Αποστολέας Θέμα: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch  (Αναγνώστηκε 102577 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος svl

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 10979
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #180 στις: Νοέμβριος 05, 2014, 01:39:55 μμ »
Το ακριβέστερο ρολόι του κόσμου είναι υπερβολικά ακριβές
http://news.in.gr/science-technology/article/?aid=1231360965



"Χάνει" ένα δευτερόλεπτο κάθε 5 δις χρόνια.. :o

Αποσυνδεδεμένος gerogian

  • Global Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 23362
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #181 στις: Νοέμβριος 05, 2014, 03:05:27 μμ »

Το Πείραμα Του Ρόζενχαν

Συνέβη στην Αμερική… Το 1972…


Ο εμπνευστής του, ο Ντέιβιντ Ρόζενχαν, δίδασκε σε ένα μικρό πανεπιστήμιο «ηρωικό αλτρουισμό»!
Κάπως αυθόρμητα αποφάσισε να κάνει ένα αντιδεοντολογικό πείραμα (και σίγουρα όχι και τόσο επιστημονικό) για να ελέγξει κατά πόσο το ψυχιατρικό διαγνωστικό σύστημα μπορούσε πράγματι να διακρίνει τους σώφρωνες από τους παράφρονες.
Τηλεφώνησε σε οκτώ φίλους του και τους ρώτησε αν θα ήθελαν να προσποιηθούν τους παράφρονες για ένα μήνα.
Εκείνοι δέχτηκαν με χαρά (δεν είχαν τίποτα καλύτερο να κάνουν;).
Έτσι άρχισε η εκπαίδευση (αν και οι μισοί από αυτούς ήταν ψυχολόγοι και ψυχίατροι, οπότε γνώριζαν τα συμπτώματα).
Ένα βασικό κομμάτι της εκπαίδευσης ήταν να μάθουν να κρύβουν τα χάπια κάτω από τη γλώσσα τους και να τα φτύνουν μετά.
Πέντε μέρες πριν παρουσιαστούν σε δημόσια και ιδιωτικά νοσοκομεία σταμάτησαν να πλένουν τα δόντια τους, να ξυρίζονται (άντρες και γυναίκες) και να κάνουν μπάνιο.
Έπειτα φόρεσαν παλιά και λίγο βρώμικα ρούχα και σκορπίστηκαν σε όλη την Αμερική.
Παρουσιάστηκαν στα επείγοντα ψυχιατρικών περιστατικών και δήλωσαν μόνο: «Ακούω μια φωνή να λέει γκντουπ».
Ο Ρόζενχαν είχε επίτηδες διαλέξει αυτή τη λέξη, γιατί δεν υπήρχε καμιά αναφορά μέχρι τότε σε ακουστικές ψευδαισθήσεις που να παραπέμπουν σε κόμικ.
Πέρα από αυτή την φράση δεν προσποιούνταν κανένα άλλο σύμπτωμα.
Σε κάθε ερώτηση απαντούσαν με ειλικρίνεια (πέρα από το όνομα και το επάγγελμα τους).
Και ο ίδιος ο Ρόζενχαν παρουσιάστηκε στα επείγοντα παραπονούμενος για εκείνο το καρτουνίστικο «γκντουπ». Όλοι οι «ασθενείς» εξετάστηκαν βιαστικά και διαγνώστηκαν με «παρανοειδή σχιζοφρένεια» (εκτός από έναν που έπασχε από «μανιοκαταθλιπτική ψύχωση»).
Σε όλους έγινε εισαγωγή.
Μόλις εκείνοι βρεθήκαν στο ψυχιατρείο, ανέφεραν στους γιατρούς ότι η φωνή είχε σταματήσει και αισθάνονταν πλέον μια χαρά.
Όμως οι γιατροί δεν τους πίστευαν…

