97
« στις: Ιούνιος 06, 2016, 12:48:05 μμ »
Σχετικά με το old fashioned, επειδή το φτιάχνω και το πίνω περίπου 15 χρόνια, και έχω πειραματιστεί με πολλές συνταγές, έχω να προσθέσω το εξής για όποιον θέλει να πειραματιστεί:
Πριν βάλετε το bitters και τη ζάχαρη, ξεκινήστε με ένα maraschino cherry και μια πολύ λεπτή φέτα πορτοκαλιού. Χρησιμοποιώντας ένα μικρό γουδοχέρι, ή αν δεν έχετε, ένα κουτάλι, πιέστε τα απαλά στον πάτο του ποτηριού για να βγάλουν ότι χυμό έχουν και πιέστε λίγο παραπάνω τη φλούδα του πορτοκαλιού για να απελευθερώσει τη "σπιρτάδα" της. Κατόπιν, αφαιρέστε τα από τον πάτο του ποτηριού και πετάξτε τα, αφήνοντας μόνο τον ελάχιστο χυμό που έχουν απελευθερώσει αυτά τα δύο υλικά.
Κατόπιν, συνεχίστε με τη συνταγή όπως περιγράφεται. Πιστέψτε με, η διαφορά που κάνει στη γεύση του κοκτέηλ αυτός ο ελάχιστος χυμός των δύο υλικών είναι τεράστια.
Επίσης, πειραματιστείτε με διάφορα bourbon για το συγκεκριμένο κοκτέηλ, μέχρι να βρείτε το αγαπημένο σας. Εγώ έχω καταλήξει στο Bulleit rye, αλλά αυτά είναι γούστα.
Καλορίζικο και καλοφόρετο το ρολόι, να το χαρείς με υγεία.