- MyWatch.gr - The Hellenic Wrist & Pocket Watch Enthusiasts Forum / Founded in March 2006
ΡΟΛΟΓΙΑ => Επιλογή-Αγορά ρολογιού => Μήνυμα ξεκίνησε από: gkblues στις Ιανουάριος 09, 2014, 07:40:53 μμ
-
Καλησπερα σας...Καλη χρονια με υγεια σε ολους
θα ηθελα τη βοηθεια σας για την επιλογη ενος ποιοτικου ρολογιου σε χαμηλη κατηγορια κοστους εως 400 ευρω..
δωστε μου μερικες καλες επιλογες ετσι ωστε να αναζητησω την καλυτερη τιμη....
Σας ευχαριστω προκαταβολικα
-
Καλώς ήρθες!
SEIKO!!! :2thumbs: (και με τα δύο χέρια!)
Φιλικά,
Σπύρος
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Προσδιόρισε για το τι ακριβώς χρειάζεσαι, για το ποια στιγμή το θέλεις, σε τι στυλ και ότι άλλο θέλεις.
Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πας σε Seiko, Citizen, Orient, Casio σε Ιαπωνικά και σε Tissot, Hamilton, Certina από Ελβετικά. Στα δεύτερα θα βρεις κυρίως quartz (με μπαταρία δηλ.) ενώ στα Iαπωνικά μπορείς να βρεις και μηχανικά.
Σου έδωσα μια γενική εικόνα.
-
Καλησπέρα και καλή χρονιά!
Προσδιόρισε για το τι ακριβώς χρειάζεσαι, για το ποια στιγμή το θέλεις, σε τι στυλ και ότι άλλο θέλεις.
Σε αυτά τα χρήματα μπορείς να πας σε Seiko, Citizen, Orient, Casio σε Ιαπωνικά και σε Tissot, Hamilton, Certina από Ελβετικά. Στα δεύτερα θα βρεις κυρίως quartz (με μπαταρία δηλ.) ενώ στα Iαπωνικά μπορείς να βρεις και μηχανικά.
Σου έδωσα μια γενική εικόνα.
Στα παραπάνω, που είναι όλα πολύ σωστά, θα μπορούσαν να προστεθούν και κάποιες επιλογές από μικρές εταιρείες (κυρίως γερμανικές, που λόγω ευρώ έχουν ξεπηδήσει σαν μανιτάρια τα τελευταία χρόνια).
Σε αυτές επίσης μπορούν να βρεθούν μηχανικά ρολόγια, τα οποία για την τιμή τους είναι πολύ καλά (π.χ. σχετικές απόψεις: http://www.mywatch.gr/index.php/topic,3649.0.html (http://www.mywatch.gr/index.php/topic,3649.0.html) )
Φιλικά,
Σπύρος
-
Επίσης invicta και kadloo είναι εξαιρετικές επιλογές...
-
Ομοίως και οι παραπάνω προτάσεις είναι πολύ καλές. Εξαρτάται τι θέλεις.
Πάντως μη φοβάσαι... Τα μέλη του γκρουπ και ιδίως οι εμπειρότεροι, θα σε βοηθήσουν σε ότι θέλεις.
Άλλο που δε θέλουν...
-
Θα ήθελα ενα ρολοι ιδιαίτερο ... για όλες τις ώρες.
Θα προτιμουσα λιγο μεγαλο ως διάσταση...
Στο μυαλό μου είχα λιγο απο tw steel ce1052,haurex turbina chrono...
-
Μερικές επιλογές...
http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-44-Handwinding,808.html
(http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-44-Handwinding,808.html)
http://www.creationwatches.com/products/citizen-promaster-47/citizen-promaster-eco-drive-nighthawk-bj7010-16f-bj7010-sky-watch-950.html
(http://www.creationwatches.com/products/citizen-promaster-47/citizen-promaster-eco-drive-nighthawk-bj7010-16f-bj7010-sky-watch-950.html)
http://clock-center.gr/?post_type=wpsc-product&p=1025 (http://clock-center.gr/?post_type=wpsc-product&p=1025) Κάτω απο 400 ευρώ..