Ο μέσος όρος παραμονής τους στο ψυχιατρείο ήταν 19 ημέρες –παρότι εκείνοι από την πρώτη μέρα διαβεβαίωναν ότι δεν άκουγαν πλέον τη φωνή.
Η πιο μακρόχρονη παραμονή ήταν 52 μέρες. (52 μέρες έγκλειστος σε ψυχιατρείο δεν είναι η καλύτερη εμπειρία που μπορείς να έχεις στη ζωή σου).
Οι ψυχίατροι μάλιστα είχαν αξιολογήσει κάποια χαρακτηριστικά από τη ζωή των «ασθενών» έτσι ώστε να ταιριάζουν με τη διάγνωση τους.
Έγραφαν για κάποιον: «Άντρας, λευκός, ετών 39 [...] με μακρύ ιστορικό αξιοσημείωτης αμφιθυμίας [...] απουσία συναισθηματικής σταθερότητας…» κα.
Κάτι πολύ παράξενο είναι ότι ενώ οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό αντιμετώπιζαν τους «ασθενείς» ως ασθενείς (βάναυσα πολλές φορές), οι υπόλοιποι ασθενείς, οι αληθινοί ασθενείς του ψυχιατρείου αντιλαμβάνονταν ότι οι 9 δεν ήταν «τρελοί»!
Για παράδειγμα κάποιος νεαρός ασθενής πλησίασε το Ρόζενχαν και του είπε: «Εσύ δεν είσαι τρελός. Ή δημοσιογράφος είσαι ή καθηγητής…»
Όσο καιρό ήταν έγκλειστος ο Ρόζενχαν συμπεριφερόταν απολύτως φυσιολογικά και κρατούσε διαρκώς σημειώσεις. Αυτό οι γιατροί το χαρακτήρισαν «συμπεριφορά γραφής», και το θεώρησαν μέρος της παρανοειδούς σχιζοφρένειας του.
Όταν τελικά τον άφησαν να φύγει δημοσίευσε τα πορίσματα του στο περιοδικό Science, με τίτλο:«On being sane in insane places.»
Σάλος ξέσπασε στην Αμερική. Οι ψυχίατροι έσπευσαν να υπερασπιστούν την επιστήμη τους.
Από κάποιο νοσοκομείο έριξαν το γάντι στο Ρόζενχαν. Τον προκάλεσαν να τους στείλει όσους ψευδοασθενείς ήθελε -με ό,τι ψευδοσυμπτώματα προτιμούσε- και εκείνοι θα τους αποκάλυπταν.
Εκείνος δέχτηκε. Θα τους έστελνε τους επόμενους τρεις μήνες ένα μυστικό αριθμό ψευδοασθενών και οι ψυχίατροι θα έπρεπε να καταλάβουν ποιοι ήταν ψυχικά υγιείς.
Μετά τους τρεις μήνες το προσωπικό του νοσοκομείου ανακοίνωσε –με βεβαιότητα- ότι είχε εντοπίσει 41 από τους ψευδοασθενείς του Ρόζενχαν…
Όμως ο Ρόζενχαν δεν είχε στείλει κανέναν!

