
Kαλοφορετο να ειναι, το μπλε dial μετραει ;)
-
καλοφόρετο με υγεία !!!!!!
-
Kαλοφορετο να ειναι, το μπλε dial μετραει ;)
Ευχαριστώ. Ισχύει ότι η επιλογή Dial ήταν η βέλτιστη για τα δικά μου μάτια.
καλοφόρετο με υγεία !!!!!!
Ευχαριστώ Δημήτρη. Υγεία για όλους.
-
Νίκο συγχαρητήρια. Καλοφορετο και μόνο καλές ώρες να δείχνει. Τι διαμετρο έχει Νίκο?? 41??
Στάλθηκε από το Redmi 8A μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Νίκο συγχαρητήρια. Καλοφορετο και μόνο καλές ώρες να δείχνει. Τι διαμετρο έχει Νίκο?? 41??
Ευχαριστώ Άγγελε. Ναι 41mm.
-
Ευχαριστώ Άγγελε. Ναι 41mm.
Υπέροχο και η σωστή επιλογή dial φυσικά! Καλοφόρετο.
Φαντάζομαι δείχνει αρκετά μεγαλύτερο από τα 40αρια κεραμικά ρόλεξ λόγω κάσας;
-
Καλοφόρετο, με υγεία, από τα ωραία κομμάτια και για την επόμενη γεννιά!
:)
-
Νίκο μου Καλοφόρετο.
Να το χαίρεσαι παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τις όμορφες καθημερινές στιγμές. Εύχομαι πολύ αέρα στα πανιά σου για τον επόμενο στόχο...
-
Υπέροχο και η σωστή επιλογή dial φυσικά! Καλοφόρετο.
Φαντάζομαι δείχνει αρκετά μεγαλύτερο από τα 40αρια κεραμικά ρόλεξ λόγω κάσας;
Ναι Μιχάλη είναι διαφορετικό λόγω ενσωματομένου μπρασελέ. Θα έλεγα αίσθηση 42-43 mm. Έχω σε προηγουμενη ανάρτηση το BLNR.
Καλοφόρετο, με υγεία, από τα ωραία κομμάτια και για την επόμενη γεννιά!
:)
Ευχαριστώ Απόστολε. Πολύ σωστά το λες.
Νίκο μου Καλοφόρετο.
Να το χαίρεσαι παρέα με τα αγαπημένα σου πρόσωπα και τις όμορφες καθημερινές στιγμές. Εύχομαι πολύ αέρα στα πανιά σου για τον επόμενο στόχο...
Σε ευχαριστώ Γιώργο. Για καθημερινό ρολόι δεν είναι αλλά σίγουρα τα Σαββατοκύριακα θα είναι ιδιαίτερα. Θα τα πούμε απο κοντά για καφέ σύντομα.
-
Πανέμορφο, με γεια! Επειδή ήθελα να δω ένα τέτοιο από κοντά, αλλά στο 37αρι ή στο 39αρι jumbo, αν υπάρχει ένα κατάστημα στην Αθήνα.
Αλλά με τρομαξατε, παίζει δηλαδή να πας και να μην στο δείξουν ή αφήσουν να το φορέσεις? Εννοώ, μαγαζί είναι, πως αλλιώς θα πουλήσει? Και δεύτερο, τι είναι αυτό το καπέλο? Με βάση την εταιρεία, κοστίζουν περίπου 20 και 30χιλ. αντίστοιχα.
-
Πανέμορφο, με γεια! Επειδή ήθελα να δω ένα τέτοιο από κοντά, αλλά στο 37αρι ή στο 39αρι jumbo, αν υπάρχει ένα κατάστημα στην Αθήνα.
Αλλά με τρομαξατε, παίζει δηλαδή να πας και να μην στο δείξουν ή αφήσουν να το φορέσεις? Εννοώ, μαγαζί είναι, πως αλλιώς θα πουλήσει? Και δεύτερο, τι είναι αυτό το καπέλο? Με βάση την εταιρεία, κοστίζουν περίπου 20 και 30χιλ. αντίστοιχα.
Το κόλπο που κάνουν πολλές εταιρείες είναι ότι στο πουλάνε αφού είσαι ήδη καλός πελάτης (έχεις αγοράσει από αυτούς άλλα 3-4 κομμάτια που δεν είναι δημοφιλή) για να σε "αφήσουν" να το αγοράσεις.
Το καπέλο δε νομίζω ότι ισχύει στις αντιπροσωπίες -- αλλά εάν θέλεις να το αγοράσεις κατευθείαν χωρίς να πάρεις άλλα ρολόγια για να γίνεις "καλός" πελάτης, τότε πρέπει να το αγοράσεις από τρίτους, οι οποίοι χρεώνουν καπέλο στην τιμή.
-
:nutty: :nutty: Σιγά μην παρακαλάμε κιόλας για να δώσουμε χρήματα. Ευχαριστώ πολύ πάντως για την άμεση απάντηση.