-
Κατι γύρω στα 50mm;
-
Κατι γύρω στα 50mm;
Αυτό, το 50mm είναι που μας κολλάει..
(τα ρολόγια που σου έδειξε ο spacer είναι πολύ καλές επιλογές).
Όμως, να ρωτήσω, υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος για την προτίμηση στη μεγάλη διάσταση;
Κάσες 42-45mm 'γράφουν' τέλεια πάνω σε όλους.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Απλά είδα κατι τέτοιο http://www.haemmer-germany.com/watchdetails/HQ-01_LONDON (http://www.haemmer-germany.com/watchdetails/HQ-01_LONDON)
Και μου αρεσε...
Τα haemmer τι λενε ;
-
Εντυπωσιακό και λιτό χωρίς υπερβολές με αξιόπιστη μηχανή quartz, απλά αυτά που σου πρωτείνουμε είναι από καθιερωμένες μάρκες ρολογιών που τις εκτιμούν άπαντες στο φόρουμ άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο. Απλά τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει την εμφάνισή τους μάρκες όπως αυτές που ανέφερες που λανσάρουν τη μόδα των μεγάλων κασών και αντιγράφουν το στυλ των άλλων καθιερωμένων εταιριών. Άσε που τις περισσότερες φορές είναι και υπερτιμημένες. Σε αυτά τα χρήματα παίρνεις πολύ καλά quartz από φίρμες που σου αναφέραμε παραπάνω. Μη σε ξεγελάνε τα πολυδιαφημιζόμενα ρολόγια σε βιτρίνες, internet και περιοδικά. Πριν αγοράσεις δεν θα ήταν άσχημα να πάρεις την τελική γνώμη από εμάς εδώ.
-
Άριστα για τα χρήματά τους είναι και τα Casio Edifice, εξαιρετικά σε ποιότητα, αξιοπιστία και τεχνολογία. Δεν έχεις να χάσεις τίποτα για να τα δεις.
-
Ευχαριστω για τις προτάσεις σας...
Κατι τελευταίο....Υπαρχει κάποια καλη πρόταση για μπατζετ εως 250€
-
Στα χρήματα που αναφέρεις, κοίταξε σε Ιαπωνία κυρίως μεριά (Seiko, Citizen, Casio Edifice ή G -SHOCK, αλλά κοίταξε και σε Tissot από Ελβετία μεριά.
-
Οκ...ευχαριστω ...καλο βραδυ
-
Αυτό το ρολόι http://www.haemmer-germany.com/watchdetails/HQ-01_LONDON (http://www.haemmer-germany.com/watchdetails/HQ-01_LONDON)
Σε τιμή γύρω στα 160€ μου μοιάζει δελεαστική
Τι λέτε;
-
Αυτό το ρολόι [url]http://www.haemmer-germany.com/watchdetails/HQ-01_LONDON[/url] ([url]http://www.haemmer-germany.com/watchdetails/HQ-01_LONDON[/url])
Σε τιμή γύρω στα 160€ μου μοιάζει δελεαστική
Τι λέτε;
Quartz, όμως;..
Ακόμα και στα χρήματα αυτά βρίσκεις μηχανικά (σχετικά) αξιόλογα.
Όμως, φαίνεται ότι προτιμάς στο συγκεκριμένο στυλ (διάσταση, dial κλπ.), οπότε εκεί που κοιτάς είναι μια καλή λύση.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Δωστε μου 1-2 επιλογες σας σε αυτοματα
-
σου ανέφεραν μερικά και οι προηγούμενοι ...για 50 mm δύσκολα να βρεις αμιγώς ωρολογιακή εταιρεία και αυτοματο ..σε τετοιο στυλ αυτοματα ειναι τα u-boat που ξεφεύγουν ..επισης η Tw -steel βγαζει αυτοματα με γιαπωνεζικο μηχανισμο miyota η και με ελβετικο αλλα θεωρω οτι ειναι ακριβα για αυτο που προσφερουν..