Η ψυχιατρική δεν ήταν απλώς γυμνή… Ήταν ξεβράκωτη.
Οι διαγνώσεις μέχρι τότε γίνονταν με το DSM, το «Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Νοητικών Διαταραχών». Μέχρι το πείραμα του Ρόζενχαν χρησιμοποιούσαν τη δεύτερη έκδοση του, το DSM II, του 1968.
Μετά το πείραμα μια επιτροπή ψυχιάτρων πρόσθεσε διακόσιες σελίδες και δημιούργησαν το DSM III. Όλες οι αμφισημίες και οι ασάφειες εξοβελίστηκαν. Η διαγνωστική μέθοδος εξυγιάνθηκε. Η ψυχιατρική είχε ανανήψει…
Το 2004, η Lauren Slater, η συγγραφέας του βιβλίου «Το κουτί της ψυχής», απ’ όπου προέρχονται όλες αυτές οι πληροφορίες, αποφάσισε να ξανακάνει το πείραμα του Ρόζενχαν, μόνη της.
Σταμάτησε να πλένεται, να κάνει αποτρίχωση, φόρεσε παλιά ρούχα και παρουσιάστηκε σε ένα ψυχιατρείο λέγοντας ακριβώς την ίδια φράση: «Ακούω μια φωνή να μου λέει γκντουπ».
Το αποτέλεσμα ήταν κάπως διαφορετικό από την προηγούμενη φορά.
Ο ψυχίατρος την εξέτασε για δέκα λεπτά, χωρίς να της κάνει καμιά ερώτηση για το μορφωτικό της επίπεδο ή την ποιότητα της ζωής της, τη διέγνωσε ως ελαφρώς ψυχωτική και της συνταγογράφησεRisperdal (ένα αντιψυχωτικό) με συνοδεία αντικαταθλιπτικών.
Τις επόμενες οκτώ μέρες η Λόρεν πήγε σε οκτώ διαφορετικά νοσοκομεία. Η αντιμετώπιση ήταν η ίδια: Κανείς δεν της έκανε εισαγωγή, αλλά της έγραψαν –συνολικά- 25 αντιψυχωτικά και 60 αντικαταθλιπτικά. Η εξέταση ήταν πάντα το ίδιο επιπόλαια. Αλλά, όπως λέει χαρακτηριστικά η συγγραφέας: «Όλοι φρόντιζαν να πάρουν το σφυγμό μου».
Το πείραμα του Ρόζενχαν δεν έδειξε ότι η ψυχιατρική είναι λανθασμένη, αλλά ότι οι ψυχίατροι κάνουν διαγνώσεις«επιδημιολογικά».
Αν κάθε μέρα εξετάζεις είκοσι ανθρώπους που πάσχουν από μανιοκατάθλιψη είναι φυσιολογικό να διαγνώσεις ως μανιοκαταθλιπτικό και κάποιον ο οποίος είναι απλώς κυκλοθυμικός.
Επιπλέον οι κοινωνικές συνθήκες υπαγορεύουν τις διαγνώσεις στους ψυχιάτρους.
Πριν είκοσι και τριάντα χρόνια τα παιδιά που δεν μπορούσαν να «κάτσουν ήσυχα για ένα λεπτό» ή αρνούνταν να κάνουν τα μαθήματα τους, ήταν μόνο άτακτα παιδιά ή «διαόλου κάλτσα».
Τώρα πάσχουν από ελλειμματική προσοχή και υπερκινητικότητα.
Στην Αμερική ένα μεγάλο ποσοστό αυτών των παιδιών αρχίζουν τα ψυχοφάρμακα λίγο μετά το μητρικό γάλα. Στην Ελλάδα, για την ώρα, τα πηγαίνουν στον ψυχολόγο (ο οποίος δεν επιτρέπεται να χορηγεί φάρμακα). Όμως είναι και εδώ «προβληματικά παιδιά».
Τα αντικαταθλιπτικά είναι πιο συνηθισμένα πλέον από τον καφέ και το τσιγάρο (τα τελευταία είναι ανθυγιεινά).
Οι γέροι που έπιναν μια νταμιτζάνα κρασί στην καθισιά τους ήταν κάποτε «γερά ποτήρια». Τώρα αν πίνεις πάνω από τρία ποτήρια τη βδομάδα θεωρείσαι «λανθάνων αλκοολικός».
Οι μητέρες που φωνάζουν στα παιδιά τους χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, τα ζευγάρια που τσακώνονται οικογενειακό σύμβουλο και οι μακροχρόνια άνεργοι χρειάζονται (όχι δουλειά), αλλά κάτι που θα τους κάνει να χαμογελάνε καθώς θα περνάνε τη θηλιά στο λαιμό τους.
Μάλλον ο Άλντους Χάξλεϊ, στον Θαυμαστό Καινούριο Κόσμο του, είχε προβλέψει σωστά: Για όποιον αισθανόταν άσχημα υπήρχε το «σόμα», το γαλάζιο χάπι, το οποίο χορηγούσε δωρεάν η κυβέρνηση, και έκανε τους πάντες ευτυχισμένους.
Τα αντικαταθλιπτικά είναι το «σόμα» της εποχής μας.
Προειδοποίηση: Μη δοκιμάσετε να κάνετε –με τους εαυτούς σας ως υποκείμενα- το πείραμα του Ρόζενχαν στην Ελλάδα. Θα βρεθείτε ισόβια έγκλειστοι στη Λέρο, γυμνοί, χωρίς φαΐ και ηλεκτρικό ρεύμα. ;)

Πηγή:http://sanejoker.info/2012/10/on-being-sane-in-insane-p
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος Vagosts

  • 48mm case
  • Μηνύματα: 1170
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #182 στις: Νοέμβριος 05, 2014, 10:16:01 μμ »
Πάρα πολύ καλό άρθρο Σπύρο!!!  :smt023

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

  • Honorary Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 10743
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #183 στις: Νοέμβριος 13, 2014, 01:45:15 μμ »
Ότι καλύτερο έχω δει για τον μηχανισμό των Αντικυθήρων. Διαρκεί πάνω από μια ώρα, αλλά αξίζει να βρείτε τον χρόνο, γιατί εξηγεί τα πάντα.

