Αποστολέας Θέμα: εκτίμηση αξίας  (Αναγνώστηκε 3207 φορές)

0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.

Αποσυνδεδεμένος patris

• Just Registered
    • Προφίλ
εκτίμηση αξίας
« στις: Μάρτιος 22, 2007, 04:28:59 μμ »
Καλησπέρα στο φόρουμ και από μένα.Όλα τα θεματα και οι δημισιεύσεις είναι καταπληκτικά.Συγχαρητήρια σε όλους.Λόγω του ότι ασχολούμαι μόνο τον τελευταίο καιρό με τα ρολόγια και δή με τα καινούργια και πιο μοντέρνα θα ήθελα μια βοήθεια στο ακόλουθο:έχω στην κατοχή μου από τον πατέρα μου και τον παππού μου τρία (3) παλαιά ρολόγια και θα ήθελα μία εκτίμηση της αξίας τους αν κάποιος φυσικά γνωρίζει.
Το πιο καινούργιο σχετικά είναι ένα Omega Seamaster Cosmic του 1970 ενώ τα άλλα δυο είναι τσέπης με καπάκι που κλείνει.Το ένα από αυτά τιτλοφορείται Roy Illinois και το άλλο Dalila (swiss).

Αποσυνδεδεμένος trelovet

• 48mm case
    • Προφίλ
εκτίμηση αξίας
« Απάντηση #1 στις: Μάρτιος 22, 2007, 07:48:43 μμ »
Καλώς ήρθες ! Θα χρειαστούν οπωσδήποτε κάποιες φωτογραφίες των ρολογιών για να έχουμε καλύτερη άποψη και να μπορέσουμε να σε βοηθήσουμε !
ΓΙΩΡΓΟΣ-ΦΛΩΡΙΝΑ
Αν η δουλειά ήταν καλή δεν θα μας πλήρωναν για να την κάνουμε !!!

Αποσυνδεδεμένος ferengi

• 42mm case
  • 42mm case
    • Προφίλ
εκτίμηση αξίας
« Απάντηση #2 στις: Μάρτιος 22, 2007, 08:41:50 μμ »
Φίλε patris καλωσήρθες στο φόρουμ μας. Η εκτίμηση της αξίας ενός παλιού ρολογιού είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που για να γίνει με ακρίβεια πρέπει κάποιος να εξετάσει αναλυτικά το ρολόι αυτοπροσώπως και να έχει φυσικά και εκτεταμένες γνώσεις τόσο ωρολογοποιίας όσο και των συγκεκριμένων μοντέλων που εκτιμά. Για το Omega που αναφέρεις π.χ., με μια σύντομη αναζήτηση στο google, διαπίστωσα ότι κατά πάσα πιθανότητα Omega Seamaster Cosmic ήταν το γενικό όνομα σειράς διαφορετικών μοντέλων της Omega από τα 1970. Αυτό εδώ π.χ. κοστολογείται στα $995, ενώ αυτό εδώ μόλις στα 186 ευρώ. Φαντάζομαι περισσότερες πληροφορίες θα μπορέσεις να βρεις σε φόρουμ που ασχολούνται αποκλειστικά με Omega, έχε όμως υπόψη σου ότι οι περισσότεροι γνώστες αρνούνται να κάνουν εκτίμηση αξίας, για να μην μπλέξουν με αγοραπωλησίες.

Όσον αφορά τώρα τα ρολόγια τσέπης εκεί είναι ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα, γιατί τα μοντέλα είναι απείρως πιο χαοτικά απ' ότι τα ρολόγια χειρός, καθώς εκείνη την εποχή κάθε κοσμηματοπώλης έβγαζε κι από ένα ρολόι τσέπης. Το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να βρεις τον κατασκευαστή του μηχανισμού και να ψάξεις στο google γι' αυτόν, καθώς οι μηχανισμοί είναι που δίνουν σε μεγάλο βαθμό την αξία στο ρολόι. Συγκεκριμένα το Roy Illinois που αναφέρεις είναι πόλη των ΗΠΑ και υποδηλώνει λογικά τον τόπο κατασκευής. Βρήκα ένα βιβλίο σχετικά με ρολόγια τσέπης κατασκευασμένα στο Illinois, το οποίο σίγουρα θα μπορέσει να σε βοηθήσει περισσότερο: http://www.hoapress.com/pwdesc.htm (ψάξε για Illinois μέσα στη σελίδα).

Αποσυνδεδεμένος Megalos

• On the balance wheel
    • Προφίλ
εκτίμηση αξίας
« Απάντηση #3 στις: Μάρτιος 22, 2007, 10:50:51 μμ »
φιλε patris καλωσορισες και απο μενα
ο ferengi σου εδωσα μια εμπεριστατομενη απαντηση -μπραβο φιλε
οσον αφορα παντως τα ρολογια τσεπης αν θελεις στειλε μου pm διοτι εχω εναν γνωστο μου παρα πολυ γνώστη της κατηγοριας αυτης και μπορει να σε φερω σε επαφη μαζι του ..

Αποσυνδεδεμένος patris

• Just Registered
    • Προφίλ
εκτίμηση αξίας
« Απάντηση #4 στις: Μάρτιος 22, 2007, 11:43:52 μμ »
Ευχαριστώ πολύ το φόρουμ για την βοήθεια και τις υποδείξεις.Θα το ψάξω όσο μπορώ το θέμα και θα επανέλθω και με φώτο από τα ρολόγια.Καλό βράδυ!

Αποσυνδεδεμένος MHTΣ

• 42mm case
  • 40mm case
    • Προφίλ
εκτίμηση αξίας
« Απάντηση #5 στις: Μάρτιος 23, 2007, 10:27:27 πμ »
Kαλωσήρθες και από εμένα φίλε patris. Θα συμφωνήσω με τον ferengi ότι η εκτίμηση δεν είναι απλή υπόθεση. Θέλει τον σωστό άνθρωπο (μνπορεί και πάνω από μια γνώμες) και ψάξιμο από κοντά για την κατάστασή του θα έλεγα εγώ.
b]Rose Gold For Ever!!![/b]