να δες με miyota
http://www.rologia.com.gr/TW-Steel-Canteen-Style-Collection-Automatic-Black-Leather-Strap-TWA201.html (http://www.rologia.com.gr/TW-Steel-Canteen-Style-Collection-Automatic-Black-Leather-Strap-TWA201.html)
Για εμενα το καλυτερο ειναι να πας σε STEINHART με unitas κουρδιστο στα 47 mm,ζαφειρι, (εχω και εγω )που ειναι πολυ value for money
http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-47-Handwinding,13.html (http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-47-Handwinding,13.html)
η
http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-47-Handwinding-Black,12.html (http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-Uhr-47-Handwinding-Black,12.html)
-
Νομιζω οτι το βρηκα.......
http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-47-handwinding-bronze,812.html (http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-47-handwinding-bronze,812.html)
-
Πολύ καλή επιλογή κατ' εμέ!
-
Νομιζω οτι το βρηκα.......
[url]http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-47-handwinding-bronze,812.html[/url] ([url]http://www.steinhartwatches.de/en/Nav-B-47-handwinding-bronze,812.html[/url])
Εγώ, νομίζω ότι άλλαξες και λίγο γούστα (προς το καλύτερο ;) )
Καλό θα είναι να διαβάσεις καλά τα χαρακτηριστικά του ρολογιού.
Τον steinhart πάντως, μην τον φοβάσαι.
Αν αποφασίσεις να πάρεις από αυτόν, τα ξαναλέμε.
Φιλικά,
Σπύρος
-
Τα χαρακτηριστικά του ρολογιού που σας ανέφερα ειναι καλα; Η
να κοιτάξω κατι αλλο;
-
Τα χαρακτηριστικά του ρολογιού που σας ανέφερα ειναι καλα; Η
να κοιτάξω κατι αλλο;
Μου αρέσει πολυ και αυτο...
http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/officer-auto/h70655733 (http://www.hamiltonwatch.com/collection/khaki/field/officer-auto/h70655733)
Ξέρει κάποιος απο που θα μπορούσα να τα αγορασω πιο φθηνά;
-
Τα χαρακτηριστικά του ρολογιού που σας ανέφερα ειναι καλα; Η
να κοιτάξω κατι αλλο;
Για την τιμή του είναι καλό.
Απλά, είναι κουρδιστό, είναι πολύ λίγο 'αδιάβροχο' και είναι bronze.
Από τα τρία, εμένα θα με προβλημάτιζε λίγο το υλικό, γιατί μπορεί να αλλάξει χρώμα με τη χρήση (έτσι υποστηρίζουν πολλοί).
Υπάρχουν αρκετές φωτό και κριτικές.
Για pilot (που είναι πανέμορφα) είναι μια αρκετά καλή επιλογή.
Πάντως, κατά τη γνώμη μου, πολύ καλά έκανες και άλλαξες γνώμη για το στυλ που σου άρεσε αρχικά.. ;)
Φιλικά,
Σπύρος
-
Ποιο απο τα αυτοματα της εταιρειας να κοιταξω;
-
Ακόμα και το ίδιο σε ατσάλι.
Μηχανή Unitas αξιόπιστη. Αν δε σ΄ενδιαφέρει η υδατοστεγανότητα (αν θέλεις να βουτάς με αυτό) με ατσάλι θα ήταν η ιδανική επιλογή. (Όχι πως είναι άσχημο έτσι όπως είναι, απλά λάβε υπ' όψην σου τη γνώμη του svl)
Αν δεν έχεις πρόβλημα να το κουρδίζεις μια φορά την ημέρα (ή το δυήμερο), είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Απλά να ξέρεις ότι είναι μια περισσότερο ψαγμένη επιλογή, αν αντιθέση με την πληθώρα του καταναλωτικού κοινού που κοιτάζει μόνο την εμφάνιση του ρολογιού. Εδώ μιλάμε για ένα μικρό εργοστάσιο χρόνου στον καρπό...
Άλλη φάση...
-
Ορίστε φίλε μου
http://www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-47-Handaufzug,13.html (http://www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-47-Handaufzug,13.html) (κουρδιστό 47χιλ.)
http://www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-47-Automatic-A-Muster,701.html (http://www.steinhartwatches.de/de/Nav-B-Uhr-47-Automatic-A-Muster,701.html) (αυτόματο 47χιλ.)