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/Tq6O9VWQCWw" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Tq6O9VWQCWw" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>


Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος Sag997

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1883
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #184 στις: Δεκέμβριος 04, 2014, 04:22:16 μμ »
Ναι το εχω δει στην Βουλη! Ειναι οντως πολυ καλο!

Αποσυνδεδεμένος andrey_

  • Moderator
  • Tourbillion
  • **
  • Μηνύματα: 14998
  • Δε με λενε Αντρεα
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #185 στις: Δεκέμβριος 04, 2014, 05:37:09 μμ »
Ναι το εχω δει στην Βουλη! Ειναι οντως πολυ καλο!

Στην ολομελεια το ειδες η σε καμια επιτροπη;

Αποσυνδεδεμένος Sag997

  • 50mm case
  • Μηνύματα: 1883
  • History is a set of lies agreed upon. -Napoleon-
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #186 στις: Δεκέμβριος 04, 2014, 11:17:02 μμ »
Το καναλι, για αυτο σε παρεξηγισα πριν..


Sent from my iPhone using Tapatalk

Αποσυνδεδεμένος nin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8312
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #187 στις: Δεκέμβριος 07, 2014, 08:53:35 μμ »
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι το φαινόμενο Φάτα Μοργκάνα;
Χαρίλαε;

Αποσυνδεδεμένος gerogian

  • Global Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 23362
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #188 στις: Δεκέμβριος 07, 2014, 09:08:32 μμ »
Μπορεί κάποιος να εξηγήσει με απλά λόγια τι είναι το φαινόμενο Φάτα Μοργκάνα;
Χαρίλαε;

Χαρη,Φατα Μοργκανα ειναι αντικατοπτρισμος που οφειλεται σε στρωματα αερα που εχουν διαφορετικη θερμοκρασια.
Αυτο εχει σαν αποτελεσμα το ενα στρωμα να επιδρα στο αλλο και να λειτουργει σαν διαθλαστικος φακος και να δημιουργειται ενα αντεστραμμενο ειδωλο,που ενωνεται στην κορυφη με το κυριως αντικειμενο.
Ετσι λοιπον φαινεται το ειδωλο σαν να αιωρειται.
Αν τα λεω λαθος,ας με διορθωσει κανενας καπετανιος ;) ;D
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος kkostas

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 3715
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #189 στις: Δεκέμβριος 07, 2014, 09:25:18 μμ »
Κλασσικό Απλουστευμένο παράδειγμα, όταν μας φαίνεται βρεγμένη η καυτή άσφαλτος.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 07, 2014, 09:30:45 μμ από kkostas »

Αποσυνδεδεμένος gerogian

  • Global Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 23362
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #190 στις: Δεκέμβριος 07, 2014, 09:57:07 μμ »
Κλασσικό Απλουστευμένο παράδειγμα, όταν μας φαίνεται βρεγμένη η καυτή άσφαλτος.

Δεν ειναι ακριβως το ιδιο Κωστα.
Αυτο ειναι απλα αντικατοπτρισμος,ενω το Φατα Μοργκανα ειναι πιο συνθετο φαινομενο αντεστραμμενου ειδωλου.
Νομιζω οτι υπαρχουν διαβαθμισεις σ αυτα τα φαινομενα και αυτη ειναι στη μεγαλυτερη κλιμακα.
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος nin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8312
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #191 στις: Δεκέμβριος 08, 2014, 01:42:55 μμ »
Ευχαριστώ σας!

Αποσυνδεδεμένος Charilaos

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8585
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #192 στις: Δεκέμβριος 08, 2014, 09:45:15 μμ »
Συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση αλλά δεν έχω πάντα την πολυτέλεια του νετ.
Λοιπόν Χάρη "Φάτα Μοργκάνα" είναι ένα φαινόμενο ανώτερου αντικατοπρισμού (superior mirage) που οφείλεται στο φαινόμενο της θερμοκρασιακής αναστροφής. Η θερμοκρασιακή αναστροφή παρατηρείται όταν η θερμοκρασία του αέρα αυξάνεται καθ´ ύψος τοπικά αντί να μειώνεται που είναι και το φυσιολογικό.
Τα αντικείμενα στον ορίζοντα, όπως νησιά, πλοία ή παγόβουνα, εμφανίζονται σύνθετα, δηλαδή δύο είδωλα ίδιου αντικειμένου ενωμένα αντίστροφα κατά την κορυφή τους.

Παρατηρείται τις πρώτες πρωινές ώρες σε υψηλά γεωγραφικά πλάτη (βόρεια ή νότια) όπου η καμπυλότητα της γης είναι μικρότερη και οι κλιματολογικές συνθήκες είναι ευνοϊκές. Μπορεί όμως να παρατηρηθεί παντού ανά την υφήλιο όταν οι απαιτούμενες συνθήκες υπάρχουν. Στην θάλασσα είναι πολύ πιο πιθανή η παρακολούθησή του μιας και ο ορίζοντας είναι χαρακτηριστικά ευδιάκριτος.
Δες τις παρακάτω φωτογραφίες πλοίων που εμφανίζονται ανάστροφα:





Sent from my iPad using Tapatalk
"Δε ζυγιάζω, δε μετρώ,δε βολεύομαι! Ακολουθώ το βαθύ μου χτυποκάρδι"
Νίκος Καζαντζάκης

Αποσυνδεδεμένος nin

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8312
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #193 στις: Δεκέμβριος 09, 2014, 12:11:55 μμ »
Αναλυτικός! Ευχαριστώ.

Αποσυνδεδεμένος Stamos

  • 40mm case
  • Μηνύματα: 372
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #194 στις: Δεκέμβριος 09, 2014, 11:19:25 μμ »

Αποσυνδεδεμένος gerogian

  • Global Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 23362
  • AT LAST,PANERISTI HELLAS
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #195 στις: Ιανουάριος 15, 2015, 11:08:47 μμ »
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για το Wi-Fi – Ποιοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι

Έρευνα υπογραμμίζει τους κινδύνους που υπάρχουν από την υπερέκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του Wi-Fi και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία;
 
Περισσότερο εκτεθειμένα είναι παιδιά και έφηβοι από τους ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.
 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure και αναπαρήγαγε το Forbes:
 
Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
 
Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
 
Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
 
Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
 
Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
 
Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν. Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.
 
Στην έρευνα γίνεται επίκληση μελετών οι οποίες προειδοποιούν για κινδύνους στην υγεία που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF και οι οποίες συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και με καρκίνο του μαστού.
 
Επιπλέον γίνεται αναφορά και σε άρθρο του περασμένου Αυγούστου στο networkworld.com με τίτλο «Το Wi-Fi μας σκοτώνει αργά;». Εκεί, ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία είναι ασφαλή για την υγεία. Διερωτάται μάλιστα αν, όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία.
 
 
Πηγή: iefimerida.gr
 
Στ’ αυτοκίνητα είναι πολύ εύκολη η επιλογή: ALFA ROMEO
Στις ομάδες ακόμη ευκολότερη: AEK
Kαι στα ρολόγια όμως δεν είναι δύσκολη: PANERAI

Αποσυνδεδεμένος batman1345

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 8547
  • Δημήτρης
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #196 στις: Ιανουάριος 15, 2015, 11:26:37 μμ »
πολυ σωστο το αρθρο!! επισης να πω οτι χειροτερα απο αυτα ειναι τα ασυρματα σταθερα τηλεφωνα... και μετα ολα τα αλλα! επισης να πω οτι οσοι εχετε φουρνους μικροκυματων καντε ενα τεστ να δειτε ποσο καλος ειναι... δηλαδη ανοιχτε το πορτακι βαλτε μεσα το κινητο σας εννοειται οτι δεν παταμε τιποτε αλλο... απλα κλεινουμε την πορτα!! γιατι θα κανει μπαμ!!!!!! και απλα παρτε απο το σταθερο το κινητο σας... αμα χτυπησει να πεταξετε τον φουρνο μικροκυματων η να τον βαλετε καπου πολυ πολυ ψηλα!! για να ειναι σωστος ο φουρνος πρεπει το κινητο σας να μην χτυπησει και να ειναι εκτος δικτυου οταν το παρετε τηλεφωνο!! προσοχη απλα το βαζετε μεσα και κλεινετε την πορτα!!!!
Panerai is not just a watch... It's a lifestyle!