Αν θέλεις να το βάζεις και στο νερό μέχρι 30ΑΤΜ/300μ. και είναι μεγάλα, swiss made με ΕΤΑ2824 και πανέμορφα και τα δύο με εξαιρετική τιμή σ' αυτά που προσφέρουν.
1. http://www.steinhartwatches.de/de/Apollon-Automatic,453.html (http://www.steinhartwatches.de/de/Apollon-Automatic,453.html) (με sandwitch dial και 3 στεφάνες -ατσάλινη, μαυρη DLC, μπρούτζινη- για να τις αλλάζεις όποτε σου κάνει κέφι και να φαίνεται το ρολόι διαφορετικό! ;))
2. http://www.steinhartwatches.de/de/TRITON-30ATM-,309.html (http://www.steinhartwatches.de/de/TRITON-30ATM-,309.html)
Και είναι στο στυλ του ρολογιού που αρχικά ήθελες (u-boat, tw steel κλπ)
Άσε ότι στα συγκεκριμένα μπορείς να αλλάζεις δεκάδες λουριά (τύπου panerai) και να σου φαίνεται ότι φοράς καινούριο ρολόι κάθε φορά... ;)
Επίσης για νερό και βουτιές και όλα τα υπόλοιπα από εδώ....
http://www.steinhartwatches.de/de/taucheruhren.html (http://www.steinhartwatches.de/de/taucheruhren.html)
-
Εδώ μιλάμε για ένα μικρό εργοστάσιο χρόνου στον καρπό...
Άλλη φάση...
Σωστή κουβέντα!.
Γιαυτό θα βρεις εδώ και τόσους πολλούς..'εργοστασιάρχες' ;)
Τα μοντέλα που σου δείχνουν ο Viglatoras και ο IliasG είναι υπέροχα..
Γενικά, τα ρολόγια του Steinhart σε ποιότητα είναι ένα 'κλικ' επάνω από ό,τι περιμένεις για την τιμή τους.
Οι μηχανισμοί, απλοί και αξιόπιστοι, μοντάρονται φασόν στην Ελβετία, αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα αρνητικό.
Προσωπικά, προτιμώ ένα ρολόϊ που στο dial γράφει swiss made παρά made in germany.
Υπολόγιζε +15 ευρώ για Ελλάδα, με dhl σπίτι σου.
Φιλικά
Σπύρος
-
Για να τα προτιμάει πολύς κόσμος ''εδώ'', κάτι ξέρουν. Κοιτάζουν την ουσία σε σχέση με την απόδοση και την τιμή.
Ίσως ότι πιο value for money στα μηχανικά ρολόγια.
-
ευχαριστω πολυ παιδια....Εμαθα πολλα πραγματα απο τις υποδειξεις σας και θα καταληξω σε μια απο αυτες..
-
Καλημέρα σας..Ήθελα να ρωτήσω κάτι ακόμα..
Υπάρχει κάποια ιδιαίτερη σχέση με την Steinhart
λόγω του φόρουμ που θα μπορούσα να έχω καλύτερη τιμή στην αγορά ρολογιου;
-
Όχι. Ο Gunter δεν κάνει καλύτερες τιμές.
-
Όχι. Ο Gunter δεν κάνει καλύτερες τιμές.
Μάλλον όχι, αλλά δεν χάνεις τίποτα να πεις ότι είσαι μέλος του φόρουμ και να ζητήσεις κάτι καλύτερο... ;)
-
Δεν θυμάμαι αν σου έχει προταθεί, αλλά σε χαμηλό μπάτζετ αυτά που είναι άπαιχτα, ποιοτικότατα και 200% value for money είναι τα γιαπωνέζικα seiko-citizen-orient. Αν λοιπόν δεν κλίνεις αποκλειστικά προς ελβετογερμανικό, ρίξε μια ματιά κι εδώ.