Αποσυνδεδεμένος GiannisH

  • Honorary Moderator
  • Tourbillion
  • ****
  • Μηνύματα: 10743
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #197 στις: Ιανουάριος 20, 2015, 01:17:05 μμ »
Όπως είπε και ο Τοτός στο σχετικό ανέκδοτο "πω πω της πουτ@ν@ς γίνεται!!!"

<object codebase="http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab#version=8,0,0,0" type="application/x-shockwave-flash" data="http://www.youtube.com/v/udAL48P5NJU" width="425px" height="350px"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/udAL48P5NJU" /><param name="wmode" value="transparent" /><param name="allowScriptAccess" value="never" /><param name="pluginspage" value="http://www.macromedia.com/go/getflashplayer"></object>


Είναι δυνατόν να μην υπάρχει ζωή εκεί έξω? Φυσικά και υπάρχει σε χιλιάδες τόπους...


Έχω αγχωθεί που δεν υπάρχουν Rolex να αγοράσει ο κοσμάκης

Αποσυνδεδεμένος blackbird

  • Tourbillion
  • Μηνύματα: 10423
  • Θεσσαλονίκη
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #198 στις: Ιανουάριος 20, 2015, 04:58:01 μμ »
Σαν άμμος σε παραλία!

Αποσυνδεδεμένος CentaurStraps

  • 42mm case
  • Μηνύματα: 520
    • Προφίλ
Απ: ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΓΩΝΙΑ ΣΤΟ mywatch
« Απάντηση #199 στις: Απρίλιος 06, 2015, 05:52:12 μμ »
Οι επιστήμονες προειδοποιούν για το Wi-Fi – Ποιοι είναι περισσότερο εκτεθειμένοι

Έρευνα υπογραμμίζει τους κινδύνους που υπάρχουν από την υπερέκθεση στα ηλεκτρομαγνητικά κύματα του Wi-Fi και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου: Όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία;
 
Περισσότερο εκτεθειμένα είναι παιδιά και έφηβοι από τους ενήλικες, στα ηλεκτρομαγνητικά πεδία ραδιοσυχνοτήτων (RF / EMF), που εκπέμπουν οι συσκευές Wi-Fi, αλλά και τα ραδιόφωνα, οι τηλεοράσεις, οι φούρνοι μικροκυμάτων, τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι ειδικοί προειδοποιούν ότι τα σημερινά όρια είναι ανεπαρκή και πρέπει να αναθεωρηθούν.
 
Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Microscopy and Ultrastructure και αναπαρήγαγε το Forbes:
 
Τα παιδιά απορροφούν μεγαλύτερη ποσότητα ακτινοβολίας μικροκυμάτων από τους ενήλικες, καθώς τα κρανία των παιδιών είναι λεπτότερα από των ενηλίκων και αποθηκεύουν περισσότερη ακτινοβολία στον εγκεφαλικό ιστό.
 
Τα έμβρυα είναι ακόμα πιο ευάλωτα από τα παιδιά.
 
Οι έφηβες και οι γυναίκες δεν θα πρέπει να τοποθετούν το κινητό τους κοντά στο στήθος τους ή στο κεφάλι τους.
 
Στο κινητό θα πρέπει να υπάρχουν προειδοποιήσεις για τους κινδύνους από την υπερέκθεση στην ακτινοβολία
 
Οι κυβερνήσεις έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις, όμως το μεγαλύτερο μέρος του κοινού τις αγνοεί.
 
Οι τρέχουσες τιμές στα όρια έκθεσης είναι ανεπαρκείς και πρέπει να αναθεωρηθούν. Οι ασύρματες συσκευές είναι ραδιοπομποί, όχι παιχνίδια. Η πώληση τους στα καταστήματα παιχνιδιών θα πρέπει να παρακολουθείται στενά, ακόμη και να απαγορευτεί.
 
Στην έρευνα γίνεται επίκληση μελετών οι οποίες προειδοποιούν για κινδύνους στην υγεία που προκύπτουν από την έκθεση σε ραδιοσυχνότητες / EMF και οι οποίες συνδέονται με καρκίνους του εγκεφάλου και στους σιελογόνους αδένες, με χαμηλό αριθμό σπερματοζωαρίων, και με καρκίνο του μαστού.
 
Επιπλέον γίνεται αναφορά και σε άρθρο του περασμένου Αυγούστου στο networkworld.com με τίτλο «Το Wi-Fi μας σκοτώνει αργά;». Εκεί, ο συντάκτης του άρθρου αναρωτιέται αν τα ηλεκτρομαγνητικά κύματα που είναι χρήσιμα για την πρόοδο και την επικοινωνία είναι ασφαλή για την υγεία. Διερωτάται μάλιστα αν, όταν σε 50-100 χρόνια κοιτάξουμε πίσω θα θυμόμαστε ότι το Wi-Fi και τα κινητά τηλέφωνα ήταν υπεύθυνοι για την μεγαλύτερη κρίση της υγείας στην ανθρώπινη ιστορία.
 
 
Πηγή: iefimerida.gr

Την είδα τυχαία αυτή την ενότητα, οπότε ας χρησιμοποιήσω την αλλη μου ιδιότητα για ένα ποστ και μετά ξαναγυρνάω στα λουράκια :D
 
Είναι αστείο πως επιλεκτικά μεγενθύνονται συγκεκριμένες έρευνες απο απλούς φοιτητές ή ερευνητές με ανύπαρκτη επιστημονική αναγνώριση που δεν μπορούν καν να επαληθεύσουν τα αρχικά ευρήματα. Και είναι υποπτο πως επανέρχονται συνεχώς οι ίδιοι ερευνητές με τα ίδια πράγματα. Η αλήθεια είναι ότι δεν έχει υπάρξει απολύτως καμία έρευνα που να συνδέει τα RF με προβλήματα υγείας, πόσο μάλλον για το WiFi, οπως αναφέρω παρακάτω.

Το WiFi στην καθημερινότητα μας το ζούμε απ'τον router του σπιτιού μας και των γειτόνων και απο τις wifi συσκευές που κουβαλάμε μαζί μας (τηλέφωνο, τάμπλετ, λαπτοπ κτλ).  Στην περίπτωση του router, η μέγιστη εκπομπή είναι γύρω στα 100mW, ενώ το συνηθες είναι γύρω στα 10-30mW. Και η απόσταση του router απο μας (που παίζει μεγαλο ρόλο) συνήθως είναι πάνω απο 1-2 μέτρα. Αντίστοιχα στις συσκεύες που κουβαλάμε μαζί μας οι τιμές πέφτουν κατακόρυφα και φτάνουν ακόμα και κάτω απ'το 1mW όταν το wifi είναι σε λειτουργία, όταν είναι σε κατασταση αναμονής η καταλωση είναι μηδενική.

Τι σημαίνουν οι τιμές αυτές σε αναλογία με το κινητό τηλέφωνο; Η συνολική ακτινοβολία (λογω WiFi) που λαμβάνουμε απο τον router του σπιτιού, το router των γειτόνων και των συσκευών που έχουμε πάνω μας σε έναν ολόκληρο χρόνο ισούται με την ακτινοβολία που θα λάβουμε αν μιλήσουμε στο κινητό τηλέφωνο για ένα μισάωρο.

Οι ερευνες δεν πρεπει να παίρνουν θέση ούτε να κρούουν κανέναν κώδωνα ούτε βέβαια να αναρωτιούνται αν θα υπάρχει ζωή μετά απο 50 χρόνια. Πρεπει να παρουσιάζουν στην επιστημονική κοινότητα (και όχι στις εφημερίδες) τα ευρήματά τους, τις μεθοδολογίες που χρησιμοποιήθηκαν και πώς κάποιος ανεξάρτητος ερευνητής μπορεί να τις επαληθεύσει.

Κώστας