http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/ (http://www.creationwatches.com/products/seiko-divers-60/)
http://www.creationwatches.com/products/search/results.html?search_in_description=1&keyword=orient+m+force (http://www.creationwatches.com/products/search/results.html?search_in_description=1&keyword=orient+m+force)
http://mywatcheshub.com/seiko-superior-c-391_397/?pg=store (http://mywatcheshub.com/seiko-superior-c-391_397/?pg=store)
http://mywatcheshub.com/seiko-solar-c-391_399/?pg=store (http://mywatcheshub.com/seiko-solar-c-391_399/?pg=store)
http://www.dutyfreeislandshop.com/SearchResults.asp?Cat=132 (http://www.dutyfreeislandshop.com/SearchResults.asp?Cat=132)
Kαι έχει ακόμα πάρα πολλά. Ψάξε το! ;)
-
Τι σημαίνουν οι δυο διαφορετικές τιμές στο σάιτ της steinhart;
Ποια ισχυει τελικα απο τις δυο;
-
Το γράφει. Η χαμηλότερη είναι χωρίς ΦΠΑ. Η ακριβότερη είναι αυτή που ισχύει, εκτός αν έχεις εταιρεία που μπορεί να δικαιολογήσει ρολόι χειρός σαν έξοδο, οπότε μπορείς να το πάρεις χωρίς ΦΠΑ.
-
Αν δώσω δηλαδή στοιχεία εταιρείας για τιμολόγηση αγοράζω χωρίς ΦΠΑ;
-
...εκτός αν έχεις εταιρεία που μπορεί να δικαιολογήσει ρολόι χειρός σαν έξοδο, οπότε μπορείς να το πάρεις χωρίς ΦΠΑ.
Ωραία ιδέα η σύσταση τέτοιας εταιρείας..π.χ. της "Απόλαυση Ωρολογίων Χειρός ΕΠΕ".. ;)
gkblues: Τον ΦΠΑ μέσα στην ευρώπη δεν τον γλυτώνεις. Η τιμή χωρίς, είναι για εκτός Ε.Ε.
(έτσι, νομίζω..)
Φιλικά,
Σπύρος
-
Ακόμα και το ίδιο σε ατσάλι.
Μηχανή Unitas αξιόπιστη. Αν δε σ΄ενδιαφέρει η υδατοστεγανότητα (αν θέλεις να βουτάς με αυτό) με ατσάλι θα ήταν η ιδανική επιλογή. (Όχι πως είναι άσχημο έτσι όπως είναι, απλά λάβε υπ' όψην σου τη γνώμη του svl)
Αν δεν έχεις πρόβλημα να το κουρδίζεις μια φορά την ημέρα (ή το δυήμερο), είναι μια πολύ καλή επιλογή.
Απλά να ξέρεις ότι είναι μια περισσότερο ψαγμένη επιλογή, αν αντιθέση με την πληθώρα του καταναλωτικού κοινού που κοιτάζει μόνο την εμφάνιση του ρολογιού. Εδώ μιλάμε για ένα μικρό εργοστάσιο χρόνου στον καρπό...
Άλλη φάση...
Πως ειναι η καθημερινή συμβίωση με ενα κουρδιστο ρολοι;
Κάθε ποτε θέλει φόρτιση;
Ειναι κατι που κουράζει η ειναι δελεαστικό ;
Σε σχέση με τα αυτόματα;
Εχει μεγάλες αποκλίσεις στη χρόνομέτρηση μέρα με τη μέρα;
Συγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις μου αλλα θελω να μάθω πριν αγορασω.....Ευχαριστω
-
Θα σου απαντήσω σχετικά με την... καθημερινή συμβίωση.
Ας πούμε ότι αποκτάς μια...προσωπική σχέση με το ρολόι σου. Γίνεται ο καθημερινός σου σύντροφος, μιας και θέλει μια επαφή με αυτό μέσω του κουρδίσματος. Είναι ένα ρολόι που δεν το ''ξαχνάς'' (και δεν πρέπει να το ξεχάσεις)
Σου δίνει και την αίσθηση μιας άλλης πιο ρομαντικής εποχής. Έρχεσαι στη θέση του παππού σου πριν από αρκετά χρόνια και ίσως να είναι μία από τις λίγες κοινές και καθημερινές ασχολίες.
Στην Unitas θέλεις ένα πλήρες κούρδισμα το διήμερο.
Στις υπόλοιπες ερωτήσεις, καλύτερα να πάρεις τη γνώμη των εμπειρότερων εδώ.
-
Τελικα πιστεύω ότι όλη αυτή η ιεροτελεστία με εξιταρει.....